Dodaj do ulubionych

Zadłużył miasto

12.11.14, 17:48
Zadłużył miasto i na plakacie łapę wyciąga jeszcze do koryta. Dostał wścieklizny z banerami i plakatami chyba PiS dyżuruje przy słupach ogłoszeniowych co by w koło wisiał Kudelski i Tchórzewski. Swoją drogą ciekawe jak oni się wyliczą z kampanii ???
Obserwuj wątek
    • cezyk Re: Zadłużył miasto 12.11.14, 19:17
      Dobre:]
    • rwijpapucie Re: Zadłużył miasto 12.11.14, 21:21
      amerykę odkryłeś alleluja...........ale za to kościółek bedzie sporo w siedlcach i ludzie staną się swiętymi i na tacę bedą dawać
    • bw2500 Re: Zadłużył miasto 12.11.14, 23:10
      Niezgoda i niedorozwój...
    • trans4mer Re: Zadłużył miasto 13.11.14, 16:55
      Nasze miasto i wiele innych to zadłużyła jedyna przewodnia siła narodu czyli polska zjednoczona Platforma Obywatelska. A uczyniła to na falach propagandy sukcesu. " Zielona Wyspa " - mówi wam to coś? Czy wiecie jaki dług ma całe nasze nasze państwo? Czy wiecie do czyich kieszeni poszły te pieniądze? Niebagatela! Bo przeszło już bilion złotych. A odwrócony kredyt hipoteczny czemu ma służyć? Polakom? Ogarnijcie się zanim coś wypocicie i przelejecie na papier! Za to przynajmniej siedleckie inwestycje są faktem, zarówno w infrastrukturze technicznej, jak i społecznej. Wystarczy przetrzeć oczy i wybrać się na miasto. Wystarczy pójść do kin, teatru na sztukę ze znanymi aktorami, na stadion i hale sportowe na mecze ligowe w najwyższych klasach rozgrywek. Wystarczy zobaczyć rozwijające się szkoły, które plasują się wysoko w rankingach ogólnopolskich. A jeszcze budownictwo komuunalne. Odwiedzać szpitali nie polecam, bo życzę każdemu dobrego zdrowia i samopoczucia. Autorowi tego wpisu też życzę zdrowia i więcej rozsądku podczas aktu głosowania. Wybór masz wtedy nie wielki!
      • ibzor Re: Zadłużył miasto 13.11.14, 17:43
        To ja już wolałbym żyć w mieście bez CKiS na który idą grube miliony i jeździć na premiery do Stolicy.
        Bez Aquaparku na które poszły miliony i jeździc na basen do Mińska albo do Stolicy
        I bez stadionu na który poszły i idą miliony a w zamian oglądać Eurosport. Co do szpitali i szkół to zgoda. Ale Stadion Aquapark i gigantyczne dofinansowania dla "Kultury i Sztuki" to dla mnie przesada. Powiedz mi zresztą czy sam zadłużysz się żeby wybudować sobie basen przed domem czy go kupisz jak zbierzesz pieniądze...

Są rzeczy ważne i ważniejsze - a na luksusy wg mnie nie powinno się brać kredytu bo to po prostu jest niegospodarność. Biedak nie kupuje sobie Audi A4 i zegarka za 10 tysięcy - a Siedlce mogą.

Przyznam że sam korzystam z Aquaparku - ale gdyby go nie zbudowali to bym nie płakał i chodził dalej na basen przy PG4 - wole miasto brzydsze i bogatsze (niezadłużone) niż piękne ale zadłużone..

Poza tym mi jako przedsiębiorcy trudno pojąć fakt jak budowa tych instytucji jest uznawana jako "inwestycja" - inwestycja to coś z czego ja w przyszłości mam osiągać zyski - a te "inwestycje" miejske to nic innego jak wywalanie kasy i jeszcze dokładanie do interesu - przecież to NIGDY się nie zwróci. A my mieszkańcy będziemy musieli to spłacać.
      • hejj2 Re: Zadłużył miasto 13.11.14, 18:23
        Oj ogarnij się trans4mer, ogarnij i nie opowiadaj bajek jak twój siedlecki władca. Żeby pójść to wspomnianego przez ciebie teatru trzeba wydać na dwie osoby 150-180z, ale najpierw trzeba je zarobić. Mnie uczono że najpierw praca a później rozrywka. A powiedz co zrobiono (tylko nie mów o Stadlerze) żeby były miejsca pracy aby na tę rozrywkę zarobić. A za pożyczone pieniądze każdy potrafiłby wybudować to co wybudowano w Siedlcach. Życzę ci też zdrowia ze szczególnym uwzględnieniem (jak mawiał J. Pietrzak) zdrowia psychicznego oraz "trzeżwego" spojrzenia przed głosowaniem na kandydatów do RM i na prezydenta
        • mpppm Jeśli chodzi o "zdrowie psychiczne" 13.11.14, 18:52
          Życzył bym wszystkim, którzy to lubią i wiele innych ...... spraw i podpisują się pod tym.
          Zastanawiam się dlaczego nie ma nie lubię?

"Bilety są jeszcze dostępne w Punkcie Informacji Kulturalnej CKiS. Wystarczy do nas zadzwonić 25 794 31 89. Zapraszamy!
          5 godz.
          Jovita Antoniuk, Adam Biernacki, Robert Protasewicz i 7 innych osób lubią to".
      • przyjemny_gosc Re: Zadłużył miasto 15.11.14, 11:41
        To wszystko co piszesz to prawda. Nie można negować faktu, że Siedlce się bardzo zmieniły przez te kilka lat. Gdyby nie było parku wodnego, to byłoby narzekanie, że lepsze baseny mają Mińsk i Sokołów, a przecież o ile to mniejsze miasta.
        Dla mnie problemy są dwa:
        1.Czy wszystkie te inwestycje kulturalno-sportowe nie mogłyby być w większym stopniu finansowane z UE? Przecież to jest teraz ten moment w którym trzeba umieć pozyskiwać fundusze, a nie brać kredyty.
        2.Jakie są kroki czynione aby w Siedlcach tworzyć miejsca pracy? Co można robić, aby stawka była wyższa niż 7 zł/h?
        Ja mam wrażenie, że Rada Miasta doszła do wniosku, że ludziom pieniądze spadają z nieba i trzeba tylko zrobić coś, żeby mogli je w Siedlcach wydać. Fakt, dużo rodaków pracuje w Warszawie i wydaje pieniądze w Siedlcach. Ale skoro tak, skoro taki ma być schemat, to proszę o zbudowanie szybkiej linii do stolicy, obok już istniejącej, zainstalowania tam Pendolino co 30 minut co będzie jeździć z prędkością 250 km/h i można dojeżdżać. Podpowiem też, że można inwestować w chińskie pomysły jakimi są koleje magnetyczne MagLev, tam pociągi wyciągają ponad 500 km/h.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka