Dodaj do ulubionych

Jackonalia!!!!

IP: *.de.deuba.com 20.05.02, 10:47
W Siedlcach popularne Juwenalia noszą nieco inną nazwę niż w innych regionach Polski...Jackonalia, od Jacka z
Ratusza dźwigającego kulę na swych ramionach...
...czy ktoś wie co dzieję się tym roku (lub działo) z okazji Jackonalii?
Jak obchodzi się Juwenalia w innych miastach?

PS. Warszawskie i toruńskie juwenalia znam, ale mimo to , zapraszam do opowieści...
Obserwuj wątek
    • maatti Re: Jackonalia!!!! 20.05.02, 11:34
      Gość portalu: juraw napisał(a):

> W Siedlcach popularne Juwenalia noszą nieco inną nazwę niż w innych regionach P
      > olski...Jackonalia, od Jacka z
      > Ratusza dźwigającego kulę na swych ramionach...
      > ...czy ktoś wie co dzieję się tym roku (lub działo) z okazji Jackonalii?
      > Jak obchodzi się Juwenalia w innych miastach?
      >
      > PS. Warszawskie i toruńskie juwenalia znam, ale mimo to , zapraszam do opowieśc
      > i...

Czesc!
      W Gdansku (na calym Wybrzezu...) juwenalia maja nazwe Neptunalia, zwykle bylo
      tak:
      Imprezy organizowaly 4 uczelnie, PG, UW, AM, AWF i np Neptunalia organizowala
      polibuda, z kolei juwenalia byly domena uniwerku, taka mala paranoja;) ale spoko.
      W tym roku totalnie sie wszystko popierdzielilo..:(, nie wiedziec czemu uniwerek
      przywlaszczyl sobie Neptunalia, i szczerze nie wiem jak nazywala sie impreza
      organizowana przez Polibude (tzn wiem:) ze nic nie wiem) ale i tak byla ona moim
      zdaniem o niebo lepsza
      Byly: kino pod chmurka obok DS, koncerty Kobranocki i Acid Drinkers, rejs
      Elektrykow na Hel(to z wydz EiA PG czyli mojego:)) spektakle teatralne i wiele
      wiele imprez towarzyszacych... np "rusztowania" z kielbaskami i piwem(zwane tez
      potocznie grillem:)

podsumowujac: zajebista impreza w zajebistym miescie jakim jest Gdansk, bardzo
      zaluje ze nie zawitalem do Olsztyna na Kortowiade czy tez do Torunia lub
      Krakowa... ale nie omieszkam za rok:)
      Pozdrawiam
      Matti
      • Gość: juraw Re: Jackonalia!!!! IP: *.de.deuba.com 20.05.02, 13:29
        maatti napisał(a):

> Gość portalu: juraw napisał(a):
        >
        > > W Siedlcach popularne Juwenalia noszą nieco inną nazwę niż w innych region
        > ach P
        > > olski...Jackonalia, od Jacka z
        > > Ratusza dźwigającego kulę na swych ramionach...
        > > ...czy ktoś wie co dzieję się tym roku (lub działo) z okazji Jackonalii?
        > > Jak obchodzi się Juwenalia w innych miastach?
        > >
        > > PS. Warszawskie i toruńskie juwenalia znam, ale mimo to , zapraszam do opo
        > wieśc
        > > i...
        >
        > Czesc!
        > W Gdansku (na calym Wybrzezu...) juwenalia maja nazwe Neptunalia, zwykle bylo
        > tak:
        > Imprezy organizowaly 4 uczelnie, PG, UW, AM, AWF i np Neptunalia organizowala
        > polibuda, z kolei juwenalia byly domena uniwerku, taka mala paranoja;) ale spok
        > o.
        > W tym roku totalnie sie wszystko popierdzielilo..:(, nie wiedziec czemu uniwere
        > k
        > przywlaszczyl sobie Neptunalia, i szczerze nie wiem jak nazywala sie impreza
        > organizowana przez Polibude (tzn wiem:) ze nic nie wiem) ale i tak byla ona moi
        > m
        > zdaniem o niebo lepsza
        > Byly: kino pod chmurka obok DS, koncerty Kobranocki i Acid Drinkers, rejs
        > Elektrykow na Hel(to z wydz EiA PG czyli mojego:)) spektakle teatralne i wiele
        > wiele imprez towarzyszacych... np "rusztowania" z kielbaskami i piwem(zwane tez
        >
        > potocznie grillem:)
        >
        > podsumowujac: zajebista impreza w zajebistym miescie jakim jest Gdansk, bardzo
        > zaluje ze nie zawitalem do Olsztyna na Kortowiade czy tez do Torunia lub
        > Krakowa... ale nie omieszkam za rok:)
        > Pozdrawiam
        > Matti

Naptunalia to brzmi świetnie, nie miałbym wątpliwości z jakim miastem skojarzyć...:-)))

• muchawka Re: Jackonalia!!!! 28.05.02, 19:04
      Czy w tym roku Jackonalia sie juz odbyły?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka