maras7014 07.12.06, 13:58 Słyszałem plotki głoszące, że w Iganiach będzie budowana restauracja........McDonald's. Wiecie może coś na ten temat, czy to jednak zwyczajne plotki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
niunianiu Re: McDonald's??? 07.12.06, 14:08 emektb napisał: > zadzwoń go gminy to się dowiesz albo do emila ;) Odpowiedz Link Zgłoś
czarnobrody Re: McDonald's??? 07.12.06, 14:33 emektb napisał: > zadzwoń go gminy to się dowiesz ta odpowiedź była chamska i prostacka. Nie wiem po co ją napisałeś. Na odpiernicz. człowiek kulturalnie zapytał o coś a Ty odpisałeś "sam sie dowiedz" :/ Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho18 Re: McDonald's??? 08.12.06, 11:55 Niedawno przejeżdżałem prze Iganie i w miejscu gdzie kiedyś był sklep z oponami trwają prace budowlane. Na tablicy zdążyłem tylko przeczytać "stacja paliw" więc pewnie i McDonald's który miał być właśnie tam budowany razem z tą stacją paliw BP. Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: McDonald's??? 08.12.06, 12:02 weź się w tą brodę człowieku ugryź zanim cokolwiek napiszesz. i nie kłam, że napisałem "sam sie dowiedz". chamów i prostaków szukaj se za to do woli jeśli cię to rajcuje. Odpowiedz Link Zgłoś
maras7014 Re: McDonald's??? 08.12.06, 13:08 Jeżeli nie masz nic do powiedzenia to postaraj się powstrzymać przed głupimi i nic nie wnoszącymi wypowiedziami. Wygląda na to, ze nie masz pojęcia do czego to forum służy... Odpowiedz Link Zgłoś
czarnobrody Re: McDonald's??? 08.12.06, 14:35 a jak myślisz? bo raczej nie chodziło o mnie. Jak widac nie tylko ja odebrałem Twoją odpowiedź jako coś w rodzaju "nabijacza ilości postów" Fakt, nie napisałeś "sam sie dowiedz" ale inaczej Twojej wypowiedzi nie dało sie zrozumieć. Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: McDonald's??? 08.12.06, 14:50 to fajne jak dwa świeże nicki się tak wspierają w dyskusji:)) weź sobie wrzuć mój nick w wyszukiwarkę, poczytaj trochę i później oceniaj. nie znasz mnie a wydajesz jakieś dziwne wyroki i twierdzisz, że jestem chamski i prostacki. ja jakoś w swojej wypowiedzzi wcześniejszej chamstwa nie mogę odnaleźć. ale jestem pewnie bardzo w sobie zadufany... Odpowiedz Link Zgłoś
czarnobrody zaskoczyłeś mnie 08.12.06, 15:05 naprawde. nie spodziewałem się że Twoim koronnym argumentem będzie to że udzielasz sie na tym forum dużo więcej niż ja. Serio. Myślałem że stać Cie na więcej. nawet myślałem żeby napisać coś w stylu "jak napiszesz że sie nie znam bo siedze tu krócej to ze śmiechu padne pod biurko" Obserwuje to forum i widze że faktycznie sporo jest Twoich postów. Ale musisz prawdopodobnie stwierdzić że ilość postów na forum nie świadczy o kulturze człowieka. więc zarzucanie mi że nie mam racji bo jestem nowy jest że tak powiem troszkę niedojrzałe. a że wspieram "świeży nik" sam takim będąc ? Czy to grzech? a może złamałem regulamin ? Moze w regulaminie jest napisane że Ci z większym stażem moga odzywac się w sposób lekceważący do tych nowych ? Musze chyba jeszcze raz przeczytać regulamin, bo ten punkt mi uciekł :/ wspierałbym każdy nik gdyby spotkał sie z taką odpowiedzią jak Twoja na zadane pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnobrody ludzie sa z natury subuiektywni 08.12.06, 15:10 ja widze swoje, Ty widzisz swoje. Zapytaj sie kogoś z dłuższym stażem od mojego czy Twoja odpowiedź była jedną z tych "normalnych" czy z tych "lekceważących" Odpowiedz Link Zgłoś
niunianiu Re: ludzie sa z natury subuiektywni 08.12.06, 15:22 tak się wam "przysłuchuję" i skoro już wyrwałeś mnie do tablicy to powiem tak: odpowiedź Emila nie była (cytuję) chamska czy prostacka, ja tego nie odczułam, a zauważ, że mój pierwszy wpis jest zaraz za wpisem Emila! Odpowiedź E. była krótka i zwięzła, zawierająca mniej lub więcej, a raczej więcej słowa: "nie wiem nic na ten temat, lepiej spytaj kogoś kto wie więcej w tej materii" w tym przypadku chodziło Emilowi o UG S. swoją wypowiedzią Emil zasugerował, że właśnie tam autor wątku dowie się wszystkiego na temat, który go interesuje, i że będzie to odpowiedź wiarygodna i pewna. nie wiem skąd Twoje oburzenie! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
czarnobrody Re: ludzie sa z natury subuiektywni 08.12.06, 15:31 a no fakt. jakby ktoś wrzucił temat pt "XVI wieczna historia Węgier" i w tresći postu wpisał coś w rodzaju "Jak myślicie, czy Król taki a owaki zrobiłby to a to, gdyby sytuacja w jego królestwie była aka a taka" a ja wtedy bym odpowiedział "idź do biblioteki i o tym sobie poczytaj" to czy moja odpowiedź byłaby: a) kulturalna b) czy wnosiłaby cokolwiek do mającej się rozpocząć dyskusji c) wogóle potrzebna Odpowiedz Link Zgłoś
niunianiu Re: ludzie sa z natury subuiektywni 08.12.06, 15:37 Twoja odpowiedź byłaby: a) kulturalna ad.a) NIE dlatego, że Twoje przykładowe pytanie o króla jest pytaniem na temat historii b) czy wnosiłaby cokolwiek do mającej się rozpocząć dyskusji ad.b) TAK, np. to, że nie znasz historii ;) c) wogóle potrzebna ad.c) i TAK i NIE [czytaj ad. a) i ad.b)] Odpowiedz Link Zgłoś
czarnobrody Re: ludzie sa z natury subuiektywni 08.12.06, 15:44 wiesz co, niuniuaniu musisz chyba lubić tego emila :/ nie chcę sie z Tobą kłócić, widze że żaden z moich argumentów nie podziała. Nie wiem jak odnosiłabyś się do całego tematu gdyby chodziło o jakiegos świeżaka. Nic to, jak widać się nie znam wogóle na zachowaniach kulturalnych a tych niekulturalnych. a pytanie "historyczne" wrzuciłem jako przykładowe, nie powinnas sie skupiać na jego treści, tylko na pytaniu samym w sobie. Nastepnym razem jak ktoś napisze w tytule pytanie "wie coś ktoś o tym a tamtym" to ja wejde i wpisze się jako pierwszy "ja nie wiem" Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: ludzie sa z natury subuiektywni 08.12.06, 15:47 człowieku weź coś ze sobą zrób bo rzeźbisz, że tak powiem, w fekaliach i rzeczywiście wiele wnosisz do rozpoczętej dyskusji. dałem tylko radę a ty się czepiasz jak rzep psa. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnobrody Re: ludzie sa z natury subuiektywni 08.12.06, 15:51 super odkrywcza rada :> "zadzwoń to sie dowiesz" Odpowiedz Link Zgłoś
niunianiu Re: ludzie sa z natury subuiektywni 08.12.06, 15:55 czarnobrody napisał: > wiesz co, niuniuaniu > musisz chyba lubić tego emila :/ ja tam z reguły lubię wszystkich ;) > nie chcę sie z Tobą kłócić, i dobrze bo kłótliwych nie lubię > widze że żaden z moich argumentów nie podziała. > Nie wiem jak odnosiłabyś się do całego tematu gdyby chodziło o jakiegos > świeżaka. czy świeży czy stary to nie ma znaczenia > a pytanie "historyczne" wrzuciłem jako przykładowe, nie powinnas sie skupiać > na jego treści, tylko na pytaniu samym w sobie. no to się odnoszę TO NIE BYŁO ZŁOŚLIWE ZE STRONY EMILA > Nastepnym razem jak ktoś napisze w tytule pytanie "wie coś ktoś o tym a > tamtym" > to ja wejde i wpisze się jako pierwszy "ja nie wiem" CZEKAM ;) PS. więcej luzu ;) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: ludzie sa z natury subuiektywni 08.12.06, 16:12 > musisz chyba lubić tego emila :/ czyżbyś zazdrościł? na sympoatię trzeba sobie zasłużyć, a takimi postami na pewno tego nie osiągniesz > widze że żaden z moich argumentów nie podziała. gdzie widzisz jakieś argumenty? ;-) > Obserwuje to forum widocznie niedokładnie > Ale musisz prawdopodobnie musi? dlaczego? jesteś przyzwyczajony rozkazywać? A poza tym tym zdecyduj się, albo prawdopodobnie albo na pewno... ;-) > stwierdzić że ilość postów na forum nie świadczy o > kulturze > człowieka. prawda jak nic, juz w pierwszych dwóch, trzech postach można powiedzieć wszystko o sobie powiedzieć. Ty powiedziałeś... A drugą sznsę rzadko się dostaje... > więc zarzucanie mi że nie mam racji bo jestem nowy jesteś nowy, nie znasz ludzi, nie znasz ich stylu pisania... > jest że tak powiem troszkę niedojrzałe. i stąd twoje że tak powiem, niedojrzałe zachowanie ;-) > to ja wejde i wpisze się jako pierwszy "ja nie wiem" to ja juz profilaktycznie- PLONK ;-) P.S. a jesli potrafisz to skorzystaj z forumowej wyszukiwarki, zobaczysz ile było juz watków na temat MD Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: ludzie sa z natury subuiektywni 08.12.06, 16:13 > watków na temat MD "tego" MD ? ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: ludzie sa z natury subuiektywni 08.12.06, 16:17 > "tego" MD ? tej sieci fas tfu! dów :-) Odpowiedz Link Zgłoś
niunianiu Re: ludzie sa z natury subuiektywni 08.12.06, 17:22 aaaaaaaaa chodzi o buły z mcd! a ja myślam, że o MD ;) Odpowiedz Link Zgłoś
czarnobrody Re: ludzie sa z natury subuiektywni 08.12.06, 16:48 no to mnie przestraszyeś. nie dostane drugiej szansy ? hmmm, co ja teraz biedniutki zrobie. No nie wiem nie wiem. a poczekaj.... moze skupie sie na innych forach w których biore czynny udział i nie ma tam takiego Towarzystwa Wzajemnej Adoracjii. To nie jest zły pomysł. rzekłbym że pomysł jest wręcz wyśmienity. no i odpowiadając na wszystkie Twoje odpowiedzi. 1.taaa bardzo zazdroszcze, nikt mnie nie lubi i myślałem że przynajmniej tu mi sie uda. 2.no faktycznie, nie było żadnego argumentu 3.tu mnie masz, faktycznie nie przeczytałem WSZYSTKICH WĄTKÓW na tym forum. 4.może na pewno musze ? 5.no tak, masz racje, jestem straznie niekulturalnym czlowiekiem, dlatego wśród ludzi nie chowających sie za monitorami uchodze za super kulturalnego faceta 6..... 7.na to to moge odpowiedziec tylko ... PLINK? no i PS. a co mnie obchodzi ile było wątków o MD na forum ? i skoro bylo tyle tych wątków to dlaczego emil nie wrzucił linka do jednego z nich. To by była dużo lepsza odpowiedź niż "zadzwon to sie dowiesz". Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: ludzie sa z natury subuiektywni 08.12.06, 18:31 ad. 5. cóż za skromność:P Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: ludzie sa z natury subuiektywni 08.12.06, 16:08 > a ja wtedy bym odpowiedział > "idź do biblioteki i o tym sobie poczytaj" jeśli powiedziałby do której biblioteki uznałbym to za cenna wskazówkę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: ludzie sa z natury subuiektywni 08.12.06, 16:21 > jeśli powiedziałby do której biblioteki uznałbym to za cenna wskazówkę ;) owszem cenna ale zwróć uwagę na hipotetyczny post i na zawarte wnim pytanie: "Jak myślicie, czy Król taki a owaki zrobiłby to a to, gdyby sytuacja w jego królestwie była aka a taka" Oczekuję że w takiej sytuacji utor wątku napisze jakie sam ma zdanie a pozstali userzy będą zamieszczali swoje hipotezy. Odpowiedź: ""idź do biblioteki i o tym sobie poczytaj"" byłaby... hmmm... chamska...? nie wiem, na pewno nie na temat :-) Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: ludzie sa z natury subuiektywni 08.12.06, 15:45 to miłe, że z "chamskiej i prostackiej" odpowiedzi robisz już odpowiedź "lekceważącą". jeszcze trochę a dojdziesz do wniosku, że jednak była "normalna". co do subiektywizmu to się z tobą w 100 proc. zgadzam. jeśli moją wypowiedź odebrałeś jako chamską, prostacką czy też lekceważącą no to sorki, ale to jest właśnie twój subiektywny rodzaj postrzegania świata. być może oparty na ogólnej niechęci do mojej osoby, a nie faktycznie nas wydźwieku moich słów. Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: ludzie sa z natury subuiektywni 08.12.06, 15:57 > Zapytaj sie kogoś z dłuższym stażem od mojego prosze bardzo :-) nie, nie była udzielił odpowiedzi a resztę pytający może wykonać sam. Cóz innego robic kiedy nowe nicki traktują forum jako miejsce gdzie inni za nich wykonają robatę. Najpierw trzeba samemu poszukać a dopiero potem szukać pomocy. BTW- jak myśli dlaczego mam taką sygnaturkę? Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: McDonald's??? 08.12.06, 14:54 a która moja wypowiedź była głupia i nic nie wnosząca? bo jakoś mam chyba problemy z percepcją? jeśli zaś chodzi o bp i mcd to mimo mojej rady nie zadzwoniłeś pewnie? no to powiem ci, że się trochę zirytowałem i sam zadzwoniłem. nie było to trudne. będą tam obie firmy. zarówno bp jak i mcdonalds. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: McDonald's??? 09.12.06, 10:26 emektb napisał: > nie było to trudne. będą tam obie firmy. zarówno bp jak i mcdonalds. Dla trzeciej władzy nic nie jest trudne. Zadzwoniłeś prywatnie czy jako dziennikarz? Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: McDonald's??? 09.12.06, 10:28 >. Zadzwoniłeś prywatnie czy jako > dziennikarz? a jaka to rożnica ? Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: McDonald's??? 09.12.06, 14:55 jako dziennkarz. ale jakbym prywatnie zadzownił to czym by się różniło? mają obowiązek udzielania takich informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
klemens.klemens Re: McDonald's??? 08.12.06, 13:15 Oby dobra bozia się zlitowała i nie dopuściła do powstania McDonald'sa, truciciela i rozpychacza ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
partyzant76 Re: McDonald's??? 08.12.06, 15:55 A po co mieszać w to bozię? Sami ludzie mogą nie dopuścić do jego powstania, po prostu i zwyczajnie tam nie chodząc i nie dając się truć i rozpychać. Jak nie będzie klientów - interes padnie. Proste prawo rynku, rzecz nie wymagająca interwencji sił nadprzyrodzonych. A jeśli ludzie chcą się truć i rozpychać, to czemu im tego zabraniać? To wolny kraj. Choć - żeby była pełna sprawiedliwość, a moje starannie pielęgnowane skąpstwo nie było w żaden sposób drażnione - osobnicy żywiący się produktami firmy McD powinni płacić wyższe składki zdrowotne. Żebym to nie ja finansował im potem ze swoich podatków wszczepianie by-passów i leki na marskość wątroby :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: McDonald's??? 08.12.06, 16:16 > A po co mieszać w to bozię? może po to zeby dała ludziom rozum, niech sami decyduja z czego chcą korzystać a nie urzędnicy > osobnicy żywiący się produktami > firmy McD powinni płacić wyższe składki zdrowotne. ha... pewny jesteś że nie ma zadnego powodu zebys Ty płacił wyższe składki na ubezpieczenie zdrowotne? :-) A swoją drogą- może nie tyle wyższe, co każdy powinien wybierać sam jakie ubezpieczenie sobie wykupuje. Bo jak na razie jest obowiązek płacenia, ale z obowiązku świadczenia NFZ kiepsko się wywiązuje. Odpowiedz Link Zgłoś
partyzant76 Re: McDonald's??? 08.12.06, 23:15 > > A po co mieszać w to bozię? > może po to zeby dała ludziom rozum, Racja. Rozumu nigdy za wiele. Choć jak pytać, to nikt się nie skarży, że mu go brakuje ;-) > niech sami decyduja z czego chcą korzystać > a nie urzędnicy Nie bardzo rozumiem. Co do niezdrowego żarcia z McD mają urzędnicy? > ha... pewny jesteś że nie ma zadnego powodu zebys Ty płacił > wyższe składki na ubezpieczenie zdrowotne? :-) Hmm... Papierosów nie palę, piję z umiarem, staram się trochę ruszać, jem sporo owoców - za takie rzeczy zniżka w składce chyba by mi się należała? Choć, Bogiem a prawdą, konia z rzędem temu, kto opracuje w miarę precyzyjną listę czynników zwiększających/zmniejszających ryzyko zdrowotne, a więc powodów do zwyżki/zniżki składki zdrowotnej. > A swoją drogą- może nie tyle wyższe, co każdy > powinien wybierać sam jakie ubezpieczenie > sobie wykupuje. Bo jak na razie jest obowiązek > płacenia, ale z obowiązku świadczenia NFZ > kiepsko się wywiązuje Zgadzam się w całej rozciągłości. Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: McDonald's??? 08.12.06, 23:26 > Nie bardzo rozumiem. Co do niezdrowego żarcia z McD mają urzędnicy? bardziej ogólnikowo myslałem... decydowanie co mozna zbudować, czym handlować, gdzie i kiedy alkohol sprzedawać... > > Hmm... Papierosów nie palę, <cut> a lubisz orzeszki arachidowe? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: McDonald's??? 09.12.06, 00:17 no z tymi orzeszkami to byłeś brutalny:) Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: McDonald's??? 11.12.06, 17:35 Dlaczego? za spożywanie cyjanowodoru podniósłbym składkę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
klemens.klemens Re: McDonald's??? 08.12.06, 18:05 > sam zadzwoniłem. nie było to trudne. będą tam obie firmy. zarówno bp jak > i mcdonalds. A więc to przesądzone. BP - beczka miodu, McD - łyżka dziegciu. Odpowiedz Link Zgłoś
pogus Re: McDonald's??? 09.12.06, 15:57 Niestety odzywa się małomiasteczkowe kołtuństwo "Sam nie lubię MC, więc i innym zabronię korzystać". Panowie, nie chcecie, to tam nie jedzcie. Pozwólcie jednak jeść tam innym. Podobnie ma się sprawa ze sklepami wielkopowierzchniowymi. Odpowiedz Link Zgłoś
klemens.klemens Re: McDonald's??? 10.12.06, 10:22 > Oby dobra bozia się zlitowała .... To nie ZAKAZ, to modlitwa! > odzywa się małomiasteczkowe kołtuństwo Odzywa się wielkomiejska odpowiedzialność za maluczkich, co nie wiedzą, co czynią. Nikt nikomu NIE ZABRANIA, ale apelować do rozumu chyba można? Każdy postąpi jak zechce, ale nie powie, że go nie ostrzegano. Odpowiedz Link Zgłoś
emenemki Re: McDonald's??? 10.12.06, 12:19 klemens.klemens napisał: > Odzywa się wielkomiejska odpowiedzialność za maluczkich, W moim przypadku - szkoda fatygi - nauczyłem się brać odpowiedzialność sam za siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
tramwajsiedlecki Re: McDonald's??? 12.12.06, 10:41 Nie od dziś wiadomo, że żywienie się w tego rodzaju fastfoodach nie złuży zdrowiu, chyba że jedynie od czasu do czasu. Powinni tego uczyć w szkołach. Jeżeli jednak są chętni do biesiadowania w McDonalds'ie to niech sobie biesiadują. Po drugiej stronie jest Leśne Runo. Rozsądny człowiek przejdzie na drugą stronę. Wolnoć Tomku w swoim domku. Odpowiedz Link Zgłoś