Dodaj do ulubionych

Debta Kudelski - Sitnik

22.11.14, 20:20
To co zaprezentował Sitnik w debacie w TV Wschód to kompromitacja. Zero wiedzy na temat samorządu. Na sztandarze Bezpartyjne Siedlce a po instrukcje pojechał do Halickiego z Platformy. Zerowa wiedza o aktualnym stanie miasta, budżecie. Szafuje utartymi opiniami już dawno nieaktualnymi na temat zadłużenia. Kompromitujący wniosek odnośnie braku dokumentów strategicznych miasta. Zero wiedzy na temat prognozy finansowej. Megalomania, bufonada i ignorancja. Szkole Żółkiewskiego proponuje naukę na drugą zmianę. Znajomy kiedyś mawiał z uśmiechem i taktem: wybacz moją ignorancję! I to powiedzenie dedykuję panu Sitnikowi. Więcej refleksji i mniej powietrza z dziurawych opon upadającej platformy. Nie oddamy Siedlec w takie ręce! Głosujemy na Wojciecha Kudelskiego!!!
Obserwuj wątek
    • mpppm Re: Debta Kudelski - Sitnik 22.11.14, 21:09
      www.siedlce-zwiedzanie.pl/pobr/przed_2_turą_wyborow.mp4
      • krzycho1252 Re: Debata Kudelski - Sitnik 23.11.14, 10:12
        Ćwiczenie? Publiczności nie było?
        • verena0 Re: Debata Kudelski - Sitnik 23.11.14, 10:30
          Ale dajcie spokój, co to za debata. Bez mieszkańców, zamknięta i zrobiona na szybko.
      • dren.6 Re: Debta Kudelski - Sitnik 23.11.14, 10:29
        Natomiast obecny Prezydent posiada niesamowite kompetencje.Reprezentuje przedłużone ramię episkopatu. Jaką posiada wiedzę na temat finansów miasta?Co oznacza nieaktualne zadłużenie miasta? Piszesz coś o ignorancji. Ignorantem akurat jest właściwie obecnie panujący nam pierwszy urzędas.. Dla niego istnieją tylko przedstawiciele PiS i kościoła.Reszta społeczeństwa dla tego pana nie istnieje. Był zapraszany do wypowiedzi na tym forum. Olał to.I On ma być moim reprezentantem?Wywiadu udzielił tylko jednej stacji radiowej, ojca dyrektora z Torunia. A co ta rozgłośnia ma wspólnego z Siedlcami? Czyli co? Hasło tego pana aktualne : /nie/ Zgoda i /niedo/ Rozwój.Głosujcie na niego a na pewno będziecie mieli gorzej.
      • mpppm Re: Debta Kudelski - Sitnik 23.11.14, 12:43
        Nie było ani jednego siedleckiego "medium" na spotkaniu.
        Przypuszczam, że dostali zakaz.
        "Niezależne" siedlecki media brawo.
      • cyanidesun Re: Debta Kudelski - Sitnik 23.11.14, 13:26
        Dzieki za film. Ja osobiscie czuje sie przekonany. Panie Sitnik, ma Pan moj glos.
    • rotman28 Re: Debta Kudelski - Sitnik 22.11.14, 21:52
      Aleś się podniecił aż litery gubisz.Żeś to samo już chyba wszędzie napisał."Na sztandarze Bezpartyjne Siedlce a po instrukcje pojechał > do Halickiego z Platformy." To znaczy,że Pan Kudelski do ministra z Platformy nie pojedzie po pieniądze?Poczeka aż ministrem zostanie ktoś z PISU.A jak ministrem zostanie ktoś z PISU to Sitnikowi pieniędzy nie da.I jak tu znaleść lepsze wyjście.A co do tej wiedzy na temat samorządu to ktoś dobrze odpisał ile to nas podatników kosztowało,pensja przez 8 lat prawie 900 tys. Jak się tyl epłaci za edukacje to wstydem byłoby wiedziec mniej.Znakiem tego ciesz się bidfit, posady nie stracisz.
      • lilith321 Re: Debta Kudelski - Sitnik 23.11.14, 23:28
        Słyszysz tylko to, co chcesz usłyszeć. Nie pamiętasz, jak Kudelski mówił, że zamierza współpracować ze wszystkimi, a nie tylko z ministrami z PIS-u, których przecież - póki co - nie ma. Istotą tej wypowiedzi było pokazanie, że cała ta "bezpartyjność " Sitnika to fikcja.
    • scanik21 Re: Debta Kudelski - Sitnik 23.11.14, 08:16
      Masz rację Pan Kudelski zna się na budżecie że Siedlce najbardziej zadłużone miasto w Polsce ,
      mieszkania komunalne oddane 46m za 653 zł miesięcznie ( sam czynsz ) a ziemia pod kościół za 1 zł , przy pierwszych wyborach z kim się konsultował Pan Kudelski ? , ale wybór na Prezydenta zostawiamy wyborcom .
      • lilith321 Re: Debta Kudelski - Sitnik 23.11.14, 23:21
        A czy mieszkania komunalne mają być za darmo? Poza tym, lokatorzy dostają dodatek mieszkaniowy. Ziemię pod kościół (nowy) kuria kupiła za ciężkie pieniądze, więc nie opowiadaj scanik21 bzdur.
    • przyjemny_gosc Re: Debta Kudelski - Sitnik 23.11.14, 12:00
      Przykro mi to stwierdzić, ale u Kudelskiego widać doświadczenie samorządowe. Sitnik sprawiał wrażenie, jakby wielu pytań nie rozumiał.
      Faktycznie, powinien posiedzieć w Radzie Miasta na jedną kadencję i startować w wyborach za 4 lata.
    • dirt_black Re: Debta Kudelski - Sitnik 23.11.14, 13:24
      bidfit a co to jest Debta?
      • szwejk57 Re: Debta Kudelski - Sitnik 23.11.14, 13:35
        Oj my biedni,pan Kudelski jako prezydent słaby, ale pan Sitnik jeszcze gorszy.Z dwojga złego wolę pierwszego.Przynajmniej nie będzie gorzej.
        • miyatoto Re: Debta Kudelski - Sitnik 23.11.14, 21:32
          szwejk57 napisał(a):
          > Oj my biedni,pan Kudelski jako prezydent słaby, ale pan Sitnik jeszcze gorszy.Z
          > dwojga złego wolę pierwszego.Przynajmniej nie będzie gorzej.

Jak to gorzej ?
    • szkuner2 Re: Debta Kudelski - Sitnik 23.11.14, 13:57
      Twój żałosny apel mnie nie przekonał. Podejrzewam, że jesteś bliskim współpracownikiem Kudala lub Sochackiej :) i boisz się o własną posadkę.
      Układ trzeba rozwalić!!! Dość lizania d...y biskupom, stawiania beznadziejnych pomników, dość obsadzania znajomymi stanowisk w spółkach zależnych od miasta.
      Sama debata? Jaka debata?:) TV Wschód medium zależne od pisiorów. Zero obiektywizmu. U Kudelskiego widać było wsparcie specjalistów od marketingu i wizerunku. Sztukę manipulacji opanował Kudelski dobrze. Proszę tylko pamiętać, że manipulacja pozwala osiągnąć sukces tylko jednej stronie - czyli Kudelskiemu i jego sitwie! To jest niekatolickie, to jest grzech :)!!!! Miastu potrzebna jest współpraca i dobry manager. A takim jest niewątpliwie Andrzej Sitnik.
      Ja głosuję na Sitnika i już!!!
      • szkuner2 Re: Debta Kudelski - Sitnik 23.11.14, 14:02
        dodam jeszcze, że najważniejsze jest abyśmy wszyscy ruszyli tyłki 30.11. do urn i zadecydowali kogo w przyszłości będziemy rozliczać i krytykować.
        • mpppm Re: Debta Kudelski - Sitnik 23.11.14, 14:07
          Mi się wydaje, ż nadal będziemy opi............ tych którzy krytykują, czyli po staremu.
          • mpppm Zachęcam 23.11.14, 17:29
            chcesz Radnego Sitnika na tronie Prezydenckim - idź w niedzielę na wybory,
            chcesz Radnego Sitnika na tronie Prezydenckim - idź w niedzielę na wybory,
            chcesz Radną Sochacką jako v-e - idź w niedzielę na wybory,
            chcesz by Poseł Tchurzewski rządził miastem - idź w niedzielę na wybory,
            chcesz by wszystkie siedleckie media biły brawo władzy - idź w niedzielę na wybory,
            chcesz by wszystko co się dzieje w Siedlcach było pod patronatem Prezydenta - idź w niedzielę na wybory,
            chcesz by wszystkie nagrody, stypendia były Prezydenckie (nie UM) idź w niedzielę na wybory,
            chcesz by PIS decydował na swoich zebraniach gdzie kogo wpuszczać lub nie - idź w niedzielę na wybory,
            chcesz by wyremontowano LO im. Żółkiewskiego - idź w niedzielę na wybory,
            chcesz centrum przesiadkowego - idź w niedzielę na wybory,
            chcesz III i IV etapu "obwodnicy" - idź w niedzielę na wyboru (tak, tak IV),
            chcesz rewitalizacji parku - idź w niedzielę na wybory,
            chcesz tunelu dla niskich sam. osobowych - - idź w niedzielę na wybory,
            chcesz następnej pijalni piwa - idź w niedzielę na wybory,
            chcesz mieć dalej komercję (chałturników) na scenie teatralnej - idź w niedzielę na wybory,
            chcesz mieć lotnisko w Siedlcach - idź w niedzielę na wybory,
            chcesz mieć odbudowaną dzwonnicę - idź w niedzielę na wybory.
            chcesz przejrzystości w działaniach samorządu - idź w niedzielę na wybory,
            chcesz by ktoś na Ciebie parzył normalnie - idź w niedzielę na wybory,
            chcesz by Przewodniczący RM prowadził sesje RM - idź w niedzielę na wybory,
            chcesz zmiany rzecznika UM - - idź w niedzielę na wybory.
            itd., itd.
            • mpppm Re: Zachęcam 23.11.14, 17:30
              Poprawka
              chcesz Radnego Kudelskiego na tronie Prezydenckim - idź w niedzielę na wybory,
              • 2niki2 Debata ? 23.11.14, 18:55
                "A słowo stało się ciałem"- takich słów użył urzędujący p. Prezydent, który był bardzo pewny siebie i próbował zdyskredytować kontrkandydata na każdym kroku. Ano był pewny , bo miał "lepsze" papiery.Pan Sitnik operował innymi informacjami, które udało mu się zdobyć ze strony BIP . A tam widać, nie wszystko jest aktualne, ani tez urzędnicy nie podali mu tego co istotne było w Debacie. Zresztą , jaka to debata bez publiczności.?Nawet z info linii nie można było zadać pytania.Czyżby pytania były z facebooka ( tak jak w Familiadzie?). Media czyli TV Wschód ( wiadomo kto ma pakiet większościowy), też nie przeprowadziły rzetelnie tej debaty. Pośpiech, pośpiech i ...koniec, podano sobie ręce na do widzenia, czas antenowy się skończył Można było odnieść wrażenie, że jeden kandydat znał pytania , a drugi był nimi zaskoczony.
                Szkoda , debata była nadzieją na lepsze poznanie kandydatów, a teraz zgrozą wieje , jaki prezent imieninowy otrzyma solenizant. Wierzę w mądrość Siedlczan !
                • przyjemny_gosc Re: Debata ? 23.11.14, 21:42
                  Ja odniosłem wrażenie, że to Sitnik był dla Kudelskiego zbyt słaby. Nie dziwi mnie, że Kudelski jako prezydent miasta od dwóch kadencji lepiej zna budżet i lokalne sprawy, niż Sitnik. Sitnik naprawdę musiałby być niezłym "kotem", żeby zagiąć Kudelskiego. Kandydat Bezpartyjnych Siedlec nie podał żadnych szczegółów, Kudelski podawał ich zdecydowanie więcej.

Co do rzetelnej debaty. Co widzicie tutaj nierzetelnego? Pytania te same, czas ten sam, prowadząca zestresowana jak maturzystka ograniczyła się tylko do zadawania pytań, żadnego dopytywania, które aż się prosiło. Sitnik zaczął odnosić się do wypowiedzi Kudelskiego z poprzednich pytań i Kudelski nie pozostał mu dłużny.

Faktycznie Sitnik sprawiał wrażenie, że nie rozumie niektórych pytań, albo są one dla niego zaskoczeniem. Pogrążył się w pytaniu "Jak pan rozumie plany samorządu w ramach Regionalnego Instrumentu Terytorialnego" i jestem pewien, że go nie zrozumiał. Poprosił o powtórzenie i później lał wodę, co wykorzystał Kudelski i wytłumaczył mu o co chodzi.

Mnie interesowało pytanie o inwestycje, bo sam je zadawałem tutaj na forum. Nie doczekałem się żadnej odpowiedzi. Sitnik ograniczył się do wypominania, że jedna firma przestała płacić pracownikom pensje i zaproponował nierealne zwolnienia z podatków lokalnych przedsiębiorców. Lokalni przedsiębiorcy jeżeli odciąży się ich z części podatków to te pieniądze przejedzą, a na pewno nie przełoży się to na zwiększenie zatrudnienia.

Kudelski twierdzi, że inwestycje w sport i kulturę sprawią, że ludzie tutaj zostaną i będą zakładać rodziny. Wykazuje tym samym kompletną niewiedzę na ten temat. Jest dokładnie odwrotnie. Co mi z tego, że mogę kupić dżinsy za 350 zł, mogę obejrzeć w teatrze gwiazdę, pójść do Parku Wodnego, czy piątkowy weekend spędzić w Heliosie, skoro zarabiam 1200 zł i jedyną rozrywką jest odwiedzenie raz na tydzień Biedronki? Pan Kudelski zarabia dobrze i jego stać i jemu pasuje, żeby po koszulę Vistuli nie musieć jechać do Warszawy, ale chodzi o to, że ludzie chcą dwóch rzeczy:
                  -pracować,
                  -zarabiać średnie krajowe, a nie najniższe krajowe.

Świetna też końcówka Kudelskiego, który wypomniał Sitnikowi, że chce się odcinać od polityków, a tego nie da się zrobić.

Tak faktycznie, jeżeli wygra Sitnik, co zrobi dla Siedlec? Prezydent w kontrze do 10 radnych PiS, a kto to wie, czy poprze go PO albo STS. Bez zaplecza w rządzie, bez zaplecza w województwie. Nie będzie w stanie niczego załatwić a lokalni działacze go zagryzą.
                  • ibzor Re: Debata ? 23.11.14, 21:54
                    A to ciekawe.
                    Pomijając debatę- na jakiej podstawie zakładasz że cytuje
                    " Lokalni przedsiębiorcy jeżeli odciąży się ich z części podatków to te pieniądze przejedzą, a na pewno nie przełoży się to na zwiększenie zatrudnienia."
                    ?
                    • przyjemny_gosc Re: Debata ? 24.11.14, 20:05
                      Na podstawie własnych obserwacji. Oczywiście generalizuję, ale tak uważam, że większość pieniądze te zmarnuje.
                      • ibzor Re: Debata ? 25.11.14, 10:34
                        Ok ale co rozumiesz poprzez "zmarnowanie"?
                        Bo moim zdaniem jeśli ktoś konkuruje na rynku krajowym to otrzymując prezent w postaci mniejszego podatku automatycznie może zniżyć cenę bez utraty marży i tym samym być bardziej konkurencyjny na rynku.
                        Ale co ja mogę wiedzieć..
                        • przyjemny_gosc Re: Debata ? 30.11.14, 10:59
                          To co piszesz to prawda, ale teoretyczna. W praktyce uważam, że pieniądze te będą przejedzone.
                          Pamiętaj, że nie mówimy tu o zwolnieniu całkowicie z podatków 8 tys. przedsiębiorców, ale o zmniejszeniu im tych podatków. Większość przedsiębiorców działa na rynku lokalnym, jeżeli mniej będą musieli oddać budżetowi państwa, to wątpię, aby przełożyło się to np. na zatrudnienie 1 więcej pracownika. Raczej na zakup lepszego samochodu dla syna.
                          • ibzor Re: Debata ? 01.12.14, 16:35
                            Statystyki mówią iż 90% przedsiębiorców którzy mają własne firmy i jeżdżą luksusowymi autami (typu ferrari/porshe itp itp) to bankruci .
                            Nie wiem jaką masz wiedzę i doświadczenie w prowadzeniu działalności gospodarczej , ale z własnych doświadczeń mogę powiedzieć że rzadko "przejada" się zaoszczędzone pieniądze.

Ale nawet jeśli gdyby z tych pieniędzy zamiast nowego etatu kupiona została nowa drukarka, samochód służbowy, zrobiona strona internetowa, czy kupiony telefon służbowy / tablet / smartfon dla pracowników. To i tak każda taka opcja będzie lepsza niż pozwolenie na zmarnowanie tych pieniędzy przez garstkę urzędników.

Mało tego uważam, że nawet gdyby te pieniądze miały trafić na konta oszczędnościowe to i tak lepsze wyjście niż zapłacenie podatku - zarówno dla firm, ich właścicieli, pracowników i całej lokalnej gospodarki.

Lepiej żeby firmy miały większy kapitał niż żeby miały mniejszy.

Inwestycje nie biorą się z powietrza - a nawet jeśli inwestuje sięna kredyt to warto mieć wkład własny i zabezpieczenie.

Podsumowując nic nie przekona mnie do tego że ważniejsza jest np nowa hala widowiskowa niż zdrowe i bogate lokalne przedsiębiorstwa - a w tym wypadku nie ma sytuacji "win - win"
                            wszystko kosztuje a urząd miasta nie ma własnych dochodów tylko korzysta z dochodów prywatnych firm.

Pozdrawiam i życzę nam wszystkim aby jaśnie panujący nam włodarz miasta o tym pamietał i nie zapędzał się po raz kolejny w inwestycjach i nie bawił się w realizowanie marzeń które nie są na naszą kieszeń.
                            • rotman28 Re: Debata ? 01.12.14, 18:24
                              "nic nie przekona mnie do tego że ważniejsza jest np nowa hala wido> wiskowa niż zdrowe i bogate lokalne przedsiębiorstwa - a w tym wypadku nie ma s> ytuacji "win - win" > wszystko kosztuje a urząd miasta nie ma własnych dochodów tylko korzysta z doch> odów prywatnych firm."
                              Też tak myślę,chociaż przedsiębiorcą nie jestem.Pytanie jak siedleckie władze wspierają siedlecką przedsiębiorczość.Prawie wszystkie firmy z nowej galerii nie licząc Pana Strusa płacą podatki poza Siedlcami.Słyszałem,że banery wyborcze Pana Prezydenta też były robione nie w Siedlcach.A myślicie,że bogatsi mieszkańcy Siedlec to kupują lepsze rzeczyw Siedlcach? No może jakieś spożywcze, codzienne.
            • lilith321 Re: Zachęcam 23.11.14, 23:33
              mpppm, płyta ci się zacięła, czy co?
              • mpppm Re: Zachęcam 23.11.14, 23:42
                Nie, tylko trzeba rozróżniać "dźwięki".
                Jak chcesz ciągnij na swoją nutę.
    • miyatoto Re: Debta Kudelski - Sitnik 23.11.14, 21:17
      bidfit napisał(a):
      > Szafuje utartymi opiniami już dawno nieaktualnymi na temat zadłużenia.

Czyżby długi zostały spłacone?
      Nie kocham za szczególnie pana Sitnika, ale jak masz pisać takie rzeczy, to idź już spać misiu i lepiej nie wracaj tu więcej
      • efaster Re: Debta Kudelski - Sitnik 24.11.14, 02:25
        powiem tak obejrzałem tą debatę w sumie 3 razy (raz po 16.00 jak była premiera, ale po pewnym czasie wróciłem na Orange Sport na mecz Widzew- GKS Katowice bo mnie nudziła) później ok. 2 w nocy obejrzałem sobie 2 raz (w całości) ale wcześniej obejrzałem też powtórkę debaty ze stolicy HGW vs. Jacek Sasin i powiem tak naszą debatę TV Wschód robiła chyba na kolanie, a właściwie na odpie...(tak nie boję się użyć tego słowa) kto dał pani z radia Eska to prowadzić ?? Ludzie kochani tyle prowadzących mają/mieli w TV a wieli tą panią, ba pamiętam debatę sprzed 4 laty i prowadzącą taką z pieprzykiem przy nosie. O tamta była fajna, ba wtedy jakoś zrobili debatę ze wszystkimi chętnymi (prze 1 turą) na 1 h, a teraz 30 min. i do widzenia. Ale do meritum owszem p. Sitnik nie był przygotowany z RIT-u, dokładnie nie wiedział o co w tym chodzi, ba sami samorządowcy dokładnie tego nie wiedzą, owszem Kudelski wszystko "łopatologicznie" wytłumaczył, ale co z tego jak o środkach decyduje Marszałek i sejmik a tam większość ma PSL i PO, pis jedynie może grzecznie prosić. Po za tym w Radomiu i regionie radomskim dalej się kłócą o pieniądze z RIT-u, m.in. Kozienice i Przysucha chcą więcej pieniędzy na szpitale, a Radom nie chce się na to zgodzić (bo sam ma problem z długiem szpitala miejskiego) i jest problem, bo marszałek nie zacznie wypłacać pieniędzy, dopóki nie dogadają się wszystkie regiony wewnątrz a zarząd województwa musi to jeszcze zatwierdzić. Ale o tym p. Kudelski nie raczył wspomnieć, bo po co. Po za tym, co to jest 50 mln. jak prezydent chce za te pieniądze:
        1) drogi
        2) obwodnice
        3) tunel pod torami
        4) centrum przesiadkowe (z parkingiem wielopoziomowym)

jak sam tunel będzie kosztował 17 jak nie 20 mln. zł. nic dziwnego, że budżet wygląda tak jak wygląda, plany, plany, marzenia i jakoś to będzie.

Może Sitnik nie jest moim kandydatem marzeń, przypomina mi trochę Rockiego Balboe (no w końcu jakby nie patrzył obydwaj sportowcy byli :) choć Rocky to postać fikcyjna) ale przynajmniej twardo stąpa po ziemi i najważniejsze ukróci stołkowanie i nepotyzm partyjny. A pis się rozrósł na całe miasto i czas to ukrócić. No bo jak nazwać stawianie na siłę (wbrew woli większości mieszkańców) pomnika Lecha Kaczyńskiego na mogiłach zmarłych na b. cmentarzu, tylko dla partyjnych korzyści (przy pucowanie się prezesowi Kaczyńskiemu) czy ostatni manewr z banerami na pozostałościach po dzwonnicy i mimo iż są to "resztki" dawnej dzwonnicy to jest to zabytek a to że nie został odbudowany (lub nie zaczęto dyskusji o jego potencjalnej odbudowie i planach rozwiązań komunikacyjnych wokół - ba sprzedano/oddano ostatni wolny plac w okolicy vis a vis BPH i Polomarketu prawdopodobnie kurii/pobliskiej parafii) dopełnia obrazu buty i arogancji władzy. Dobrze, że w tym roku przynajmniej nie wieszano na blokach świeżo po termomodernizacji na stalowe kołki wielkich banerów z podobizną "jaśnie na panującego" jak to miało miejsce 4 lata temu (sprawa bloku na Wyszyńskiego).

No i wracając do debaty, dlaczego prezydent był tak zdenerwowany ?? Czym się zestresował ?? Chyba bardziej niż pani prowadząca. Zresztą oceńcie sami czy kłamie

www.tvsiedlce.pl/8,6076-debata_wyborcza.html
        od ok. 14.00 minuty z zaczynają Wojtkowi puszczać nerwy i to widać, zabolało go to, ze wytknął mu p. Sitnik sprawę francuskiej Atili i ZPP. Sorry takie są fakty... że inwestor obiecywał gruszki na więźbie, miasto dało mu zwolnienia z podatków na 3 lata, a później się zwinął i z tego co ludzie piszą nawet tu na forum nie zapłacił zaległego wynagrodzenia pracownikom.

Po za tym p. Sitnikowi a propo Żółkiewskiego, że zamiast płacić przez już prawie 5 lat Collegium Mazovia czynsz za wynajem pomieszczeń, wolał umieścić IV LO w innej szkole/szkołach a pieniądze za wynajem zbierać na remont gmachu przy Konarskiego 1 (no cóż nie wypaliło z budynkiem po studium językowym, ba do nie dawna prezydent widział w budynku Żółkiewskiego muzeum diecezjalne- ja dalej jestem zdania że obraz El Greco powinien być ale w Muzeum Narodowym, tam jest dla niego godnie miejsce, a nie kościół zawłaszczył go praktycznie dla siebie). A teraz Kudelski zapewne za namową p. Paryły kombinuje z pieniędzmi na tunel, choć ja już w czerwcu przeczuwałem, ba pisałem tu na forum, że PKP PLK nie wyrobi się z tunelem, a Kudelski już odtrąbiła, że pojedziemy tunelem już w czerwcu 2015 roku, gdy wtedy wykonawca przebudowy stacji wydrążył go jedynie w 1/3 !!!!

No nic, rozpisałem się sorry, że tak długo, ale tak czuję. Nie mówię, że Sitnik jest super i wogle, nie ale jak patrzę na starszego zmęczonego pana mam już dość. Po za tym nie po to odwoływałem (w drugiej turze p. Symanowicza- nomen omen moje pierwsze głosowanie) by teraz powróciło stare - czyli Symanowicz bis - tj. pani Sochacka. A Symanowicz jest i tak w radach nadzorczych kilku spółek komunalnych.

Owszem, można wytykać sprawę "kiblową" dla sędziów gdy Pogoń grała w 3 lidze jeszcze na boisku na Prusa czy myjnie prywatnego auta, tylko te było użytkowne do przewozu materiałów budowalnych czy sprzętu jak np. kosiarka, ba zresztą same sprzątaczki pytane czy czuły się tą sytuacją jakoś skrępowane, zniesmaczone, jasno odpowiedziały, że nie. Można znaleźć cały art. na ten temat a SPIN.

Także w jak już wcześniej powiedziałem mój głos idzie w 2 turze do p. Sitnika.

Bo jak mawiał klasyk. Wróg mojego wroga jest moim przyjacielem.

Dziękuje, Dobranoc :)
    • pruszkowianka Re: Debta Kudelski - Sitnik 27.11.14, 13:17
      " Głosujemy na Wojciecha Kudelskiego!!! "

A po co mam głosować na Kudelskiego? W centrum miasta dziurawe chodniki i ulice. Zapyziały niewyremontowany park, po ogrodzeniu nie pojadę wózkiem, ale po dziurawych spękanych alejach owszem. Brak terenów rekreacyjnych dla dzieci, bark nowoczesnych placów zabaw.
      • 1kudlaty Re: Debta Kudelski - Sitnik 27.11.14, 19:50
        Proszę Państwa powinniśmy dać szansę p.Sitnikowi że wtedy może być tylko lepiej z siedlecką władzą,ale widać i słychać strach w pewnych kręgach i układach.
    • luk14143 Re: Debta Kudelski - Sitnik 27.11.14, 14:11
      Ja jestem za Sitnikiem !
      Kudelski może zrobił dużo ale są kwestie o których zapomniał lub odkłada je z miejsca na miejsce na przykład:
      - Chciał na placu Sikorskiego budować nowy ratusz PO CO ? tak potrzebny jest parking (parter + piętro),
      - Centrum Przesiadkowe potrzebne ale nie dla nowego 4 gwiazdkowego hotelu (przecież hoteli mamy dużo w Siedlcach + dwa budowane na Wojska Polskiego i przy Parku Wodnym),Galeria Handlowa (po co aby dublować KFC,MC Donald, H&M czy Reserved, nawet Sitnik wspomniał że rozmawiał z największym deweloperem w Siedlcach i powiedział że w Siedlcach nie ma miejsca na drugą galerię).
      Tam gdzie była tzw. Żółta Hala powinna być z prawdziwego zdarzenia pętla autobusowa dla MPK wtedy można byłoby pozbyć się autobusów spod mini pętli przy PKP oraz przy pętli wybudować parking dla samochodów z jednym piętrem z możliwością wykupienia sobie miejsc dla osób które dojeżdżają pociągami,
      - Ulica Floriańska,Poniatowskiego,Mireckiego,Dąbrowskiego,Łukowska,kawałek od Mieszka do ronda w stronę KARO - przecież po tych ulicach nie da się jeździć kiedy to będzie wyremontowane, chodniki na Floriańskiej,Jagiełły - to powinno był na pierwszym miejscu dla miasta ważne centrum miasta a lepsze drogi czy chodni są na wsiach lub na drogach osiedlowych,
      - Pan Sitnik powiedział że wybuduje parking przy stacji SIEDLCE - WSCHODNIE tak gdzie teraz jest pętla autobusowa powinien być utwardzony parking dla samochodów po jednej i drugiej stronie a pętlę powinni przenieść kawałek dalej, gdzie jest możliwość dla autobusu na zawrócenie i ją utwardzić,
      - Podoba mi się pomysł z Jednym Wice-Prezydentem,

Może warto kogoś nowego dopuścić do władzy zobaczyć jak mu to będzie wychodzić jak się sprawdzi
      • luk14143 Re: Debta Kudelski - Sitnik 27.11.14, 14:18
        Park Miejski - dziurawe alejki że ciężko wózkiem z dzieckiem przejechać ale za to jest solidne OGRODZENIE DO PARKU
        • hejj2 Re: Debta Kudelski - Sitnik 27.11.14, 15:55
          Ogrodzili to może wprowadzą (po wyborach) bilety wstępu dla ratowania miejskich finansów i na rewitalizację parku?
      • lilith321 Re: Debta Kudelski - Sitnik 28.11.14, 23:20
        Po co mamy eksperymentować, jeśli Kudelski się sprawdził? A jak Sitnikowi się nie uda? Nie stać nas na naukę Sitnika.Tak naprawdę, to jest on koniem trojańskim, na którym zamierza do Siedlec wjechać Platforma Obywatelska i porządzić nami tak, jak Tusk całym krajem. Dziękuję! Budowa hoteli i galerii to nie jest sprawa samorządu. To sprawa prywatnych inwestorów i ich ryzyko. Centrum przesiadkowe i remont ulic - zgadzam się. Jest to potrzebne, ale prezydent Kudelski własnie to obiecuje.
    • krzycho1252 Re: Kudelski przygotował 27.11.14, 19:48
      ...."budowa zintegrowanego wielofunkcyjnego węzła wymiany pasażerskiej w Siedlcach (centrum przesiadkowe) ..."
      "www.tygodniksiedlecki.com/t27748-pieniadze.dla.siedlec.htm

Sitnik autostradę?
      • rotman28 Re: Kudelski przygotował 30.11.14, 19:26
        Żeby nie było naruszenia ciszy to będzie cytat z internetu o uratowanym łosiu:
        "Szef ośrodka opieki nad dzikimi zwierzętami - gdzie trafił słynny dziś w całej Polsce łoś, potrącony przez samochód i pozostawiony przez wiele dni bez pomocy –
        Urzędnika trudno jest zawstydzić. Jak się dorwie do władzy, zapomina o wszystkim, po co jest po co go ludzie go wybrali. Nie interesują go żadne inne sprawy, tylko własne.
        — rzucił, zapytany czy lokalni urzędnicy, którzy nie chcieli łosiowi pomóc, interesują się losem zwierzęcia."
        • xaveri Re: Kudelski przygotował 30.11.14, 19:39
          Słabo cytujesz...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka