Dodaj do ulubionych

Siedlecki triumf PRL

13.12.06, 07:23
Włodek ocenił.
"PiS-owski prezydent Siedlec, niegdyś wpływowy działacz ZSL, na zastępcę
wybrał sobie byłego ZOMO-wca.
W przeddzień 25. rocznicy ogłoszenia stanu wojennego koalicja rządząca
Siedlcami podzieliła się stanowiskami. Od 16 lat miastem rządziły ekipy
postsolidarnościowe. Poprzednie były lekko liberalne, obecna nazywa siebie
prawdziwą prawicą."
miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,3788684.html
Obserwuj wątek
    • bambii Re: Pawłowski 13.12.06, 08:12
      nie to że bronie wymienionych w artykule, ale pan Pawłowski dał się poznać z
      "rzetelności" dziennikarskiej, więc artykuły podpisane tym nazwiskiem nie robią
      na mnie wrażenia , to mniej więcej dla mnie klasa "FAKT'u"
      • krzycho1252 Re: Triumf PRLu 13.12.06, 08:19
        Fakt jest faktem niestety.
        • bambii Re: Pawłowski 13.12.06, 08:21
          no tak "Fakt" jest "Faktem" Pawłoskiego spokojnie tam przyjmą , może napisze coś
          o kręgach zbożowych w Siedlcach .
          • krzycho1252 Re:Triumf PRLu 13.12.06, 08:27
            O warsztacie Włodka P. nie chcę pisać. Wybrał ten temat właśnie dziś co przy
            okazji 25-tej rocznicy wprowadzenia stanu wojennego jest takie smutne aż
            prawdziwe.
            • bambii Re: prestiż .... 13.12.06, 08:35
              wszystko się zgadza , tylko jakoś prestiżu zabrakło
            • zorbass Re:Triumf PRLu 13.12.06, 09:06
              Napisał prawdę i porównywanie tego do wiadomości brukowych Faktu jest nie na
              miejscu.
              W tym artykule brakuje miejsca na ojca chrzestnego "siedleckiego sukcesu" pana KT,
              również jako osoby negatywnej.Bambi już pytał dlaczego nie był internowany,a
              jest to tak oczywiste...
              • bambii Re:Triumf PRLu 13.12.06, 09:15
                pisałem o "rzetelności" którą mieliśmy już okazję poznać w wykonaniu pana WP :
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=262&w=52642306&a=52647126
        • jacox Re: Triumf PRLu 13.12.06, 09:33
          do niektórych fakty nie docierają:-( ale to już taki typ, chociaż pewnie
          dlatego, że boi sie głośno przyklasnąć że "PRL-Siedlce" mu się podoba, no ale w
          końcu za tym głosował
      • hejj1 Re: Pawłowski 13.12.06, 09:48
        Pan redaktor W.P opluwa wybór siedlczan bo ma czego żałować. Od poprzedniego
        prezydenta dostał stypendium za napisanie czegoś, ale nie wiem czy napisał?
        Teraz wie, że od nowego prezydenta pewnie nic nie dostanie. Ale cóż, z jego
        wiejskich opłotków pewnie nic nowego nie widać, więc coś musi pleść.
      • esbecja Re: Pawłowski 13.12.06, 15:50
        Ty Bambii to do końca na głowę upadłeś :) porównując Pawłowskiego do jakiegoś
        Faktowca. Sam piszesz emocjonalne głupoty na poziomie Faktu, co najgorsze
        całkiem możliwe, że w nie wierzysz. Kompromitujesz się, a co najgorsze cały czas
        starasz się swoją kompromitację racjonalnie wytłumaczyć. To nie zmienia
        oczywiście faktu, że nadal się kompromitujesz. Nie obrażając dziennikarzy
        "Faktu", którzy doskonale ,mimo wszystko, zdają sobie sprawę co piszą i że
        czasami przesadzają. Tabloidalne dziennikarstwo to wbrew pozorom też sztuka :)

Nie znam Cię, nie wiem kim jesteś. Jednak ciekawią mnie Twoje motywy. Musi za
        nimi chyba stać jakieś pasjonujące zjawisko moralne/psychiczne, zawiść albo po
        prostu jakiś prywatny interes.

Gość ma warsztat, punktuje fakty. Wydajesz się w miarę inteligentną osobą. Myślę
        ze sam w te rzeczy, które piszesz, nie wierzysz. Jest nadzieja dla Ciebie :P.
        Włącz thinking mode w trybie honest :) i zaaplikuj sobie dawkę wyrzutów sumienia
        ;] czy czegoś tam innego.

• bambii Re: Pawłowski 13.12.06, 16:18
          > Ty Bambii to do końca na głowę upadłeś

dobrze chociaż że mam przyjaciół i mnie zona jeszcze kocha :p, nie upadłem nawet
          się nie potknąłem, ale zawsze ci po "tamtej" stronie mówią że tutaj jest
          nienormalnie choć wszyscy wiedzą że to właśnie tam jest nienormalnie :)

> Musi za
          > nimi chyba stać jakieś pasjonujące zjawisko

wszyscy wiedza że to przecież "układ" :P

> Gość ma warsztat, punktuje fakty

litości , jakie fakty ? pisząc przed wyborami o FS napisał ze większość FS to
          SLD to są fakty ? to jest warsztat dziennikarski ?? no chyba że piszesz o innym
          warsztacie np. samochodowym czy cuś ;>

> które piszesz, nie wierzysz

dzięki, już było kilku którzy chcieli mnie nawracać i pokazywać co jest dobre a
          co nie , więc możesz sobie darować, ja nie obrażam Ciebie choć potrafię to robić.
          Symptomatyczne jest to ze tutaj nie podejmuje się tematu a krytykuje osobę
          wypowiadającą opinie.

> zaaplikuj sobie dawkę wyrzutów sumieni
          > a

a ze niby w jakim celu ? sumienie ma/lub nie każdy, moja opinia nie ma tutaj
          związku. Pan WP pokazał poprzednim artykułem że nie jest rzetelny i brakuje mu
          mimo wszystko "warsztatu" choć dziennikarzem nie jestem , pamiętam tez dawno
          temu artykuł o Mylnej prawie prawda ale wszystko poprzekręcał , kilka jego
          artykułów śledziłem stąd ten wniosek. Jak masz inne zdanie to przedstaw rzetelne
          argumenty i nie rób wycieczek personalnych w moim kierunku.
          Ja wiem że czujesz rozczarowanie po przegranej tego którego imienia się nie
          wymawia, ale nie można być obrażonym na cały świat, to mnie , święta idą podziel
          się opłatkiem z bliźnim
          • bambii Re: Pawłowski 13.12.06, 16:27
            > to mnie

to minie miało być
        • bambii Re: Pawłowski 13.12.06, 16:24
          ale tak sobie czytam jeszcze raz i dostrzegłem jakiś dysonans :

> porównując Pawłowskiego do jakiegoś
          > Faktowca.Sam piszesz emocjonalne głupoty na poziomie Faktu

a potem

> Tabloidalne dziennikarstwo to wbrew pozorom też sztuka :)
          • esbecja Re: Pawłowski 13.12.06, 18:19
            Nie chce mi się wchodzić z Toba w polemikę.

Czytałem ten artykuł Pawłowskiego, jak zresztą wszystko co dotyczy Siedleci i jest dostępne w Warszawie. Napisał w nim działacze SLD albo związani z SLD. Czy Greluk nie jest taką osobą i cała reszta, która oficjalnie do SLD nie należy. Przestań głupoty pisać. Jeżeli to jest naczelny dowód przeciwko WP to świadczy to o Twojej głupocie albo hipokryzji. Stawiałbym raczej na to 2.

I tak piszesz emocjonalne rzeczy, naginając czyjeś słowa. I tak jest to na poziomie faktu bo tak samo jak oni balansujesz na linii niezrozumienia i manipulujesz słowami. Pawłowski z kolei prezycyzyjnie napisał kim są ludzie Ci ludzie i nie było tam ani wzmianki, że byli to członkowie SLD. Greluk ma chyba poza tym za duże długi, zeby płacić za członkostwo. Wydaje mi się, że tak samo jak PiSie i tam się płaci. Dobra to było wredne :P

I tak tabloidalne dziennikarstwo, robienie z czegoś sensacji, pięknie balansując i naginając fakty, słowa to sztuka. Co niektórzy dziennikarze z faktu mają na tym polu ogromny warsztat, wiedzę i doświadczenie w prowadzeniu gazet, a ich tematy z cyklu "Historie z dupy wzięte" są boskie i zabawne. W przeciwieństwie do Twoich.

Moja ulubiona to historia o dziadku, który kupił sobie szczotkę do sedesu i zakazał jej urzywać. Mieszkał z synem jego zoną i wnukiem. Kiedy dowiedział się, że syn jej urzył, syna zastrzelił, synową udusił, a wnuk z przerażenia sam wyskoczył z 4 czy 5 piętra i się zabił :D

Jednak o ile ta historia czy o latających chomikach jest nieszkodliwa. Twoje są niebezpieczne bo narzucasz je innym jako jedyny słuszny pogląd na rzeczywistość.
            Z nią jednak zasadniczo się w wielu sprawach mijasz.

A teraz znowu będziesz się dowalał do każdego słowa, bo inaczej nie potrafisz.
            Zawsze musi wyjść na Twoje...
            Jakieś to chore. Jakieś wiecznie niedowartościowane ogromne Ego za tym stoi. Pokory trochę. Przez Twoje Ego jest tu bardzo mało miejsca na forum dla inaczej myslących ;] panie nieomylny, wiecznie mający racje. Bogiem to jednak nie jesteś... ani też nie masz wyłączności na prawdę.
            • bambii Re: Pawłowski 13.12.06, 18:47
              to mnie rozbawiłeś do łez , najpierw piszesz

> Nie chce mi się wchodzić z Toba w polemikę.

a potem właśnie ją uprawiasz :)))), jak to nazwać ? ;) (jakaś jednostka chorobowa?)

> Przestań głupoty pisać

to słowa kierowane powinny być do samego siebie dla przypomnienia co napisał WP :

"Firmowane przez niego Forum Samorządowe skupia głównie byłych prominentnych
              działaczy SLD."

w odpowiedzi emektb trafnie napisał ripostę :

"tekst jako taki. widać trochę, że pisany pod obecnie panującego, ale niezbyt
              nachalnie. niestety całość jest dla mnie (niestety dla czytelników nie) spalona
              tym jednym zdaniem na początku, że forum składa się głównie z byłych działaczy
              sld. ciekawe włodku jakbyś zareagował na to: redakcja gazety składa się głównie
              z kłamliwych i głupich dziennikarzy. ja wiem, że to nie ma wiele wspónego z
              prawdą, ale co ma to z działaczami sld w fs?"

więc nie tylko ja zauważyłem tę "rzetelność"

> I tak piszesz emocjonalne rzeczy, naginając czyjeś słowa

emocjonalnie to podchodzisz Ty do tematu czy mam przypomnieć twoje wątki takie
              właśnie emocjonalne ? (czytelników odsyłam do archiwum).

>Pawłowski z kolei prezycyzyjnie napisał kim są ludzie Ci ludzie i n
              > ie było tam ani wzmianki, że byli to członkowie SLD

jesteś albo ślepy albo (przepraszam za słowo) głupi , zacytuję jeszcze raz :

"Firmowane przez niego Forum Samorządowe skupia głównie byłych prominentnych
              działaczy SLD."

przeliteruje E-S-E-L-D-E , wypowiadasz się na temat którego widać nie znasz lub
              nie rozumiesz.

> Greluk ma chyba poza tym z
              > a duże długi, zeby płacić za członkostwo.

to jest argument za tym ze skoro ma długi to na pewno jest z SLD ? zadzwiająca
              logika

>W przeciwieństwie
              > do Twoich.

nie wiem dlaczego zmieniłes nicka , chyba tylko po to zeby mi przywalić , ale
              piszemy tutaj o tym co pisze WP a nie ja, ty nie piszesz wiele pod tym nickiem a
              to co piszesz do konstruktywnych nie należy więc ...a daruję sobie komentarz bo
              wyjdzie ze jestem złośliwy :>

> Moja ulubiona to historia o dziadku

nie sięgam po tego typu dzienniki ale nie zmuszaj mnie proszę do czytania takich
              gazet wystarczy że ty to robisz :)

> Twoje są
              > niebezpieczne bo narzucasz je innym jako jedyny słuszny pogląd na rzeczywistoś
              > ć.

Wiem że czytanie ze zrozumieniem jest trudną sztuka ale gdybyś jednak zadałbyś
              sobie trud przeczytania tego co napisałem ze zrozumieniem(tylko w tym wątku),
              dostrzegłbyś że to jest MOJA opinia , powtórzę MOJA PRYWATNA OPINIA. Czy chcesz
              mi tę PRYWATNĄ opinię zabrać i zastąpić TWOJĄ SŁUSZNĄ OPNIĄ na rzeczywistość ?
              Różnica pomiędzy mną a np. panem WP jest taka że to on jest dziennikarzem a ja
              nie ja tylko wpisuję swoje PRYWATNE opinie na forum internetowym.

> Z nią jednak zasadniczo się w wielu sprawach mijasz.

i to jest twoja opinia i ja ją szanuje (link : reklama Plusa "i my ich
              szanujemy" ) ;)

> Zawsze musi wyjść na Twoje...

nie zawsze, czasem przekonują mnie argumenty innych lub dochodzimy do wspólnego
              stanowiska ty tego nie próbujesz bo rozpąłeś własną krucjatę przeciwko mnie, po
              co ? to tak ze zwykłej ludzkiej "życzliwości" ?

> Jakieś to chore

apropos choroby ktoś tu pisał że nie będzie wchodził w polemikę eeeee to jakieś
              chore

co do pomyłki pokazałeś że to ty się pomyliłeś choćby z tym SLD, ale znając
              życie zabraknie ci odwagi żeby się do tego przyznać.
              • esbecja Re: Pawłowski 13.12.06, 19:05
                działacz to nie członek i nie powiesz, ze byli to nieważni działacze SLD w Siedlcach. Skończ ten wątek. Zapraszam do słownika.

Nie wszedłem w polemike, pokazałem jeden fakt, który przeinaczasz.
                A reszta to wynik rozpisania i polemiką w Twoim stylu >>
                >>
                >>

Tu użyłeś słowa takiego, a wczesniej takiego
                >>
                >>
                >>
                to słowo "tak" zaprzecza twojemu wczesniejszemu słowu "nie"

Ja też nie lubie Faktu praca mnie zmusza zeby to przeglądać i czytać, dlaczego mam nie czerpać z tego jakieś przyjemności. Poza tym znam pare wydawców... slędzę ich pracę i wiem ze np nawet ilość liter w nagłówkach na pierwszej stronie jest tam gruntownie przemyśliwane. Na razie nie pobili rekordu z 11.09 Timesa, bo nie stało się nic takiego ważnego

a swoją prywatną opinie narzucasz innym i to jest fakt. Min polemizując w ten a nie inny sposób. Czepiając sie do wyrwanych z kontekstu grup zdań, słów. Logicznie można udowodnić wszystko, ale Ty chyba jesteś wykształconą osobą i dobrze o tym wiesz chyba. Taka polemiki to mnie uczyli na studiach nasz ćwiczeniowiec uczył nas podważacz teksty złożone z truizmów.
                Ręce opadają
                Wpadnę tu za tydzień, albo 2 zobaczę czy się poprawiłeś synku :)
                Trzymaj się
                I nie rób już
                tego
                >>
                >>
                >>
                bler ble ble
                >>
                >>
                Jakie to irytujące
                Mimo wszystko Cie szanuję
                Pozdrawiam
                • bambii Re: Pawłowski 13.12.06, 19:23
                  > działacz to nie członek i nie powiesz, ze byli to nieważni działacze SLD

czytanie ze zrozumieniem się kłania , odsyłam do komentarza emektb bo ja już nie
                  mam siły.

> Nie wszedłem w polemike
                  odsyłam do słownika :
                  polemika «publiczna dyskusja na ważne tematy»

dalej uważasz że nie wszedłeś w polemikę?

WTF ???:

> A reszta to wynik rozpisania i polemiką w Twoim stylu >>
                  > >>
                  > >>
                  >
                  > Tu użyłeś słowa takiego, a wczesniej takiego
                  > >>
                  > >>
                  > >>
                  > to słowo "tak" zaprzecza twojemu wczesniejszemu słowu "nie"

o co ci chodzi ?? czy ja tylko nie nie widzę czy może ty widzisz tutaj jakieś
                  myszki ? czy moze ktoś potwierdzić że powyższych cytatów nie ma bo mam teraz
                  wątpliowści ;)

> a swoją prywatną opinie narzucasz innym i to jest fakt.

nie narzucam jest coś takiego jak KF, nie ma obowiązku czytania moich postów tak
                  jak nie ma obowiązku kupowania FAKT'u zyjemy w wolnym kraju, na razie wiem że
                  nie zgadzasz się z moja opinia ale dyskrtenie ukrywasz swoja , wstydzisz się jej
                  ? (opinii)

>Taka polemiki to mnie uczyli na studiach nasz ćwiczeniowiec
                  > uczył nas podważacz teksty złożone z truizmów

nie chciałbym być niegrzeczny ale chyba przespałeś te ćwiczenia bo wcześniejsze
                  posty jakoś nie są napisane z godnie z tym co piszesz :)

> Wpadnę tu za tydzień, albo 2 zobaczę czy się poprawiłeś synku

że kto ?? wybacz ale próbujesz podnieść swoja samoocenę moim kosztem, nie sądzę
                  zebysmy byli spokrewnieni wręćz jestem pewien, i jak nie musisz to proszę nie
                  wpadaj, pojawiłeś się na okolicznośc wyborów i czmychnij pod krzaczek spowrotem
                  tam gdzie siedziałeś :)

> I nie rób już
                  > tego

prosze może poproś kogoś żeby ktoś poczytał ci niektórye posty wtedy jakby
                  będzie szersza platforma do dyskusji, może zaczniesz "kąsac intrygę" ?

:)
            • emektb Re: Pawłowski 13.12.06, 22:52
              robisz durzo błęduw ortograficznych esbecjo. i albo kłamiesz albo pamięć cię po
              prostu zawodzi.
              a wiesz może dlaczego ten greluk ma takie długi?
            • mariano_d Re: Pawłowski 14.12.06, 07:28
              > Dobra to było wredne :P
              To ie było wredne. To było głupie i niesprawiedliwe w stosunku do Mirka Greluka,
              którego zapewne nie znasz i stąd te dyrdymały. Jeżeli już używasz nazwisk to z
              szacunkiem.
        • bambii Re: Pawłowski 13.12.06, 16:37
          mam jeszcze chwilkę więc odpowiedziałeś na mojego posta w postaci :

"nie to że bronie wymienionych w artykule, ale pan Pawłowski dał się poznać z
          "rzetelności" dziennikarskiej, więc artykuły podpisane tym nazwiskiem nie robią
          na mnie wrażenia , to mniej więcej dla mnie klasa "FAKT'u"
          "

no to przeanalizujmy go :

"nie to że bronie wymienionych w artykule"

nie podważam opinii w tym konkretnym artykule i nie neguje podanych faktów

"ale pan Pawłowski dał się poznać z
          "rzetelności" dziennikarskiej"

wskazuje że WP piszę z jednej opcji i mam wrażenie że jest powiązany z tym
          którego imienia się nie wypowiada. Podaje (ja) również w tym wątku jego jego
          artykuł i podane "fakty". To tak jak z dzieckiem Anety K. to co mówi po wynikach
          nadań DNA nie podważa głównego oskarżenia ale wiarygodność drastycznie spadła-
          nie wiem czy mnie rozumiesz bo to w końcu ja upadłem na głowę :)

"więc artykuły podpisane tym nazwiskiem nie robią
          na mnie wrażenia"

podkreślam NA MNIE inni mogą przyjmować a priori to co napisze za "fakt" , ja
          straciłem zaufanie do "rzetelności" tego dziennikarza :)

> to mniej więcej dla mnie klasa "FAKT'u"

podobnym posługiwaniem sie "faktami" posługują się tabloidy jak FAKT sam zresztą
          pisałeś :

>zdają sobie sprawę co piszą i że
          > czasami przesadzają

i o to chodzi :)
    • jacox Re: Siedlecki triumf PRL 13.12.06, 09:56
      siedlecki syf się zaczyna, no ale taka wola ślepców
    • emektb Re: Siedlecki triumf PRL 13.12.06, 11:36
      a ja mam takie pytanie. czy rządzić dziś mogą tylko ludzie związani z obozem
      solidarnościowym? ważne, że chciało się tańszej kiełbasy i już się jest
      fachowcem od wszystkiego?
      • bialas.bolek Re: Siedlecki triumf PRL 13.12.06, 13:18
        Pawłowski - były dziennikarz "Argumentów" pisma Towarzystwa Krzewienia Kultury
        Świeckiej obecnie GW i mamy komplet.
        • emektb Re: Siedlecki triumf PRL 13.12.06, 13:25
          he, he:) nie wiedziałem:))
          • bialas.bolek Re: Siedlecki triumf PRL 13.12.06, 13:30
            Witaj emektb, a może Ty wiesz jacy to prominentni działacze SLD udzielili
            poparcia Kudelskiemu na stanowisko Prezydenta Miasta - bo Pawłowski wie, ale
            sie pewnie nie odezwie.
            • emektb Re: Siedlecki triumf PRL 13.12.06, 13:35
              no ja też za bardzo nie wiem:) z tych co się ścieli z matką partią i poszli do
              wyborów z FS (nota bene wiedzieli że ryzykują mandaty radnego, których w
              konsekwencji nie dostali) to krzysiek denisiuk. seliga już od dość długiego
              czasu nie jest w sld. poza tym poparł symanowicza:)) aha i jeszcze stanisława
              wardak. ale ja nawet nie wiem czy ona jest z sld czy startowała z listy sld w
              poprzednich wyborach.
        • krzycho1252 Re: Siedlecki triumf PRL 13.12.06, 17:06
          bialas.bolek napisał:
          > były dziennikarz "Argumentów" pisma Towarzystwa Krzewienia Kultury
          > Świeckiej obecnie GW i mamy komplet.

I ładna karta opozycyjna w stanie wojennym.
          W ZOMO nie był. Ten wice jest dwuznaczny co nie mówić. Do tej pory unikałem
          tego tematu ale jak widać nie dadzą o tym zapomieć.
          • hejj1 Re: Siedlecki triumf PRL 13.12.06, 17:57
            Po prostu wolał iść do zomo niż do więzienia za odmowę służby wojskowej. Jestem
            pewnien że 99 na stu dzisiejszych cwaniaków zrobiłoby tak samo.
            A jakaż ta opozycyjna karta? Znam bardziej zasłużonych i się nie afiszują.
            • no_login Re: Siedlecki triumf PRL 13.12.06, 18:09
              > Znam bardziej zasłużonych i się nie afiszują.
              Bo to chyba jest regułą. Im ktoś mniej robi
              (zrobił) tym więcej i głośniej podkreśla
              swoje "zasługi"
            • oxylog Re: Siedlecki triumf PRL 13.12.06, 19:20
              > Po prostu wolał iść do zomo niż do więzienia za odmowę służby wojskowej.

Ty chyba nie wiesz o czym piszesz, do ZOMO to sie szło na ochotnika !
              Ja w tamtych czasach odbębniłem 2 lata wojska i nawet jako jedyny w jednostce
              do zsmp sie nie dałem zapisać, a do zomo a i owszem propozycję mi składano,
              tylko miałem troche honoru i odmówiłem.
              • hejj1 Re: Siedlecki triumf PRL 13.12.06, 21:50
                do oxlog. "Ty chyba nie wiesz o czym piszesz" No wyobraź sobie, że akurat wiem
                doskonale o czym piszę. Nie będę ci udawadniał, bo i po co. W roku 79 i 80
                (tylko w tych dwóch latach) nie miałeś nic do gadania. Zostałeś wcielany i
                koniec. Nie pamiętam nr rozporządzenia MON, ale takie było(będę w pracy to
                zobaczę). Ładnie mówisz "składano mi propozycje do zomo" - patrz dopiero się
                dowiedziałem, ze tamta władza była taka uprzejma. Popatrz w jakim byłem
                błędzie, nuszę złożyć reklamację do rodziców, bo mówili mi co innego. O ZSMP w
                wojsku to opowiadasz dyrdymały, coś ci się śniło. Mój Ojciec mówi, że w wojsku
                w tamtych czasach były Koła Młodzieży Wojskowej (KMW) a nie tam jakieś zsmp.
                Nie rób z siebie kombatanta i bohatera.
                • oxylog Re: Siedlecki triumf PRL 13.12.06, 22:06
                  Nie robie z siebie ani kombatanta, ani bohatera.
                  Nawiązywanie do ZOMO było w odniesieniu do drugiej połowy lat osiemdziesiątych,
                  konkretnie odnosiło służby jednej osoby publicznej, na co zwracali przedmówcy
                  uwagę (może nie zauważyłeś). Na siłę nie wcielali do ZOMO, tylko w stanie
                  wojennym można było być na siłę wcielonym do ROMO, ale to inna bajka.
                • bambii Re: Siedlecki triumf PRL 13.12.06, 22:06
                  hejj1 masz racje ale to oczym pisze oxyolog I osobie o ktorej piszemy te lata nie dotyczyly.
                  koniec lat 80 to byl wybor tak jak pisze oxy.
    • no_login Re: Siedlecki triumf PRL 13.12.06, 19:52
      pzreczytałem wszystkie posty i mam mieszane(*) wrażenia...
      - nikt nie odnióśł się do treści samego artykułu
      najważniejszą stała się osoba autora a nie to napisał
      - nieważne czy ktoś mądrze pisze/mówi/whatever
      ważne po której stał (stoi) stronie barykady

Ot, takie nasze małe piekiełko, nie tylko forumowe... :-)

a żeby nie było że piszę off topic:
      dobry przykład pisowskiej walki z układem

(*) mieszane- kobiety i dzieci czytają, nie napiszę
      co naprawdę myślę
      • bambii Re: Siedlecki triumf PRL 13.12.06, 20:03
        czasami warto wiedziec kto to pisze nie uwazasz? osoba autora wiele czasem mowi.
        • no_login Re: Siedlecki triumf PRL 13.12.06, 20:24
          owszem...
          czasem...
          ale zawsze, bez względu na osobę autora,
          albo w tekście są mądre rzeczy albo idiotyzmy.
          I dobrze jest umieć samemu dokonać analizy
          czytanego tekstu.
          Nie zawsze ma się informacje o osobie autora.
          A pod drugie, nie zaprzeczysz chyba,
          każdy, bez względu na swoją przeszłość,
          może być autorem trafnej uwagi.
          • bambii Re: Siedlecki triumf PRL 13.12.06, 20:38
            > ale zawsze, bez względu na osobę autora,
            > albo w tekście są mądre rzeczy albo idiotyzmy.
            > I dobrze jest u

prawda

> Nie zawsze ma się informacje o osobie autora.

ja tez nie, ale mialem szanse poznac 'profesjonalizm' dlatego podchodze z dystansem do kolejnych publikacji I tylko tyle.

> A pod drugie, nie zaprzeczysz chyba,
            > każdy, bez względu na swoją przeszłość,
            > może być autorem trafnej uwagi.

moze,tego nie napisalem

zrazilem sie bardzo materialem przed wyborami pisanym moim zdaniem na zlecenie, widac polityczne upodobania tego pana

• abanderado Re: Siedlecki triumf PRL 13.12.06, 23:07
              Prawda jest taka że Siedlce nigdy od 1989 roku nie byly tak lewe jak dziś a
              jednoczesnie tak faszywie skrajnie prawe z nazwy.

niestety prawda jest taka ze PRL trumfuje w miescie ...
              • no_login Re: Siedlecki triumf PRL 14.12.06, 08:56
                nie tylko w mieście
                • bambii Re: Siedlecki triumf PRL 14.12.06, 08:59
                  > nie tylko w mieście

no i to się nazywa rozsądne podejście ;)
                  • no_login Re: Siedlecki triumf PRL 14.12.06, 09:19
                    masz na mysli moje czy tych
                    co reaktywują PRL? :-)
                    • bambii Re: Siedlecki triumf PRL 14.12.06, 09:40

no Twoje Twoje ;)
      • krzycho1252 Re: Siedlecki triumf PRL 14.12.06, 11:56
        no_login napisał:

> pzreczytałem wszystkie posty i mam mieszane(*) wrażenia...
        > - nikt nie odnióśł się do treści samego artykułu
        ...........
        > (*) mieszane- kobiety i dzieci czytają, nie napiszę
        > co naprawdę myślę
        Artykuł stwierdzał fakt. Tytuł, jak tytuł.

• no_login Re: Siedlecki triumf PRL 14.12.06, 15:30
          "miszane uczucia" nie dotyczą ani samego
          artykułu ani jego tytułu.
          Raczej forumowej dyskusji :-)
          • bambii Re: Siedlecki triumf PRL 14.12.06, 15:48
            to forum gorsze dyskusje widziało :)
    • zorbass Re: Siedlecki triumf PRL 19.12.06, 08:47
      "Siedlecki triumf PRL" w dniu dzisiejszym /19.12./wisi w każdym możliwym miejscu
      na oś.Warszawska.
      • tebe7 Re: Siedlecki triumf PRL 19.12.06, 08:53
        Wlasnie i ja zauwazylam i nie wiem jak mam to rozumiec, czy przedluzamy
        atmosfere wyborow,czy lewica sie cieszy, czy prawica oburza, czy to promocja
        Redaktora - tu znak zapytania, bo klawiatura mi sie pop...
      • jolunia01 Re: Siedlecki triumf PRL 19.12.06, 09:14
        W innych miejscach też wisi, na Floriańskiej widziałam.
        • siedlczanin2 Re: Siedlecki triumf PRL 19.12.06, 14:42
          już ich namierzyli, czekają bo w nocy moze być powtórka
      • no_login Re: Siedlecki triumf PRL 19.12.06, 17:48
        Spóźniony refleks. Dzisiaj powinno
        wisieć coś w stylu "Włodek wybawca":
        auto.gazeta.pl/auto/1,48316,3801779.html
        Zastanawiam sie po co wyciągał te kluczyki?
        Chciał zablokować kierownicę?
        • krzycho1252 Re: Siedlecki triumf PRL 19.12.06, 21:32
          no_login napisał:

> Spóźniony refleks. Dzisiaj powinno
          > wisieć coś w stylu "Włodek wybawca":
          > Chciał zablokować kierownicę?

Odruch taki. Brawo dla Włodka i "Sandry Bullock"
          • oxylog Re: Siedlecki triumf PRL 19.12.06, 22:31
            Tylko się zastanawiam kto zepsuł powietrze w autobusie, bo napisali, że
            kierowca się ocknął wraz z dopływem świerzego powietrza.
            • oxylog Re: Siedlecki triumf PRL 19.12.06, 22:37
              oczywiście swieżego !
              To z "przepracowania" - niestety...
              • zombi7 Re: Siedlecki triumf PRL 24.12.06, 00:02
                To co dzieje się w Siedlcach generalnie dzieje się w całej Polsce. Kazdy gdzieś
                kiedyś był uwikłany w przeszłość PRLu. Tylko tak wielu w kraju
                jest "przemalowańców" że trudno znaleźć prawdziwych prawicowców z krwi i kości.
                Najgorsze jest to że nie chcą sie przyznać jak chocby jeden radny z LPR w
                naszym mieście-i dlaczego? Przecież mu nikt glowy nie urwie, tak jak Vice był
                tam gdzie był odpracowywał wojsko i tyle-wielka mi sprawa. Nie wiem dlaczego
                zrezygnował z kandydowania na Prezydenta, kto wie jak to by bylo bo wiele osób
                na niego chciało glosowac.
      • krzycho1252 Re: Siedlecki triumf PRL 29.12.06, 09:43
        I dzisiaj wisi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka