Dodaj do ulubionych

Kiosk przy galerii

19.02.14, 16:57
Kiosk przy Piłsudskiego zostanie zlikwidowany,bo miasto nie przedłużyło dzierżawy.Jak pisze TS kobieta prowadziła kiosk 25lat,czyżby sie panu Strusowi nie podobało sąsiedztwo kiosku.Najpierw zlikwidowano wiatę,żeby ludzie mokli czekająć na autobus , a teraz kiosk ,żeby nie można było sobie szybko kupić biletu ,czy prasy.Szkoda kobiety .Nie pierwsza to "ofiara" bezwzględnego traktowania przez władzę i pewnie nie ostatnia..Czy można tu jakoś pomóc ,może wpłynąć na decyzje urzędników ,bo wydaje mi sie to nie do końca fair.Pan budowniczy widział,że tam jest kiosk jak mu sie nie podobało to mógł tej działki nie kupować.
Obserwuj wątek
    • efaster Re: Kiosk przy galerii 19.02.14, 18:42
      o właśnie miałem o tym napisać, a w innym wątku się ze mnie śmieli, że kiosk nie jest zagrożeniem dla takowego w galerii, jak się okazuje był

a wypowiedź Mazurkiewicza mnie rozwala powodów jest kilka (nie są wymienione) a później jak to deweloper wokół (szt. 2) ulic wyremontował (jakby łaskę robił, a galeria nie była by miejsce przynoszącym zysków, lecz taką jego filantropią). Ludzie, gdzie ja żyję owszem kioski Ruchu są coraz częściej rzadkością (znikają z naszych ulic już pod końca lat 90-tych) nie mniej kioskarka powinna zwrócić się do centrali Ruch S.A. by Ci wspomogliby Ją fachową pomocą prawną, wszak taka firma ma raczej dobrych prawników (jeśli nie na etacie, to podpisaną umowę z znaczącą kancelarią prawną). Ja widać GS już pochłonęła jedno miejsce pracy, ale spokojnie jest kilka kiosków Ruchu do wynajęcia (np. vis a vis SP 7) owszem nie jest to taka lukratywna lokalizacja ale zawsze. Ciekawe czy (pytam już teraz w 2014 roku) ostanie się kiosk na ul. Piłsudskiego przy pl. Sikorskiego wszak władza ma cały czas apetyt na ratusz z sukiennicami, a tam lokale handlowe i może okazać się, ze znów kiosk Ruchu będzie komuś "solą w oku".

PS.
      Jak kogoś interesuje str. 4 Infolinia TS na samej górze

a żeby było śmieszniej dwie strony dalej jest cały artykuł na całą stronę ze zdjęciami o GS i tam wychwalanie pod niebiosa galerii i Strusa (jakby zwykły wieśniak ze Zbuczyna, bo pochodzi ze Zbuczyna tam ponoć handlował obuwiem na targu zanim postawił segmenty na Mazowieckiej) i tak patrzę, patrzę i próżno sukac u góry teksty typu "reklama" czy "teks sponsorowany" no ale to, że tekst nie był reklamowy (oficjalnie) nie znaczy, że trzeba połechtać przyszłego (i obecnego) reklamodawcy wszak co numer są reklamy mieszkań w stanie deweloperskim, a przypuszczam, że niedługo będą reklamy zachęcające do kupowania w GS. Podobnie w art. o płatności kartą (str. 9) Pan Juśkiewicz pisze, że w Biedronce nie można płacić kartą (cóż za odkrywczość, choć to wie od dawien dawna każde małe dziecko, a to tylko dlatego, że JMP nie chce płacić horrendalnie wysokich opłat bankom za korzystanie z tej usługi) by za chwilę wychwalić Topaz (ciekawe dlaczego ??) że można tam zapłacić kartą już od 1 zł ??## a to ci dopiero nowość (ciekawe, ciekawe) ba powiem więcej, że zapłaciłem 99 gr kartą za gumę np. w Kauflandzie czy Carrfourze, no ale lans musiał być Topaza.

I tak to właśnie w S. jest

ale tak nic nie przebije pasażu El Greco (ciekawe czy kościółek coś posmarował, czy tak za darmo w ramach wchodzenia urzędowego biskupowi w tyłek ??) Po za tym ktoś się za bardzo inspirował widzę warszawską Arkadią (jakieś kompleksy na tym tle) wejście (główne) podobne, też szczególne pasaże ponazywane + na parkingu kolory stref parkingowych przypisane do pasaży. Można by rzec gdzieś to już widziałem ....

Tylko wymiary trochę nie pasują Arkadia ponad 260 tys. m2 pow. handlowej GS tylko 32 tys. u nas 1800 m2 Stokrotka tam ponad 8 tys. Carrefour + podobnie Leroy Merlin, o Saturnie na 3 tys. m2 nie wspominając czy 15 salowym Cinema City u nas 5 salowy Helios.

Więc jak się na czymś wzorujemy, to róbmy to chociaż porządnie, ah bym zapomniał w Arkadii są 2 poziomy parkingów, a nie tylko jeden.

dziękuję :)
      • lukaszsiedlce Re: Kiosk przy galerii 19.02.14, 18:49
        chamstwo
        • snickers_1 Re: Kiosk przy galerii 19.02.14, 21:31
          cały PiS ( STRUS i KUDELSKI ) co Strus powie Kudelski robi - poczekajmy ale już nie długo rozgonią to towarzystwo w Siedlcach i nie będzie gejostwa i partnerstwa .

szkoda tego kiosku - zawsze jak szedłem z pracy to kupowałem fajki i wyborczą - co zrobić !!!

chamstwo Panie Prezydencie - życzę przegrania wyborów w nadchodzących wyborach!!!
          • mpppm Re: Kiosk przy galerii, tylko dobrze piszcie 19.02.14, 22:04
            tu głos urzędnika, pewnie:
            forum.gazeta.pl/forum/w,262,149646261,149659835,Re_Cisza_zapanowala_na_forum_.html
            • mpppm Re: Kiosk przy galerii, tylko dobrze piszcie 19.02.14, 22:36
              www.tygodniksiedlecki.com/t23887-panie.oddaj.nam.przystanek.htm
      • crvq Re: Kiosk przy galerii 19.02.14, 22:45
        Arkadia ma 103 tys. m2, a GS ma mieć 34 tys. m2 powierzchni handlowej. Jak zwykle złe dane przedstawiasz.
        • efaster Re: Kiosk przy galerii 20.02.14, 00:01
          nie ważne (chodziło mi o podanie dysproporcji), chodzi mi głownie o kserowanie, sorry p. Bulak przy projektowaniu mocno się inspirował, ba założę się, że pierwsze zarysy (koncepcja) GS powstała w jednym z ogródków gastronomicznych przy Arkadii (np. czekając na zamówienie panowie Strus i Bulak dyskutowali o koncepcji GS).

Co nie zmienia faktu, że zabranie dobrej (w takim samym stanie jak reszta na Piłsudskiego czy AK) postawione w tym samym czasie wiaty przed grudniem to zwykłe chamstwo nie tylko UM ale samego dewelopera, który pokazuje tym patrzcie chamy ja mogę wszystko w Siedlcach, nie ważne, że podatki (CIT) płacę w U.S. na Ursynowie (firma zarejestrowana na al. K.E.N) ale mam wtyki we władzach tej i poprzedniej kadencji (pierwsza część GS powstała za Symanowicza i to On optował za zmianą PZP wokół dawnego stadionu Pogoni). A teraz marznijcie, moknijcie pod chmurką ja mam to w DUPIE, a teraz dopłacajcie kierowcy 30 gr do biletu bo zlikwidowałem ostatni kiosk gdzie można kupić bilet.

No i po co było remontować tą wiatę, oklejać wg. nowego wzornictwa MPK (nazwa i numer przystanku + numery linii które się tam zatrzymują) by za chwilę ją zdemontować przed samą zimą.

A może tak bojkot GS ?? Jak ktoś traktuje mnie (potencjalnie) jak śmiecia to dlaczego ja mam mu kasy naganiać, mimo iż z autobusów korzystam rzadko (drogie bilety, wszędzie blisko) to dlaczego inni mają moknąc marznąć ?? Wstyd ....
          • snickers_1 Re: Kiosk przy galerii 20.02.14, 08:48
            - Po zapoznaniu się z materiałami na temat kiosku przy GS , chcę zaznaczyć że jako firma "RUCH" prowadziła rozmowy o miejsce wewnątrz galerii.
            - Kierownictwo "RUCHU " bardzo szybko zrezygnowało z podjęcia decyzjii, ponieważ kiosku musiałby osiągnąć obrót miesięczny taki jakie mają razem wszystkie istniejące jeszcze kioski w Siedlcach .
            - Gospodarka przestrzenna także nie wyraziła zgody na postawienie nowej bryły kiosku przed GS , no bo lepsza dla mieszkańców będzie podobno fontanna i parasole niż kiosk .
            - Biegamy po mieście za listem , a teraz pobiegamy za biletem - gimnastyka nie zaszkodzi na zasadzie SPIEPRZAJ DZIADU ...............
            • efaster Re: Kiosk przy galerii 20.02.14, 15:59
              żeby chociaż BILETOMATY był to już zupełnie inna rozmowa, ale tych BRAK

kiedyś na spotkaniu z mieszkańcami zapytałem skarbnika o to i o podwójne kasowniki może kiedyś padła odpowiedź apropo biletomatów, o kasownikach nie uzyskałem odpowiedzi :((

Sorry, takie mamy miasto ....
              • 123ro-bson Re: Kiosk przy galerii 20.02.14, 17:42
                cały mój wpis pojawił sie pod art.w TS .Co jest grane?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka