Dodaj do ulubionych

PiSowcy, gdzie jesteście??

02.11.05, 15:51
Co pozatykało was po tym jak dowiedzieliście się, że obiecanki waszych
wybrańców było to tylko wyborcze wciskanie kitu.
-gdzie 3 mln mieszkań, państwowa służba zdrowia, usunięcie z polityki ludzi
po wyrokach sadowych. Ale was nabili w butelkę.
Obserwuj wątek
    • zdziwiony26 Re: PiSowcy, gdzie jesteście?? 02.11.05, 16:02
      a to dopiero poczatek - co będzie potem - ???

powiedzieli jeszcze coś - że NARAZIE BEDĄ PRZESTRZEGAĆ KONSTYTUCJI -więc jak
      długo ?????
      • neutron6 Re: PiSowcy, gdzie jesteście?? 02.11.05, 20:33
        Jak to gdzie są i co robią PiSowcy. Zatkało ich i nie mogą zrozumieć jak Kaczory
        (przepraszam)łącznie z "grzybkiem" mogli tak ich zrobić w bambuko.
        Wypowiadajcie się kledzy dokąd jeszcze można, bo jak zakazali wystawiać Jacka i
        Placka to niedługo nie wolno będzie powiedzieć kaczor, tylko co najwyżej
        kaczuszka, albo po prostu "ptak" - tylko nie czytać podtekstów - naprawdę
        chodzi mi o tego ptaka przez "p" a nie przez "?"
        • krzycho1252 Re: PiSowcy, gdzie jesteście?? 02.11.05, 22:19
          Nie zatkało. Narazie bierzemy urzędy.A tym roztrzęsionym radzę przeczytać
          wiadomosci.onet.pl/1257238,2678,1,1,kioskart.html
          Właśnie chcę powtórzyć to co bambi napisał w wątku "Spadł śnieg"
          "jak narazie spada poziom forum przez intelektualny niedowład niektorych
          otępialych forumowiczow - internet zawital pod strzechy :)
          IV RP - 0,713 mieszkania na minutę"

Poważnie,jednak to nie jestem PISowcem,tylko głosowałem na PIS i
          L.Kaczyńskiego,czego nie ukrywałem. Z wami to jeszcze można pogadać tylko nie
          rozummiem skąd taka nienawiść i hasełka w stylu 3000000 mieszkań. Przynajmiej
          dwóch z was nie ukrywało sympatii lewicowych i dziwić może ta chęć naprawy
          prawicy. neutron6 był za PO i chyba jeszcze nie doszedł do siebie po
          dwukrotnej, chociaż niewielkiej ale przegranej. Co z tego będzie ? Nie chce mi
          się śmiać z ludzkiej ułomności czy braku urody, jak to jest kawałach o
          Kaczyńskiej i ptasiej grypie. To co napisałem jest niepoprawne politycznie.
          Poprawnie politycznie jest być za Tuskiem i lewicowym punktem widzenia świata.
          (z całym tym przychówkiem oczywiście, co by to nie znaczyło)

• neutron6 Re: PiSowcy, gdzie jesteście?? 02.11.05, 22:35
            No rzeczywiście wybierałem Tuska, ale wcale nie z entuzjazmem. Moje ugrupowanie
            przepadło gdzieś, kiedyś, kiedy było jeszcze ze śp. Małachowskim (dla mnie
            wielki autortet), ale już nie z tym od winiet Polem. Od dłuższego czasu tylko
            sympatyzuję PO co nie znaczy, że wszystko mi się u nich podoba. Ale to co robi
            PiS i jego ministrowie na "wejściu" wprawić może w śmiech, strach o to "Co z tą
            Polską" albo współczucie z głupoty.
            • krzycho1252 Re: PiSowcy, gdzie jesteście?? 02.11.05, 22:55
              Pytanie "co z tą Polską ?" komercyjnie straszy ale "warto rozmawiać", chociaż
              nudne. Też sympatyzowałem kiedyś z tą partią ale jeszcze za Bugaja. I jak to
              się zmienia? Zostałem przy "solidaryźmie społecznym" a ty już prawie "liberał".
              • bambii kapitalizm , socjalizm, Pisuaryzm .... 03.11.05, 07:50
                > Zostałem przy "solidaryźmie społecznym"

to mnie utwierdza ze tak socjalnej (zeby nie powiedziec socjalistycznej) partii
                jak PiS jeszcze nie było :).
                W Polsce nie było jeszcze liberalizmu , wszystko co było to liberalny socjalizm
                (patrz np. na gornikow). I to jest powód dla którego rozwijamy się tak wolno. Co
                do tych 3 mln mieszkań to nie ja ani neutron6 złożył taka obietnicę ale
                Kaczński, a że było to ewidentne kłamstwo nie nie dziw sie że z takim
                namaszczeniem przywołujemy te hasło, bo ono najdobitniej ukazuje sposob
                działania Kaczynskich (bo to ich wspólna wizja). Nie pisze o Dornie czy reszcie
                bo już neutron6 napisał jak szbko obrośli w piórka - i potwierdza moje
                podejrzenia PiS'owcy chcą władzy.
                • n_l Re: kapitalizm , socjalizm, Pisuaryzm .... 03.11.05, 08:06
                  > PiS'owcy chcą władzy.
                  przecież od początku to było jasne,
                  właśnie dlatego walczyli o stołki w parlamencie...
                  • krzycho1252 Re: kapitalizm , socjalizm, Pisuaryzm .... 03.11.05, 17:07
                    n_l napisał:

> > PiS'owcy chcą władzy.
                    > przecież od początku to było jasne,
                    > właśnie dlatego walczyli o stołki w parlamencie...
                    No właśnie. Każda partia dąży do przejęcia władzy. Koalicje są "zgnite" z
                    założenia. PO została na lodzie przepłacając sondażystów i smutek z przegranej
                    przerodził się w agresję. PIS ma plan działania i już zaczął go realizować. A
                    jak widać "strach ma wielkie oczy".
                    • Gość: mariano Re: kapitalizm , socjalizm, Pisuaryzm .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 17:17
                      Krzychu nie przesadzaj - mówiłeś coś o zachwaniu spokoju. Jeżeli twierdzisz, że
                      ktoś opłacał sondażystów to właśnie brakło Ci spokoju. Czas pokaże, kto miał
                      rację. Mam nadzieję, że Polacy wygrają, niezależnie od całej zawieruchy w polityce.
                      • krzycho1252 Re: kapitalizm , socjalizm, Pisuaryzm .... 03.11.05, 17:29
                        Gość portalu: mariano napisał(a):

> Krzychu nie przesadzaj - mówiłeś coś o zachwaniu spokoju. Jeżeli twierdzisz,
                        że
                        > ktoś opłacał sondażystów to właśnie brakło Ci spokoju. Czas pokaże, kto miał
                        > rację. Mam nadzieję, że Polacy wygrają, niezależnie od całej zawieruchy w
                        polityce.

Czasami ponosi..."Siła złego na jednego". Wierz mi mariano,że z twoją nadzieją
                        się w pełni solidaryzuję,"niezależnie od całej tej zawieruchy".
                        Pozdrowienia.
                    • bambii Re: kapitalizm , socjalizm, Pisuaryzm .... 03.11.05, 19:19
                      > PIS ma plan działania i już zaczął go realizować

nie to zebym sie czepial ale czar 3 milionow mieszkan prysł jak mydlana bańka ,
                      wielki Dorn vel krwawy Ludwik tez zaczal , moje oczy ciagle sie poszerzaja, jak
                      latwo obietnice odchodza niepamięć.
                      Co do strachu to nie wiem skad ta pewnosc , rzad nie zaprobowany przez sejm
                      dziwie sie krzychu ze tak latwo przechodzisz do porzadku dziennego.

Juz sie oswoiles z mysla o rzadach PiSu , samoobrony i Lpr'u i innego
                      rydzykopodobnego towarzyswta, bedzie faktem ?

no to gratuluje dobrego samopoczucia.
          • no_login Re: PiSowcy, gdzie jesteście?? 02.11.05, 23:01
            > Właśnie chcę powtórzyć to co bambi napisał w wątku "Spadł śnieg"
            >> "jak narazie spada poziom forum przez intelektualny niedowład niektorych
            >> otępialych forumowiczow - internet zawital pod strzechy :)

Chyba włamał się do mojego kopma i przejrzał bazę sygnaturek :-)
            • bambii Re: PiSowcy, gdzie jesteście?? 03.11.05, 07:58
              > Chyba włamał się do mojego kopma i przejrzał bazę sygnaturek :-)

nie mów nikomu w końcu sitwa rzadzi ;)
          • oxylog Re: PiSowcy, gdzie jesteście?? 02.11.05, 23:24
            >Narazie bierzemy urzędy

No właśnie, tylko w czyje ręce idą te urzędy, w ręce chorych od nienawiści
            Ziobrów, Wassermanów i Dornów. Ten ostatni juz pokazał swe prawdziwe oblicze
            dziennikarzom. A reszta, czy ma predyspozycje i przygotowanie do kierowania
            państwem, czy będzie służalczo wypełniać polecenia J Kaczyńskiego ? Ile będzie
            kosztowało każde głosowanie w sejmie, przecież Samoobrona wystawi rachunki.
            Można wysówać wiele pytań, ale czy w cichym porozumieniu PiS z Lepperem nie
            obudzimy się kiedyś w Polsce o brunatnych barwach ?
            Może mocno powiedziałem, ale historia już to przerabiała, a mnie zaczyna to
            przerażać.
            • oxylog Re: PiSowcy, gdzie jesteście?? 02.11.05, 23:26
              uuups. i walnąłem ortografa, wybaczcie.
              • no_login Re: PiSowcy, gdzie jesteście?? 02.11.05, 23:55
                > i walnąłem ortografa
                mocno dostał?
                > wybaczcie.
                jego proś, bo jak złoży donos to w dzisiejszych czasch...
                • oxylog Re: PiSowcy, gdzie jesteście?? 03.11.05, 00:02
                  no_login napisał:

> jego proś, bo jak złoży donos to w dzisiejszych czasch...
                  No właśnie, tylko kogo się teraz bardziej bać, bo kiedyś to bałem się ubecji
                  no i trochę zomo, a teraz narobili tych urzędów......
                  • neutron6 Re: PiSowcy, gdzie jesteście?? 03.11.05, 10:30
                    Kogo się bać? - to już wiadomo: Dornów, Wassermanów, Ziobrów no i Kaczorów
                    (przepraszam). Miały być oszczędności w administracji, a tu mianuje się po
                    pięciu wiceministrów i to w rządzie, który jeszcze nie uzyskał akceptacji
                    parlamentu. Marcinkiewicz pisze znowu pismo do PO o zawarcie kontraktu na kilka
                    miesięcy w celu przeforsowania niektórych ustaw. Przecież to jasne o co chodzi,
                    o budżet na 2006. Jak nie będzie budżetu to i nie będzie rządu. A poparcie
                    samoobrony będzie musiało drogo kosztować. Ale oni zrobią inaczej. Nie uchwali
                    się budżetu to będzie tzw "prowizorium budżetowe", które przetrwa do objęcia
                    władzy przez elekta, z którym nie będzie już problemu, bo przecież nie będzie
                    się śpieszył z rozpisaniem nowych wyborów. Natomiast jeżeli PO po takich
                    wypowiedziach Tuska dałaby się namówić na wejście do rządu, to straci w oczach
                    wyborców i już po PO. A przecież o to chodzi pazernym na władzę ortodoksom i
                    pałających nienawiścią do wszystkiego co było PiSowcom.
                    Odnoście złagodzenia sprzeciwu PiS dla posłów karanych, to też powód jest
                    jasny. Przecież elekt ma wyrok za Wałęsę i Wachowskiego.
    • pawelek.mar Re: PiSowcy, gdzie jesteście?? 03.11.05, 16:12
      glos5 napisał:

> Co pozatykało was po tym jak dowiedzieliście się, że obiecanki waszych
      > wybrańców było to tylko wyborcze wciskanie kitu.
      > -gdzie 3 mln mieszkań, państwowa służba zdrowia, usunięcie z polityki ludzi
      > po wyrokach sadowych. Ale was nabili w butelkę.

Urodzeni mężowie stanu...wyjątkowego :-)

zdrowia
    • krzycho1252 Re: PiS coraz więcej głosów rozsądku 03.11.05, 19:35
      Świat się nie skończył. W rządzie nie ma członków Samoobrony, LPRu czy PSLu.
      Ludowcy zawsze cechowali się propaństwową postawą.Czy Samoobrona to partia
      ludowa czy skrainie lewicowa? Niektórzy piszą,że nawet faszystowska.
      "Świat się nie kończy
      Igor Janke, publicysta
      Obiecywany przez Platformę i PiS koalicyjny rząd raczej nie powstanie. Politycy
      obu ugrupowań odpowiedzą za to przed wyborcami. Tusk, Kaczyński, Rokita i Dorn
      zachowali się skrajnie nieodpowiedzialnie. Świat się jednak nie kończy.
      Kazimierz Marcinkiewicz, który w całym tym zamieszaniu zachowuje się
      najrozsądniej, właśnie skompletował Radę Ministrów. Mamy więc rząd i w całej
      tej złej sytuacji ta wiadomość jest dobra. Druga dobra wiadomość jest taka, że
      skład rządu nie jest najgorszy. Giełda zareagowała zwyżką a złoty się
      ustabilizował. Dobrze by było, gdyby Platforma i życzliwe jej media nie
      spychały teraz nowego gabinetu w objęcia Samoobrony. W sytuacji takiej jaka
      jest, należy wspierać wszystkie posunięcia, które oczyszczają państwo i
      sprzyjają rozwojowi gospodarczemu.
      Data: 2005-11-03"

zs.eo.pl/apps/a/tekst.jsp?place=zw2_a_ListNews1&news_cat_id=1030&news_id=73667
      • oxylog Re: PiS coraz więcej głosów rozsądku 03.11.05, 20:10
        No może świat się nie konczy, ale czy tak naprawdę jest się z czego cieszyc ?
        Jeszcze nie zaprzysieżony rząd jak zauważył już Bambii, a już przeprowadza się
        taką reorganizację w ministerstwach jakich dotąd nie widziano. A co będzie jak
        nie dostaną wotum zaufania ? Ależ oczywiście dostaną i to dzięki tym, których
        jak piszesz nie ma w rządzie czyli Samoobronie, tylko za każdy głos słono PiS
        im zapłaci, szkoda tylko, że z naszej kieszeni. Tylko, że ja osobiście nie mam
        zamiaru płacić na windowanie w górę ludzi, którzy nie ukrywajmy powinni
        siedzieć w pierdlu. Jakie tu prawo i sprawiedliwość ? No chyba, że "po
        Kargulowemu" Prawo prawem a sprawiedliwość sprawiedliwością, pod warunkiem, że
        po odpowiedniej stronie. A Pan Marcinkiewicz ? Trzeba być ślepym, aby nie
        zobaczyć kabelków od zdalnego sterowania, wiadomo skąd.
        • neutron6 Re: PiS coraz więcej głosów rozsądku 03.11.05, 20:44
          Nie ulega wątpliwości, że końca świata nie będzie, ale szkoda straconego czasu,
          bo nikt nie twierdzi, że nie potrzeba reform. Ale jeżeli reformy rozpoczyna się
          od stawiania na stanowiska ludzi, którzy o określonej pracy nie mają pojęcia
          tak jak absolwent akademii teologicznej, którego "ukarano" awansem na szefa
          polcji. Albo szef straży miejskiej który awansuje do ABW. Ludzie! to przecież
          po II wojnie - jak mówi historia - stawiano "zasłużonych" i przypadkowych ludzi
          na stanowiska,ale wtedy może nie było kogo? - bo polską inteligencję
          wymordowano w Katyniu. Dziś przecież mamy tylu młodych i zdolnych ludzi. Mamy
          wielu mądrych i nie "upapranych" w nieciekawą historyczną przeszłość ludzi,
          którzy śmiało podołaliby postawionym zadaniom. Ale cóż
          widocznie "kaczyzm"(przepraszam) ma tak wyglądać.
          • krzycho1252 Re: PiS coraz więcej głosów rozsądku 03.11.05, 22:52
            10% starych mniej to 10% procent szans na awans dla młodych, którzy nie byli
            skażeni praca w SB czy WSI. Czy szef straży miejskiej nie może mieć szans
            awansu? Szkoda,że to nie nastąpiło 10 lat temu, może 15 lat temu. Dzisiaj
            byłoby po herbacie. A Katyń powinieneś sobie chyba darować i nazwy tej nie
            używać do bieżącej walki politycznej czy nawet dyskusji o bieżącej polityce.
            Chyba,że chcesz być niepoprawny politycznie.." bo polską inteligencję
            wymordowano w Katyniu"... Została jeszcze "Hańba domowa" i "gruba kreska" co
            ciąży, co ciąży i ciążyć jeszcze będzie. Dla tych młodych i zdolnych ludzi jest
            szansa, której nie mieli przez te 15 lat. Jest szansa. Złośliwie powinienem
            napisać tak. .. Gdyby była koalicja POPIS to tej szansy by nie mieli bo
            wszystkie stanowiska zostałyby obsadzone przez starych działaczy.Wszystkie!
            Wszystkie! A teraz jest szansa... Jest szansa i ryzyko. Dla tych młodych co
            chcą coś zrobić dla kraju jest szansa.
            • bambii Re: PiS coraz więcej głosów rozsądku 03.11.05, 23:13
              No krzychu aleś się posłuzyl sprytną manipulacją.
              Powiem Ci jedno (bo widze ze unikasz dyskusji ze mną) wiesz dlaczego nie
              zatrudnia się na stanowiskaach managerów wysokiego stopnia młodych ludzi ?
              Już odpowiadam : bo mają zbyt wysoką skłoność do ryzyka.
              Taki proces powinien być przeprowadzany systematycznie przez przez wiele lat a
              teraz czuje się jak dziecko w inkubatorze którym maja zajmowac się gimnazjaliści.
              W procesie zarządzania projektami czy procesami , zarządzanie ryzykiem to jeden
              z głownych aspektów sukcesu - tutaj jak widzę jazda bez trzymanki nie ważne
              ryzyko dlatego strach mi staje w oczach jak słysze o kolejnych posunięciach
              WASZEGO rzadu.
              Przypomnę Ci te słowa za 4 lata.
              • krzycho1252 Re: PiS coraz więcej głosów rozsądku 04.11.05, 16:31
                Jest szansa. Odejdzie 10%starych milicjanto-policjantów to w tej 100000 masie
                będzie ruch w awansach. Bardziej obawiam się, że awansować będą miernoty. A ty
                mi o zarządzaniu globalną korporacją i manipulacji.Nie zatrudnia się młodych
                także,dlatego,że starzy trzymają rady nadzorcze a nie tylko ze względu na
                wysoki stopień ryzyka.
                Za GW o "tanim państwie".
                "Marcinkiewicz powiedział, że w autopoprawce do budżetu na przyszły rok
                znajdzie się zmniejszenie środków na wydatki administracji centralnej i
                wojewódzkiej.
                W pierwszej kolejności rząd zamierza zlikwidować Rządowe Centrum Studiów
                Strategicznych, którego zadania będą realizować niezależne instytucje badawcze.
                Do końca przyszłego roku rząd chce zlikwidować Wojskową Agencję Mieszkaniową
                oraz Agencję Nieruchomości Rolnych. Gabinet Marcinkiewicza zamierza też
                zlikwidować delegatury urzędów wojewódzkich i delegatury wojewódzkich komend
                policji.
                Marcinkiewicz powiedział też, że zamierza w ciągu mniej więcej roku połączyć
                Agencję Rynku Rolnego z Agencją Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa.
                Zakładane oszczędności z programu "Tanie państwo" to 5 mld złotych rocznie."

I zacznie się wycie jacy to niezatapialni byli ci urzędnicy i jacy kompetetni.
                Tylko czy odprawy dla tych urzędników nie zjedzą tych oszczędności? Bo kto wie
                co robiły te delegatury oprócz tego, że były. Sejmik Mazowiecki też ma
                delegaturę ale Struzik nie pozwoli tego ruszyć.
                • krzycho1252 Re: PiS coraz więcej głosów rozsądku 04.11.05, 17:03
                  Z programu PIS. Jak przeczytasz to może zmienisz stopkę o ileś tam mniej na
                  minutę.
                  "Dramatyczna jest sytuacja w mieszkalnictwie, gdzie praktycznie budownictwo
                  mieszkaniowe dla rodzin mniej zarabiających oraz komunalne dla najbiedniejszych
                  praktycznie nie istnieje. Dlatego niezbędne jest przeniesienie odczuwalnych
                  środków budżetowych na budownictwo. Chodzi bowiem o przyszłość milionów
                  polskich rodzin, ale także o względy gospodarcze. Budownictwo mieszkaniowe jest
                  bowiem potężnym motorem gospodarki, daje zatrudnienie masie ludzi i ożywia
                  wiele gałęzi z nim związanych.
                  Dlatego proponujemy powołanie funduszu budownictwa mieszkaniowego,
                  dysponującego kapitałem w wysokości 10 miliardów złotych i pomnażanym co roku o
                  taką samą kwotę plus inflacja. Fundusz udzielałby pożyczek w wysokości 100
                  tysięcy złotych, oprocentowanych tylko o stopę inflacji, osobom zobowiązującym
                  się do wspólnego budowania domów lub osiedli mieszkaniowych. Przy czym
                  samorządy miałyby obowiązek przekazywać bezpłatnie tereny pod taką budowę.
                  Realizacja takiego projektu umożliwiłaby zbudowanie w ciągu 15 lat około 2,5
                  miliona mieszkań, co wraz z innymi formami budownictwa pozwoliłoby rozwiązać
                  problem mieszkaniowy."

• krzycho1252 Re: PiS coraz więcej głosów rozsądku 04.11.05, 17:17
                    A to ze strony PO
                    "Szanowni Państwo,
                    Platforma Obywatelska zamierza po wyborach parlamentarnych rozpocząć realizację
                    swojego programu wyborczego.
                    Pełną treść programu dla Polski znajdziecie Państwo na stronie internetowej
                    kandydata PO na premiera Jana Rokity."
                    a tam o mieszkalnictwie nie ma nic.Miałem okazję przeczytać cały program
                    wyborczy PO i na POsocznicę nie zachorowałem.

• bambii Rydzykorzeczypospolita 04.11.05, 19:28
                      Ale to nie program PO bedzie realizzowany wiec Posoczniucy dostaniesz jak
                      Pisowcy dostana sie do krwioobiegu.
                      To program Pis bedzie wdrazany i o nim rozmawiajmy
                      • krzycho1252 Rzeczpospolita nasza. 04.11.05, 21:26
                        Plan się nie zmienił. Pytałem wcześniej skąd te trzy miliony. I jak widać dałeś
                        się ponieść populizmowi lewicy (czerwonej). Doceniając twoją przenikliwą
                        inteligencję pozwoliłem sobie zacytować program PISu z kampani wyborczej. Tak
                        samo odniosłem się do programu PO.I ty i ja zdajemy sobie sprawę z tego , że
                        programy prezentowane w trakcie kampanii wyborczej są inne niż np. program
                        rządu partii wygrywającej. I ty i ja, myśląc o państwie myślimy podobnie.
                        Chciałbym jak ty napisać- koniec (EOT).Nie jestem PISowcem. Nie jestem
                        radykałem. I nie raz myślę,że kłócimy się tylko o to, która dama może być
                        piękniejsza. I chyba rozumiesz co mam na myśli? I jeszcze raz zwracając się do
                        twojej przenikliwej inteligencji i zdolności liczenia (co nie zawsze jest
                        wyznacznikiem inteligencji)chcę ci powiedzieć, że rozumiem zmianę twojej
                        stopki. I tyle.
                        • bambii Rydzykoczeczypospolita Wasza 05.11.05, 11:50
                          > Plan się nie zmienił.

No patrz mozna pluć w oczy a będą mówić że deszcz pada. Mowie przeciez ze plan
                          sie zmienil, o tym planie mowil sam Kaczynski a nie jak probujesz mi wmowic sam
                          sobie go wymyslilem.

A ci napewno sie tez pomylili :

"Jako "bardzo ambitne" ocenił prezes ZBP Krzysztof Pietraszkiewicz założenia
                          programu PiS, według których miałoby powstać >>3 mln mieszkań w ciągu 8 lat<<"
                          za
                          www.pb.pl/content.aspx?sid=2284&guid=482bd9c6-b67f-45d8-99a5-2528010c15da
                          Onie tez dostali posocznicy jak sugerowales ?:

"Kamil Durczok: I tak pan mówi: „Polityka pieniężna i finansowa nie tylko dla
                          inflacji, także dla rozwoju. Eksport musi być opłacalny. Stopy muszą być niższe.
                          >>3 mln mieszkań w ciągu 8 lat<<” – dla każdego coś miłego?"
                          za
                          www.rmf.fm/fakty/?id=87840&temat=75&next=1
                          i ci napewno tez zle uslyszeli :
                          "6 listopada w Sejmie RP odbyła się ogólnopolska konferencja na temat - Zmiany w
                          spółdzielczości mieszkaniowej: kiedy i jakie? Organizatorami tego spotkania był
                          Krajowy Związek Lokatorów i i Spółdzielców oraz Prawo i Sprawiedliwość,
                          Partia która jest autorem programu postulującego wybudowanie w ciągu >>8 lat 3
                          mln << mieszkań oraz ustawodawczym inicjatorem zmian prawa spółdzielczego
                          za
                          www.pis.com-connect.pl/pis/my/6sp.php
                          i takich przykładów jest więcej :
                          "Inne należą raczej do czegoś co można określić mianem - science fiction, jak
                          mówią o 3 mln mieszkań.Wszyscy uważają, że jest to science fiction."
                          za
                          www.radiopin.pl/goscradia.php?id=583&page=&szukaj=
                          czyżbym przecenił twoją ,jak sie wyraziles , przenikiliwa inteligencję ?

> I nie raz myślę,że kłócimy się tylko o to, która dama może być
                          > piękniejsza.

Nie kłócimy się o damy a jedynie o to co jest kłamstewm a co nie, dla mnie padło
                          wiele kłamst z ktorych teraz PiS się szybciutko wycofuje bo składając te
                          obietnice zdawali sobie sprawę że sa nierelane, najsmutniejsze jest to ze ludzie
                          tacy jak Ty szybciutko potrafią wymazać te durne obietnice z pamięci i dać sobie
                          wmówić że ich nigdy nie było.
                  • oxylog Re: PiS coraz więcej głosów rozsądku 04.11.05, 18:54
                    krzycho1252 napisał:

> "Dramatyczna jest sytuacja w mieszkalnictwie, gdzie praktycznie budownictwo
                    > mieszkaniowe dla rodzin mniej zarabiających oraz komunalne dla
                    >najbiedniejszych praktycznie nie istnieje.

A może jeszcze prościej byłoby stworzyć tym ludziom takie warunki aby mogli
                    zarobić na te mieszkania ?
                    Jakoś nie przemawia do mnie dawanie ryby zamiast wędki, a z tego co widzę to
                    Panowie z PiSu szerokim gestem chcą rozdawać to co nie jest ich, jeszcze do
                    tego Lepper "wynegocjuje" zasiłki dla bezrobotnych i stworzymy jeszcze więcej
                    ludzi żyjących na koszt społeczeństwa, a to akurat w dobrym kierunku nie
                    prowadzi. Wiele jest ludzi, którzy tylko czekają na to co dostaną od Państwa, w
                    zamian nie dają nic, tylko narzekaja, znam wiele przykładów na to, nawet w
                    rodzinie. Łatwo jet głosić populizm...
                  • bambii Budowniczy Polski ... Pisowej ? 04.11.05, 19:24
                    > Jak przeczytasz to może zmienisz stopkę o ileś tam mniej

widzisz jak sie dajesz manipulwoac , wystarczy po wyborach zmienic program, o
                    tych 8 latach mowil niejaki KAczyncki prezydent czy cuś , teraz doszli do niosku
                    ze 8 lat to zamalo no i ilosc miekjszan za duza, wiec program zostal zmieniony
                    he he

> Dlatego niezbędne jest przeniesienie odczuwalnych
                    > środków budżetowych na budownictwo.

powiedz mi skad pieniadze na to ?

> dysponującego kapitałem w wysokości 10 miliardów złotych

juz widze ze cos bedzie trzeba obciac i komus zabrac zeby zreazliwoac idealny
                    plan budowania, wieli kaczor-budowniczy w akcji

> samorządy miałyby obowiązek przekazywać bezpłatnie

rewelacyjne pousniecie , ciekawe co na to samorzadowcy ?
                • bambii Rydzykorzeczypospolita 04.11.05, 19:28
                  > że starzy trzymają rady nadzorcze a nie tylko ze względu na
                  > wysoki stopień ryzyka.

poczytaj jaka jest sklonnosc do ryzyka mlodych i starszych , zreszta widac to w
                  jednym z watku o rondzie :)

> "Tanie państwo" to 5 mld złotych rocznie

to jeszcze drugie 5mld i bedzie na szklane domy :)
                  • krzycho1252 Re: Rydzykorzeczypospolita a jednak pospolita rze 04.11.05, 21:32
                    Tak napisałeś chyba bez przekonania.
                    • bambii Rydzykorzeczypospolita Wasza 05.11.05, 11:56
                      Napisałem z przekonjaniem ponieważ ja mam pamieci dobrą do obietnic skłądanych
                      wyborcom w przeciwieństwie do Ciebie :)

ponownie dla odswiezenia znakomitej ale jakze krótkiej Twojej pamieci :

" Tam buduje się milion mieszkań rocznie, u nas - 150 tysięcy - przypomniał
                      kandydat PiS na premiera. Zapowiedział, że chce umożliwić zbudowanie w Polsce 3
                      milionów mieszkań w ciągu 8 lat."
                      za
                      www.wprost.pl/ar/?O=81473
                      zachowaj trochę godności proszę i potwierdź że to były kłamstwa lub jak wolisz
                      obietnice wyborcze.
                      • Gość: xyz Re: Rydzykorzeczypospolita Wasza IP: *.sdl.vectranet.pl / 81.15.159.* 05.11.05, 14:03
                        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3002046.html
                        • Gość: a-37 Re: Rydzykorzeczypospolita Wasza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.05, 16:30
                          Jak tylko wrócą czerwoni znów będzie normalnie...,i spokojnie...Tere
                          fere...Widocznie ci, którzy sie boją zmian, mają się czego bać...
                          • Gość: xyz Re: Rydzykorzeczypospolita Wasza IP: *.sdl.vectranet.pl / 81.15.159.* 05.11.05, 17:57
                            Ja nie tęsknię za czerwonymi, ale nie chcę kłamców, którzy m.in. mnie oszukali
                            w kampanii obiecując to z czego już w 50% się wycofali. Jedno uzyskali,
                            następne wybory nie bez mojego udziału. Ktoś tu gdzieś dobrze napisał "kaczory
                            nie urosły bo od młodych lat oszukiwali i oszukją dalej". To są po prostu
                            gnoje, a ich rozwój zatrzymał się na filmie "O takich dwóch co ukradli księzyc"
                            Czyli są infantylni i nie nadają się do władzy.
                          • bambii Re: Rydzykorzeczypospolita Wasza 05.11.05, 18:09
                            > Jak tylko wrócą czerwoni znów będzie normalnie..

NIKT powtarzam NIKT nie napisał o tym że tęskni za czerownymi , ale o tym że
                            oszustwem (takim jaki stosowali czerowni) posługuje się rónież PiS (dobre wzorce
                            rządzenia).
                            No bo jak inaczej to nazwać ? :

"Ministrowie przyznają, że były one księżycowe, lub po prostu złe, choć chwytliwe."

Dlatego wiem że dobrze zrobiłem że nie zagłosowałem za nimi bo chciałbym aby moi
                            posłowie działali zgodnie z obietnicami
                            • Gość: a-37 Re: Rydzykorzeczypospolita Wasza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.05, 13:08
                              Jasne. Najważniejsze to wygrać wybory. A potem... Wiekszość gosujących liczyla
                              na koalicję, a tu co... Jednak bądźmy optymistami!
                          • neutron6 Re: Rydzykorzeczypospolita Wasza 07.11.05, 16:11
                            Do a-37. Ja też nie tęsknię - jak piszesz - za czerwonymi. Po drugie mnie nie
                            obchodzi czy będą rządzić niebiescy, czerwoni czy też perkalikowi w kratkę, jak
                            również nie boję się ( patrząc na to jak zaczeli) nieudolnie zabierających się
                            za władzę PiSowców. Zawsze bałem się ludzi, którzy kłamali i nigdy nie byli oni
                            moimi idolami. Zawsze wolę szczerą prawdę powiedzianą (w zależności od sprawy)
                            głośno albo bezposrednio zainteresowanemu. Dziś właśnie za władzę wzięli się
                            (ponownie) ludzie, którzy okłamali kilka milionów Polaków, ludzie, którzy za to
                            krytykowali swoich poprzedników. Czy tego nie widzisz? Mnie interesuje władza,
                            która od początku do końca będzie mówić prawdę i jak napisałem, obojętnie w
                            jakim będzie kolorze. - No może poza jednym - tym najsmutniejszym.
                            Władza, która opiera się na populistach, moherówkach, O. Rydzyku i w dodatku,
                            która dzięki kłamstwu przejęła władzę, w moim mniemaniu jest nic nie warta.
                            Władza, która m. innymi za "becikowe" uzyska akceptację Sejmu jest po prostu
                            śmieszna.
                            • Gość: mariano Re: Rydzykorzeczypospolita Wasza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 17:28
                              Skoro na samym początku muszą kupczyć to co będzie później? Jaka będzie cena?
                              Uczestniczyłem w debacie w KRP i bardzo zaciekawiło mnie stwierdzenie, że to PiS
                              i PSL mają podobne programy do Samoobrony i w związku z tym powinny przystąpić
                              do koalicji z Samoobroną - he he
                            • Gość: Ar Re: Rydzykorzeczypospolita Wasza IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 07.11.05, 17:42
                              Szkoda tylko ze tak nie wielu z potencjalnych wyborcow PIS-u to zauwaza.Nie
                              wiem czy to brak odwagi przyznac sie do pomylki czy poprostu wiara w "Szklane
                              domy" czytac obietnice przedwyborcze.Absolutnie nie pisze tego myslac o
                              Krzychu.Ot tak globalnie mam wrazenie ze wcale Polacy nie zauwazaja tego ze
                              zostali zrobieni/sa robieni w balona.Chyba jescze dosc dlugo spoleczenstwo
                              polskie bedzie latwe do nabierania sie na populizm.Szkoda.W pracy u mnie jest
                              pare osob ktore smialo przyznaja sie do glosowania na PIS i do tego ze sa
                              delikatnie mowiac rozczarowani.Ale to jest garstka, reszta dalej wierzy
                              w "Szklane domy" dalej tak jak Rzymianie , pragnie krwi.Co ciekawe dalej
                              opowiadaja bajki o sluzbie zdrowia ze Tusk to by tylko bogatych leczyl.Nawet
                              artykuly w prasie oraz wywiady w telewizji nie pozwalaja im przejzec na oczy,
                              dalej nie chca tego zauwazyc ze PIs robi sie ciut liberalny.I co ja mam
                              sadzic o swoim polskim spoleczenstwe zachowujacym sie na zasadzie"Pluj swini w
                              oczy ......"?Pomylic kazdy sie moze, nawet w pogladach politycznych ale trzeba
                              trzezwo patrzec na realia , na sytuacje.
                              A moze nie doroslismy do demokracji?
                      • krzycho1252 Re: Rydzykorzeczypospolita Wasza 08.11.05, 16:15
                        bambii napisał:
                        >
                        > " Tam buduje się milion mieszkań rocznie, u nas - 150 tysięcy - przypomniał
                        > kandydat PiS na premiera. Zapowiedział, że chce umożliwić zbudowanie w Polsce
                        3 milionów mieszkań w ciągu 8 lat."
                        > za
                        > www.wprost.pl/ar/?O=81473
                        Zapowiedział,że chce umożliwić zbudowanie 3 mln mieszkań. Chce umożliwić czyli
                        będzie się starał. Wiesz, jeszcze rząd Marcinkiewicza może nie dostać poparcia
                        i od nowa trzeba będzie próbować budować koalicję z tą PO. Ważna jest czasami
                        sama chęć.. i nie powinno jej zabraknąć.
                        > zachowaj trochę godności proszę i potwierdź że to były kłamstwa lub jak wolisz
                        > obietnice wyborcze.
                        Coś taki zapalczywy? Co ma moja godność do kłamstw czy obietnic wyborczych
                        moich wybrańców? Będą wcześniejsze wybory to nadal będę na nich głosował.
                        Chwyty pod publikę nie mają znaczenia a tych w kampanii wyborczej było pod
                        dostatkiem ( z każdej strony). I nie tylko w tej kampanii.
                        • hejj1 Re: Rydzykorzeczypospolita Wasza 08.11.05, 22:17
                          krzycho. Widzę, że zaczynasz robić za kombatanta walczącego o wolność. Chwała
                          Ci jeżeli tak było. Natomiast jeżeli chodzi o obiecanki PiS to było trochę nie
                          tak. 3 mln mieszkań to było konkretnie powiedziane w programie (nigdzie, że
                          będą chcili umożliwić), służba zdrowia z budżetu też było w programie,
                          zablokowanie prywatyzacji niektórych zakładów też było w programie.
                          Natomiast odnośnie koalicji PiS - PO to od samego początku wiadomo było, że jak
                          PiS wygra wybory to tej wcześniej zapowiadanej koalicji też nie będzie. Teraz
                          Kaczyński będzie dążył do rozbicia PO i przeciągnięcia jej członków na swoją
                          stronę. PiS ma w tej chwili w nosie budowę IV RP, oni najpierw muszą wykończyć
                          PO. Kaczyńscy chcą jeszcze więcej władzy, a bez ludzi (niektórych) z PO,
                          których chcieliby widzieć w swoich szeregach nie mają takich szans. Kaczyńscy
                          chcą zbudować po prawej stronie populistyczną partię ludowo-narodową i uzyskać
                          dla niej co najmniej 45-50-% poparcia. Ale tutaj mogą się na Lepperze
                          pośliznąć, bo przecież Lepper nie chce współrządzić tylko rządzić. On nie chce
                          w obecnym rządzie ministrów, bo po co? on chce coś tylko ugrać, a w pewnym
                          momencie "wypiąć" się na Kaczorów i wygrać przyśpieszone wybory. Nic tylko
                          smiać się (albo płakać) z rządów partii, która ma w nazwie Prawo i
                          Sprawiedliwość, a do współrządzenia bierze człowieka wielokrotnie karanego, a
                          na prezydenta RP wystawia kandydata również karanego(Wałęsa, Wachowski)no i
                          przychylność Sejmu dla swojego rządu kupuje poprzez "becikowe", które będzie w
                          większości doskonałą premią dla "kudysiów" a nie stymulatorem przyrostu
                          naturalnego w RP. Dla jasności dodam, że nie głosowałem na SLD, bo to
                          nie "moja" partia.
                          • krzycho1252 Re: Twoja to rzecz i Rydzyka może 08.11.05, 23:31
                            hejj1. Pamiętam,że SLD to nie była twoja partia bo razem z jej zwolnikami
                            toczyliśmy walkę. Tylko myślę, że.. to pewne odchylenie populistyczne PISu to
                            jakby przeczucie tego co dzieje się teraz we Francji.Nie myśl,że wierzę w
                            jasnowidztwo ale z problemem ludzi pominiętych, odrzuconych czy tylko
                            nieuczestniczących w życiu społecznym ( nie biorących udziału w wyborach)
                            trzeba wcześniej czy później sobie poradzić. Już dziś mówią,że nasze ZOMO
                            dałoby sobie radę.Daleki jestem od "kombatanta walczącego o wolność" ale chcę,
                            żeby mój wybór pozostał moja własną wolnością i mam do tego prawo. Nie zacząłem
                            pierwszy żartować sobie z przegranej PO ale na agresję odpowiedziałem może i
                            agresją. Nigdy jednak nie nazwałem PO-wców Gazetowyborczotevałsevenmenami a jak
                            przyznałem się do głosowania na PIS (co od pół roku nie ukrywałem)to..zawisło
                            mi przed oczyma piętno Rydzykorzepypospolitej. I myślę,że może najwyższy czas
                            zacząć słuchać tego radia..I teraz sobie myślę, nie ukrywając radości z
                            wygranej,może przedwczesnej, że wcale źle nie zrobiłem, że tak zagłosowałem.Bo
                            co? Bo co ?
    • krzycho1252 Re: PiSowcy, gdzie jesteście?? 08.11.05, 16:00
      Jak mnie nie ma to nie ma do kogo strzelać.
      • Gość: mariano Re: PiSowcy, gdzie jesteście?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.05, 18:45
        Zastanawiające:)

To ważne, ze niezależnie od tendencji wokół potrafi się bronić swoich poglądów.
        Może kiedyś będziemy mogli spotkać się w realu i podyskutować szerzej - podobno
        tylko krowa nie zmienia poglądów:)
        Pozdrawiam
        • krzycho1252 Re: PiSowcy, gdzie jesteście?? 08.11.05, 21:46

> Zastanawiające:)

> To ważne, ze niezależnie od tendencji wokół potrafi się bronić swoich
          poglądów.
          > Może kiedyś będziemy mogli spotkać się w realu i podyskutować szerzej -
          podobno
          > tylko krowa nie zmienia poglądów:)
          > Pozdrawiam
          Z tą krową nawet mi się zaczynasz podobać.Powiem tak, ja nie bronię swoich
          poglądów. Ja nie chcę się tylko ponieść przekonaniu, że w polityce tylko,
          jedyne mogą być te prawdy, które głosi PO. Prawdy. Prawdy PIS. Prawdy PO.
          Zastanawia mnie jedno. Nie ja jeden głosowałem na PIS. Skąd te przekonanie ,że
          prawda jest tylko po stronie PO? Opozycja ? Myślę,że to za mało dla powiedzmy
          sobie bliźniaczej partii( i tu nie miałem na myśli Kaczorów). Coś się z tego,
          chwilowego zachwytu nad wygrana i PO chwilowy zaniku (sondaże)odpowiadzialności
          mądrego zrobi. Widzisz chyba mariano,że w realu jest dużo inaczej niż byśmy
          chcieli? A co do krowy? Uwiera mnie to, że ci co do niedawna zachwycali się
          W.C. najbardziej popierają teraz D.T. i PO. Ich los popierać tego co silniejszy
          i co z bagnetem czerwonym...Absolutnie teraz nie myślę o Tusku.(ja go w
          pewien szanuję) Ale my ludzie walczący o wolność, tak z tą wolnością
          walczymy... Okaże się niebawem, że te nasze sny o wolności,te nasze sny o
          państwie wolnym,sprawiedliwym i czystym to sny bez POPISU. To wcale nie cieszy.
          To martwi. Ale strzelajcie jak chcecie. Myślę,że mariano.. Myślę tak z pewnym
          smutkiem,że nie jego ( mariano ) strzały będą bolesne.
          Po tej prywatnej prawie (trochę) zaczepce dalej będę starał się dyskutować z
          przeciwnikami odnowy i otwartości na prawdę.
          • oxylog Re: PiSowcy, gdzie jesteście?? 08.11.05, 23:19
            Krzychu piszesz o snach o wolności, państwie sprawiedliwim i czystym....
            Otóż sny różnią się od rzeczywistości, w tej chwili widać chore państwo i
            społeczeństwo, społeczeństwo, które tak naprawdę nie dorosło do demokracji i
            wolnóści. Demokracja jest owszem wolnym wyborem, ale ten wybór musi kierować
            się rozumem, a nie dorażnymi celami. Nie wolno się łapać na hasełka i populim,
            bo daleko nie zajdziemy. To co w tej chwili słyszę, z ust polityków PiS za
            chwilę doprowadzi mnie do zawału serca, oni tak naprawdę nie mają żadnego
            programu, a jedynie są chorzy na władzę. Najgorsze jest to, że ludzie tego nie
            widzą, połapali się na "sztuczny miód" głosując na populistów i teraz czekają
            na spełnienie obietnic : tak więc będziemy mieć becikowe, minimum socjalne i
            mieszkania, a tak naprawdę wychodujemy społeczeństwo takie jak we Francji
            (emigranci), które będzie tylko czekać co dostanie od państwa, w zamian nie
            dając nic, a jak nie spełni się ich obietnic to zacznie się palić, na początku
            opny na drogach (dobry przykład z samoobrony) a potem....
            Nie tędy droga do zwiększenia ilości miejsc pracy i mieszkań...
            Znam wiele osób, które głosowały na PiS, a teraz są przerażone tym co się
            dzieje. Sam owszem głosowałem na PO, ale moje poglądy są momentami jeszcze
            bardziej radykalne lub jak kto woli liberalne.
            Boję się tylko, że naprawdę ludzie zaczną wyjeżdżać z tego kraju, sam
            zastanawiam sie czy nie zrobić tego, tym bardziej, że pracę mam zapewnioną.
            Z drugiej strony myślę, że nie można zostawić Mojej Ukochanej Polski na
            pożarcie Lepperom, Giertychom i innym oszołomom.

P.S.
            Chciałeś ostrzał to masz..
            • Gość: mariano Re: PiSowcy, gdzie jesteście?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.05, 23:41
              Państwo ma obowiązek dbania o najsłabszych, a silni dadzą sobie jakoś radę.

To często powtarzane ostatnio słowa.
              Ale jeżeli chcemy by tylko Państwo i ci silni mieli obowiązek dbania, by tym
              najsłabszym nie brakło chleba, to się może okazać, że nagle braknie silnych a
              Państwo stanie się niewydolne, zaduszone socjalem, którrego nie będzie wstanie
              udźwignąć. Dbajmy o słabych, ale poprzez rozdawnictwo a poprzez tworzenie szans
              by sami mogli na chleb zarobić. Paryż jest najlepszym przykładem do czego
              prowadzi rozdawnictwo a nie tworzenie szans na lepsze niż na poziomie minimum
              socjalnego życie.
              • krzycho1252 Re: PiSowcy, gdzie jesteście?? 08.11.05, 23:52

> Państwo ma obowiązek dbania o najsłabszych, a silni dadzą sobie jakoś radę.
                >
                > To często powtarzane ostatnio słowa.
                > Ale jeżeli chcemy by tylko Państwo i ci silni mieli obowiązek dbania, by tym
                > najsłabszym nie brakło chleba, to się może okazać, że nagle braknie silnych a
                > Państwo stanie się niewydolne, zaduszone socjalem, którrego nie będzie wstanie
                > udźwignąć. Dbajmy o słabych, ale poprzez rozdawnictwo a poprzez tworzenie
                szans
                > by sami mogli na chleb zarobić. Paryż jest najlepszym przykładem do czego
                > prowadzi rozdawnictwo a nie tworzenie szans na lepsze niż na poziomie minimum
                > socjalnego życie.
                Ja już wyżej napisałem,że Paryż jest i Francja jest przykładem co zostaje z tej
                wędki, za która nie ma prawdziwego serca. Ogień gaśmy przed pożarem, przed
                iskrą nawet.. Iskra niech się tli.
                • bambii Re: PiSowcy, gdzie jesteście?? 13.11.05, 12:55
                  > Francja jest przykładem co zostaje z tej
                  > wędki

Francja jest przykładem co zostaje z tej ryby , oni dostawili rybe w postaci
                  potężnego socjalu nikomu tam sie nie chcialo pracować , dokladnie taka rybe
                  planuje PiS
            • krzycho1252 Re: PiSowcy, gdzie jesteście?? 08.11.05, 23:43
              Strzał, czysty strzał to takie sobie ukłucie. I po tym ukłuciu można jeszcze
              pogadać.Ambicje powoli opadają. Co będzie w sobotę np. albo już w czartek?
              Powtarzam, że ta Polska jest twoja, moja a także tych co głosowali na A.L i R.G
              i tych co mieli to wszystko gdzieś.. I dalej tam mają. I dalej mają tam L.K i
              D.T i nasze zaklęcia czy tylko przekleństwa.
      • bambii Re: PiSowcy, gdzie jesteście?? 13.11.05, 13:10
        Nikt do CIebie nie strzela , ale strzela do chorych pomysłów które nie wiedzieć
        czemu popierasz ze specyfikaczną zapalczywością.
      • bambii Re: PiSowcy, gdzie jesteście?? 13.11.05, 13:20
        Nikt do Ciebie nie strzela , ale strzela do chorych pomysłów które nie wiedzieć
        czemu popierasz ze specyfikaczną zapalczywością.
    • krzycho1252 Re: A co PO wcy na to? 09.11.05, 16:10
      Za "Życiem Warszawy".Nie wiem czy to prawda ale dlaczego mieli by nie brać?
      Ciężko przeżyć w opozycji nawet przez rok. N
      "Oszukiwanie wyborców
      Politycy Platformy Obywatelskiej przed wyborami publicznie deklarowali, że nie
      przyjmą subwencji budżetowej przysługującej partiom, które weszły do Sejmu.
      Teraz jednak chcą dostać te pieniądze. Niestety, taka postawa działa na
      niekorzyść polityków PO, którzy w ten sposób zawiedli swoich wyborców. Przecież
      to było jedno z najważniejszych haseł Platformy. Nie może być tak, że ci,
      którzy przegrali, nie wywiązują się ze swoich przedwyborczych obietnic.
      To świadczy o poziomie etycznym polityków. Nie można innym partiom wytykać
      błędów i jednocześnie ich popełniać. Nie ma żadnych okoliczności, które
      tłumaczyłyby taką postawę.
      2005-11-05
      PROF. EDWARD CIUPAK, SOCJOLOG
      • neutron6 Re: A co PO wcy na to? 09.11.05, 16:35
        "Przyganiał kocioł garnkowi" tak można by określić wypowiedz krzycha na temat
        subwencji. Szkoda, że nie widzisz co obiecywali przedstawiciele PiS przed
        wyborami, a co robią teraz. Ze strony PiS było tych "obiecywanek" znacznie
        więcej.
        - Ale co mi tam, rząd w BECIKU to nie moja szopka i nie ja w niej będę pełnił
        rolę osła.
        • Gość: jaro Re: A co PO wcy na to? IP: *.sdl.vectranet.pl / 81.15.159.* 12.11.05, 20:22
          Brawo neutron, strasznie mnie się podoba wypowiedz dotycząca rządu w beciku i
          szopce.
        • bambii Re: A co PO wcy na to? 13.11.05, 13:01
          > - Ale co mi tam, rząd w BECIKU to nie moja szopka i nie ja w niej będę pełnił
          > rolę osła.

rewelacyjny tekst ;))))))
    • krzycho1252 Re: A co PO wcy na to? 09.11.05, 16:10
      Za "Życiem Warszawy".Nie wiem czy to prawda ale dlaczego mieli by nie brać?
      Ciężko przeżyć w opozycji nawet przez rok. N
      "Oszukiwanie wyborców
      Politycy Platformy Obywatelskiej przed wyborami publicznie deklarowali, że nie
      przyjmą subwencji budżetowej przysługującej partiom, które weszły do Sejmu.
      Teraz jednak chcą dostać te pieniądze. Niestety, taka postawa działa na
      niekorzyść polityków PO, którzy w ten sposób zawiedli swoich wyborców. Przecież
      to było jedno z najważniejszych haseł Platformy. Nie może być tak, że ci,
      którzy przegrali, nie wywiązują się ze swoich przedwyborczych obietnic.
      To świadczy o poziomie etycznym polityków. Nie można innym partiom wytykać
      błędów i jednocześnie ich popełniać. Nie ma żadnych okoliczności, które
      tłumaczyłyby taką postawę.
      2005-11-05
      PROF. EDWARD CIUPAK, SOCJOLOG
      • Gość: alex Re: A co PO wcy na to? IP: *.sdl.vectranet.pl / 81.15.159.* 09.11.05, 20:34
        Gdzie PiSowcy?? - spalili się ze wstydu!
        • Gość: Spagetti Re: A co PO wcy na to? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.05, 23:27
          "tu jest"
          • glos5 Re: A co PO wcy na to? 12.11.05, 16:25
            No i co, wyborcy PiS, tak zachwyciliście się expose swoich wybrańców, że was
            zatkało? Jedyna nadzieja w tym, że premier odwołał się do bożej pomocy, bo bez
            interwencji siły wyższej nie uda się obietnic zrealizować nawet w minimalnym
            stopniu. Będzie gorzej jeśli Bóg będzie miał akurat co innego na głowie, to
            wtedy na nasze głowy spadną ekonomiczne plagi.
      • bambii Becikowy Pisorząd 13.11.05, 13:09
        Krzychu juz pisalem wczesniej pisz o PiS'sie to ona jest wladzą w anszym
        Panstwie, po co kopiesz lezacego , to nie PO bedzie kreowala polityke panstwa ,
        to nie PO zbuduje 3 mln domow (szklanych?) w 8 lat to nie PO wlozy becikowe w
        siedleckie ulice biedy gdzie bedzie to jeden ze sposobow na przezycie.
        Swoja droga zawsze myslalem ze potrzeba nam ludzi madrych i wyksztalconyh ale
        becikowe to swietny pomysl na rozwoj warst najnizszych ktorych nie bedzie
        pozniej stac na wyksztalcenie tych dzieci , potem tylko czekac na druga Francje
        - palone samochody na czele z populistami z Samoobrony.
        A moze PiS planuje powiekszyc swoj elektorat ? :P
        Co do postawy PO to po przegranych (powtarzam PRZEGRANYCH) wyborach politylka
        partii sie zeminia, teraz jest to opozycja więc nie PO bedzie rozliczana z
        obietnic wyborczych bo ona nie ma jak ich spelniać. Przytoczony tekst to taki
        przytyk czlowieka ktorego zlapano na oszustwie i teraz jedyna forma obrony jest
        atak ot i cala prawda.
        • Gość: tom111 Re: Becikowy Pisorząd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.05, 01:41
          Drogi Bambi
          Często czytam Twoje posty i coraz bardziej mnie rozczarowujesz i zaczynam byc
          coraz bardziej przekonany, że jestes typowym malkontentem. Bronisz zaciekle PO,
          ale zgadzam się ze zdaniem Krzysztofa, że porazka nie może usprawiedliwiać
          niesłowności (t już jest nagminne wśród naszych polityków) Moim zdaniem
          platformwrsi zachowują się tak jak "przechodzona dziewica" która tylko trochę
          straciła cnotę i dalej udaje cnotliwą - ciekawe rozumowanie prawda? Ale
          niestety taka jest platforma. A tak na marginesie co sądzisz o p. Schechtynie
          rawej rece Donalda i o tym jak sie czuje Jasia Marysia po straceniu
          decydujacego głosu. Bez urazy odbieraj ten post, ale staram sie byc obiektywny.
          Aha jeszcze jedno ja nie trawię Leppera, Giertycha itp ludzi, ale odpowiedz z
          kim ma rządzić zwycięzca tych wyborów PiS? Może damy mu trochę czasu na
          wykazanie sie i przestaniemy go potepiac w czambuł przed terminem. Czas pokaże
          cojest on wart i pamietaj, że nie będzie mógł on się tłumaczyć jak cos nie
          wyjdzie, że winny jest prezydent Zauważ też łaskawie jaka jest w tej chwili
          nagonka mediów na PiS - Tobie nie musze chyba tłumaczyć kto rządzi tym
          bałaganem. I ostatnie juz zdanie odnoszące sie do różnych służb jak się Tobie
          podobają ich ostatnie zagrywki? Ktos tu się zaczyna chyba trochę bać, że
          trwające od lat układy mogą zostac wreszcie roz....olone.
          • bambii Re: Becikowy Pisorząd 14.11.05, 08:13
            > Często czytam Twoje posty

szkoda ze nie piszesz często poczytałbym Twoje , ale ja nie pisze pod dyktando ,
            pisze to co myśle i czuje wiem że nie podoba sie to wielu co pisze no ale mamy
            (jeszcze?) wolny kraj.

> Bronisz zaciekle PO

No ja raczej bym napisał że atakjue PiS niz bronie PO, ponieważ to PiS w
            przedwyborczej walce obiecywało szklane domy to jest celem moich ataków. Jest to
            tez pokłosie ataków na pomysły PO które nie były uczciwe (ataki) ale jak widać
            po wyborach muszą być zreazlizowane bo taka jest logika rządenia państwem.

> Moim zdaniem
            > platformwrsi

Taki tekst powoduje ze przestajesz byc obiektywny , a ktos tu pisal o
            obiektywnosci :)

> Aha jeszcze jedno ja nie trawię Leppera, Giertycha itp ludzi

Zaraz napiszesz ze znowu nie jestem obiektywny ale z ust Kaczynskiego a pozniej
            Dorna slyszalem ze w sejmie nie moga byc ludzie skazani wyrokami , a teraz jak
            widac nie dosc ze moga, to moga jeszcze zasiadac na stanowisku v-ce marszałka -
            ale zaraz i tak napiszesz ze bronie zaciekle PO i nie jestem obiektywny.

> Czas pokaże
            > cojest on wart

Zwroc uwage ze ja krytykuje te obietnice ktore w momecie kiedy padły były
            nierealne. Krzycho nawet probowal manipulowac twierdzac w tym poscie ze nigdy
            nie bylo takich obietnic to jest wlasnie "logika wygranych" - co pietnuje caly
            czas , czego zwolennicy (pewnie rowniez tacy jak Ty i Krzycho) nie widza lub nie
            chca zobaczyc.

> Ktos tu się zaczyna chyba trochę bać

Takj , ja sie zaczynbam bac , ale pewnie jestem starym UBekiem ktory ma na
            sumieniu katowanie niewinnyh PiSowcow i zostane slusznie skazany w imie sprawy -
            tak widze jak narazie zapowiedzi "krwawego Ludwika".

Jeszcze rz powtarzam oceniajmu rząd bo to on ma realną władzę PO jest PRZEGRANYM
            w tych wyborach i jest opozycją. Czepianie się PO w tej chwili o zapowiedzi
            realziacji takich czy innych obietnic jest jedynie kamuflażem własnych posunięć.

Ale napisz mi co myślisz o becikowym , zapraszam do watku o becikuowym , chętnie
            więc dowiem co myślisz na ten temat jako zwolennik PiS'u.
          • neutron6 Re: Becikowy Pisorząd 14.11.05, 17:50
            tom111, że jest od samego początku nagonka -jak mówisz - na rząd PiS to sami są
            temu winni. Za stopniowe wycofywanie z obietnic wyborczych, ośmieszanie się
            niektórych ministrów np. finansów, MSWiA, no i największą plamę jaką dał
            premier, przepisując (mówi że sam pisał) słowo w słowo z expose Belki do
            swojego wystąpienia, (pomyśl co by mówili Kaczyńscy gdyby to zrobił kto inny?),
            no i ten Lepper i Giertych, którzy byli przez kaczorów gnojeni i wyszydzani.
            Tomm111 gdzieś tu kiedyś czytałem, że (jeśli się nie mylę) byłeś w opozycji,
            więc pytam, sędzia który Waszych kolegów sądził w latach 80-tych postawiony na
            wiceministra to też nie jst pożywka dla mediów i to bez względu na to do kogo
            one należą (mam na ten temat swoje zdanie). Odnośnie zaś bania się o ro......e
            układów, to nie wiem czy zostanie wyjaśniona również do końca sprawa Telegrafu
            i spraw z nim związanych, czy pozostanie w zapomnieniu? Nie ulega wątpliwości,
            że niektórzy mogą się bać, tylko nie wiem czy akurat już teraz.
            • glos5 Re: Becikowy Pisorząd 15.11.05, 16:13
              PiSowcy pojechali witać przywróconego do partii Kurskiego. A co oni biedacy
              mogą powiedzieć o tym cyrku. Sami z siebie mają się śmiać? - nie wypada.
    • bambii ... JENO SZNUR 18.01.06, 19:53
      > Co pozatykało was po tym

teraz to zatka nas wszystkich jak będziemy mieli nowe wybory co nic nie rozwiążą :(

teraz to wszyscy zapłacimy za nowe wybory, czy ktoś wie ile będzie to jednego
      Polaka kosztować ? to w ramach programu : Tanie Państwo :)
    • f8 Re: PiSowcy, gdzie jesteście?? 20.01.06, 02:08
      .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka