emektb 29.07.05, 13:45 zastanwiam się powoliczy jest jakiś sposób żeby tego gościa od koryta oderwać. miller podobno zachował się jakoś z twarzą i w ogóle zrezygnował e startu. a nasz (czy też raczej nowosądecki) oleksy ni cholery sie nie poddaje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Mariusz Re: oleksy do senatu i dobrze... IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 29.07.05, 14:46 ...bo wówczas Ci do Sejmu mają teoretycznie łatwiej Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: oleksy do senatu 29.07.05, 15:02 Oderwać od koryta zawodowego polityka.... Nasi lokalni działacze (jeśli tacy są) mogą się nie zgodzić na spadochroniarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: oleksy do senatu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.05, 15:06 ty emil, gdzie sięteraz zapisałeś teraz(PO, PIS, czy LPR - niepotrzebne skreślić) - poprzednio byłeś chyba w sld?? Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: oleksy do senatu 29.07.05, 17:35 tak byłem w sld i nie mam syfa, krzywych nóg i czyraków mózgu z tego powodu. ba nie zmieniłem się nawet w homoseksualistę. mam serce z lewej strony i publicznie nie raz o tym mówiłem. z tymi partiami co je wymieniłeś/aś (niepotrzebne skreślić) to zupełnie nie trafiłeś/aś (niepotrzebne skreślić). a tak poza tym to co ma piernik do wiatraka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośść Re: oleksy do senatu IP: 81.15.159.* 29.07.05, 18:43 Oleksy zrobił błąd, bo jak chciał do Sejmu to powinien stworzyć komitet wyborczy J. Oleksego i siedlecki orszak sld-owców - i nie tylko - by na niego zagłosował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: oleksy do senatu nie wejdzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.05, 20:26 pawelkukizpiersi.mp3.wp.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ole Re: oleksy do senatu nie wejdzie IP: 80.51.51.* 30.07.05, 15:40 olo masz racje, oleksy na bialorus lub kube lub koree pn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mattiz Re: oleksy do senatu IP: *.sed.pl 02.08.05, 00:57 no powiedzenie, ze Miller zachowal sie z twarza jednak zakrawa o kpine... Miller w stanach sie szkoli, dostal swoja dole, dostanie ciepla posadke, jak sie wyszkoli. Musieli go odciac od kojarzenia z eselde, bo pan obecny prezydent i piekny pan przyszly prezydent stworza wspolnie za pare miesiecy nowe sylydy i nie moze im zle kojarzacy sie kolega mieszac szykow i notowan... W konczu juz za 4 lata trzeba bedzie przejac wladze i znowu obiecywac gruszki na wierzbie, przekonywac, ze sie bedzie konczylo, jak mezczyzna, a juz na pewno, ze sie bedzie lepszym od rzadow akurat sprawujacych wladze... a ludzie to kupia... byle nie bylo za duzo przypominania Leszka czasów i poparcia dla najbardziej populistycznej obecnie i w przyszlosci partii SLD w jego czasach siegajacych liczb mniejszych od ilosci czlonkow tejxe partii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pixel Re: oleksy do senatu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.05, 19:45 Oleksy w kosmos. Wszak prom Discovery już odleciał, ale następny będzie na jesieni. I żeby tak awarii nie usunęli. Oleksemu mówię dość. Dość kłamst i oszukiwania. Dość afer i odradania obywateli. Odpowiedz Link Zgłoś
pigula5 Re: oleksy do senatu 03.08.05, 20:13 Za jakie 4 lata? następne wybory do sejmu będą najpóźniej za dwa lata, bo nasza kochana prawica po prostu się nie dogada. A jeśli nawet to na krótko. Tak że wybory - jak ktoś tu gdzieś pisał - do samorządu będą na wiosnę, żeby nowa władza nie zdążyła podpaść wyborcom, a za rządów Kaczoro-Donaldowych będzie powtórka z Suchockiej i wybory będą co najwyżej za dwa lata. Uwierzcie babie. Odnośnie Oleksego to się niektórym dziwię, bo jeszcze nie tak dawno mówili "nasz Józek" i co już nie nasz? - a fe! Ja tam do senatu zagłosuję na niego - a co! pixel, a co ci "Józek" podpieprzył? Odpowiedz Link Zgłoś
blue_lantern Re: oleksy do senatu 04.08.05, 07:45 pigula5 napisała: > pixel, a co ci "Józek" podpieprzył? Co prawda nie do mnie pytanie, ale odpowiem: 1. kilka ładnych złotych podatku od oszczędności 2. kilka ładnych tygodni urlopu macierzyńskiego Fakt, nie samodzielnie, ale w (za przeproszeniem) łonie partii. I jak dla mnie wystarczy, żeby go nie lubić. A pewnie takich przykładów znalazłoby się więcej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zastrzyk rozumu Re: oleksy do senatu IP: 80.51.51.* 04.08.05, 08:40 pigula nalezy do tych "normalnych inaczej" ,dzieki ktorym zlodzieje, klamcy i aferzysci dobrze w tym (biednym) kraju funkcjonuja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zastrzyk rozumu Re: oleksy do senatu IP: 80.51.51.* 04.08.05, 08:40 pigula nalezy do tych "normalnych inaczej" ,dzieki ktorym zlodzieje, klamcy i aferzysci dobrze w tym (biednym) kraju funkcjonuja. Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: oleksy do senatu 04.08.05, 10:18 to co napisałeś jest jak dla mnie trochę niesprawiedliwe. to, że ktoś ma poglądy lewicowe (a zakładam, że takie ma pigula) i popiera jakiś polityków lewicy nie oznacza, że godzi się na złodziejstwo. napisz kochany/kochana którzy politycy tobie się podobaja:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawełek Re: oleksy do senatu IP: *.bci.net.pl 04.08.05, 11:33 emektb napisał: > to co napisałeś jest jak dla mnie trochę niesprawiedliwe. to, że ktoś ma > poglądy lewicowe (a zakładam, że takie ma pigula) i popiera jakiś polityków > lewicy nie oznacza, że godzi się na złodziejstwo. Z polską lewicą mam podobny problem jak wielu Polaków...źle jest nacechowana, zbyt mocno przemalowana, a lewicowe poglądy same w sobie nie do końca z takim Oleksym, Kwasniewskim, Millerem, Cimoszewiczem itd. są kojarzone...bardziej z sovietyzacją poprzedniego systemu. Poglądy lewicowe? OK, chwała każdemu kto takie posiada. Jak byłem młody i jeszcze głupszy niż jestem teraz też wydawało mi się, że tylko lewica ma ludzką twarz i może funkcjonować lewica rozsądna z Bugajem, czy nawet z Małachowskim...z czasem mi przeszło...:-) Szanuję lewicowe poglądy, chociaż dostrzegam ich naiwność, przez co nie potrafię w istotny sposób się z nimi identyfikować...niemniej lewica oferowana przez byłych towarzyszy z samej zasady w moich "sympatiach" zdecydowanie zostaje odrzucona... Zatem Emku, to razcej nie o poglądy lewicowe idzie, ale o ludzi, którzy starają się pod nimi podpisywać... pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: oleksy do senatu 04.08.05, 20:12 no przecież mówimy prawie o tym samym:)) tylko nie rozumiem dlaczego akurat uważasz lewicowe poglądy za naiwne?:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawełek Re: oleksy do senatu IP: *.bci.net.pl 05.08.05, 09:09 emektb napisał: tylko nie rozumiem dlaczego akurat > uważasz lewicowe poglądy za naiwne?:)) wyłącznie w gospodarczym kontekście, bo ideologicznie są przepiękne :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
pigula5 Re: oleksy do senatu 05.08.05, 17:58 emektb, on się jąka (trzykrotnie powtórzony wpis) i nie rozumie słowa lewicowość, ten typ tak ma. A odnośnie polityków bardzo, ale to bardzo podobał mi się ŚP Aleksander Małachowski. Szkoda, że takich ludzi dziś, niestety jak na lekarstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pixel Re: oleksy do senatu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.05, 11:13 Dodam jeszcze: podwójny podatek drogowy, ceny paliw, itp. Odpowiedz Link Zgłoś
pigula5 Re: oleksy do senatu 04.08.05, 13:17 odnośnie jak napisałe(a)ś "kilka tygodni urlopu macierzyńskiego" to się z tobą nie zgadzam. Urodziłam dwoje dzieci i czy urlop będzie taki jak dotychczas, czy o dwa czy trzy tygodnie dłużej to nie wpłynie na większy przyrost naturalny, ani nie zachęci nikogo do posiadania dzieci. Dokąd nie będzie można utrzyać rodziny z pensji to wydłużanie urlopu macierzyńskiego nic nie da. To tylko propaganda i głupie gadanie. Odnośnie podatku od oszczędności to płaci się go w wielu krajach. Groźniejszy uważam podatek 3X15% jaki proponują ci którzy idą po władzę. To jest dopiero propozycja okradania najuboższych, bo dziś żywność i wiele artykułów codziennego użytku ma 3%VAT, a mówi się o 15%. Nie uważasz, że to groźniejsze? A co powiesz np o tym, że prawicowa władza zabrała emerytom 9% swiadczeń (mama straciła 120zł/mc) i nikt jej nie chce oddać. Ci ludzie, którzy to zrobili idą teraz znów po władzę. Zapomniałe(a)ś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawełek Re: oleksy do senatu IP: *.bci.net.pl 04.08.05, 13:53 pigula5 napisała: > odnośnie jak napisałe(a)ś "kilka tygodni urlopu macierzyńskiego" to się z tobą > nie zgadzam. Urodziłam dwoje dzieci i czy urlop będzie taki jak dotychczas, czy > o dwa czy trzy tygodnie dłużej to nie wpłynie na większy przyrost naturalny, a > ni nie zachęci nikogo do posiadania dzieci. ale to do cholery nie chodzi o przyrost naturalny!!! Chodzi o to, że nigdy poźniej dziecko nie potrzebuje tak matki jak właśnie w tym czasie, gdy nasi tfu "lewicowcy" każą kobiecie wracac do roboty!!! Kwestia urlopu macierzyńskiego to bardzo dobry przykład na nieporadność w łataniu dziur budżetowych (równie dobra jak winiety). Sprawa nie rozgrywa się również o dwa, czy trzy tygodnie! Stawianie tej sprawy w ten sposób jest najlepszym przykładem socpozostałości, od której zawsze dostaję torsji... Dokąd nie będzie można utrzyać rodz > iny z pensji to wydłużanie urlopu macierzyńskiego nic nie da. To tylko propagan > da i głupie gadanie. Odnośnie podatku od oszczędności to płaci się go w wielu k > rajach. Groźniejszy uważam podatek 3X15% jaki proponują ci którzy idą po władzę > . To jest dopiero propozycja okradania najuboższych, bo dziś żywność i wiele ar > tykułów codziennego użytku ma 3%VAT, a mówi się o 15%. Nie uważasz, że to groźn > iejsze? > A co powiesz np o tym, że prawicowa władza zabrała emerytom 9% swiadczeń (mama > straciła 120zł/mc) i nikt jej nie chce oddać. Ci ludzie, którzy to zrobili idą > teraz znów po władzę. Zapomniałe(a)ś? Nie chcę nikogo promować, ale wystarczy spojrzeć na statystyki, aby dostrzeć moment najszybszego rozwoju gospodarczego Polski po 89 roku. Aż się boję wymieniać nazwiska tego znienawidzonego pana B., którego powrótu do pewnego ministerstwa sobie i nam wszystkim życzę :-) Amen zdrowia Odpowiedz Link Zgłoś
pigula5 Re: oleksy do senatu 04.08.05, 19:56 Pawełek. odnośnie urlopu macierzyńskiego to opowiadasz bzdury, (przecież taki motyw, czyli przyrost naturalny był powodem starań partii prawicowych o wydłużenie tego urlopu - chłopie wiecej czytaj zanim zaczniesz dyskutować) ale niech ci. Odnośnie torsji, to zalecam fenactil - skutkuje, ale musisz mieć receptę, bo inaczej ci nie sprzedadzą. O jakim rozwoju gospodarczym ty mówisz? w jakim ty żyjesz świecie?. Jeżeli to co się stało po 89 roku nazywasz rozwojem gospodarczym to gratuluje ci dobrego humoru. To był okres bogacenia się wąskiej (5%) grupy ludzi kosztem pozostałych 95% Polaków i okres okradania państwa Polskiego przez grupę cwaniaków różnych opcji, a nie tam rozwój gospodarczy. Twój pan B, może i fachowiec, ale ....? szkoda słów. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_pysiaczkow Re: oleksy do senatu 04.08.05, 21:04 pigula5 napisała: > O jakim rozwoju gospodarczym ty mówisz? w jakim ty żyjesz świecie?. Jeżeli to > co się stało po 89 roku nazywasz rozwojem gospodarczym to gratuluje ci dobrego > humoru. To był okres bogacenia się wąskiej (5%) grupy ludzi kosztem pozostałych > > 95% Polaków i okres okradania państwa Polskiego przez grupę cwaniaków różnych > opcji, a nie tam rozwój gospodarczy. Skoro uwazasz, ze nie ma rozwoju gospodarczego to wytłumacz fakt, ze obecnie mozesz kupić praktycznie wszystko a jeszcze tak niedawno (moi rodzice) musieli wszystko "zdobywać" - podstawowe produkty potrzebne do życia? pokaz mi kraj w którym nie ma afer gospodarczych? Czy naprawdę nie widzisz ile przekrętów robi SLD? Tak dobrze Ci było w komunizmie? Tak bardzo Ci się podobało to co robili ze zwykłymi ludźmi? Odpowiedz Link Zgłoś
pigula5 Re: oleksy do senatu 04.08.05, 22:07 O mamusiu! i tu się z tobą nie zgodzę. A nie widziałaś jak kradli za AWS? - zaćmę miałaś?, a jak Wąsacze i jemu podobni (wcale nie z SLD) sprzedawali za grosze majątek wszystkich Polaków? O jakim komunizmie ty mówisz, weź historię i doucz się co to był komunizm i gdzie on był. W tym jak mówisz komunizmie moi rodzice pomimo, że nie byli partyjni oboje pracowali i to na niezłych stołkach i jakoś nikt im nic złego nie zrobił, poza nową władzą, która obniżyła(ukradła) im emerytury z urzędu. Odnośnie możliwości kupienia - jak piszesz wszystkiego - to widzę, że nie wiesz kto to produkuje i kto zbiera z tego zyski. 95% produktów to nie nasze, bo np nasze (niektóre) nieźle rozwijające się gałęzie przemysłu zostały zniszczone przez obcy kapitał. Twoi nie SLDowcy doprowadzili do takich rozkoszy, że boję się wieczorem wyjść na ulicę, żeby nie dostać w mordę, twoi nie SLDowcy doprowadzili do tego, że 90% dzieci spędza wakacje pod blokami. Twoi nie SLDowcy doprowadzili do tego, że 5% Polaków wyjeżdża na wczasy na Majorkę, a 95% spędza te wczasy jak np siedlczanie "Nad Zalewem". Twoi nie SLDowcy doprowadzili do tego, że emeryt odchodzi z "kwitkiem" od okienka w aptece, bo nie stać go na wykupienie leków. Twoi nie SLDowcy doprowadzili do tego, że ludzie niepełnosprawni pozbawieni zostali możliwości pracy itd, itd. Ja nigdy nie twierdziłam, że popieram SLD pomimo, że poglądy mam raczej lewicowe. Najlepiej założyłabym ,jak to mówi jeden ze znajomych, partię o nazwie RWD czyli ratuj własną d.., ale uważam, że jak dotychczas do żadnej nie należałam to i nie będę się wydurniać. Czyli jak napisałam poglądy mam lewicowe, ale nich mi nikt nie opowiada farmazonów, że kradli tylko ci z SLD, bo to kłamstwo. Ja np nie cierpię Giertycha, Kaczyńskiego, ale nie twierdzę, że u nich wszyscy to idioci czy złodzieje. Zresztą pogadamy (jak doczekamy) za rok po objęciu rządów przez twoich idoli z prawicy. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: oleksy do senatu 04.08.05, 22:52 No pigula5 !! z populistycznnej retoryki masz u mnie 5+ :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawełek Re: oleksy do senatu IP: *.bci.net.pl 05.08.05, 09:37 bambii napisał: > No pigula5 !! z populistycznnej retoryki masz u mnie 5+ :) a ja uważam, że pigula to nawet u Leppera zdałaby egzamin na celujący...bez ściągania :-) Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: oleksy do senatu 04.08.05, 22:52 No pigula5 !! z populistycznnej retoryki masz u mnie 5+ :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n_l Re: oleksy do senatu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.05, 23:20 ech, jak ja żałuję że tamten ustrój odszedł... Odpowiedni urząd zadbał by o to aby takie dyskusje nie miały miejsca... Równość powszechna, żadnego z rodaków na majorce nie uświadczysz, tylko partyjni kacykowie w Złotych Piaskach... Sklepy pełne, pustych haków... W pracy nie trzeba by się starać, wszak konstytucja gwarantuje że każdy będzie ją miał... idt, itp... Pisać mi się nie więcej bo musiałbym zacząć od tłumaczenia czym się różni chwila od wieczności... P.S. Twój nick sugeruje że pracujesz/pracowałaś w zawodzie pielęgniarki, rozumiem Twoje rozgoryczenie dzisiejszymi czasami, ale czasami wystarczy odrobina własnej inwencji...znam przykłady, jeden mam w rodzinie P.P.S. rok 1986, kolejka przed sklepem spożywczym, 8 godzin stania żeby kupić 4 (słownie-cztery!!!!) butelki soku dla juniora!!!!!!!!! Chcesz powrotu takich czasów??? Nic prostszego, paszport dostaniesz bez problemu a Korea Północna przyjmie Cię z otwartymi ramionami... Odpowiedz Link Zgłoś
pigula5 Re: oleksy do senatu 04.08.05, 23:37 Nic nie rozumiesz. Nie chcę powrotu tamtych czasów. Chociaż jako podlotkowi nie było mi źle. Nie mogę tylko słuchać (czytać), że wszystkiemu winne jest tylko SLD, czy tam ogólnie nazywana lewica. Nie chcę ani KRLD ani chińskiego czy kubańskiego dobrobytu, ale szlag mnie trafia kiedy przeważnie młodzi ludzie widzą winę tylko po jednej stronie. Przecież prawda jest inna. I niech każdy co chce mówi, ale nikt nie pytał po 89 roku ludzi czy chcą takiego kapitalizmu jaki nam zfundowano. Nikt mi nie powie, że jak Kaczyński i s-ka obejmie władzę to będzie już tylko dobrze - przecież to nieprawda. Ja uważam, że dokąd nie zamknie się IPN na kłódkę i dokąd wszyscy, dosłownie wszyscy, bez względu na opcje nie weźniemy się do roboty to nic z tego nie będzie, bo jak nie TKM to ZKM będą zwalać jedni na drugich, a nasze dzieci za chlebem będą musiały wyjechać z kraju. Dobra idę spać bo to piątek i rano na dyżur. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n_l Re: oleksy do senatu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.05, 23:51 Na początku małe wjasnienie, nie dzielę ludzi wg przynależności partyjnej bądź wg głoszonych poglądów, wszędzie są uczciwi i złodzieje A młody (wiekiem) już niestety, nie jestem ale bedę się upierał przy swoim zdaniu że winę za obecną sytuację w Polsce ponosi lewica. Ją i tylko ją obarczam winą za upadek gospodarczy tego kraju, zanik wszelkich norm moralnych, zdziczenie obyczajów... A początki tych procesów sięgają lat czterdziestych, trudny chyba mówić o prawicy w Polsce w tamtych czasch, część była na emigracji na Zachodzie, część na Wschodzie... Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: oleksy do senatu 05.08.05, 09:48 > A młody (wiekiem) już niestety, nie jestem qrde ale młodziutko coś wyglądasz ... :) P.S. robota ciężka sie chyba skończyla bo wiecej Ciebie widze na forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n_l off topic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.05, 01:14 skończyła, skończyła... jak w starym kawale, w Wawie, na Śródmieście wjeśdża pociąg ze Skierniewic, z pociągu wysyuje się tłum, wśród tłumu jest facet z bagażami, widać że podróż była koszmarna ale facet jest very happy -uff, najgorsze mam już za sobą -a dokąd pan jedzie? -do Władywostoku też najgorsze mam za sobą :-) pierwsze zdjęcia nowej zabawki img114.imageshack.us/my.php?image=02299wq.jpg img114.imageshack.us/my.php?image=img02391fj.jpg img114.imageshack.us/my.php?image=img02331ob.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: off topic 06.08.05, 11:19 No ale za tym to mozna sie poczuc jak ... kierowca bombowca ;) Jak chwilowo z wakacji powrocilem, ale zaraz lece znowu , mozeby tak po powrocie jakis meeting ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n_l Re: off topic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.05, 15:06 > No ale za tym to mozna sie poczuc jak ... kierowca bombowca ;) hmm, warto pomysleć, może jakieś fly by wire da się założyć > jakis meeting ? Po powrocie jak najbardziej, zdążę w tym czasie dojechać do swojego Władywostoku :-) Dzisiaj nasz wspólny znajomy, Marek M, również proponował meeting, i też leci na uropl (na dwa tygodnie) Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: oleksy do senatu 04.08.05, 23:33 Ale się rozpaliłaś do czerwoności...Przez ostatnie cztery lata nikt inny nie rządził państwem niż te Olekse,Cimoszewicze, Millery ,Szmajdzińskie i Łapiński, który chciał odzwyczaił chciał chorych od chorowania. A dobrze się przyjrzeć to rządzili od dziesiątków lat i chceli wprowadzić komunizm.Dobrze, że skończyło się na realnym socjalizmie.Towarzysz Szmaciak wiecznie żywy. Mieli czas pokazać,że ich serce jest po lewej stronie. Mogli naprawić to co uważasz,że było złe a oni wyciągali z "szuflad" jeszcze gorsze pomysły.W swojej pewności siebie w bezkarność i głupotę społeczeństwa doprowadzili do afer, a nastepne wiszą w powietrzu , jak ta z zakupem myśliwców F-16. I o jakiej lewicy mowa? Chyba tylko tej w nazwie partii? Przed wyborami wszyscy są lewicowi jak towarzysz Szmaciak. On też nie kradł tylko załatwiał. Odpowiedz Link Zgłoś
pigula5 Re: oleksy do senatu 04.08.05, 23:51 krzycho1252 ,a kto to był towarzysz szmaciak? A nie zapomniałeś o Krzaklewskich, Wąsaczach, Glapińskich i wielu, wielu innych (afera spirytusowa, rublowa, telegraf, sprzedaż TP SA, banków itd) To zrobiły krasnoludki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n_l Re: oleksy do senatu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.05, 23:59 przepraszam za wtrącenie się > Krzaklewskich, Wąsaczach, Glapińskich jeśli się nie mylę to ich charaktery kształtowały się w czasach panowania najwspanialszego z ustrojów Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: oleksy do senatu 05.08.05, 00:41 po pierwsze primo to strasznie głupio, że się tak kłócicie prymitywnie. po drugie primo, to jest śmieszne z waszej strony. po trzecie primo - w polsce nigdy nie było soccjalizmu a tym bardziej komunizmu po czwarte primo - byłem w złotyc pisakach za komuny z rodziną i zaręczam, że ani ojciec ani matka nigdy nie należeli do PZPR, ZSL, SD, czy czego tam jeszcze. po piąte primo - tak masz no_loginie rację charaktery tych (chyba) złodziei kształtowały się w PRL, ale w tym systemie kształtował się i twój i mój charakter:) Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: oleksy do senatu 05.08.05, 10:15 > charaktery tych (chyba) złodziei zrzucam to na późną pore kiedy to pisałeś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n_l Re: oleksy do senatu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.05, 12:23 > po pierwsze primo to strasznie głupio, że się tak kłócicie prymitywnie. nie wszyscy mają wprawę w biegłym posługiwaniu się słowem pisanym, janie cierpię wypowiadać się w formie pisemnej (wszystkie listy pisze na odwrotnej stronie znaczka pocztowego), a Forum zmusza do krótkiego pisania, czasami zbyt duże skróty myślowe faktycznie utrudniają zrozumienie przekazu > po drugie primo, to jest śmieszne z waszej strony. że dyskutujemu? dlaczego, każdy ma swoje zdanie i próbuje go bronić > po trzecie primo - w polsce nigdy nie było soccjalizmu a tym bardziej > komunizmu zgadza się, ale tak się łatwiej pisze, a chyba większość wie jaki to był komunizm/socjalizm > po czwarte primo - byłem w złotyc pisakach za komuny z rodziną kolejny mój skrót myślowy > po piąte primo - tak masz no_loginie rację charaktery tych (chyba) złodziei > kształtowały się w PRL, Ale mam nadzieję że zgodzisz się z moim zdaniem , że poprzedni system nie sprzyjał ksztłtowaniu się prawych postaw. W obecnym też trudno to robić, niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: oleksy do senatu 05.08.05, 21:06 no sie tak irek nie irytuj, to takie z lekkim humorem przecież było:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n_l Re: oleksy do senatu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.05, 22:51 przecież się nie irytuję Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: oleksy do senatu 05.08.05, 00:41 a tak zupełnie poza konkursem - nockę łapiesz?:) Odpowiedz Link Zgłoś
jacek_urodzony_w_siedlcach Re: oleksy do senatu 05.08.05, 10:43 zniszczone przez obcy kapitał. Twoi nie SLDowcy doprowadzili do takich > rozkoszy, że boję się wieczorem wyjść na ulicę, żeby nie dostać w mordę, twoi > nie SLDowcy doprowadzili do tego, że 90% dzieci spędza wakacje pod blokami. > Twoi nie SLDowcy doprowadzili do tego, że 5% Polaków wyjeżdża na wczasy na > Majorkę, a 95% spędza te wczasy jak np siedlczanie "Nad Zalewem". Twoi nie > SLDowcy doprowadzili do tego, że emeryt odchodzi z "kwitkiem" od okienka w > aptece, bo nie stać go na wykupienie leków P*dolisz jak potłuczony. Nie porównuj czasów Gierka (mam nadzieję że je pamiętasz tak dobrze jak ja !) z pozostałymi latami. Fajnie się żyło, ale na kredyt (inna sprawa że wierzyciele Pl też byli głupi - wierzyli w stabilność krajów bloku wsch., haha !) Wszystko o czym piszesz to właśnie wina komuchów, ktorzy teraz wciskają propagandę zupełnie jak ta twoja - że solidarność to ... i tamto . G-no prawda towarzyszu! Trzeba było inwestować, a nie przejadać kredyty, kupować nieprzydatne do niczego linie produkcyjne, tworzyć "fabryki domów", sprzedawać statki z zachodnią elektroniką (kupioną za $$$) do ZSRR za ruble transferowe, rozbudowywać armię wyposażając ponad miarę w czołgi ("do obrony" haha), zakładać PGR-y demoralizujące ludzi itd. itd. itd. Stary , weź coś na pamięć ! Odpowiedz Link Zgłoś
pigula5 Re: oleksy do senatu 05.08.05, 19:05 jacek_urodzony w Siedlcach! Pewnie urodziłeś się w wojnę i to podczas bobardowania i dlatego jesteś taki nerwowy(nie klinij, bo to beee), ale nie martw się przy dzisiejszej medycynie można to wyleczyć. Mogę polecić dobrego specjalistę. Odnośnie czasów Gierka to nie ulega watpliwości, że żyło się nieźle, a żeby nie jego fabryki domów to pewnie dziś mieszkałbyś w jakimś baraku, albo rozwalającym się drewniaku (patrz odcinek ul. Asłanowicza). To co nabudowano za Gierka, jak wyliczyli dzisiejsi ekonomiści sprzedano już za ponad 160 mld złotych. Więc na dług by starczyło. A przecież jeszcze nie wszystko sprzedano. Odnośnie towarzysza, to się pomyliłeś, bo najwyżej mogła bym być towarzyszką, ale nie byłam i nie żałuję. Tak że wymyśl coś innego, może sobie ulżysz. Wyobraź sobie, że pamięć podobno mam wspaniałą np. pamiętam w którym roku zmarł Bierut hihihi i miałam srednią na studiach 4,55 i to nie na prywatnych, a ty nie wiesz nawet ile jest 12 x 14. Tak że kolego ucz się, ucz. Podobno na naukę nigdy nie jest za późno. Odnośnie ostatnich rządów to nigdy i nigdzie nie powiedziałam, że były dobre (nie tylko ostatnie) ale teraz śmiało można powtórzyć słowa jednego z b. prawicowych polityków "żulia idzie po władzę" Ot prwdziwe słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek_urodzony_w_siedlcach Re: oleksy do senatu 05.08.05, 23:50 pigula5 napisała: > jacek_urodzony w Siedlcach! Pewnie urodziłeś się w wojnę i to podczas > bobardowania i dlatego jesteś taki nerwowy(nie klinij, bo to beee), spoko ! znam gorsze przypadłości. U mnie klęcie to reakcja obronna organizmu na debilne poglądy ! ale nie > martw się przy dzisiejszej medycynie można to wyleczyć. Mogę polecić dobrego > specjalistę. niemożliwe !!!! w Siedlcach :))) ?????? > Odnośnie czasów Gierka to nie ulega watpliwości, że żyło się nieźle, a żeby nie jego fabryki domów to pewnie dziś mieszkałbyś w jakimś baraku, albo > rozwalającym się drewniaku (patrz odcinek ul. Asłanowicza). po prostu był raj :-/ - tęsknię za reglamentacją słodyczy, talonami dla MM i upodleniem w kolejkach. Mieszkam w W-wie, ale zapewniam Cię, że w S-ach wolałbym mieszkać w drewniaku na własnej ziemi niż w tych koszmarnych "pekinach". To co nabudowano za > > Gierka, jak wyliczyli dzisiejsi ekonomiści sprzedano już za ponad 160 mld > złotych. a co konkretnie ? Więc na dług by starczyło. A przecież jeszcze nie wszystko sprzedano. > Odnośnie towarzysza, to się pomyliłeś, bo najwyżej mogła bym być towarzyszką, sorry za "zmianę" płci. tak jakoś mi się skojarzyło Towarzyszko ! > ale nie byłam i nie żałuję. Tak że wymyśl coś innego, może sobie ulżysz. > Wyobraź sobie, że pamięć podobno mam wspaniałą np. pamiętam w którym roku zmarł > > Bierut hihihi i miałam srednią na studiach 4,55 i to nie na prywatnych, a ty > nie wiesz nawet ile jest 12 x 14. Tak że kolego ucz się, ucz. Podobno na naukę > nigdy nie jest za późno. a tak merytorycznie może coś ... hm ... ? > Odnośnie ostatnich rządów to nigdy i nigdzie nie powiedziałam, że były dobre > (nie tylko ostatnie) ale teraz śmiało można powtórzyć słowa jednego z b. > prawicowych polityków "żulia idzie po władzę" Ot prwdziwe słowa. Czas zdać sobie sprawę, że reprezentanci narodu/społeczeństwa po prostu reprezentują poziom tegoż ! Odpowiedz Link Zgłoś
pigula5 Re: oleksy do senatu 06.08.05, 16:47 jacek pytasz co konkretnie sprzedano z tego co nabudowano za PRL?, a no tak np: Huty (Nowa Huta, Warszawa i kilka drobniejszych) Kwdzyn - papier, Gorażdże- cementownie, stocznie, cukrownie, Olsztyn-Stomil, Poznań Cegielski, Elbląg - turbiny, Warszawa-energetyka itd, itd, mogę wymieniać w nieskończoność. A np w Siedlcach prawie wszystkie magazyny i hale wzdłuż Brzeskiej, łącznie z SPBO. Czy uważasz, że to samo urosło jak grzyby po deszczu. Na to pracowali i moi i twoi rodzice. I co z tego mają? kto im coś z tego da Kulczyko-podobni? dla których mariano chce 15% podatku? po to żeby kupili sobie jeszcze lepszą brykę. Przecież nie podwyższą ludziom pensji ani nie wydadzą na inwestycje z własnej woli? Najwyżej zamiast na Majorkę pojadą na Hawaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawełek Re: oleksy do senatu IP: *.bci.net.pl 08.08.05, 09:51 pigula5 napisała: kto im coś z tego da Kulczyko-podobni? dla > których mariano chce 15% podatku? do Kulczyka brakuje mi kulku (kilkunastu?) zer na koncie, ale i tak za 15% podatku byłbym bardzo wdzięczny. Mariano, pamiętaj o mnie...hehe :-))) zdrowia, humoru i zimnej wódki w lodówce Odpowiedz Link Zgłoś
mama_pysiaczkow Do: pigula5 05.08.05, 12:10 przecyztaj co napisał jacek_urodzony_w_siedlcach podpisuję się pod tym w 100% (a nawet w 200%) i nie badz taka rozgoryczona. Nie jestem w 5% o których piszesz, nie jestem skazona systemem sprzed 89 roku ale znam historię tamtych czasów z ksiazek a przede wszystkim z opowiadań najbliższej rodziny i Bogu dziękuję, ze teraz jest normalnie. Ludzie są tylko ludźmi i tacy już będą - jedni są złodziejami a inni są uczciwi - bez względu na partię polityczną. A stwierdzeniem, ze nie ma rozwoju gospodarczego po 89 roku to mnie szalenie ROZBAWIŁAŚ. Życzę "światełka w tunelu". Odpowiedz Link Zgłoś
pigula5 Re: Do: pigula5 05.08.05, 19:24 no nie mamusiu pysiaczków (niech się zdrowo chowają). Jak mnie uczono to rozwój gospodarczy przekłada się (w kraju w którym on występuje) na wzrost zasobności całego społeczeństwa. Powiedz mi co z tego wzrostu gospodarczego mają takie piguły jak ja, sprzedawczynie(cy) w sklepach, robotnicy tyrający u tzw biznesmenów, armia bezrobotnych itd, itd. Podobno nawet w Chinach wzrost gospodarczy objawia się tym, że każdy Chińczyk może już kupić rower. A ja ci mogę wyliczyć dziesiątki dzieci, których rodziców(normalnych) na ten rower nie stać. Nie pomyśl, że podobają mi się Chiny, wprost przeciwnie, ale to tylko przykład. Odnośnie tego światełka na lepsze jutro, to trudno będzie go dostrzec, bo podobno lepiej już było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawełek Re: Do: pigula5 IP: *.bci.net.pl 08.08.05, 10:03 pigula5 napisała: Podobno nawet w Chinach wzrost > gospodarczy objawia się tym, że każdy Chińczyk może już kupić rower. nie wierz we wszystko co usłyszysz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawełek Re: oleksy do senatu IP: *.bci.net.pl 05.08.05, 09:16 pigula5 napisała: > Pawełek. odnośnie urlopu macierzyńskiego to opowiadasz bzdury, (przecież taki > motyw, czyli przyrost naturalny był powodem starań partii prawicowych o > wydłużenie tego urlopu - chłopie wiecej czytaj zanim zaczniesz dyskutować) ale > niech ci. ???:-))) > Odnośnie torsji, to zalecam fenactil - skutkuje, ale musisz mieć receptę, bo > inaczej ci nie sprzedadzą. dziękuję, ale za poźno, właśnie się porzygałem.... > O jakim rozwoju gospodarczym ty mówisz? w jakim ty żyjesz świecie?. Jeżeli to > co się stało po 89 roku nazywasz rozwojem gospodarczym to gratuluje ci dobrego > humoru. To był okres bogacenia się wąskiej (5%) grupy ludzi kosztem pozostałych > > 95% Polaków i okres okradania państwa Polskiego przez grupę cwaniaków różnych > opcji, a nie tam rozwój gospodarczy. Twój pan B, może i fachowiec, ale ....? > szkoda słów. :-) (uśmiech politowania) tyle mojego komentarza...o przepraszam, jeszcze jedno...rzyg, rzyg... zdrowia, przynajmniej to trzeba pielęgnować :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mama_pysiaczkow Re: oleksy do senatu 04.08.05, 14:57 pigula5 napisała: > odnośnie jak napisałe(a)ś "kilka tygodni urlopu macierzyńskiego" to się z tobą > nie zgadzam. Urodziłam dwoje dzieci i czy urlop będzie taki jak dotychczas, czy > o dwa czy trzy tygodnie dłużej to nie wpłynie na większy przyrost naturalny, a > ni nie zachęci nikogo do posiadania dzieci. Dokąd nie będzie można utrzyać rodz > iny z pensji to wydłużanie urlopu macierzyńskiego nic nie da. To tylko propagan > da i głupie gadanie. Odnośnie podatku od oszczędności to płaci się go w wielu k > rajach. Groźniejszy uważam podatek 3X15% jaki proponują ci którzy idą po władzę > . To jest dopiero propozycja okradania najuboższych, bo dziś żywność i wiele ar > tykułów codziennego użytku ma 3%VAT, a mówi się o 15%. Nie uważasz, że to groźn > iejsze? > A co powiesz np o tym, że prawicowa władza zabrała emerytom 9% swiadczeń (mama > straciła 120zł/mc) i nikt jej nie chce oddać. Ci ludzie, którzy to zrobili idą > teraz znów po władzę. Zapomniałe(a)ś? czasy Janosika Ci się marzą? Zabrac bogatym i dac ubogim? uwazam, ze jak ktoś ma głowę na karku i zarabia to niech mu się powodzi jak najlepiej - i nie widze sensu zabierania mu 40% (czy 50% jak proponowali lewicowcy). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariano Re: oleksy do senatu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 18:15 Czy nie wydaje Ci się, że niezależnie od 3X15 ceny VAT na żywność i tak wzrosną do 22%? Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: oleksy do senatu 04.08.05, 20:23 o fajnie gadacie. każde z was ma trochę racji. jakby tak powybierać to wyszłoby nawet, nawet:)) pawełku nie zaczynaj z tym balcerowiczem, bo choć jestem gospodarczym liberałem to się we mnie gotuje jak ktoś mówi, że wiele zawdzięczamy temu panu. a mariano ma rację. docelowo (choć za wiele lat) PTU na żywaność ma wzrosnać do stawki podstawowej czyli nieszczęsnych 22 proc. i dlatego jestem za obniżeniem go do 15. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
klemens.klemens Re: oleksy do senatu 04.08.05, 21:24 Mimo całej lepperiady Balcerowicz okazał się być Grabskim III RP. Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: oleksy do senatu 04.08.05, 22:03 chyba bardziej Grabarzem. a Grabski jest z lekka przeceniany tak nota bene:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n_l Re: oleksy do senatu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.05, 23:09 > a Grabski jest z lekka przeceniany raczej niedoceniany, założę się że większość ludzi nie wie kim on był Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: oleksy do senatu 05.08.05, 00:42 tak jak większość ludzi nie wie kim był mahatma ghandi, według mnie też niedoceniany:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawełek Re: oleksy do senatu IP: *.bci.net.pl 05.08.05, 10:13 emektb napisał: > tak jak większość ludzi nie wie kim był mahatma ghandi, według mnie też > niedoceniany:)) Ringo Starr też zawsze był tym czwartym i najmniej docenianym, a przecież tak wiele mu zawdzięczamy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawełek Re: oleksy do senatu IP: *.bci.net.pl 05.08.05, 10:07 emektb napisał: > o fajnie gadacie. każde z was ma trochę racji. jakby tak powybierać to wyszłoby > > nawet, nawet:)) > pawełku nie zaczynaj z tym balcerowiczem, bo choć jestem gospodarczym liberałem > > to się we mnie gotuje jak ktoś mówi, że wiele zawdzięczamy temu panu. Ja dobrze wiem jakie emocje wywołuje to nazwisko, i jednocześnie dobrze wiem, co ten kraj osiągnął i czyim poczynaniom to zawdzięczamy :-) Rozgoryczenie polega na tym, że ten okres to był najbardziej kapitalistyczny okres w powojennych dziejach Polski i największy skok gospodarczy. Dla wielu, mniej wytrzymałych, zbyt duży. Postać bardzo kontrowersyjna, wiem, ale mnie, włąsnie z perspektywy czasu, do siebie przekonał całkowiecie. Pewnie zrobię sobie kilku wrogów, ale niech tam, powiem szczerze...Balcerowicz musi wrócić! Odpowiedz Link Zgłoś
neutron6 Re: oleksy do senatu 05.08.05, 11:24 A ja uważam, że lepszy byłby Piłsudski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ekolog Re: oleksy do senatu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.05, 21:40 I Piłsudzki by nie pomógł. Tak jak swego czasu nie udała się do końca Sanacja.Myślę że poziom życia i rozwój gospodarczy nie zależą tylko od systemu. Przecież w innych krajach też była ta przebrzydła komuna(Węgry ,Czechosłowacja np.)i to komuna o wiele bardziej surowsza od naszej "z przymróżeniem oka". A dochód na mieszkańca był prawie 2 x wyższy. Pamiętam te wyjazdy Maluchami na handel. Wstyd było się odezwać za granicą po polsku. Dzisiaj w świetlanym kapitaliżmie też daleko nam do ich poziomu. Ale cóż, taki Naród. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariano Re: oleksy do senatu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 22:29 Nie mam najmniejszych kompleksów porównując się do Czechów, Słowaków czy Węgrów. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek_urodzony_w_siedlcach Re: oleksy do senatu 05.08.05, 23:35 jasne, tylko że np. Czechosłowacja była już przed wojną jednym z najbardziej uprzemysłowionych krajów w Europie. A prosperity na Węgrzech ma swoje źródła w polityce ZSRR po 1956 (zupełnie inaczej niż w PL, kiedy Gomułka zaczął swoje eksperymenty). Wszystko zależy od punktu odniesienia. Inna rzecz: PKB jest wyższe, ale to się nie przekłada na wynagrodzenie realne w tych krajach. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: oleksy do senatu 06.08.05, 11:19 > Inna rzecz: PKB jest wyższe, > ale to się nie przekłada na wynagrodzenie realne w tych krajach. Ale i tak przegrywamy z tymi krajami o duze inwestycje :/, wiec tylko czekac jak sie tak stanie Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: oleksy do senatu 06.08.05, 11:19 > Inna rzecz: PKB jest wyższe, > ale to się nie przekłada na wynagrodzenie realne w tych krajach. Ale i tak przegrywamy z tymi krajami o duze inwestycje :/, wiec tylko czekac jak sie tak stanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ŁYSY jak OLEKSY .....HAM IP: 80.48.32.* 06.08.05, 15:19 pluj swini, a ona mówi że pada:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gooośść Re: .....HAM IP: *.sdl.vectranet.pl / 195.117.151.* 06.08.05, 16:26 Widać mówisz o sobie skoro jesteś HAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: .....HAM IP: 80.51.237.* 06.08.05, 20:24 ty się chyba tak podpisujesz pustaku zobacz "gdzie" jest napisane HAM...... Buraku cukrowy od bronów oderwany:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buahahaha Re: .....HAM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.05, 20:54 jaki kolega kÓltÓralny, kurde, pewnie szlachta z lepianką na podłodze i kontuszem obok wychodka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ..... Re: .....HAM IP: 80.51.237.* 09.08.05, 22:15 boombi, buuahaaha i tym podobni spadac na klepisko a nie w sieci smiecic :) spadówa hamstwa sie naplemiło !!!! Oleksy to swinia !!!!! a jesli jestescie slepi to znajdzcie sobie inne forum pa pa pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaro Re: TO.....GOŚĆ IP: *.sdl.vectranet.pl / 195.117.151.* 09.08.05, 22:41 Oleksy to wspaniały i prawy człowiek! Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: oleksy do senatu 11.08.05, 12:56 "Ostre pióro" BCC też dokłada się do pognębienia Józka Oleksych. www.echo.siedlce.net/?p=18&j=1&id=1340 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gooośść Re: oleksy do senatu IP: 81.15.159.* 11.08.05, 13:31 No to mamy siedleckiego jasnowidza. Nazywa się Grzegorz S "Ostre pióro" Odpowiedz Link Zgłoś
pigula5 Re: oleksy do senatu 12.08.05, 10:58 Cytat dla Skwarka "Ostre pióro" "Ciągle nie dociera do ludzi świeckich i do księży, że polityka jest materią pozakościelną" powiedział bp T. Pieronek Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: oleksy do senatu 12.08.05, 12:53 pigula5 napisała: " Cytat dla Skwarka "Ostre pióro" "Ciągle nie dociera do ludzi świeckich i do księży, że polityka jest materią pozakościelną" powiedział bp T. Pieronek" I szczerze muszę ci muszę przyznać,że bp T. Pieronek też powinien dostać pióro jeszcze ostrzejsze. Ale kto go słucha? Ci z LPR i na prawo od LPR mówią, że to mason,encyklopedysta i jeszcze bardziej podejrzany typ.Ja tak nie myślę i teraz nie wiem czy dobrze zrobiłem pisząc o tym ? Odpowiedz Link Zgłoś