Dodaj do ulubionych

Dobra rehabilitacja na NFZ

28.11.14, 15:55
Do której siedleckiej placówki najlepiej jest udać się na rehabilitację?
Gdzie są faktycznie doświadczeni fizjoterapeuci, którzy wiedzą jak postępować w konkretnym przypadku?
Obserwuj wątek
    • siedlczanin13 Re: Dobra rehabilitacja na NFZ 28.11.14, 17:42
      w Łosicach, w szpitalu kierowanym przez Brodowskigo
      • ew058 Re: Dobra rehabilitacja na NFZ 01.12.14, 16:26
        Dziękuję za dpowiedź, ale Łosice to chyba nie są Siedlce.
    • togazeta Re: Dobra rehabilitacja na NFZ 09.12.14, 11:08
      A co chcesz rehabilitować ? W Kriosoniku byłem po operacji kolana. Koleś pokazał mi kilka ćwiczeń i kazał je powtarzać samodzielnie na każdych zajęciach. Jak bym miał w domu piłkę do rechabilitacji , woreczki z piaskiem to wszystko mógł bym zrobić sam w domu. Na krioterapi pani dała mi ten "odkurzacz" i sam tez się musiałem obsługiwac. Moim zdaniem trochę gorzej tam jak średnio.
      • sdl4 Kriosonik 09.12.14, 19:24
        Kriosonik odradzam, jak najdalej od nich. Pracują tam bardzo młode osoby, które się dopiero uczą, są niekompetentne. Samoobsługa jest tam na porządku dziennym. Ćwiczenia te same dla każdego bez względu na schorzenie, jak kolano to kolano, ręka to ręka- nieistotne co było robione, każde kolano (rękę) traktować będą tak samo. Tam się tylko liczy ilość przyjętych osób, w końcu za to im płacą, a jakość mają tragiczną. Jeśli masz poważne schorzenie to się tam nie wybieraj bo możesz wyjść w jeszcze gorszym stanie. Plusem jest tylko to, że szybciej u nich wolny termin znajdziesz niż na Bema, ale chyba to nie dziwi dlaczego tak jest.
        • stel-mark Re: Kriosonik 25.01.16, 13:19
          Kriosonik na Wysockiego w Warszawie, częściowo zgadzam się z powyższą opinią, bo być może nie mam możliwości doświadczyć pełnego "pakietu usług". Mogę zrozumieć bałagan organizacyjny, możliwe, że wynikający z braków kadrowych i braku nadzoru, ale nie mogę zrozumieć braku logiki i konsekwencji w reakcji na ten bałagan. Opóźnienia wynikają ewidentnie z winy personelu (braku personelu). Osoby długo oczekujące na pierwszy lub kolejny zabieg zazwyczaj wchodzą w pierwszej kolejności na następne zabiegi i tak powinno być. Ale nie zawsze jest, są "terapeutki", które każą człowiekowi czekać na lukę w aktualnej kolejce, jeżeli takowa wystąpi. Czeka się więc, a tymczasem wchodzą kolejne osoby z późniejszych godzin i wcale nie aktualnych, tylko również spóźnionych, tylko mniej. Na moje pytanie kiedy zostanę przyjęty, usłyszałem - nie wiem. Pracują tam ludzie młodzi bez doświadczenia i umiejętności interpersonalnych (nie wszyscy), którzy pacjentów NFZ traktują, jak traktują. A są tacy, którzy intelektualnie nie ogarniają funkcji jaką pełnią. Brak osoby, która by koordynowała wykonywanie zabiegów, bardzo się daje odczuć. Posiadam doświadczenia z innych ośrodków rehabilitacji i taki badziew widzę pierwszy raz. Planowałem wykupić tu dodatkowe zabiegi, ale z wiadomych powodów, dam zarobić innej firmie.
    • zby.szko Re: Dobra rehabilitacja na NFZ 05.02.16, 19:30
      Uraz kręgosłupa się u mnie odnowił. Zamiast leżeć poszukałem w sieci i trafiłem do Piotra Dmowskiego na Mazurskiej. Przyjął mnie od ręki. Byłem szoku. Po jednym zabiegu zacząłem chodzić i się zginać. Dwa dni jeszcze się odzywało ale było dobrze. Trzeciego ustąpiło i wieczorem mialem drugi, ostatni zabieg. Jak na razie jest świetnie. Polecam!
    • andy85 Re: Dobra rehabilitacja na NFZ 10.03.16, 21:24
      Polecam Kriosonik. Byłem tam kilkakrotnie z kilkoma schorzeniami i uważam,że jakość rehabilitacji jak i fachowość personelu są na zadowalającym poziomie. Byłem też w różnych ośrodkach rehabilitacyjnych na turnusach kilkutygodniowych i Kriosonik nie wypada gorzej. Oczywiście są malkontenci narzekający na wszystko, ale ten ośrodek polecam z czystym sumieniem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka