Dodaj do ulubionych

Internet za darmo emerytom

03.03.07, 20:57
Co sądzicie o „darmowym” - ha, ha, ha Internecie w centrum Siedlec
rozprowadzanym przez Urząd Miasta. Przecież dzisiaj nie ma nic za darmo. Ktoś
musiał za to zapłacić i cały czas płaci. Ten ktoś to my wszyscy, żeby garstka
ludzi z centrum miasta mogła sobie za darmoche gołe d...... pooglądać. Czy
naprawdę w tym mieście nie ma ważniejszych rzeczy, na które można wydać
publiczne pieniądze(czytaj nasze)? Chociażby służba zdrowia dla ludzi
starszych. Pytam się dlaczego oni mają płacić za Internet dla kilku osób
stojąc po pół roku w kolejkach do specjalistów? Ja bym się na ich miejscu
wkurzył.
Obserwuj wątek
    • aro333 Re: Internet za darmo emerytom 03.03.07, 21:02
      Ze tak zapytam-czy Ty korzystales/korzystalas z tego neta darmowego ?
      Wlasnie dlatego ze jest darmowy ma liczne blokady ,tak slyszalem.Co projekcik
      sie nie podoba,dokopac chcemy komus?Kula w plot,mi akurat sie podoba pomysl
      chociaz z niego nie korzystam i raczej korzystac nie bede.Pamietaj ,ze kazdy
      projektr jest maly ,potem wiekszy az moze bedzie na tyle wielki ze kompletny.Sa
      miejsca w polsce gdzie cale miejscowosci sa pokryte za free ,wiadomo dla
      komercyjnych sieci to lipa ,ale ludziska smigaja po necie ,to cieszy.
      • aro333 Re: Internet za darmo emerytom 03.03.07, 21:04
        Mala errata -Polsce mialo byc nie polsce.Przepraszam
        • aro333 Re: Internet za darmo emerytom 03.03.07, 21:07
          Aha jeszcze dodam.Moj ojciec ma ponad 60 lat , mama ciut mniej.Smigaja po
          necie od roku bez prawie rzadnych problemow,wczesniej nie mieli z kompem
          prawie nic do czynienia.Sa emerytami ,co nie wyklucza ich z mozliwosci
          korzystania z tego dobrodziejstwa.
          • jazsiedlec Re: Internet za darmo emerytom 03.03.07, 21:14
            Chyba nie zrozumiałeś kolego sensu mojego pytania, więc wyjaśniam. Nie mam nic
            przeciwko Internetowi za darmo, ale tylko wtedy gdy będzie u nas „kraina
            mlekiem i miodem płynącą”, tzn. (żebyś nie miał wątpliwości) będziemy mieli
            zapewnione podstawowe warunki do życia zagwarantowane w Konstytucji.
            • kalina_m Re: Internet za darmo emerytom 03.03.07, 22:22
              Z tego, co ja wiem, to ten projekt jest finansowany z pieniędzy zewnętrznych -
              unijnych. Oczywiście autor tego wątku zaraz zapyta: "To nie można było wystapić
              o unijne środki na naprawdę ważniejsze rzeczy, chociażby służbę zdrowia dla
              ludzi starszych?". A ja mu odpowiem: sprawdź, czy władze Siedlec nie
              występowały o dofinansowanie projektów innych niż darmowy internet.
              Aha - nie jestem fanem obecnej ekipy, podobnie jak poprzedniej. Ale ten projekt
              mi się podoba. Liczę, że szybko rozrośnie się na resztę miasta, w tym moj

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka