Dodaj do ulubionych

Place zabaw

15.06.15, 10:28
Jakie znacie ogólnodostępne place zabaw dla dzieci, gdzie bez problemów można wejść z maluchem? Podam kilka znanych mi lokalizacji

1. Chrobrego, plac przy blokach 8, 12, 14
2. Zalew - 2 place zabaw
3. Jagiełły, przy żłobku
4. Nowy Świat, przy końcu bloków jadąc od Kauflanda
Obserwuj wątek
    • kerac32 Re: Place zabaw 15.06.15, 11:57
      Grabianowska r. Żwirowej.
    • mac_pxm Re: Place zabaw 15.06.15, 20:54
      A czy place przy miejskich przedszkolach nie sa otwarte popoludniami?
      • savilala Re: Place zabaw 16.06.15, 21:34
        Dylewicza
        • breuszek Re: Place zabaw 17.06.15, 00:07
          Wyszyńskiego
          o tutaj mniej więcej:

www.google.pl/maps/search/wyszy%C5%84skiego+siedlce/@52.1648403,22.290922,19z
        • pawelpap Re: Place zabaw 18.06.15, 09:11
          Na dylewicza plac zabaw jest prywatny... postawiony za pieniądze mieszkańców na ziemi wspólnoty... tak że głupoty piszesz....
          • pawelpap Re: Place zabaw 18.06.15, 09:11
            Podejrzewam że ta sama sytuacja jest na Nowym Świecie
            • skaruzg Re: Place zabaw 18.06.15, 09:40
              Na Nowym Świecie generalnie jest otwarty, przynajmniej bywa w ciągu dnia.
          • sdl4 Re: Place zabaw 18.06.15, 13:34
            Place zabaw przy blokach należących do spółdzielni też są za pieniądze mieszkańców i jakoś inni mogą korzystać. A na Dylewicza kupili sobie mieszkanko i już nikt nie może chodzić po ich terenie. Każda ziemia jest czyjaś więc może zacznij chodzić tylko po swojej albo należy w końcu ogrodzić Wasze osiedle postawić tabliczkę " wstęp wzbroniony" żeby przypadkiem ludzie z zewnątrz nie przychodzili.
            • kibic_wierny Re: Place zabaw 18.06.15, 14:15
              Na Nowym Świecie plac też jest za pieniądze mieszkańców, którzy płacą za niego w czynszu. W ciągu dnia jest otwarty i nie widziałem tam dozorcy który legitymuje dzieci czy są z osiedla czy nie , więc każdy może wejść
            • pawelpap Re: Place zabaw 19.06.15, 11:17
              Jakiś ty wspaniałomyślny, po pierwsze place zabaw ogólnodostępne takie jak np. na wyszyńskiego są budowane za pieniądze miasta na terenie miasta czyli de fakto każdego mieszkańca... taki plac zabaw na Dylewicza czy np. Nowym Świecie musieliśmy wybudować za własną kasę (koszt ok. 60-70 tyś.) i jeśli coś się zepsuje albo trzeba odnowić musimy się na to złożyć... na miejskim placu jest podobnie tylko u nas składa się 100 rodzin, w mieście trochę więcej.... w takim razie daj namiary i udostępnij swój samochód jeśli takowy masz chętnie skorzystam jeśli będę w pobliżu....
              • donvito52 Re: Place zabaw 19.06.15, 21:29
                Nie bądź centuś ... wszystkie dzieci nasze są ;)).
                Tam mieszka i bawi się mój wnuk, jednak jakoś mi nie żal że przychodzą dzieci z innych miejsc.
    • pruszkowianka Re: Place zabaw 18.06.15, 20:50
      Ubolewam nad tym, że w centrum na całej Piłsudskiego nie ma miejsca dla rodziny z dziećmi, tylko zdaje się dla emerytów i rencistów. Jest skwer przy bibliotece z fontanną, jest skwer pod Jackiem z pomnikiem Kościuszki, jest skwer przy Atlasie z pomnikiem papieża, jest plac Sikorskiego z niczym jeszcze, jest skwer przed urzędem miasta z pomnikiem "kupa kamieni". Ja bym jeden skwer przerobiła na wypasiony zacieniony plac zabaw z gumową powierzchnią i ławkami, monitoringiem miejskim. Bardzo mi brakuje takiego miejsca w centrum.
    • educationonline Re: Place zabaw 19.06.15, 13:35
      W parku na przeciwko elektryka też jest plac zabaw. Generalnie place zabaw są bardzo ubogie.
    • donvito52 Re: Place zabaw 21.06.15, 13:41
      Swoją drogą ...
      Jeszcze kilka dni temu dzieci zostawiały w piaskownicy zabawki, wiaderka, łopatki ...
      Niestety ... trafiła się MENDA i pozbierała wszystko co na placu było.
      Teraz każdy przynosi, zabiera i czujnym okiem pilnuje swej własności.
      Smutnie. Zestaw wiaderko+łopatka+grabki kosztuje od 5zł do 15zł za full wypas. Menda dla kilku nędznych groszy zniszczyła zaufanie i wiarę w ludzi.
      Rzecz dzieje się na Nowym Świecie.
    • safetyinstitute Re: Place zabaw 29.09.15, 14:34
      Bezpieczny plac zabaw to taki który jest zbudowany w oparciu o normę EN-PN 1176. Norma zawiera wytyczne odnośnie zakleszczeń itp. Zachęcam do zapoznania się z artykułem ze strony serwisu SAFETY INSTITUTE:
      safetyinstitute.eu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka