Dodaj do ulubionych

Rasiak forever

15.05.06, 11:56

Do reprezentacji Polski trafił nowy Murzyn. Na pierwszej odprawie przed treningiem Paweł Janas narysował na tablicy wielki prostokąt i zaczął uderzać w niego piłką.
- Piłka, rozumiesz? Bramka, tu, prostokąt. Bramka, piłka do bramki to dobrze, rozumiesz?
Wstał nasz nowy Murzyn, lekko poszarzały i odzywa się do trenera Janasa:
- Panie trenerze, ja od kilkunastu lat mieszkam w Polsce, mam tu żonę,
dzieci, a studiowałem filologię polską i mówię w tym języku lepiej niż niejeden Polak!
Paweł Janas popatrzył na niego ze zdumieniem i powiedział:
- Siadaj synu, ja mówię do Rasiaka.
Obserwuj wątek
    • bambii Re: Rasiak forever 15.05.06, 12:18
      Mecz Polska - Brazylia.
      Piłkarze Brazyli wchdoza do szatni. Patrzą - a tam tylko jedna koszulka dla
      Ronaldo. No to mowia mu - "Ronaldo, dobra bedziesz gral sam". Reszta druzyny
      poszla do pubu na piwo..
      Ronaldo sam bez bramkarza niezle sie spisywal..
      Reszta druzyna w pubie po jakims czasie wlaczyla telegazete zeby zobaczec jaki
      wynik - 0:1 dla brazyli (34' Ronaldo)
      noto sie ciesza.. jakis czas pozniej patrza a tam koniec meczu i wynik 1:1 (83'
      Rasiak).
      Nastepnego dnia spotykaja sie z Ronaldo i mowia:
      - Ej, stary, czemu strzelili ci bramke? Przeciez tak dobrze ci szlo...?
      - No wiecie panowie - odpowiada Ronaldo - w 46' dostalem czerwona kartke...
    • obserwator.ws Re: Rasiak forever 15.05.06, 12:56
      Na sali porodowej urodzilo sie 2 synow, ojcowie to Olisadebe i Grzegorz Rasiak.
      Ale stalo sie tak, ze pielegniarki pomieszaly dzieci i jako pierwszego wzywaja
      Rasiaka, aby jako ojciec rozpoznal swoje dziecko.
      Po chwili zastanowienia Rasiak wskazuje na malego murzynka.
      Zdezorientowane pielegniarki pytajaco i ze zdziwieniem wpatruja sie w Grzesia,
      a on na to:
      -A co, mam ryzykowac, ze trafie...

:)
      • bambii Re: Rasiak forever 15.05.06, 13:01
        Coś nie lubią tego Rasiaka :)))))
        • emti1 Re: Rasiak forever 15.05.06, 13:09
          A dla mnie żenujące juz sa te wszystkie dowcipy dotyczace Rasiaka.

Nie zrozumiem tego nigdy.To jest reprezentant Polski czlowiek ktory gra dla nas i dla naszej ojczyzny a ludzie zamiast go wspierac i pomagac... Mozna powiedziec, ze zrozumialbym to gdyby on jeszcze naprawde gral tragicznie.
          A wczorajszymi bramkami mam nadzieje ze choc na chwile zamknął usta wszystkim krytykantom i przesmiewcom.

Bo to Polska wlasnie...
          • bambii Kozioł ofiarny :) 15.05.06, 13:22
            Zwroc uwage ze innych nie krytykuja, podpadł kibicom :

"Mimo że Rasiak nie grał w lidze, selekcjoner Paweł Janas powołał go we wrześniu
            2004 roku na eliminacyjny mecz do mistrzostw świata z Anglią w Chorzowie.

- Potrzebny nam wysoki zawodnik (190 cm - dod. red.) który będzie walczył o
            górne piłki - powtarzał trener.

Niestety, biało-czerwoni mecz przegrali (1:2), a głównym winowajcą okrzyknięto
            Rasiaka. To właśnie wtedy pojawiło się określenie, że Grzegorz jest jak
            „drewno”. W piłkarskim slangu określa się tak zawodnika nieporadnego i mało
            zwrotnego. Od razu podchwycili to internauci, którzy zaczęli wymyślać przeróżne
            żarty na jego temat. Oczywiście dominują w nich motywy leśne.
            Kiedy Rasiak zaczął doskonale spisywać się w II-ligowym angielskim Derby (18
            goli w 41 meczach) internauci nieco się uspokoili. Na początku 2005 roku piłkarz
            przeszedł do Tottenhamu. Ten transfer okazał się jednak totalną klęską. Grzegorz
            Rasiak większość meczów oglądał z ławki rezerwowych, a kiedy już wszedł na
            murawę, to niczym szczególnym się nie wyróżniał. Mimo to, Janas znów go powołał.
            Na mecz z Anglią w Manchesterze (październik 2005). Polacy przegrali 1:2, a
            winowajca mógł być tylko jeden - Grzegorz Rasiak."

www.nowosci.com.pl/look/nowosci/article.tpl?IdLanguage=17&IdPublication=6&NrArticle=26228&NrIssue=154&NrSection=80
          • obserwator.ws Re: Rasiak forever 15.05.06, 13:26
            Sam nie wiem skad w ludziach tyle zlosci :) Osobiscie nic do niego nie mam. Ale
            jak slucham ludzi to zaczynam go nie lubic. Dziwne.

Z drugiej strony wczoraj grał ładnie. Tzn. o klase wyzej niz reszta zespolu.
            Jeleń pojedzie na MŚ. Ciekawe czy bedzie mu towarzyszyl Sosin czy Saganowski.
            • bambii Re: Rasiak forever 15.05.06, 16:39

sport.onet.pl/1322287,wiadomosci.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka