12.01.04, 22:11
Gdzie w Sosnowcu można kupić nowe mieszkanie, takie jak na Kilińskiego?
Podobno SSM nie dostała juz zgody na budowe kolejnego bloku, a ja chciałbym
kupić mieszkanko w czymś nowym, przyzwoitym. Czy w Sosnowcu nie buduje się
już domów wielorodzinnych?
Obserwuj wątek
    • michaelus Re: Nowe domy 12.01.04, 22:27
      Wiem, że budują coś koło Wandy. W budowie są piętrowce, bliźniaki, szeregowce.
    • Gość: smyk Re: Nowe domy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.04, 14:31
      To zależy, czy musisz mieszkać w strefie prowincjonalnych notabli.
      • Gość: Jerzy Re: Nowe domy IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 17.01.04, 17:22
        Dlaczego w Sosnowcu nie funkcjonuje Towarzystwo Budownictwa Społecznego TBS.
        W Katowicach jest TBS i ma się świetnie. Buduje nowe budynki, ludzie czekają
        tam w kolejce.
        Spółdzielnie to przeżytek. MZZL również.
        • Gość: xxx Re: Nowe domy IP: *.bluu.net / *.bluu.net 17.01.04, 23:16
          SSM nie dostała zgody, za to dostał..... Tam powstanie kolejny nowy
          kościół !!!!!!!!!!
          • Gość: Jerzy Re: Nowe domy IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 18.01.04, 01:24
            Tam, to znaczy gdzie?
            • mirrax Re: Nowe domy 25.01.04, 19:53
              Przy ul. Andersa rzeczywiscie powstalo piekne osiedle, ale nie na przecietna
              kieszen. Mieszkanka oczy ciesza, ale kieszen wola o wsparcie. TBS bylby na
              pewno rozwiazaniem, ale w tym miescie nikt z radnych o tym nie mysli. Nawet w
              Dabrowie oddali szeregowce "za kaucje", takie jkaby spoleczne. A w Sosnowcu
              tylko buduja dla bogaczy.
              • Gość: Daniel Tylko dla bogaczy! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 25.01.04, 20:46
                Zgadzam się najwięcej robi się w Sosnowcu dla wygody bogaczy. Przykład droga
                Kilińskiego - Mireckiego.
    • marlenac Re: Nowe domy 29.01.04, 10:49
      cześć, ja też poszukuję domku lub szeregowca na Zagłębiu. Czy coś wiesz więcej
      może: gdzie budują, oddają? Pozdrawiam
      • zenon133 Re: Nowe domy w Zgagłębiu 29.01.04, 12:01
        Nowe domy są w Katowicach. Budują je TBS-y.
        • michaelus Re: Nowe domy w Zgagłębiu 29.01.04, 13:53
          Od kiedy to Katowice są w Zagłębiu?
          • marlenac Re: Nowe domy w Zgagłębiu 30.01.04, 10:13
            michaelus - wzorowa odpowiedź! do Zenona133 - TBSy mnie niestety nie interesują
            bo nigdy nie będę właścicielem mieszkania tylko wynajmującym :(
            • kawa122 Osiedle Nowa Wanda w Sosnowcu 30.01.04, 14:19
              Nowe mieszkania od 65 do 110 metrów kw mozna kupić przy ul. Andersa (obok
              Wandy). Szkopuł w tym jak powiedzieli w Spóldzielni Mieszkaniowej , że
              mieszkania rozeszły sie jak bułeczki i jest chyba tylko jeszcze jedno 2
              poziomowe. W promocji maja szeregowce. Ale 240 tys. to dla mnie za dużo..
              • michaelus Re: Osiedle Nowa Wanda w Sosnowcu 30.01.04, 16:40
                Już wspominałem o tym osiedlu ;-)

Mieszkanie się rozeszły? To dlaczego, wciąż na ogrodzeniu wisi ogłoszenie o
                możliwości zakupienia domów? No chyba, że wybuduję jeszcze drugie tyle, żeby
                się z planem na tablicy informacyjnej zgadzało.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka