Dodaj do ulubionych

unikajcie kina Helios

IP: *.cable.smsnet.pl 03.01.10, 18:41
Kilka dni temu zarezerwowałem elektronicznie bilety w Sosnowieckim Heliosie na AVATAR, w mailu potwierdzającym było na dole napisane: "...prosimy o odbiór rezerwacji do 30 minut przed seansem...", nie było nic, że to jest warunek. Jakież było moje zdziwienie gdy podchodząc do kasy o godzinie 15:05 (seans 15:15) Pani powiedziała że moja rezerwacja została już sprzedana, jednocześnie zaproponowała kilka innych miejsc na ten sam seans (dlaczego więc nie sprzedawali najpierw wolnych miejsc a dopiero gdy ich braknie tych z niby nieodebranych rezerwacji:(
Do tego kina chodziłem od początku jego powstania, zawsze rezerwując elektronicznie miejscówki. Zresztą to już drugie moje nieprzyjemne doświadczenie z tym kinem, kiedyś odebrałem na 30 min. przed seansem zarezerwowane bilety, po czym okazało się że na moich miejscach siedzą inne osoby (miały te same miejscówki), mnie przesadzono do 4 rzędu i dobry film (Testosteron) był dla mnie koszmarny :(
Tak więc kino Helios w Sosnowcu nie zobaczy ani mnie, ani nikogo z moich najbliższych, jest przecież Cinema-City, którego od dzisiaj będę stałym klientem.
Obserwuj wątek
    • Gość: as Re: unikajcie kina Helios IP: 188.33.40.* 04.01.10, 08:07
      przeciez miales napisane do 30min przed seansem to co sie plujesz
      • Gość: Adam Re: unikajcie kina Helios IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.10, 11:11
        miałem napisane: prosimy, a nie wymagamy, nie było napisane że w przypadku gdy
        nie odbiorę w tych 30 min to je odsprzedadzą
        pluje się bo mieli inne miejscówki an ten seans,a więc po chamsku sprzedali moje
        bilety
        • Gość: Tumanek Re: unikajcie kina Helios IP: *.cus.pl 04.01.10, 11:36
          Było nie rezerwować jak pisało 30 minut to 30 minut i basta sam jesteś sobie
          winien .
          • Gość: Adam Re: unikajcie kina Helios IP: *.cable.smsnet.pl 04.01.10, 19:16
            a nie bierzesz pod uwagę że ludzie mają dzieci, trzeba je gdzieś dać na czas
            filmu, na drogach w niedziele warunki były niezbyt ciekawe, każdemu może się
            zdarzyć nie zdążyć na 30 min przed seansem. Podkreślam że mięli jeszcze dużo
            miejsc w przednich rzędach, dlaczego w pierwszej kolejności ich nie sprzedawali,
            o to mi głównie chodzi.
    • Gość: gość Re: unikajcie kina Helios IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.10, 12:10
      Spora część polaków nie rozumie słowa pisanego a zwłaszcza takich słów jak: dziękuję, proszę, przepraszam, dzień dobry, do widzenia. Może gdyby były narysowane obrazki; na pierwszym bilecik, na drugim zegarek i wskazówka z odmierzonymi trzydziestoma minutami i na trzecim bat, błyskawica i potargany bilecik to autor by zrozumiał.
      • Gość: Adam Re: unikajcie kina Helios IP: *.cable.smsnet.pl 04.01.10, 19:15
        a nie bierzesz pod uwagę że ludzie mają dzieci, trzeba je gdzieś dać na czas
        filmu, na drogach w niedziele warunki były niezbyt ciekawe, każdemu może się
        zdarzyć nie zdążyć na 30 min przed seansem. Podkreślam że mięli jeszcze dużo
        miejsc w przednich rzędach, dlaczego w pierwszej kolejności ich nie sprzedawali,
        o to mi głównie chodzi. Zresztą uważam to za bezsens, bo nie dość że mam być 30
        min przed, to jeszcze później oglądam musowo 30 min reklam, w czasie których
        nawet spóźnieni kinomani są wpuszczani na sale.
        Piszcie jak uważacie, ja się w każdym razie do tego kina zraziłem i tam już moja
        noga nie postanie
        • Gość: sc Re: unikajcie kina Helios IP: *.chello.pl 04.01.10, 22:21
          To idz do cinema city... tam jest tak samo ;] zasada w kinie jest prosta, jesli
          prosza o 30 minut, to jest jasne, gdyby napisali, ze wymagaja, to plulbys sie,
          ze po chamsku pisza... sprzedali Twoje, bo byly lepsze, niz te w nizszych
          rzedach, a pewnosci nie mieli, ze przyjedziesz. To tyczy sie seansow, ktore maja
          wieksze oblozenie, ale prawda jest tez taka, ze system to komputer, ktory czasem
          tez sie myli. Zdarzyło mi sie, ze rezerwowalem, ale rezerwacji nie bylo... ale
          nie darlem kotow o to. Zdarza sie, na zlosc nikt nie robi.
          • Gość: Adam Re: unikajcie kina Helios IP: *.cable.smsnet.pl 04.01.10, 23:10
            widzisz, na początku działalności Helios miał rezerwacje po zalogowaniu się,
            więc wtedy byłem w bazie i nie było problemu bo zawsze rezerwacje odbierałem,
            teraz zmienili system, że już nie jest na login, a jedynie potwierdzenie mailem,
            i tak jak piszesz, komputer tym zarządza.
            Koty drę, bo załatwiłem sobie specjalnie opiekę nad dziećmi aby zobaczyć ten
            film, wyszło jak wyszło, każdy by się wkurzył :(
    • Gość: pracownik Heliosa Re: unikajcie kina Helios IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.10, 23:36
      haha ok idz do cienema ale tam też jest taka zasada i co teraz? Cinema w Katowicach? IMAX w Katowicach? (już nie biore pod uwage Heliosa w Katowicach) myśle że tam też mają takie same zasady (a jak podają niektóre źródła w IMAXie trzeba było odebrać najlepiej 48h) ale ok niech te kina też odpadna i co pozostanie? TV w domku i serial KLAN? Tu chodzi o to że jak zapewne każdy zauważył było ogromne obłożenie na ten film, sale mamy prawie 400 osobową i jeżeli ktoś zarezerwował miejsca to nie może liczyć że 5 min przed seansem jeszcze będą skoro tego kogoś nie ma a na jego meijsce jest 10 innych osób. Jest też możliwość żę jeżeli jest ktoś w drodze i stoi w korkach a jest to film typu AVATAR to możę do nas pzedzwonić i powiedzieć że ma rezerwacje na takie nazwisko i że jest w rdzodze żeby jej nie kasować i naprawde dużo osób tak robi i później się nie plują na forach że im sprzedano miejsca (i my mamy sprzedany bilet i klient zadowolony bo ma swoje miejsce) niestety ale trzeba się liczyć z takim, jednakże dotyczy to tylko tak obleganych filmów gdyż te które się cieszą mniejszą popularnością to nie kasujemy rezerwacji. pozdro i życze aby wszędzie i na wszystko były miejsca ;]
      • Gość: Adam Re: unikajcie kina Helios IP: *.cable.smsnet.pl 05.01.10, 17:12
        Wyjaśnij mi proszę, dlaczego sprzedano moją rezerwacją gdy
        były jeszcze inne miejsca (nawet w 12 rzędzie z boku mi proponowano)?
      • Gość: Adam Re: unikajcie kina Helios IP: *.cable.smsnet.pl 05.01.10, 21:28
        Szanowny pracowniku kina Helios, proponuję dodać w powiadomieniu mailowym taką
        klauzulę jak np. Cinema-city:
        ..."Dziękujemy za dokonanie rezerwacji w Cinema City Orange Imax Katowice.
        Prosimy odebrać rezerwację najpóźniej pół godziny przed seansem. Po tym czasie
        nieodebrane rezerwacje zostaną automatycznie anulowane.
        Rezerwacje na film AVATAR 3D IMAX należy odebrać najpóźniej 2 godziny przed
        planowanym seansem..."
    • Gość: gość Re: unikajcie kina Helios IP: *.chello.pl 05.01.10, 10:01
      Też rezerwuje elektronicznie i nigdy nie ma problemu zawsze trzeba
      być 30 min wcześniej.
      Ostatnio byłam 02.01.2010r.na AVATAR wszystko było ok!
      • Gość: Tumanek Re: unikajcie kina Helios IP: *.cus.pl 05.01.10, 10:54
        A avatar podobał się ?
    • Gość: bezstresowo Re: unikajcie kina Helios IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.10, 11:58
      Ja również nie mogłam odebrać biletów na 30 min przed seansem, więc
      zadzwoniłam do kina, poprosiłam żeby bilety na mnie czekały gdyż
      napewno się zjawię. I nie było żadnych problemów, bilety na mnie
      czekały. Może zamiast się pieklić należy zrozumieć procedury i
      znaleźć wyjście z sytuacji. Pozdrawiam wszyskich kinomaniaków:)
      • Gość: Adam Re: unikajcie kina Helios IP: *.cable.smsnet.pl 05.01.10, 17:12
        mogłem zadzwonić, fakt, ale nie miałem ze sobą numeru telefonu do kina.
        Pracowniku Heliosa, wyjaśnij mi proszę dlaczego sprzedano moją rezerwacją gdy
        były jeszcze inne miejsca (nawet w 12 rzędzie z boku mi proponowano)?
        • Gość: do Adama Re: unikajcie kina Helios IP: *.adsl.inetia.pl 05.01.10, 22:49
          Mógłbym Ci to wyjaśnić, przeprosić itd itd
          A po co - skoro już się do Heliosa nie wybierzesz.
          Helios jakoś to zniesie.
        • Gość: pracownik Heliosa Re: unikajcie kina Helios IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.10, 23:44
          nadmieńmy, że to nie system usówa rezerwacje tylko my (czyli pracownicy, kerownictwo). jeżeli film jest oblegany i ktoś ma rezerwacje a się nie zjawia ok30min przed seansem, wtedy ZAWSZE pytamy się kierownika na zmianie czy można usówać rezerwacje, nawet gdy są boczne miejsca, gdyż polityka jest taka że każdy woli mieć klienta który przed nami stoi i bierze te miejsca niż mieć rezerwacje i czekać na kogoś aż się łaskawie zjawi. Fakt treść maila nie jest zbyt przemyślana ale to nie my mamy na to wpływu tylko siedziba w Łodzi (do niej pisać jak coś) jak już pisałem zawsze można zadzwonić i powiedzieć że już się jedzie i zęby nie kasować rezerwacji i wtedy ta rezerwacja ZAWSZE będzie.
          • Gość: pracownik Heliosa Re: unikajcie kina Helios IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.10, 23:45
            usuwa*
    • Gość: majka Re: unikajcie kina Helios IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.10, 14:23
      A ja byłam w Heliosie w DG spóźniona, a rezerwacja czekała (ale może
      dlatego, że byłam do południa i ludzików jakby mniej). Będę chodzić
      do Heliosa, bo mają lepsze promocje np za Avatara 3 D za 3 osoby
      płacę 48,00zł, a w cinema 75,00, więc wolałabym schować urazę, a w
      kieszeni mieć 27,00 zł.
    • Gość: sc Re: unikajcie kina Helios IP: *.chello.pl 06.01.10, 14:56
      Taki oto komunikat pojawia sie po rezerwacji:
      Bilety należy odebrać w kasie biletowej kina najpóźniej na 30 minut przed seansem.
      Wiadomość ze szczegółami rezerwacji zostanie wysłana na podany adres e-mail.
      • mumma12 Re: unikajcie kina Helios 06.01.10, 22:03
        Nie rozumiem Adamie o co się tak pieklisz?!?! Pół godziny, to pół godziny i ciesz się, że można rezerwować, jakby nie było rezerwacji, to pewnie ze 3 godziny przed seansem trzeba by było stać w kolejkach!!
        Ja na Avatar zjawiłam się na 10 minut przed filmem i rezerwacje czekały :) - a film swoją drogą polecam!!!
        • Gość: Adam Re: unikajcie kina Helios IP: *.cable.smsnet.pl 07.01.10, 18:49
          widzisz, to tak jak ja, 10 min przed seansem, ale u mnie już rezerwacje nie
          czekały :/
          mam zarezerwowane bilety do Imaxu, ponoć tam warto ten film obejrzeć
          a nauczony tym zdarzeniem podjadę je odebrać kilka dni wcześniej :)
    • Gość: toro Re: unikajcie kina Helios IP: *.quarto.pl 07.01.10, 23:15
      To pewnie działa tak że jak nie weźmiesz rezerwacji do 30 min przed senasem rezrwacja jest likwidowana i twoje miejsca wpadają do koszyka wolnych miejsc. A skąd obsługa kina ma wiedziec czy ty przyjdziesz czy nie. To jest polityka kina i koniec. Prawo jest prawem a regulamin jest regulaminem.
      • Gość: Gościu Re: unikajcie kina Helios IP: *.111.200.202.static.crowley.pl 24.01.10, 15:28
        A mnie sie wydaje że autor jest życiowym malkontentem i przy każdej byle okazji szuka problemu tam gdzie go nie ma, ukazuje się w roli wielkiej ofiary chodz bądz co bądz sam jest sobie winien.
        Po pierwsze jak słusznie ktos powiedział w rezerwacji jest informacja aby bilety odebrać najpóźniej 30min przed seansem, jak ktoś ma chodz odrobine wyobraźni to sam powinien sobie odpowiedzieć dlaczego trzeba tak zrobić i co może się wiązać z tym jeśli ktoś tego nie zrobi, bo każdy może zarezerwować nawet 50 najlepszych miejsc i się nie zjawić do kina i co wtedy? rezerwacja też ma czekać na takiego delikwenta? naturalnym jest że nie, skoro nie ma go do 30min przed seansem musi sie liczyc z tym że w przypadku dużego obłożenia na dany seans jego rezerwacja może zostać sprzedana innym osobom chociażby dlatego, że są to lepsze miejsca, a ludzie którzy czekają tez chcą oglądać film z jakichś fajnych miejsc. Gdyby Pan zadzwonił to nie bylo by problemu, a takie bezzasadne szkalowanie marki Helios jest conajmniej wyolbrzymione, żeby nie powiedzieć że jest to oczernianie. Skoro postanowil Pan juz skreślić to kino to ono z tego tytułu nie straci zbyt wiele, a Pan niedługo przekona się że w innych kinach zasady są podobne, a czasem nawet i gorsze... a z reklamami 30minutowymi to już w ogóle pan wyolbrzymia proponuje przejść się na kazdy seans ze stoperem i się upewnić, żadne bloki reklamowe nie przekraczaja 20min a czasem nawet i 15min - więc pana słowa znowu są bzdurą. Z tym że Pan Malkontent i tak zaraz znajdzie 100 innych powodów aby ukazać siebie jako jeszcze większą ofiarę a Kino postawić w jeszcze gorszym świetle. Niestety jak pan widzi, ludzie nie gęsi i swój rozum mają, widzą że jest Pan malkontentem i ośmiesza się przez ludzmi którzy to czytaja. Więcej wyrozumiałości na przyszłość życze, bo widze że cierpi pan na jej brak ;)
        • Gość: Ralf Re: unikajcie kina Helios IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.10, 19:59
          Avatar w IMAX'ie wygląda słabo, bo to z analogowej taśmy idzie, cyfrowa wersja
          jest lepsza wiec nie wiem czy jest sie czym napalać jesli chodzi o takie filmy w
          imaxie, Imax jest dobry na krotkie filmiki o przyrodzie etc a nie na
          pelnometrazowe filmy, wiec ja polecam cyfrowa wersje dolby digital 3d, między
          innymi taka jest w heliosie w sosnowcu
    • Gość: alpinista Re: unikajcie kina Helios IP: 77.223.195.* 20.02.10, 22:44
      kolego. po pierwsze jak miles byc 30 minut przed seansem to widocznie byl w tym
      jakis cel. po drugie jesli przy kasie byly osoby bez rezerwacji ale warunkiem
      tego ze pojda na seans sa dobre miejsca(a ty pewnie tkaie miales) to chyab
      oczywiste ze skoro nie ma ciebie to oni anuluja rezerwacje aby sprzedac ja komus
      innemy kto jest juz w kinie i na 100% pojdzie na seans. po 3 i najwazniejsze !
      jak nei mozesz dotrzec ale jestes juz w drodze bo korki czy cos... TO JEST
      TELEFON OD TEGO ! dzownisz i prosisz o przetrzymanie rezerwacji mowiac ze na
      pewno ja odbierzesz ! po 4 ! wiesz jak wyglada sala 400osobowa gdzie zalozmy
      jest 400 rezerwacji ? 5 minut po ropoczeciu seansu ZAWSZE sa jakies miejsce
      nieodebrane ! nierzadko bardzo dobre miejsca. a ktos nei raczyl nawet urpzedzic
      ze nei dotrze. i co ? ktos jest pod kasa a oni maja szanownie czekac ? bo moze
      ktos sie spznie 30 minut i jeszcze sprzedadza te bilety? pfff... smieszny jestes
      • Gość: zdfhg Re: unikajcie kina Helios IP: *.as.kn.pl 21.03.10, 10:34
        ale bzdura. Watek ma ponad 3 miesiące wiem, ale dodam swoje 3
        grosze. Wszyscy wielce się cwaniakują - pół godziny przed to pół
        godziny przed. Bando prostaków. Czy kiedykolwiek rezerwowaliscie coś
        cokolwiek poza miejscem na własnym kiblu? Rezerwacja jest w tym celu
        by nie było konieczności - stania w kolejkach, stania i czekania
        przed czasem. Heliosowi jest o tyle wygodniej, że liczy że ludzie
        którzy bedą czekać dadzą się robić w balona i wpierniczać te
        dwukrotnie droższe niż rozsądek przewiduje fastfoody czy napoje.
        Popieram Cię założycielu wątka, to co robią to rozbój w biały dzień.
        I niestety, zaczęto tak robić wszędzie, co jest przykre. A reszta
        komentujących niech się douczy, doszkoli na czym polega rezerwacja.
        Bo to co jest tak pięknie i szumnie promowane jako rezerwacja, to
        zwykła kpina.
    • Gość: Marti Re: unikajcie kina Helios IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.13, 14:01
      Witam,
      Moja przykra przygoda z kinem Helios pojawiła sie kiedy wykupowałam bilety juz zarezerwowane. Dziewczyna, która je sprzedawała nie chciała uwzglednić mojej rezerwacji i sprzedała mi bilety na miejsca które sama sobie wybrała, bo według niej nie może być przerw w siedzeniach. Tylko, że kiedy dokonywałam rezerwacji to żaden komunikat sie nie wyświetlił, że tak nie można. Nie rozumie, po co więc cała ta rezerwacja skoro i tak sprzedają sobie bilety jak chcą. Chyba po to się rezerwuje lub wybiera miejsca, aby siedziec w miejscu dogodnym dla siebie a nie takim jakie oni sobie wybiorą. Dla mnie to niekompetencja i żal, że takie osoby obsługują nas - klientów.
      • Gość: Marti Re: unikajcie kina Helios IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.13, 14:04
        A propos - to polecam kino CInema City - tam rezerwacja wygasa dopiero ok 5 min przed rozpoczęciem seansu ;)
        Tak się tam dba o klienta ;) I ceny biletów trańsze;)
    • Gość: kuba Re: unikajcie kina Helios IP: 46.77.124.* 14.11.14, 21:07
      Siedzę właśnie w kinie i 40 minut puszczają ku... reklamy
      • Gość: arek Re: unikajcie kina Helios IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.17, 21:11
        15 minut, debilu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka