jamaica77 14.06.07, 12:54 wie ktoś co to będzie?? gdzieś słyszałem, że to będzie smażalnia ryb. To prawda?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
westwind2 Re: drewniany budynek nad zalewem. 14.06.07, 12:59 Ktoś mi opowiadał, że stacja turystycznych lotów motolotnią nad Siedlcami. Podobno taka motolotnia ma miejsce dla 1 pasażera. Odpowiedz Link Zgłoś
ada_zie Re: drewniany budynek nad zalewem. 14.06.07, 13:02 Ja też słyszalam o smażalni - więc pewnie to się potwierdzi. Bardzo dobry pomysł - oby tylko ryby były smaczne. Odpowiedz Link Zgłoś
westwind2 Re: drewniany budynek nad zalewem. 14.06.07, 13:08 > oby tylko ryby były smaczne Myślisz, że świeże wprost z zalewu? Odpowiedz Link Zgłoś
ada_zie Re: drewniany budynek nad zalewem. 14.06.07, 13:13 Czy ryby z zalewu?? nie zastanawiałam się - ale patrząc w odmęty tego zbiornika jakoś apetyt mi przechodzi ;))) Ale dobra ryba zjedzona na powietrzu nad wodą to jest to! Odpowiedz Link Zgłoś
karolciasuzi1 Re: drewniany budynek nad zalewem. 14.06.07, 13:26 Ryby z zalewu pewnie są bycze bo uchodowane na naturalnym nawozie he he...Swoją drogą dobrze że cos robia w tych Siedlcach... Odpowiedz Link Zgłoś
energy.m Re: drewniany budynek nad zalewem. 14.06.07, 18:07 Rzeczywiście są tam duże sztuki(osobiście złapałam leszcza 53cm), ale raczej nie od "nawozów", bo wędkarze wsypują setki kilogramów zanęty(czyli karmy) każdego dnia. A swoją drogą to ciekawe,bowiem są tacy, co codziennie od świtu do nocy siedzą i "łapią", czyli emeryci, bądź renciści lub też bezrobotni. Zanęty do tanich nie należą ok 5-11zł/kg a podobno to najuboższe warstwy społeczeństwa... Dodam,że takie wiaderko zanęty, jakie każdy z nich wrzuca do wody to 5-8kg, czyli powyżej 25zł dziennie. Ale niech im tam, przynajmniej ryby rosną:) Odpowiedz Link Zgłoś
aro333 Re: drewniany budynek nad zalewem. 14.06.07, 22:29 Oj nie przesadzaj,zanete mozna kupic juz za 3zl na rynku ,Lorenca jest po 4 zlote ,Trapera lokalnego producenta i potentata na skale kraju-po 4,5zl i wiele wiele innnych.Z tym sypaniem tez przeginasz ,mi na dwa pickery przy srednich braniach na 5 godzin starcza 1 kg,zadne tam 5 kg.Przesadzasz i to zdrowo ,no chyba ze zamierzasz wrzucac zanety Sensasa to wtedy i 25 zl bedzie 1 kg kosztowal.Sporo ludzi wrzuca wlasnej roboty,wlasnie szczegolnie tych ubozszych.Ja osobiscie ryb nie jadam,wiekszosc zlapanych wypuszczam bo po co mi one.No chyba ze tesciowa zlozy zamowieniwe to wtedy biore.Ale podobno z zalewu ryba do najgorszych nie nalezy ,karp jest lepszy niz z niejednego okolicznego stawu.A tak wogole to pozdrawiam wreszcie jakiegos wedkarza i to w dodatku kobiete.Moze jest nas wiecej? Odpowiedz Link Zgłoś
energy.m Re: drewniany budynek nad zalewem. 15.06.07, 07:08 Pozdrowienia z wzajemnością:). Rzeczywiście może trochę przesadzam z cenami,ale na rynku jeszcze nigdy zanęt nie kupowałam. Jeśli o mnie chodzi to też wystarcza mi 1 kg na 4-5 godzin,ale "stali wędkarze" takie łowienie nazywają "niedzielnym", bo oni nęcą miejsce kilka dni wcześniej zanim zasiądą. Jesli chodzi o jedzenie ryb to filety ze sklepu polecam, choć lina z zalewu jadłam. Odpowiedz Link Zgłoś
aro333 Re: drewniany budynek nad zalewem. 15.06.07, 22:45 Moze jeszcze niedyskretnie zapytam-czy moze kolezanka perrzyjezdza na zalew takimm chyba Oplem Combo z napisem na drzwiach,bo rzadko sie spotyka kobiety wedkujace ale ta Pania dosc czesto widze wedkujaca nad zalewem. Odpowiedz Link Zgłoś
energy.m Re: drewniany budynek nad zalewem. 16.06.07, 07:21 Ja przychodzę na piechotę, bo z mojego balkonu widać Zalew:) Odpowiedz Link Zgłoś
ada_zie Re: drewniany budynek nad zalewem. 18.06.07, 08:52 Wczoraj były zawody wędkarskie i jakieś kobietki brały udział... Mnie niezmeinnie zadziwia i zastanawia co Wy - wędkarze widzicie w tym łowieniu?? ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
muchawka Góralska chata? 18.06.07, 11:15 Budyneczek zaczyna przypominać góralską chatę. Może jacyś górale migrują do Siedlec? Odpowiedz Link Zgłoś
nash_bridges Re: Góralska chata? 18.06.07, 18:44 Oby tylko nie Byrcyn, bo zablokuje przejście Naszą siedlecką promenadą;) Odpowiedz Link Zgłoś
tramwajsiedlecki Re: Góralska chata? 19.06.07, 22:25 Górale to uparty naród, co postanowią, to osiągną. Przydadzą się nam tacy. A blokować nie ma co, Gubałówki u nas nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Góralska chata? 19.06.07, 22:29 arro333 umieścił dzisiaj zdjęcie tej chaty na fotoforum. Odpowiedz Link Zgłoś
tramwajsiedlecki Re: Góralska chata? 19.06.07, 22:30 Zauważyłem. Bardzo ładne ujęcie, zza wody. Odpowiedz Link Zgłoś
ada_zie Re: Góralska chata? 18.07.07, 09:03 No więc już jest!! Smażalnia działa od niedzieli. Mnóstwo ludzi pijących piwko i jedzących ryby. Ryby smaczne ale wiadomo, że nad wodą i przy piwku wszystko nieźle smakuje :))) Odpowiedz Link Zgłoś
muchawka Smażalnia nad zalewem 20.08.07, 18:53 Smażalnia nad zalewem - tak się nazywa ta tawerna. Co najmniej 4-5 gatunków ryb w ofercie. Porcja ok. 10 zł, do tego można zamówić też surówki, ogórki małosolne i frytki. bardzo porządnie to wygląda, wygodne stoły i krzesła in brown. Odpowiedz Link Zgłoś
kate_mail Re: Smażalnia nad zalewem 20.08.07, 23:05 Jakie są godziny otwarcia w weekendy ? Odpowiedz Link Zgłoś
vikussia Re: Smażalnia nad zalewem 06.09.07, 20:28 ojj..nie nie..od 10-22 sama tam pracuje więc wiem:DDD Odpowiedz Link Zgłoś