Dodaj do ulubionych

STRUS CHCE STADION!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 12:37
Pan strus pisze sobie w Tygoniku że chce stadion . Dlaczego więc go mu nie
dać on tam wybuduje nam basenik, ale będzie fajnie. Może jeszcze niech mu
Prezydent M.S. dorzuci za 2 mln no co chłopinie żałować .
PS. Jak mi Miasto da kilka tysięcy metrów gleby w Centrum Miasta to ze
szwagrem też wybudujemy sobie basen- Przepraszam DLA WAS WYBUDUJEMY !!!
I wszyscy będą szczęśliwy.
CHYBA PREKURATORA TU POTRZEBA
Obserwuj wątek
    • klemens.klemens Re: STRUS CHCE STADION!!! 07.02.05, 15:32
      Baltazar, o co ci chodzi?
      Jak tobie i szwagrowi miasto da grunt, to ty wybudujesz basen? Za co? Jak go
      utrzymasz? Jaką masz wiarygodność? Masz na tym rynku jakieś dokonania
      inwestycyjne? Coś już zaproponowałeś i zbudowałeś, czyli masz referencje?

Poza tym Pan Strus nie proponuje basenu. Proponuje aquapark i centrum
      rekreacyjno-handlowe, a to jednak nie to samo. Coś ci dzwoniło, ale nie
      dozwoniło.

Gdybyś wysłuchał godzinnej audycji w KRP w sobotę z udziałem p.p. Szymańskiego,
      Hęciak, Głowackiego i właśnie Strusa miałbyś zielone pojęcie o tym, o czym
      usiłujesz pisać.
      • pigula5 Re: STRUS CHCE STADION!!! 07.02.05, 20:52
        A jakie ten pan S ma dokonania? Bunkier k/stadionu?, Milenium niezgodne z
        założeniami?, domy w których po czterech latach pękają ściany i podłoża pod
        podłogami można zdmuchnąć? Niemiłą administrację w postaci pani.....? Ja bym
        dał mu jeszcze budynek UM - niech przerobi na cyrk w którym ludzie są
        odgrodzeni od widowni (interesant teraz państwu urzędnikom nie przeszkadza, bo
        ma dla siebie tylko "wybieg" po dawnym banku, a na pokoje nie ma wstępu).
        Takich mądrych, którzy by wzięli tak atrakcyjny teren byłoby więcej, tylko
        trzeba to głośno powiedzieć.
        • emenemki Re: STRUS CHCE STADION!!! 07.02.05, 22:26
          Nie bronię Strusa ale:

pigula5 napisała:

> A jakie ten pan S ma dokonania? Bunkier k/stadionu?, Milenium niezgodne z
          > założeniami?
          No jeżeli chodzi o parking, to chyba nie można facetowi zarzucić, że
          zakombinował z przepisami budowlanymi. Budynek stoi i się nie wali (chyba...), a
          o brak parkingów, to raczej trzeba mieć pretensje do władz miasta, że sobie na
          taką interpretację pozwoliły.

> domy w których po czterech latach pękają ściany i podłoża pod
          > podłogami można zdmuchnąć?
          No patrz, to jak to się dzieje, że te dzikie tłumy do bloków strusowych walą? Na
          10tego lutego prawie wszystko wykupione i tak jest z każdym nowym blokiem. Tylko
          nie mów, że to brak alternatywy: Mostostal i Budomatex też istnieją i na
          siedleckim rynku budują mieszkania. A może są jeszcze gorsi?

> Takich mądrych, którzy by wzięli tak atrakcyjny teren byłoby więcej, tylko
          > trzeba to głośno powiedzieć.
          Żeby się biedactwa ośmieliły? To powiedzmy. Ludzie! Jeżeli macie pomysł i
          możliwości na zrobienie czegoś pożytecznego z siedlceckim tzw. stadionem, to
          spróbujcie tym zainteresować władze miasta.
          Wszyscy słyszeli? ;)
          Tak jak zaznaczyłem na wstępie: daleki jestem od wychwalania Strusa pod
          niebiosy. Ale facet ma jakiś pomysł (wg mnie niegłupi), możliwości do jego
          zrealizowania i odwagę, aby o tym powiedzieć. I za to go szanuję.
          • Gość: n_l Re: STRUS CHCE STADION!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.05, 06:12
            > No jeżeli chodzi o parking, to chyba nie można facetowi zarzucić, że
            > zakombinował z przepisami budowlanymi.
            Można.Nawet trzeba.
            > No patrz, to jak to się dzieje, że te dzikie tłumy do bloków strusowych walą?
            Za to w Mostostalu i Budomatexie pustki panie,pustki.
            > Żeby się biedactwa ośmieliły?
            A kto im POZWALA ośmielać się?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            Siedzieć kmiotki cicho,tylko jeden ma pomysły,
            żadnych konkursów,żadnych przetargów!!!!!!!!!!
            • emenemki Re: STRUS CHCE STADION!!! 08.02.05, 09:42
              Gość portalu: n_l napisał(a):

> Można.Nawet trzeba.
              Przecież nie złamał prawa...
              > Za to w Mostostalu i Budomatexie pustki panie,pustki.
              No nie pustki, ale podejrzewam, że gdyby Strus był taki słaby, to by się nikt w
              jego stronę nie obejrzał. A juz raczej na pewno nie byłoby takieeego popytu i...
              takich cen za metr.

> A kto im POZWALA ośmielać się?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              > Siedzieć kmiotki cicho,tylko jeden ma pomysły,
              > żadnych konkursów,żadnych przetargów!!!!!!!!!!
              Przecież nie napisałem, że nie uznaje przetargów i konkursów. Chodziło mi
              jedynie o to, że gość miał pomysł i się odezwał. A innych jakoś nie słyszałem.
              Może nie mają siły przebicia. Albo pomysłów...
              • emenemki Re: STRUS CHCE STADION!!! 08.02.05, 09:47
                A swoją drogą, to mnie szczerze mówiąc mało obchodzi, kto się zajmie budową
                aquaparku czy innego wynalazku. Bardziej mnie interesuje, czy to się wreszcie
                stanie i kiedy będę mógł z tego skorzystać.
          • Gość: antka Re: STRUS CHCE STADION!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.05, 12:28
            > > domy w których po czterech latach pękają ściany i podłoża pod
            > > podłogami można zdmuchnąć?
            > No patrz, to jak to się dzieje, że te dzikie tłumy do bloków strusowych walą?
            Na 10 lutego prawie wszystko wykupione i tak jest z każdym nowym blokiem. Tylko
            nie mów, że to brak alternatywy: Mostostal i Budomatex też istnieją i na
            siedleckim rynku budują mieszkania. A może są jeszcze gorsi?

- myślę, że te tłumy walą ze względów lokalizacyjnych...; jak tak dalej
            pójdzie, kto wie, może miast Siedlec będziemy mieć Strusoland ;)p
            - a jak duże jest to "prawie"?
            - ciekawi mnie też, czy ktoś zainteresował się, jak długo te "dzikie tłumy"
            ostają się w kupionych od p. Strusa mieszkaniach - w mojej klatce np. ruch w
            mieszkańcach jest całkiem spory jak na tak świetne lokum - w ciągu 1,5 roku
            wyprowadziło się 3 lokatorów...
            - a co do braku alternatywy - od pewnego czasu próbuję zamienić mieszkanie,
            rozklejam ogłoszenia i powiem Ci, że nie dalej niż wczoraj w bloku wybudowanym
            przez Mostostal lokatorzy, widząc jak przyszpilkowuję ogłoszenie, powiedzieli z
            uśmiechem "marne szanse, by ktoś stąd chciał się przeprowadzić tam..."
            pozdrawiam,
            antka
            ps a tak z czystej ciekawości, gdzie mieszkasz?
            • emenemki Re: STRUS CHCE STADION!!! 15.02.05, 06:21
              Gość portalu: antka napisał(a):

> ps a tak z czystej ciekawości, gdzie mieszkasz?
              W pięknym, 25 letnim bloku z wielkiej płyty :)
              • Gość: antka Re: STRUS CHCE STADION!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.05, 08:48
                mieszkałam w takim przez 25 lat - z ręką na sercu mogę powiedzieć - takie są
                najlepsze :)
    • Gość: Baltazar Re: STRUS CHCE STADION!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 08:27
      Przecież tu chodzi mi o fakt że już przed wyborami samorządowymi mówione było
      że Pan K.S. kupi część działki a drugą to koledzy mu dzadzą za darmo. NIE
      RÓBCIE Z LUDZI W SIEDLCACH IDIOTÓW. Ogłoście że sprzedacie po 5zł za metr a
      inwestorów się kilku znajdzie i myślę że nie tacy potentaci jak Pan K.S.

MI CHODZI O FAKT ŻE TO NIE JEST PRYWATNE MIASTO PANA STRUSA
      PS Już niedługo zobaczycie jakie jaja zrobią się na skrzyżowaniu Armii Krajowej
      z Piłsudskiego bo słyszałem że Pan K.S. MA MIEC BO TAK CHCE prawo skrętu do
      swojego Bunkra. !!!!!!!
      • emenemki Re: STRUS CHCE STADION!!! 08.02.05, 09:46
        Gość portalu: Baltazar napisał(a):

> TO NIE JEST PRYWATNE MIASTO PANA STRUSA
        Nie krzycz. Masz rację.

> PS Już niedługo zobaczycie jakie jaja zrobią się na skrzyżowaniu Armii Krajowej
        > z Piłsudskiego bo słyszałem że Pan K.S. MA MIEC BO TAK CHCE prawo skrętu do
        > swojego Bunkra. !!!!!!!
        Ale to, że chce to rzecz naturalna. Każdy by chciał mieć jak najlepsze warunki
        do swojej działalności. Rzecz raczej w tym, że władze się na to godzą. I to
        chyba raczej do nich wypada mieć pretensje.
        • emektb Re: STRUS CHCE STADION!!! 08.02.05, 09:59
          Co racja to racja z tymi władzami miasta.
          Co do możliwości finansowych i doświadczenia, to myślę, że Mostostal może jako
          takie mieć, a o Strusach to nie słyszałem jakoś o budowaniu przez nich
          aquaparków lub choćby większych basenów:) Pytaliście też skąd finansowanie u
          kogoś kto miałby pomysł i odwagę - odpowiedź znają chyba wszyscy - banki. Każdy
          z nich da kasę pod tak atrakcyjną działeczkę:)
        • no_login Re: STRUS CHCE STADION!!! 08.02.05, 14:05
          > chyba raczej do nich wypada mieć pretensje.
          Czyli,dopóki cię nie złapią dopóty jesteś w porządku?
          • emektb Re: STRUS CHCE STADION!!! 08.02.05, 14:49
            no_login napisał:

> > chyba raczej do nich wypada mieć pretensje.
            > Czyli,dopóki cię nie złapią dopóty jesteś w porządku?

Otóż to, otóż to. W końcu odrobina realizmu na forum:))
            • brat_szczepana Re: STRUS CHCE STADION!!! 08.02.05, 18:37
              >Pytaliście też skąd finansowanie u kogoś kto miałby pomysł i odwagę -
              >odpowiedź znają chyba wszyscy - banki. Każdy z nich da kasę pod tak atrakcyjną
              >działeczkę:)
              Nie jest to takie łatwe. Tu nie idzie o kredyt dla inwestora, którego nic nie
              obchodzi, ci sie stanie z obiektem po jego wybudowaniu, bo sprzeda go innemu
              podmiotowi.

Ta idea zasadza się na pomyśle, że Strus wybuduje obiekt po części z własnych
              środków, weźmie na siebie ryzyko eksploatacji utrzymania zespołu obiektów. To
              jego problem, aby byli chętni do korzystania i kupowali bilety. Miasta ineters
              polega na tym, że za relatywnie nie wielką wartość terenu (to nie Marszałkowska)
              pozyska markową instytucję i wręcz skokowo zmieni standard życia w mieście dla
              sporej liczby mieszkańców. Przy okazji podniesie sie niewątpliwie atrakcyjność
              mieszkania w Siedlcach.
              Można pomyśleć też o systemie BOT, w którym miasto nie wydając ani złotówki
              staje się właścicielem obiektów po np. 20 latach.

Pomysł Strusa jest logiczny i korzystny dla wszystkich. Błędem jest odrzucanie
              go a priori.
              • emektb Re: STRUS CHCE STADION!!! 08.02.05, 19:27
                brat_szczepana napisał:

> >Pytaliście też skąd finansowanie u kogoś kto miałby pomysł i odwagę -
                > >odpowiedź znają chyba wszyscy - banki. Każdy z nich da kasę pod tak atrakc
                > yjną
                > >działeczkę:)
                > Nie jest to takie łatwe. Tu nie idzie o kredyt dla inwestora, którego nic nie
                > obchodzi, ci sie stanie z obiektem po jego wybudowaniu, bo sprzeda go innemu
                > podmiotowi.

kredyt również uznaje się w wielu sytuacjach za środki własne, poza tym co to
                kogo obchodzi, kto buduje a kto zarządza? ważne żeby było to robione dobrze

>
                > Ta idea zasadza się na pomyśle, że Strus wybuduje obiekt po części z
                własnych
                > środków, weźmie na siebie ryzyko eksploatacji utrzymania zespołu obiektów.

po części? to właśnie są kpiny z ludzi - on będzie zgarniał śmietankę, a ryzyka
                w tego typu inwestycji na tak wyposzczonym terenie nie ma żadnego

> To jego problem, aby byli chętni do korzystania i kupowali bilety.

no szkoda, żebym to ja miał się o to martwić

Miasta ineters
                > polega na tym, że za relatywnie nie wielką wartość terenu (to nie
                Marszałkowska
                > )

lepiej byłoby to sprzedać za rozsądną cenę

> pozyska markową instytucję i wręcz skokowo zmieni standard życia w mieście
                dla
                > sporej liczby mieszkańców. Przy okazji podniesie sie niewątpliwie
                atrakcyjność
                > mieszkania w Siedlcach.

ta napewno

> Można pomyśleć też o systemie BOT, w którym miasto nie wydając ani złotówki
                > staje się właścicielem obiektów po np. 20 latach.
                >

znając metody budowania można śmiało stwierdzić że po 20 latakch to ten obiekt
                będzie się nadawał albo do rozbiórki albo generalnego remontu:))

> Pomysł Strusa jest logiczny i korzystny dla wszystkich. Błędem jest
                odrzucanie
                > go a priori.

być może jest błędem dla Ciebie, dla mnie wiąże się to ze stratami finansowymi
                miasta, czyli również moimi!

Żebyś sobie nie pomyślał, że jestem przeciwnikiem aquaparku!!! Uważam że sa na
                to lepsze i tańsze miejsca jak np. plac po starym basenie przy 10-lutego.
                Zalezy im na tym po stadionie bo tam jest większa kasa.

rzekłem
                • brat_szczepana Re: STRUS CHCE STADION!!! 08.02.05, 19:36
                  > Zalezy im na tym po stadionie bo tam jest większa kasa.

Nie rozumiem. A ma zależeć tam gdzie mniejsza kasa?
                  Może ktoś zechce.
                  Sorry, o BOT nie wiele chyba wiesz, skoro uważasz, że po okresie umowy obiekt
                  nadaje się do rozbiórki. W okresie umowy musisz zadbać o obiekt i przekazać go
                  po upływie okresu w nie pogorszonym stanie.

• emektb Re: STRUS CHCE STADION!!! 08.02.05, 21:55
                    brat_szczepana napisał:

> > Zalezy im na tym po stadionie bo tam jest większa kasa.
                    >
                    > Nie rozumiem. A ma zależeć tam gdzie mniejsza kasa?
                    > Może ktoś zechce.

no pewnie, że nie po raz kolejny powtarzam, że to jednak jacyś tam biznesmeni i
                    wiem o co im chodzi. zapewniam, że wiedzy nie czerpię jedynie z teorii

> Sorry, o BOT nie wiele chyba wiesz, skoro uważasz, że po okresie umowy obiekt
                    > nadaje się do rozbiórki. W okresie umowy musisz zadbać o obiekt i przekazać
                    go
                    > po upływie okresu w nie pogorszonym stanie.
                    >

o a tutaj to już sam sobie zaprzeczasz, bo jak działeczka to zależy byznsemenom
                    żeby jak najwięcej kasy wyciągnąć, a jak dbać o obiekt to będą bardzo sumienni
                    i ani złotówki nie będą chcieli zaoszczędzić i zostawią go w idealnym stanie:))
              • Gość: n_l Re: STRUS CHCE STADION!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.05, 20:13
                > że za relatywnie niewielką wartość terenu (to nie Marszałkowska
                No nie,naprawdę uważasz że taki kawałek terenu w centrum miasta
                jest tyle samo wart co np.przy ul.Północnej??????
                Jeśli tak to może miasto przekaże jakiemuś inwestorowi inny teren?
                (tak BTW,nie będzie problemu z rozbiórką stadionu).
                A może....??
                A może Emilu założymy spółkę?
                Miasto przekaże nam [nieodpłatnie,rzecz jasna]teren,weźmiemy kredyt
                [zabezpieczeniem będzie ów teren],zbudujemy aquapark
                z dodatkami[pomysły mile widziane],a jak społeczeństwo nie dopisze
                to....to trzeba tak skonstruować umowę żeby Miasto spłacało kredyt?
                • emektb Re: STRUS CHCE STADION!!! 08.02.05, 21:52
                  wchodzę w to!!!
                • marianeq Re: STRUS CHCE STADION!!! 09.02.05, 09:38
                  Gość portalu: n_l napisał(a):

> z dodatkami[pomysły mile widziane],a jak społeczeństwo nie dopisze
                  > to....to trzeba tak skonstruować umowę żeby Miasto spłacało kredyt?

Czego sie czepiasz. Przeciez to logiczne, ze jak spoleczenstwo nie chce chodzic
                  do przybytku ktore zalatwilo im miasto, to w sumie miasto powinno zaplacic. W
                  koncu dysponuje kasa tego spoleczenstwa. :) Albo dobrowolnie spoleczenstwo
                  zaplaci biletami, albo dobrowolnie miasto zaplaci kredytami :D
                  • emektb Re: STRUS CHCE STADION!!! 09.02.05, 09:54
                    podoba mi się twooj sposób myślenia
              • Gość: Pawełek Re: STRUS CHCE STADION!!! IP: *.bci.net.pl 09.02.05, 10:55
                brat_szczepana napisał:

Błędem jest odrzucanie
                > go a priori.

Słusznie, znacznie lepiej jest odrzucać a posteriori...:-)))

...w mordę jeża, wybornie zabawne :-))))
          • emenemki Re: STRUS CHCE STADION!!! 09.02.05, 06:48
            no_login napisał:

> Czyli,dopóki cię nie złapią dopóty jesteś w porządku?
            Dopóki Ci nic nie udowodnią. Tak w tym kraju działa (a przynajmniej powinno
            działać prawo).
            Howgh!
            • brat_szczepana Re: STRUS CHCE STADION!!! 10.02.05, 13:00
              Coś gadamy jak wół z prosięciem. Ja o Kasi, wy o Basi.

Ustalmy więc:
              - pomysł aquaparku społeczeństwu forumowemu się podoba
              - celowość wybudowania takie go ośrodka nie jest kwestionowana
              - budowa aquaparku się sama nie sfinansuje
              - miasto nie ma środków na zbudowanie takiego przybytku i utrzymanie go później
              - jest inwestor zainteresowany wyłożeniem środków (własnych, bankowych itp.)na
              zbudowanie zespołu rozrywkowo-biznesowego (aquapark, handel, biura, rekreacja)
              w atrakcyjnym miejscu miasta (łatwa dostępność dla możliwie dużej liczby
              mieszkańców, szeroka oferta dla ludności - nie tylko sport i rekreacja, ale
              też zakupy, gastronomia itp. gwarantujących możliwość spłaty wyłożonych
              środków
              - inwestor nie dysponuje działką j.w.
              - miasto dysponuje działką j.w. użytkowaną obecnie jako stadion piłkarski
              i jako plac manifestacji z okazji 3-go maja i 11-go Listopada
              - stadion nie spełnia żadnych kryteriów dla meczów piłkarskich w klasach
              wyższych (brak podgrzewanej nawierzchni, brak oświetlenia, brak trybun
              zgodnych z wymogami FIFA, fatalne usytuowanie ze względu na przebiegająca
              obok centralną ulicę miasta bez miejsc parkingowych, brak możliwości szybkiej
              ewakuacji tłumów kibiców w przypadku tzw. zadymy, paraliż istotnej części
              centrum w przypadku ważnych meczów piłkarskich (może kiedyś Pogoń doczłapie
              chociaż do II ligi).

Możliwe rozwiązania:
              - miasto wystawia działkę do sprzedaży, kupuje ten, kto ma pieniądze.Działka
              zostaje sprzedana (miasto traci kontrolę nad sprzedanym gruntem)albo nie
              (nic się nie zmienia).
              - miasto zawiązuje z inwestorem spółkę inwestycyjną wnosząc działkę aportem,
              współodpowiada za program inwestycyjny i ryzyko , tworzy po wybudowaniu
              wspólną firmę operatorską do zarządzania kompleksem (coś w rodzaju PPP).
              - miasto przekazuje działkę inwestorowi nieodpłatnie w zamian za udział
              inwestora w przygotowaniu lub zagospodarowaniu terenu nowego boiska-stadionu
              piłkarskiego w w korzystniejszej lokalizacji (obrzeża miasta).
              - miasto udostępnia inwestorowi działkę (pozostając właścicielem) pod wybrany
              przez miasto projekt inwestycyjny, inwestor realizuję budowę z przez siebie
              pozyskanych środków,inwestor zapewnia utrzymanie obiektów, eksploatację i ew.
              remonty w standarcie ustalonym z miastem w zamian za wnoszone przez miasto
              miesięczne (roczne) opłaty przez lat 20 - 30 (okres wynika z wyliczonego
              czasu koniecznego na zwrot + marża wyłożonych środków przez inwestora). Po
              okresie spłaty miasto jest nadal właścicielem działki oraz wybudowanego
              kompleksu (BOT). To rozwiązanie jest trudne, bo może je udźwignąć tylko
              bardzo zasobny inwestor. Miasto jednak nie wykłada wcześniej ani złotówki,
              a po wybudowaniu spłaca "na raty" atrakcyjną inwestycję.

• Gość: mariano Re: STRUS CHCE STADION!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 13:50
                No w końcu:)
                • hejj1 Re: STRUS CHCE STADION!!! 10.02.05, 15:04
                  Ja bym tam oddał Strusowi nawet Skwer Niepodległosci - a co - niech go
                  zabuduje - będzie może fajne sasiedztwo. Od stadionu wara!!!!
                  • emektb Re: STRUS CHCE STADION!!! 10.02.05, 16:49
                    A nie można sprzedać w ten sposób? - Panie Wiesiu ja panu tą działkę opieprzę
                    tylko mnie pan tam musisz taki akłapark machnąć. Pan i tak na tym dobrze
                    zarobisz a jak nie będziesz chciał to kogo innego poszukam. Hę?
                    • klemens.klemens Re: STRUS CHCE STADION!!! 10.02.05, 16:55
                      Emektb, jakoś na plac Sikorskiego szukają i szukają i co? Jajo!

Człowieku, spróbuj chociaż RAZ JEDYNY coś sensownego proponować.
                      Krytyków "skolko ugodno" i tak, bez twojej pomocy.
                      • hejj1 Re: STRUS CHCE STADION!!! 10.02.05, 17:04
                        No właśnie fajnie zaproponował (dziś widziałem i słyszałem) ŻS do przeczytania
                        w TV Siedlce - wyszło dobrze. Nawet sobie jeszcze raz obejrzę. Emektb, na drugi
                        raz troszkę się usmiechnij.
                        • emektb Re: STRUS CHCE STADION!!! 10.02.05, 20:41
                          Się uśmiechnę następno razo:)) Tera ta trema mnie zjadła
                      • emektb Re: STRUS CHCE STADION!!! 10.02.05, 21:01
                        klemens.klemens napisał:

> Emektb, jakoś na plac Sikorskiego szukają i szukają i co? Jajo!
                        >
                        O mój drogi najwidoczniej strasznie intensywnie szukają. Poza tym może
                        wytłumaczysz od razu kwestie własnościowe tych gruntów.

> Człowieku, spróbuj chociaż RAZ JEDYNY coś sensownego proponować.

Naprawdę zdarza mi się to dość często, jednak wytykanie błędów rządzącym prosto
                        w twarz i proponowanie im jakichkolwiek rozwiązań ma ograniczony sens.
                        Próbowałem.

> Krytyków "skolko ugodno" i tak, bez twojej pomocy.

Oj krytyków nigdy za wielu i uwierz, że wolałbym nie krytykować.
    • Gość: jaro Re: STRUS CHCE STADION!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.05, 19:20
      a mnie się wydaje że jak powiedział że zbuduje to zbuduje.jego bronią dokonania
      i doświadczenie a wszyscy ignoranci za 2-3 lata i tak pójdą na ten basen.więcej
      wiary i życzliwości!!!!!
      • emenemki Re: STRUS CHCE STADION!!! 14.02.05, 14:56
        Raczej może mieć problem. Dzisiaj w porannej rozmowie RP, Symanowicz
        powiedział, że aquapark owszem, ale:
        1. Nie zamiast stadionu, tylko gdzieś koło biblioteki AP
        2. Nie ze Strusem, tylko z AP
        Ale ogólnie pomysł poparł...

Czyli krótko mówiąc, na aquapark raczej nie mamy co liczyć w najbliższej
        przyszłości. Swoją drogą trudno się dziwić. Przed wyborami nie ma sensu się w
        to ładować. Bo inwestycja nawet jeżeli się zacznie, to i tak nie skończy się
        przed elekcją, a w czasie kampanii na pewno powróci temat niejasnej sytuacji
        stadionu. No i bania.
        • emektb Re: STRUS CHCE STADION!!! 14.02.05, 23:19
          A temat akłaparku z AP to odgrzewane bułeczki. AP ma nawet kasę na taką
          inwestycję i chciałaby ją przeprowadzić, tylko że miasto jest gołodupcem i
          najwyżej w brodzik może zainwestować.

pomysł jednak jest ok.
          • krzycho1252 Re: STRUS CHCE STADION!!! 15.02.05, 00:21
            Dzisiaj słyszałem w KRP,że stadionu nie odda.AP wraz z pałacem dostała 20
            hektarów gruntu koło drogi papieskiej,więc mają gdzie budować i na miasto nie
            muszą się oglądać. Tylko utrzymać ciężko taki obiekt.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka