Dodaj do ulubionych

oleksy do senatu

29.07.05, 13:45
zastanwiam się powoliczy jest jakiś sposób żeby tego gościa od koryta
oderwać. miller podobno zachował się jakoś z twarzą i w ogóle zrezygnował e
startu. a nasz (czy też raczej nowosądecki) oleksy ni cholery sie nie poddaje.
Obserwuj wątek
    • Gość: Mariusz Re: oleksy do senatu i dobrze... IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 29.07.05, 14:46
      ...bo wówczas Ci do Sejmu mają teoretycznie łatwiej
    • krzycho1252 Re: oleksy do senatu 29.07.05, 15:02
      Oderwać od koryta zawodowego polityka.... Nasi lokalni działacze (jeśli tacy
      są) mogą się nie zgodzić na spadochroniarza.
      • Gość: ??? Re: oleksy do senatu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.05, 15:06
        ty emil, gdzie sięteraz zapisałeś teraz(PO, PIS, czy LPR - niepotrzebne skreślić) - poprzednio byłeś chyba w sld??
        • emektb Re: oleksy do senatu 29.07.05, 17:35
          tak byłem w sld i nie mam syfa, krzywych nóg i czyraków mózgu z tego powodu. ba
          nie zmieniłem się nawet w homoseksualistę. mam serce z lewej strony i
          publicznie nie raz o tym mówiłem. z tymi partiami co je wymieniłeś/aś
          (niepotrzebne skreślić) to zupełnie nie trafiłeś/aś (niepotrzebne skreślić). a
          tak poza tym to co ma piernik do wiatraka?
          • Gość: gośść Re: oleksy do senatu IP: 81.15.159.* 29.07.05, 18:43
            Oleksy zrobił błąd, bo jak chciał do Sejmu to powinien stworzyć komitet
            wyborczy J. Oleksego i siedlecki orszak sld-owców - i nie tylko - by na niego
            zagłosował.
    • Gość: olo Re: oleksy do senatu nie wejdzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.05, 20:26
      pawelkukizpiersi.mp3.wp.pl/
      • Gość: ole Re: oleksy do senatu nie wejdzie IP: 80.51.51.* 30.07.05, 15:40
        olo masz racje, oleksy na bialorus lub kube lub koree pn
    • Gość: mattiz Re: oleksy do senatu IP: *.sed.pl 02.08.05, 00:57
      no powiedzenie, ze Miller zachowal sie z twarza jednak zakrawa o kpine...
      Miller w stanach sie szkoli, dostal swoja dole, dostanie ciepla posadke, jak
      sie wyszkoli. Musieli go odciac od kojarzenia z eselde, bo pan obecny prezydent
      i piekny pan przyszly prezydent stworza wspolnie za pare miesiecy nowe sylydy i
      nie moze im zle kojarzacy sie kolega mieszac szykow i notowan... W konczu juz
      za 4 lata trzeba bedzie przejac wladze i znowu obiecywac gruszki na wierzbie,
      przekonywac, ze sie bedzie konczylo, jak mezczyzna, a juz na pewno, ze sie
      bedzie lepszym od rzadow akurat sprawujacych wladze... a ludzie to kupia...
      byle nie bylo za duzo przypominania Leszka czasów i poparcia dla najbardziej
      populistycznej obecnie i w przyszlosci partii SLD w jego czasach siegajacych
      liczb mniejszych od ilosci czlonkow tejxe partii
    • Gość: pixel Re: oleksy do senatu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.05, 19:45
      Oleksy w kosmos. Wszak prom Discovery już odleciał, ale następny będzie na
      jesieni. I żeby tak awarii nie usunęli.
      Oleksemu mówię dość.
      Dość kłamst i oszukiwania. Dość afer i odradania obywateli.
      • pigula5 Re: oleksy do senatu 03.08.05, 20:13
        Za jakie 4 lata? następne wybory do sejmu będą najpóźniej za dwa lata, bo nasza
        kochana prawica po prostu się nie dogada. A jeśli nawet to na krótko. Tak że
        wybory - jak ktoś tu gdzieś pisał - do samorządu będą na wiosnę, żeby nowa
        władza nie zdążyła podpaść wyborcom, a za rządów Kaczoro-Donaldowych będzie
        powtórka z Suchockiej i wybory będą co najwyżej za dwa lata. Uwierzcie babie.
        Odnośnie Oleksego to się niektórym dziwię, bo jeszcze nie tak dawno
        mówili "nasz Józek" i co już nie nasz? - a fe! Ja tam do senatu zagłosuję na
        niego - a co!
        pixel, a co ci "Józek" podpieprzył?
        • blue_lantern Re: oleksy do senatu 04.08.05, 07:45
          pigula5 napisała:

> pixel, a co ci "Józek" podpieprzył?

Co prawda nie do mnie pytanie, ale odpowiem:
          1. kilka ładnych złotych podatku od oszczędności
          2. kilka ładnych tygodni urlopu macierzyńskiego
          Fakt, nie samodzielnie, ale w (za przeproszeniem) łonie partii.
          I jak dla mnie wystarczy, żeby go nie lubić. A pewnie takich przykładów
          znalazłoby się więcej...
          • Gość: zastrzyk rozumu Re: oleksy do senatu IP: 80.51.51.* 04.08.05, 08:40
            pigula nalezy do tych "normalnych inaczej" ,dzieki ktorym zlodzieje, klamcy i
            aferzysci dobrze w tym (biednym) kraju funkcjonuja.
            • emektb Re: oleksy do senatu 04.08.05, 10:18
              to co napisałeś jest jak dla mnie trochę niesprawiedliwe. to, że ktoś ma
              poglądy lewicowe (a zakładam, że takie ma pigula) i popiera jakiś polityków
              lewicy nie oznacza, że godzi się na złodziejstwo. napisz kochany/kochana którzy
              politycy tobie się podobaja:)
              • Gość: Pawełek Re: oleksy do senatu IP: *.bci.net.pl 04.08.05, 11:33
                emektb napisał:

> to co napisałeś jest jak dla mnie trochę niesprawiedliwe. to, że ktoś ma
                > poglądy lewicowe (a zakładam, że takie ma pigula) i popiera jakiś polityków
                > lewicy nie oznacza, że godzi się na złodziejstwo.

Z polską lewicą mam podobny problem jak wielu Polaków...źle jest nacechowana,
                zbyt mocno przemalowana, a lewicowe poglądy same w sobie nie do końca z takim
                Oleksym, Kwasniewskim, Millerem, Cimoszewiczem itd. są kojarzone...bardziej z
                sovietyzacją poprzedniego systemu. Poglądy lewicowe? OK, chwała każdemu kto
                takie posiada. Jak byłem młody i jeszcze głupszy niż jestem teraz też wydawało
                mi się, że tylko lewica ma ludzką twarz i może funkcjonować lewica rozsądna z
                Bugajem, czy nawet z Małachowskim...z czasem mi przeszło...:-)
                Szanuję lewicowe poglądy, chociaż dostrzegam ich naiwność, przez co nie
                potrafię w istotny sposób się z nimi identyfikować...niemniej lewica oferowana
                przez byłych towarzyszy z samej zasady w moich "sympatiach" zdecydowanie
                zostaje odrzucona...
                Zatem Emku, to razcej nie o poglądy lewicowe idzie, ale o ludzi, którzy starają
                się pod nimi podpisywać...

pozdrawiam serdecznie
                • emektb Re: oleksy do senatu 04.08.05, 20:12
                  no przecież mówimy prawie o tym samym:)) tylko nie rozumiem dlaczego akurat
                  uważasz lewicowe poglądy za naiwne?:))
                  • Gość: Pawełek Re: oleksy do senatu IP: *.bci.net.pl 05.08.05, 09:09
                    emektb napisał:

tylko nie rozumiem dlaczego akurat
                    > uważasz lewicowe poglądy za naiwne?:))

wyłącznie w gospodarczym kontekście, bo ideologicznie są przepiękne :-)))
              • pigula5 Re: oleksy do senatu 05.08.05, 17:58
                emektb, on się jąka (trzykrotnie powtórzony wpis) i nie rozumie słowa
                lewicowość, ten typ tak ma. A odnośnie polityków bardzo, ale to bardzo podobał
                mi się ŚP Aleksander Małachowski. Szkoda, że takich ludzi dziś, niestety jak na
                lekarstwo.
          • Gość: pixel Re: oleksy do senatu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.05, 11:13
            Dodam jeszcze: podwójny podatek drogowy, ceny paliw, itp.
          • pigula5 Re: oleksy do senatu 04.08.05, 13:17
            odnośnie jak napisałe(a)ś "kilka tygodni urlopu macierzyńskiego" to się z tobą nie zgadzam. Urodziłam dwoje dzieci i czy urlop będzie taki jak dotychczas, czy o dwa czy trzy tygodnie dłużej to nie wpłynie na większy przyrost naturalny, ani nie zachęci nikogo do posiadania dzieci. Dokąd nie będzie można utrzyać rodziny z pensji to wydłużanie urlopu macierzyńskiego nic nie da. To tylko propaganda i głupie gadanie. Odnośnie podatku od oszczędności to płaci się go w wielu krajach. Groźniejszy uważam podatek 3X15% jaki proponują ci którzy idą po władzę. To jest dopiero propozycja okradania najuboższych, bo dziś żywność i wiele artykułów codziennego użytku ma 3%VAT, a mówi się o 15%. Nie uważasz, że to groźniejsze?
            A co powiesz np o tym, że prawicowa władza zabrała emerytom 9% swiadczeń (mama straciła 120zł/mc) i nikt jej nie chce oddać. Ci ludzie, którzy to zrobili idą teraz znów po władzę. Zapomniałe(a)ś?
            • Gość: Pawełek Re: oleksy do senatu IP: *.bci.net.pl 04.08.05, 13:53
              pigula5 napisała:

> odnośnie jak napisałe(a)ś "kilka tygodni urlopu macierzyńskiego" to się z
              tobą
              > nie zgadzam. Urodziłam dwoje dzieci i czy urlop będzie taki jak dotychczas,
              czy
              > o dwa czy trzy tygodnie dłużej to nie wpłynie na większy przyrost naturalny, a
              > ni nie zachęci nikogo do posiadania dzieci.

ale to do cholery nie chodzi o przyrost naturalny!!! Chodzi o to, że nigdy
              poźniej dziecko nie potrzebuje tak matki jak właśnie w tym czasie, gdy nasi
              tfu "lewicowcy" każą kobiecie wracac do roboty!!! Kwestia urlopu
              macierzyńskiego to bardzo dobry przykład na nieporadność w łataniu dziur
              budżetowych (równie dobra jak winiety). Sprawa nie rozgrywa się również o dwa,
              czy trzy tygodnie! Stawianie tej sprawy w ten sposób jest najlepszym przykładem
              socpozostałości, od której zawsze dostaję torsji...

Dokąd nie będzie można utrzyać rodz
              > iny z pensji to wydłużanie urlopu macierzyńskiego nic nie da. To tylko
              propagan
              > da i głupie gadanie. Odnośnie podatku od oszczędności to płaci się go w wielu
              k
              > rajach. Groźniejszy uważam podatek 3X15% jaki proponują ci którzy idą po
              władzę
              > . To jest dopiero propozycja okradania najuboższych, bo dziś żywność i wiele
              ar
              > tykułów codziennego użytku ma 3%VAT, a mówi się o 15%. Nie uważasz, że to
              groźn
              > iejsze?
              > A co powiesz np o tym, że prawicowa władza zabrała emerytom 9% swiadczeń
              (mama
              > straciła 120zł/mc) i nikt jej nie chce oddać. Ci ludzie, którzy to zrobili
              idą
              > teraz znów po władzę. Zapomniałe(a)ś?

Nie chcę nikogo promować, ale wystarczy spojrzeć na statystyki, aby dostrzeć
              moment najszybszego rozwoju gospodarczego Polski po 89 roku. Aż się boję
              wymieniać nazwiska tego znienawidzonego pana B., którego powrótu do pewnego
              ministerstwa sobie i nam wszystkim życzę :-)
              Amen

zdrowia
              • pigula5 Re: oleksy do senatu 04.08.05, 19:56
                Pawełek. odnośnie urlopu macierzyńskiego to opowiadasz bzdury, (przecież taki
                motyw, czyli przyrost naturalny był powodem starań partii prawicowych o
                wydłużenie tego urlopu - chłopie wiecej czytaj zanim zaczniesz dyskutować) ale
                niech ci.
                Odnośnie torsji, to zalecam fenactil - skutkuje, ale musisz mieć receptę, bo
                inaczej ci nie sprzedadzą.
                O jakim rozwoju gospodarczym ty mówisz? w jakim ty żyjesz świecie?. Jeżeli to
                co się stało po 89 roku nazywasz rozwojem gospodarczym to gratuluje ci dobrego
                humoru. To był okres bogacenia się wąskiej (5%) grupy ludzi kosztem pozostałych
                95% Polaków i okres okradania państwa Polskiego przez grupę cwaniaków różnych
                opcji, a nie tam rozwój gospodarczy. Twój pan B, może i fachowiec, ale ....?
                szkoda słów.
                • mama_pysiaczkow Re: oleksy do senatu 04.08.05, 21:04
                  pigula5 napisała:

> O jakim rozwoju gospodarczym ty mówisz? w jakim ty żyjesz świecie?. Jeżeli to
                  > co się stało po 89 roku nazywasz rozwojem gospodarczym to gratuluje ci dobrego
                  > humoru. To był okres bogacenia się wąskiej (5%) grupy ludzi kosztem pozostałych
                  >
                  > 95% Polaków i okres okradania państwa Polskiego przez grupę cwaniaków różnych
                  > opcji, a nie tam rozwój gospodarczy.

Skoro uwazasz, ze nie ma rozwoju gospodarczego to wytłumacz fakt, ze obecnie mozesz kupić praktycznie wszystko a jeszcze tak niedawno (moi rodzice) musieli wszystko "zdobywać" - podstawowe produkty potrzebne do życia?
                  pokaz mi kraj w którym nie ma afer gospodarczych?
                  Czy naprawdę nie widzisz ile przekrętów robi SLD?
                  Tak dobrze Ci było w komunizmie? Tak bardzo Ci się podobało to co robili ze zwykłymi ludźmi?

• pigula5 Re: oleksy do senatu 04.08.05, 22:07
                    O mamusiu! i tu się z tobą nie zgodzę. A nie widziałaś jak kradli za AWS? -
                    zaćmę miałaś?, a jak Wąsacze i jemu podobni (wcale nie z SLD) sprzedawali za
                    grosze majątek wszystkich Polaków?
                    O jakim komunizmie ty mówisz, weź historię i doucz się co to był komunizm i
                    gdzie on był. W tym jak mówisz komunizmie moi rodzice pomimo, że nie byli
                    partyjni oboje pracowali i to na niezłych stołkach i jakoś nikt im nic złego
                    nie zrobił, poza nową władzą, która obniżyła(ukradła) im emerytury z urzędu.
                    Odnośnie możliwości kupienia - jak piszesz wszystkiego - to widzę, że nie
                    wiesz kto to produkuje i kto zbiera z tego zyski. 95% produktów to nie nasze,
                    bo np nasze (niektóre) nieźle rozwijające się gałęzie przemysłu zostały
                    zniszczone przez obcy kapitał. Twoi nie SLDowcy doprowadzili do takich
                    rozkoszy, że boję się wieczorem wyjść na ulicę, żeby nie dostać w mordę, twoi
                    nie SLDowcy doprowadzili do tego, że 90% dzieci spędza wakacje pod blokami.
                    Twoi nie SLDowcy doprowadzili do tego, że 5% Polaków wyjeżdża na wczasy na
                    Majorkę, a 95% spędza te wczasy jak np siedlczanie "Nad Zalewem". Twoi nie
                    SLDowcy doprowadzili do tego, że emeryt odchodzi z "kwitkiem" od okienka w
                    aptece, bo nie stać go na wykupienie leków. Twoi nie SLDowcy doprowadzili do
                    tego, że ludzie niepełnosprawni pozbawieni zostali możliwości pracy itd, itd.
                    Ja nigdy nie twierdziłam, że popieram SLD pomimo, że poglądy mam raczej
                    lewicowe. Najlepiej założyłabym ,jak to mówi jeden ze znajomych, partię o
                    nazwie RWD czyli ratuj własną d.., ale uważam, że jak dotychczas do żadnej nie
                    należałam to i nie będę się wydurniać. Czyli jak napisałam poglądy mam
                    lewicowe, ale nich mi nikt nie opowiada farmazonów, że kradli tylko ci z SLD,
                    bo to kłamstwo. Ja np nie cierpię Giertycha, Kaczyńskiego, ale nie twierdzę, że
                    u nich wszyscy to idioci czy złodzieje. Zresztą pogadamy (jak doczekamy) za
                    rok po objęciu rządów przez twoich idoli z prawicy.
                    • bambii Re: oleksy do senatu 04.08.05, 22:52
                      No pigula5 !! z populistycznnej retoryki masz u mnie 5+ :)
                      • Gość: Pawełek Re: oleksy do senatu IP: *.bci.net.pl 05.08.05, 09:37
                        bambii napisał:

> No pigula5 !! z populistycznnej retoryki masz u mnie 5+ :)

a ja uważam, że pigula to nawet u Leppera zdałaby egzamin na celujący...bez
                        ściągania :-)
                    • bambii Re: oleksy do senatu 04.08.05, 22:52
                      No pigula5 !! z populistycznnej retoryki masz u mnie 5+ :)
                    • Gość: n_l Re: oleksy do senatu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.05, 23:20
                      ech, jak ja żałuję że tamten ustrój odszedł...
                      Odpowiedni urząd zadbał by o to aby takie dyskusje
                      nie miały miejsca...
                      Równość powszechna, żadnego z rodaków na majorce nie
                      uświadczysz, tylko partyjni kacykowie w Złotych Piaskach...
                      Sklepy pełne, pustych haków...
                      W pracy nie trzeba by się starać, wszak konstytucja gwarantuje
                      że każdy będzie ją miał... idt, itp...
                      Pisać mi się nie więcej bo musiałbym zacząć od tłumaczenia
                      czym się różni chwila od wieczności...

P.S. Twój nick sugeruje że pracujesz/pracowałaś w zawodzie
                      pielęgniarki, rozumiem Twoje rozgoryczenie dzisiejszymi czasami,
                      ale czasami wystarczy odrobina własnej inwencji...znam przykłady,
                      jeden mam w rodzinie

P.P.S. rok 1986, kolejka przed sklepem spożywczym,
                      8 godzin stania żeby kupić 4 (słownie-cztery!!!!) butelki
                      soku dla juniora!!!!!!!!! Chcesz powrotu takich czasów???
                      Nic prostszego, paszport dostaniesz bez problemu a Korea
                      Północna przyjmie Cię z otwartymi ramionami...
                      • pigula5 Re: oleksy do senatu 04.08.05, 23:37
                        Nic nie rozumiesz. Nie chcę powrotu tamtych czasów. Chociaż jako podlotkowi nie
                        było mi źle. Nie mogę tylko słuchać (czytać), że wszystkiemu winne jest tylko
                        SLD, czy tam ogólnie nazywana lewica. Nie chcę ani KRLD ani chińskiego czy
                        kubańskiego dobrobytu, ale szlag mnie trafia kiedy przeważnie młodzi ludzie
                        widzą winę tylko po jednej stronie. Przecież prawda jest inna. I niech każdy co
                        chce mówi, ale nikt nie pytał po 89 roku ludzi czy chcą takiego kapitalizmu
                        jaki nam zfundowano. Nikt mi nie powie, że jak Kaczyński i s-ka obejmie władzę
                        to będzie już tylko dobrze - przecież to nieprawda. Ja uważam, że dokąd nie
                        zamknie się IPN na kłódkę i dokąd wszyscy, dosłownie wszyscy, bez względu na
                        opcje nie weźniemy się do roboty to nic z tego nie będzie, bo jak nie TKM to
                        ZKM będą zwalać jedni na drugich, a nasze dzieci za chlebem będą musiały
                        wyjechać z kraju. Dobra idę spać bo to piątek i rano na dyżur.
                        • Gość: n_l Re: oleksy do senatu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.05, 23:51
                          Na początku małe wjasnienie, nie dzielę ludzi wg przynależności partyjnej
                          bądź wg głoszonych poglądów, wszędzie są uczciwi i złodzieje
                          A młody (wiekiem) już niestety, nie jestem ale bedę się upierał
                          przy swoim zdaniu że winę za obecną sytuację w Polsce ponosi lewica.
                          Ją i tylko ją obarczam winą za upadek gospodarczy tego kraju,
                          zanik wszelkich norm moralnych, zdziczenie obyczajów...
                          A początki tych procesów sięgają lat czterdziestych,
                          trudny chyba mówić o prawicy w Polsce w tamtych czasch,
                          część była na emigracji na Zachodzie, część na Wschodzie...
                          • bambii Re: oleksy do senatu 05.08.05, 09:48
                            > A młody (wiekiem) już niestety, nie jestem

qrde ale młodziutko coś wyglądasz ... :)

P.S.
                            robota ciężka sie chyba skończyla bo wiecej Ciebie widze na forum
                            • Gość: n_l off topic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.05, 01:14
                              skończyła, skończyła...
                              jak w starym kawale, w Wawie, na Śródmieście wjeśdża pociąg ze Skierniewic,
                              z pociągu wysyuje się tłum, wśród tłumu jest facet z bagażami, widać
                              że podróż była koszmarna ale facet jest very happy
                              -uff, najgorsze mam już za sobą
                              -a dokąd pan jedzie?
                              -do Władywostoku

też najgorsze mam za sobą :-)

pierwsze zdjęcia nowej zabawki
                              img114.imageshack.us/my.php?image=02299wq.jpg
                              img114.imageshack.us/my.php?image=img02391fj.jpg
                              img114.imageshack.us/my.php?image=img02331ob.jpg
                              • bambii Re: off topic 06.08.05, 11:19
                                No ale za tym to mozna sie poczuc jak ... kierowca bombowca ;)

Jak chwilowo z wakacji powrocilem, ale zaraz lece znowu , mozeby tak po powrocie
                                jakis meeting ?
                                • Gość: n_l Re: off topic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.05, 15:06
                                  > No ale za tym to mozna sie poczuc jak ... kierowca bombowca ;)
                                  hmm, warto pomysleć, może jakieś fly by wire da się założyć
                                  > jakis meeting ?
                                  Po powrocie jak najbardziej, zdążę w tym czasie dojechać
                                  do swojego Władywostoku :-)
                                  Dzisiaj nasz wspólny znajomy, Marek M, również proponował meeting,
                                  i też leci na uropl (na dwa tygodnie)
                                  • emektb Re: off topic 06.08.05, 23:28
                                    dobrze, że masz instrukcję obsługi:))
                    • krzycho1252 Re: oleksy do senatu 04.08.05, 23:33
                      Ale się rozpaliłaś do czerwoności...Przez ostatnie cztery lata nikt inny nie
                      rządził państwem niż te Olekse,Cimoszewicze, Millery ,Szmajdzińskie i Łapiński,
                      który chciał odzwyczaił chciał chorych od chorowania. A dobrze się przyjrzeć to
                      rządzili od dziesiątków lat i chceli wprowadzić komunizm.Dobrze, że skończyło
                      się na realnym socjalizmie.Towarzysz Szmaciak wiecznie żywy.
                      Mieli czas pokazać,że ich serce jest po lewej stronie. Mogli naprawić to co
                      uważasz,że było złe a oni wyciągali z "szuflad" jeszcze gorsze pomysły.W swojej
                      pewności siebie w bezkarność i głupotę społeczeństwa doprowadzili do afer, a
                      nastepne wiszą w powietrzu , jak ta z zakupem myśliwców F-16. I o jakiej lewicy
                      mowa? Chyba tylko tej w nazwie partii? Przed wyborami wszyscy są lewicowi jak
                      towarzysz Szmaciak. On też nie kradł tylko załatwiał.
                      • pigula5 Re: oleksy do senatu 04.08.05, 23:51
                        krzycho1252 ,a kto to był towarzysz szmaciak? A nie zapomniałeś o
                        Krzaklewskich, Wąsaczach, Glapińskich i wielu, wielu innych (afera spirytusowa,
                        rublowa, telegraf, sprzedaż TP SA, banków itd) To zrobiły krasnoludki?
                        • Gość: n_l Re: oleksy do senatu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.05, 23:59
                          przepraszam za wtrącenie się
                          > Krzaklewskich, Wąsaczach, Glapińskich
                          jeśli się nie mylę to ich charaktery kształtowały się
                          w czasach panowania najwspanialszego z ustrojów
                          • emektb Re: oleksy do senatu 05.08.05, 00:41
                            po pierwsze primo to strasznie głupio, że się tak kłócicie prymitywnie.
                            po drugie primo, to jest śmieszne z waszej strony.
                            po trzecie primo - w polsce nigdy nie było soccjalizmu a tym bardziej komunizmu
                            po czwarte primo - byłem w złotyc pisakach za komuny z rodziną i zaręczam, że
                            ani ojciec ani matka nigdy nie należeli do PZPR, ZSL, SD, czy czego tam jeszcze.
                            po piąte primo - tak masz no_loginie rację charaktery tych (chyba) złodziei
                            kształtowały się w PRL, ale w tym systemie kształtował się i twój i mój
                            charakter:)
                            • bambii Re: oleksy do senatu 05.08.05, 10:15
                              > charaktery tych (chyba) złodziei

zrzucam to na późną pore kiedy to pisałeś
                            • Gość: n_l Re: oleksy do senatu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.05, 12:23
                              > po pierwsze primo to strasznie głupio, że się tak kłócicie prymitywnie.
                              nie wszyscy mają wprawę w biegłym posługiwaniu się słowem pisanym,
                              janie cierpię wypowiadać się w formie pisemnej
                              (wszystkie listy pisze na odwrotnej stronie znaczka pocztowego),
                              a Forum zmusza do krótkiego pisania, czasami zbyt duże skróty myślowe
                              faktycznie utrudniają zrozumienie przekazu
                              > po drugie primo, to jest śmieszne z waszej strony.
                              że dyskutujemu? dlaczego, każdy ma swoje zdanie i próbuje go bronić
                              > po trzecie primo - w polsce nigdy nie było soccjalizmu a tym bardziej
                              > komunizmu
                              zgadza się, ale tak się łatwiej pisze, a chyba większość wie
                              jaki to był komunizm/socjalizm
                              > po czwarte primo - byłem w złotyc pisakach za komuny z rodziną
                              kolejny mój skrót myślowy
                              > po piąte primo - tak masz no_loginie rację charaktery tych (chyba) złodziei
                              > kształtowały się w PRL,
                              Ale mam nadzieję że zgodzisz się z moim zdaniem , że poprzedni
                              system nie sprzyjał ksztłtowaniu się prawych postaw.
                              W obecnym też trudno to robić, niestety...
                              • emektb Re: oleksy do senatu 05.08.05, 21:06
                                no sie tak irek nie irytuj, to takie z lekkim humorem przecież było:)
                                • Gość: n_l Re: oleksy do senatu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.05, 22:51
                                  przecież się nie irytuję
                          • emektb Re: oleksy do senatu 05.08.05, 00:41
                            a tak zupełnie poza konkursem - nockę łapiesz?:)
                    • jacek_urodzony_w_siedlcach Re: oleksy do senatu 05.08.05, 10:43
                      zniszczone przez obcy kapitał. Twoi nie SLDowcy doprowadzili do takich
                      > rozkoszy, że boję się wieczorem wyjść na ulicę, żeby nie dostać w mordę, twoi
                      > nie SLDowcy doprowadzili do tego, że 90% dzieci spędza wakacje pod blokami.
                      > Twoi nie SLDowcy doprowadzili do tego, że 5% Polaków wyjeżdża na wczasy na
                      > Majorkę, a 95% spędza te wczasy jak np siedlczanie "Nad Zalewem". Twoi nie
                      > SLDowcy doprowadzili do tego, że emeryt odchodzi z "kwitkiem" od okienka w
                      > aptece, bo nie stać go na wykupienie leków

P*dolisz jak potłuczony. Nie porównuj czasów Gierka (mam nadzieję że je pamiętasz tak dobrze jak ja !) z pozostałymi latami. Fajnie się żyło, ale na kredyt (inna sprawa że wierzyciele Pl też byli głupi - wierzyli w stabilność krajów bloku wsch., haha !)

Wszystko o czym piszesz to właśnie wina komuchów, ktorzy teraz wciskają propagandę zupełnie jak ta twoja - że solidarność to ... i tamto . G-no prawda towarzyszu! Trzeba było inwestować, a nie przejadać kredyty, kupować nieprzydatne do niczego linie produkcyjne, tworzyć "fabryki domów", sprzedawać statki z zachodnią elektroniką (kupioną za $$$) do ZSRR za ruble transferowe, rozbudowywać armię wyposażając ponad miarę w czołgi ("do obrony" haha), zakładać PGR-y demoralizujące ludzi itd. itd. itd. Stary , weź coś na pamięć !
                      • pigula5 Re: oleksy do senatu 05.08.05, 19:05
                        jacek_urodzony w Siedlcach! Pewnie urodziłeś się w wojnę i to podczas
                        bobardowania i dlatego jesteś taki nerwowy(nie klinij, bo to beee), ale nie
                        martw się przy dzisiejszej medycynie można to wyleczyć. Mogę polecić dobrego
                        specjalistę.
                        Odnośnie czasów Gierka to nie ulega watpliwości, że żyło się nieźle, a żeby nie
                        jego fabryki domów to pewnie dziś mieszkałbyś w jakimś baraku, albo
                        rozwalającym się drewniaku (patrz odcinek ul. Asłanowicza). To co nabudowano za
                        Gierka, jak wyliczyli dzisiejsi ekonomiści sprzedano już za ponad 160 mld
                        złotych. Więc na dług by starczyło. A przecież jeszcze nie wszystko sprzedano.
                        Odnośnie towarzysza, to się pomyliłeś, bo najwyżej mogła bym być towarzyszką,
                        ale nie byłam i nie żałuję. Tak że wymyśl coś innego, może sobie ulżysz.
                        Wyobraź sobie, że pamięć podobno mam wspaniałą np. pamiętam w którym roku zmarł
                        Bierut hihihi i miałam srednią na studiach 4,55 i to nie na prywatnych, a ty
                        nie wiesz nawet ile jest 12 x 14. Tak że kolego ucz się, ucz. Podobno na naukę
                        nigdy nie jest za późno.
                        Odnośnie ostatnich rządów to nigdy i nigdzie nie powiedziałam, że były dobre
                        (nie tylko ostatnie) ale teraz śmiało można powtórzyć słowa jednego z b.
                        prawicowych polityków "żulia idzie po władzę" Ot prwdziwe słowa.
                        • jacek_urodzony_w_siedlcach Re: oleksy do senatu 05.08.05, 23:50
                          pigula5 napisała:

> jacek_urodzony w Siedlcach! Pewnie urodziłeś się w wojnę i to podczas
                          > bobardowania i dlatego jesteś taki nerwowy(nie klinij, bo to beee),

spoko ! znam gorsze przypadłości. U mnie klęcie to reakcja obronna organizmu na debilne poglądy !

ale nie
                          > martw się przy dzisiejszej medycynie można to wyleczyć. Mogę polecić dobrego
                          > specjalistę.

niemożliwe !!!! w Siedlcach :))) ??????

> Odnośnie czasów Gierka to nie ulega watpliwości, że żyło się nieźle, a żeby nie jego fabryki domów to pewnie dziś mieszkałbyś w jakimś baraku, albo
                          > rozwalającym się drewniaku (patrz odcinek ul. Asłanowicza).

po prostu był raj :-/ - tęsknię za reglamentacją słodyczy, talonami dla MM i upodleniem w kolejkach.
                          Mieszkam w W-wie, ale zapewniam Cię, że w S-ach wolałbym mieszkać w drewniaku na własnej ziemi niż w tych koszmarnych "pekinach".

To co nabudowano za
                          >
                          > Gierka, jak wyliczyli dzisiejsi ekonomiści sprzedano już za ponad 160 mld
                          > złotych.

a co konkretnie ?

Więc na dług by starczyło. A przecież jeszcze nie wszystko sprzedano.
                          > Odnośnie towarzysza, to się pomyliłeś, bo najwyżej mogła bym być towarzyszką,

sorry za "zmianę" płci. tak jakoś mi się skojarzyło Towarzyszko !

> ale nie byłam i nie żałuję. Tak że wymyśl coś innego, może sobie ulżysz.
                          > Wyobraź sobie, że pamięć podobno mam wspaniałą np. pamiętam w którym roku zmarł
                          >
                          > Bierut hihihi i miałam srednią na studiach 4,55 i to nie na prywatnych, a ty
                          > nie wiesz nawet ile jest 12 x 14. Tak że kolego ucz się, ucz. Podobno na naukę
                          > nigdy nie jest za późno.

a tak merytorycznie może coś ... hm ... ?

> Odnośnie ostatnich rządów to nigdy i nigdzie nie powiedziałam, że były dobre
                          > (nie tylko ostatnie) ale teraz śmiało można powtórzyć słowa jednego z b.
                          > prawicowych polityków "żulia idzie po władzę" Ot prwdziwe słowa.

Czas zdać sobie sprawę, że reprezentanci narodu/społeczeństwa po prostu reprezentują poziom tegoż !
                          • pigula5 Re: oleksy do senatu 06.08.05, 16:47
                            jacek pytasz co konkretnie sprzedano z tego co nabudowano za PRL?, a no tak np:
                            Huty (Nowa Huta, Warszawa i kilka drobniejszych) Kwdzyn - papier, Gorażdże-
                            cementownie, stocznie, cukrownie, Olsztyn-Stomil, Poznań Cegielski, Elbląg -
                            turbiny, Warszawa-energetyka itd, itd, mogę wymieniać w nieskończoność. A np w
                            Siedlcach prawie wszystkie magazyny i hale wzdłuż Brzeskiej, łącznie z SPBO.
                            Czy uważasz, że to samo urosło jak grzyby po deszczu. Na to pracowali i moi i
                            twoi rodzice. I co z tego mają? kto im coś z tego da Kulczyko-podobni? dla
                            których mariano chce 15% podatku? po to żeby kupili sobie jeszcze lepszą brykę.
                            Przecież nie podwyższą ludziom pensji ani nie wydadzą na inwestycje z własnej
                            woli? Najwyżej zamiast na Majorkę pojadą na Hawaje.
                            • Gość: Pawełek Re: oleksy do senatu IP: *.bci.net.pl 08.08.05, 09:51
                              pigula5 napisała:

kto im coś z tego da Kulczyko-podobni? dla
                              > których mariano chce 15% podatku?

do Kulczyka brakuje mi kulku (kilkunastu?) zer na koncie, ale i tak za 15%
                              podatku byłbym bardzo wdzięczny. Mariano, pamiętaj o mnie...hehe :-)))

zdrowia, humoru i zimnej wódki w lodówce
                    • mama_pysiaczkow Do: pigula5 05.08.05, 12:10
                      przecyztaj co napisał jacek_urodzony_w_siedlcach
                      podpisuję się pod tym w 100% (a nawet w 200%)
                      i nie badz taka rozgoryczona.
                      Nie jestem w 5% o których piszesz, nie jestem skazona systemem sprzed 89 roku
                      ale znam historię tamtych czasów z ksiazek a przede wszystkim z opowiadań
                      najbliższej rodziny i Bogu dziękuję, ze teraz jest normalnie.
                      Ludzie są tylko ludźmi i tacy już będą - jedni są złodziejami a inni są
                      uczciwi - bez względu na partię polityczną.
                      A stwierdzeniem, ze nie ma rozwoju gospodarczego po 89 roku to mnie szalenie
                      ROZBAWIŁAŚ.
                      Życzę "światełka w tunelu".
                      • pigula5 Re: Do: pigula5 05.08.05, 19:24
                        no nie mamusiu pysiaczków (niech się zdrowo chowają). Jak mnie uczono to rozwój
                        gospodarczy przekłada się (w kraju w którym on występuje) na wzrost zasobności
                        całego społeczeństwa. Powiedz mi co z tego wzrostu gospodarczego mają takie
                        piguły jak ja, sprzedawczynie(cy) w sklepach, robotnicy tyrający u tzw
                        biznesmenów, armia bezrobotnych itd, itd. Podobno nawet w Chinach wzrost
                        gospodarczy objawia się tym, że każdy Chińczyk może już kupić rower. A ja ci
                        mogę wyliczyć dziesiątki dzieci, których rodziców(normalnych) na ten rower nie
                        stać. Nie pomyśl, że podobają mi się Chiny, wprost przeciwnie, ale to tylko
                        przykład. Odnośnie tego światełka na lepsze jutro, to trudno będzie go
                        dostrzec, bo podobno lepiej już było.
                        • Gość: Pawełek Re: Do: pigula5 IP: *.bci.net.pl 08.08.05, 10:03
                          pigula5 napisała:

Podobno nawet w Chinach wzrost
                          > gospodarczy objawia się tym, że każdy Chińczyk może już kupić rower.

nie wierz we wszystko co usłyszysz
                • Gość: Pawełek Re: oleksy do senatu IP: *.bci.net.pl 05.08.05, 09:16
                  pigula5 napisała:

> Pawełek. odnośnie urlopu macierzyńskiego to opowiadasz bzdury, (przecież taki
                  > motyw, czyli przyrost naturalny był powodem starań partii prawicowych o
                  > wydłużenie tego urlopu - chłopie wiecej czytaj zanim zaczniesz dyskutować)
                  ale
                  > niech ci.

???:-)))

> Odnośnie torsji, to zalecam fenactil - skutkuje, ale musisz mieć receptę, bo
                  > inaczej ci nie sprzedadzą.

dziękuję, ale za poźno, właśnie się porzygałem....

> O jakim rozwoju gospodarczym ty mówisz? w jakim ty żyjesz świecie?. Jeżeli to
                  > co się stało po 89 roku nazywasz rozwojem gospodarczym to gratuluje ci
                  dobrego
                  > humoru. To był okres bogacenia się wąskiej (5%) grupy ludzi kosztem
                  pozostałych
                  >
                  > 95% Polaków i okres okradania państwa Polskiego przez grupę cwaniaków różnych
                  > opcji, a nie tam rozwój gospodarczy. Twój pan B, może i fachowiec, ale ....?
                  > szkoda słów.

:-) (uśmiech politowania) tyle mojego komentarza...o przepraszam, jeszcze
                  jedno...rzyg, rzyg...

zdrowia, przynajmniej to trzeba pielęgnować :-)
            • mama_pysiaczkow Re: oleksy do senatu 04.08.05, 14:57
              pigula5 napisała:

> odnośnie jak napisałe(a)ś "kilka tygodni urlopu macierzyńskiego" to się z
              tobą
              > nie zgadzam. Urodziłam dwoje dzieci i czy urlop będzie taki jak dotychczas,
              czy
              > o dwa czy trzy tygodnie dłużej to nie wpłynie na większy przyrost naturalny, a
              > ni nie zachęci nikogo do posiadania dzieci. Dokąd nie będzie można utrzyać
              rodz
              > iny z pensji to wydłużanie urlopu macierzyńskiego nic nie da. To tylko
              propagan
              > da i głupie gadanie. Odnośnie podatku od oszczędności to płaci się go w wielu
              k
              > rajach. Groźniejszy uważam podatek 3X15% jaki proponują ci którzy idą po
              władzę
              > . To jest dopiero propozycja okradania najuboższych, bo dziś żywność i wiele
              ar
              > tykułów codziennego użytku ma 3%VAT, a mówi się o 15%. Nie uważasz, że to
              groźn
              > iejsze?
              > A co powiesz np o tym, że prawicowa władza zabrała emerytom 9% swiadczeń
              (mama
              > straciła 120zł/mc) i nikt jej nie chce oddać. Ci ludzie, którzy to zrobili
              idą
              > teraz znów po władzę. Zapomniałe(a)ś?

czasy Janosika Ci się marzą? Zabrac bogatym i dac ubogim?
              uwazam, ze jak ktoś ma głowę na karku i zarabia to niech mu się powodzi jak
              najlepiej - i nie widze sensu zabierania mu 40% (czy 50% jak proponowali
              lewicowcy).

• Gość: mariano Re: oleksy do senatu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 18:15
              Czy nie wydaje Ci się, że niezależnie od 3X15 ceny VAT na żywność i tak wzrosną
              do 22%?
              • emektb Re: oleksy do senatu 04.08.05, 20:23
                o fajnie gadacie. każde z was ma trochę racji. jakby tak powybierać to wyszłoby
                nawet, nawet:))
                pawełku nie zaczynaj z tym balcerowiczem, bo choć jestem gospodarczym liberałem
                to się we mnie gotuje jak ktoś mówi, że wiele zawdzięczamy temu panu.
                a mariano ma rację. docelowo (choć za wiele lat) PTU na żywaność ma wzrosnać do
                stawki podstawowej czyli nieszczęsnych 22 proc. i dlatego jestem za obniżeniem
                go do 15.

pozdro
                • klemens.klemens Re: oleksy do senatu 04.08.05, 21:24
                  Mimo całej lepperiady Balcerowicz okazał się być Grabskim III RP.
                  • emektb Re: oleksy do senatu 04.08.05, 22:03
                    chyba bardziej Grabarzem. a Grabski jest z lekka przeceniany tak nota bene:)
                    • Gość: n_l Re: oleksy do senatu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.05, 23:09
                      > a Grabski jest z lekka przeceniany
                      raczej niedoceniany, założę się że większość ludzi nie wie kim on był
                      • emektb Re: oleksy do senatu 05.08.05, 00:42
                        tak jak większość ludzi nie wie kim był mahatma ghandi, według mnie też
                        niedoceniany:))
                        • Gość: Pawełek Re: oleksy do senatu IP: *.bci.net.pl 05.08.05, 10:13
                          emektb napisał:

> tak jak większość ludzi nie wie kim był mahatma ghandi, według mnie też
                          > niedoceniany:))

Ringo Starr też zawsze był tym czwartym i najmniej docenianym, a przecież tak
                          wiele mu zawdzięczamy ;-)
                • Gość: Pawełek Re: oleksy do senatu IP: *.bci.net.pl 05.08.05, 10:07
                  emektb napisał:

> o fajnie gadacie. każde z was ma trochę racji. jakby tak powybierać to
                  wyszłoby
                  >
                  > nawet, nawet:))
                  > pawełku nie zaczynaj z tym balcerowiczem, bo choć jestem gospodarczym
                  liberałem
                  >
                  > to się we mnie gotuje jak ktoś mówi, że wiele zawdzięczamy temu panu.

Ja dobrze wiem jakie emocje wywołuje to nazwisko, i jednocześnie dobrze wiem,
                  co ten kraj osiągnął i czyim poczynaniom to zawdzięczamy :-) Rozgoryczenie
                  polega na tym, że ten okres to był najbardziej kapitalistyczny okres w
                  powojennych dziejach Polski i największy skok gospodarczy. Dla wielu, mniej
                  wytrzymałych, zbyt duży.
                  Postać bardzo kontrowersyjna, wiem, ale mnie, włąsnie z perspektywy czasu, do
                  siebie przekonał całkowiecie. Pewnie zrobię sobie kilku wrogów, ale niech tam,
                  powiem szczerze...Balcerowicz musi wrócić!
                  • neutron6 Re: oleksy do senatu 05.08.05, 11:24
                    A ja uważam, że lepszy byłby Piłsudski.
                    • Gość: Ekolog Re: oleksy do senatu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.05, 21:40
                      I Piłsudzki by nie pomógł. Tak jak swego czasu nie udała się do końca Sanacja.Myślę że poziom życia i rozwój gospodarczy nie zależą tylko od systemu. Przecież w innych krajach też była ta przebrzydła komuna(Węgry ,Czechosłowacja np.)i to komuna o wiele bardziej surowsza od naszej "z przymróżeniem oka". A dochód na mieszkańca był prawie 2 x wyższy. Pamiętam te wyjazdy Maluchami na handel. Wstyd było się odezwać za granicą po polsku. Dzisiaj w świetlanym kapitaliżmie też daleko nam do ich poziomu.
                      Ale cóż, taki Naród.
                      • Gość: mariano Re: oleksy do senatu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 22:29
                        Nie mam najmniejszych kompleksów porównując się do Czechów, Słowaków czy Węgrów.
                      • jacek_urodzony_w_siedlcach Re: oleksy do senatu 05.08.05, 23:35
                        jasne, tylko że np. Czechosłowacja była już przed wojną jednym z najbardziej uprzemysłowionych krajów w Europie. A prosperity na Węgrzech ma swoje źródła w polityce ZSRR po 1956 (zupełnie inaczej niż w PL, kiedy Gomułka zaczął swoje eksperymenty). Wszystko zależy od punktu odniesienia. Inna rzecz: PKB jest wyższe, ale to się nie przekłada na wynagrodzenie realne w tych krajach.
                        • bambii Re: oleksy do senatu 06.08.05, 11:19
                          > Inna rzecz: PKB jest wyższe,
                          > ale to się nie przekłada na wynagrodzenie realne w tych krajach.

Ale i tak przegrywamy z tymi krajami o duze inwestycje :/, wiec tylko czekac jak
                          sie tak stanie
                        • bambii Re: oleksy do senatu 06.08.05, 11:19
                          > Inna rzecz: PKB jest wyższe,
                          > ale to się nie przekłada na wynagrodzenie realne w tych krajach.

Ale i tak przegrywamy z tymi krajami o duze inwestycje :/, wiec tylko czekac jak
                          sie tak stanie
    • Gość: ŁYSY jak OLEKSY .....HAM IP: 80.48.32.* 06.08.05, 15:19
      pluj swini, a ona mówi że pada:)
      • Gość: gooośść Re: .....HAM IP: *.sdl.vectranet.pl / 195.117.151.* 06.08.05, 16:26
        Widać mówisz o sobie skoro jesteś HAM
        • Gość: gość Re: .....HAM IP: 80.51.237.* 06.08.05, 20:24
          ty się chyba tak podpisujesz pustaku
          zobacz "gdzie" jest napisane HAM......
          Buraku cukrowy od bronów oderwany:))))
          • Gość: buahahaha Re: .....HAM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.05, 20:54
            jaki kolega kÓltÓralny, kurde, pewnie szlachta z lepianką na podłodze i kontuszem obok wychodka
            • Gość: ..... Re: .....HAM IP: 80.51.237.* 09.08.05, 22:15
              boombi, buuahaaha i tym podobni
              spadac na klepisko
              a nie w sieci smiecic :)
              spadówa hamstwa sie naplemiło !!!!
              Oleksy to swinia
              !!!!!
              a jesli jestescie slepi to znajdzcie sobie inne forum
              pa pa pa
              • Gość: jaro Re: TO.....GOŚĆ IP: *.sdl.vectranet.pl / 195.117.151.* 09.08.05, 22:41
                Oleksy to wspaniały i prawy człowiek!
    • krzycho1252 Re: oleksy do senatu 11.08.05, 12:56
      "Ostre pióro" BCC też dokłada się do pognębienia Józka Oleksych.
      www.echo.siedlce.net/?p=18&j=1&id=1340
      • Gość: gooośść Re: oleksy do senatu IP: 81.15.159.* 11.08.05, 13:31
        No to mamy siedleckiego jasnowidza. Nazywa się Grzegorz S "Ostre pióro"
      • pigula5 Re: oleksy do senatu 12.08.05, 10:58
        Cytat dla Skwarka "Ostre pióro" "Ciągle nie dociera do ludzi świeckich i do księży, że polityka jest materią pozakościelną" powiedział bp T. Pieronek
        • krzycho1252 Re: oleksy do senatu 12.08.05, 12:53
          pigula5 napisała:
          " Cytat dla Skwarka "Ostre pióro" "Ciągle nie dociera do ludzi świeckich i do
          księży, że polityka jest materią pozakościelną" powiedział bp T. Pieronek"
          I szczerze muszę ci muszę przyznać,że bp T. Pieronek też powinien dostać pióro
          jeszcze ostrzejsze. Ale kto go słucha? Ci z LPR i na prawo od LPR mówią, że to
          mason,encyklopedysta i jeszcze bardziej podejrzany typ.Ja tak nie myślę i teraz
          nie wiem czy dobrze zrobiłem pisząc o tym ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka