ex-rcon 24.05.08, 12:18 ftp://80.48.195.39/Siedlce/ Dziś: 12.00 - 18.00 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
breuszek Re: Stare Siedlce 24.05.08, 12:45 a cóż to? plik 600mb limit 25kb/s i ściąganie w kilka kilkanaście godzin? Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re: Stare Siedlce 24.05.08, 13:34 ex-rcon napisał: > ftp://80.48.195.39/Siedlce/ > Dziś: > 12.00 - 18.00 > nie da się tego ściągnąć do godz. 18.00 transfer 6-10 może da się to zwiększyć? Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re: Stare Siedlce 24.05.08, 13:58 no niestety nic z tego nie będzie. transfer 6 i przerwane ściąganie (?????) na 14,5 MB ściągniętych są dwie akwarele Vogla. Można więc sądzić, że w całym jest 50-70 zdjęć. Przy logowaniu powitanie "witaj uczniu Va". Więc można po tym sądzić, kto to wykonał. Odpowiedz Link Zgłoś
ex-rcon Re: Stare Siedlce 24.05.08, 15:18 mpppm napisał: > no niestety nic z tego nie będzie. > transfer 6 i przerwane ściąganie (?????) > na 14,5 MB ściągniętych są dwie akwarele Vogla. > Można więc sądzić, że w całym jest 50-70 zdjęć. > Przy logowaniu powitanie "witaj uczniu Va". > Więc można po tym sądzić, kto to wykonał. Hej Marko. Nie jest tak najgorzej, ten komunikat to pozostalosci dla kolegow z naszej-klasy ktorzy korzystali z tego serwera. Ten komunikat juz jest zreszta zdjety, a chodzilo o Va z technikum :) Nie w tym rzecz jednak. Zdjęć jest tam niemal 180. Problemem jest poprostu sam serwer. Mam w tej chwili łącze 1 mb, stąd jego taka a nie inna wydajność. Jesli dalej będzie zle, to poprostu go zamknę a plik udostepnie dopiero wtedy gdy bede miał szybszy serwer do dyspozycji. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re: Stare Siedlce 24.05.08, 15:23 przed chwilą miałem 28 Va technikum? Ja też do takiej chodziłem. Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re: Stare Siedlce 24.05.08, 15:28 więc upload masz 256 i tego nie da się już przyspieszyć. Odpowiedz Link Zgłoś
ex-rcon Re: Stare Siedlce 24.05.08, 15:37 mpppm napisał: > więc upload masz 256 i tego nie da się już przyspieszyć. Dokładnie tak. Zazwyczaj jest 4 x niższy od download. Niestety :) Tak jak mówiłem, rozejrzę się za jakimś płatnym serwerem. To już jest teraz raczej tania usługa. Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re: Stare Siedlce 24.05.08, 16:12 Na taki przegląd pocztówek i zdjęć, myślę, że lepszy by był plik pdf. Objętościowo zajął by 1/4 pliku avi, a byłby jakościowo o niebo lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
ex-rcon Re: Stare Siedlce 24.05.08, 16:19 mpppm napisał: > Na taki przegląd pocztówek i zdjęć, myślę, że lepszy by był plik pdf. > Objętościowo zajął by 1/4 pliku avi, a byłby jakościowo o niebo > lepszy. Marko, jakość jest naprawdę dobra. Prezentacja ta jest specjalnie przekonwertowana na format avi by można ją było nagrać na zwykłą płytę cd i oglądać choćby na odtwarzaczu dvd. Także rozmiar pliku to niecałe 700mb, by można go było nagrać na wspomnianą płytę cd. Niemal 2 lata temu zrobiłem pierwszą wersję tej prezentacji. Ta jest wzbogacona o ok. 40-50 dalszych zdjęć i to co napisałem, można ją już oglądać nie tylko na komputerze ale i na każdym chyba odtwarzaczu dvd. Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re: Stare Siedlce 24.05.08, 16:24 Przecież już widziałem część. Jeśli są to pocztówki z Twoich zbiorów, fotografowane czy skanowane to jakość jest marna. Jeśli jest to zbieraninka z internetu to nie ma co marudzić. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Stare Siedlce 24.05.08, 18:53 Poprzednio byłeś rcon a wcześniej jeszcze inaczej. Mnie się podobało. Odpowiedz Link Zgłoś
ex-rcon Re: Stare Siedlce 24.05.08, 20:04 krzycho1252 napisał: > Poprzednio byłeś rcon a wcześniej jeszcze inaczej. > Mnie się podobało. Teraz nie moge zalogowac sie na konto rcon, zapomnialem widocznie hasla lub zbyt dlugo bylo nieaktywne, dlatego nowe konto to ex-rcon. To co teraz chcialem Wam pokazac to kontynuacja tamtej prezentacji. Tak jak napisalem, dodalem sporo nowych zdjęć które "wypłynęły" w necie od tamtego czasu, głównie są to fota z okresu 2 wojny. Tyle że poszukam lepszego serwera ftp, mój domowy nie daje rady :) Jako ciekawostke podam, ze w ciagu 3 godzin zalogowalo sie na nim ponad 2o osób. Odpowiedz Link Zgłoś