Dodaj do ulubionych

oszukany przez ARTIS Sosnowiec

• Gość: aga oszustwo IP: *.15.210.91.fan-tex.com.pl 18.02.14, 19:18
      Ja również zostałam dzisiaj oszukana! Otrzymałam książkę telefoniczną którą to niby zamawiał mój mąż. Gdy odmówiłam przyjęcia kurier nastraszył że poniosę konsekwencje i wzięłam książkę za 80 zł a w książce brakuje połowy numerów abonentów i firm połowa książki to jakieś idiotyzmy na tematy które nas nie interesują .Mam nadzieję że uda mi się odzyskać pieniądze.
      • Gość: Alina Re: oszustwo IP: 46.227.38.* 04.03.14, 16:04
        Wątpię czy odzyskasz. Ja od lipca 2013 roku odzyskuje .To firma kant i oszust i jak widać wiele osób dało się oszukać ale oni chyba wcale nie maja zamiaru nikomu zwracać pieniędzy.
        • Gość: Ślązak Re: oszustwo IP: *.internetia.net.pl 06.03.14, 12:54
          10.stycznia odesłałem (na własny koszt - 10 zł) ich "książkę telefoniczną" z prośbą o zwrot pieniędzy. Co to za sk... wiała firma!!! Telefon pocztowy najpierw nie odpowiadał, teraz jest komunikat "Nie ma takiego numeru", na telefon komórkowy bardzo trudno się dodzwonić, a jak się już dodzwoniłem, ostatnio dzisiaj, to pani z wydawnictwa powiedziała, że do połowy miesiąca postarają się wysłać pieniądze. Ten tekst słyszę od połowy lutego "do końca miesiąca wyślemy pieniądze". Dzisiaj już nie wytrzymałem i bluzgnąłem. Pani powiedziała, że z niekulturalnym panem nie będzie rozmawiać. Na forach oszukani klienci tej po...banej firmy użalają się, że mieli dobre zdanie o Ślązakach, a tu taka niespodzianka. Prostuję: SOSNOWIEC TO ZAGŁĘBIE, A NIE ŚLĄSK. NIESTETY NALEŻY DO WOJEWÓDZTWA ŚLĄSKIEGO, ALE ZE ŚLĄSKIEM NIE MA NIC WSPÓLNEGO. A tak jeszcze o "jakości" tej firmy świadczy fakt, że nie mają adresu e-mail, a firmy które nazywają się podobnie na samym początku swojej strony internetowej informują, że nie mają z nią nic wspólnego. Złodzieje, oszuści i kanciarze!!!
      • Gość: Mikuusj Re: oszustwo IP: *.dynamic.chello.pl 13.01.24, 21:44
        wiktoriazawada96@gmail.com

Proszę o kontakt gdzie odsyłaliście książkę telefoniczną

Ewentualnie czy ktoś ostatnio też dał się oszukać i ma dane
    • Gość: Olek Re: oszukany przez ARTIS Sosnowiec IP: *.internetia.net.pl 11.03.14, 16:46
      Żona moja przez młodego bandytę także została oszukana w Jastrzębiu-Zdroju z tą książką.90 zł zapłaciła za bubel
      • Gość: Elżbieta Re: oszukany przez ARTIS Sosnowiec IP: *.dynamic.chello.pl 11.03.14, 19:35
        No to widać, że grasowali dzisiaj w Jastrzębiu. Ja zgodziłam się kupić piękny album z okazji kanonizacji Papieża, drukowany na papierze kredowym, z pięknymi zdjęciami, wydany przez wydawnictwo Kurii Katowickiej. Pod moją tylko godzinną nieobecność (ciekawe, nie?) książkę odebrał mój mąż, gdyż nie wiedział, jakie "cudo" zamówiłam. Szajs, jakich mało, w życiu nie dałabym za to 79,90 zł. Już nawet nie o kasę chodzi, lecz żeby dopaść drani, którzy tak oszukują. Dałam się nabrać na ciepły głos starszej pani!
        • Gość: oszukana Re: oszukany przez ARTIS Sosnowiec IP: *.147.84.255.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 29.03.14, 08:46
          Też dałam się nabrać na ten bubel. Mam nauczkę, że nie można wierzyć na słowo miłym paniom zachęcającym telefonicznie na zakup podobnych publikacji. Jak teraz dorwać tych oszustów ? Przecież oni nie dają nawet żadnych paragonów, a kurier ma telefon zastrzeżony. Czy skarbówka wie o takich sprzedawcach - OSZUSTACH ?
        • Gość: oszukana Re: oszukany przez ARTIS Sosnowiec IP: 81.6.139.* 24.04.14, 13:39
          Właśnie ,że dałyśmy się nabrać tak miłej starszej pani bo wiek do czegoś zobowiązuje a mnie uczyli szacunku dla starszych. Jak widać nawet starsi potrafią kłamać perfidnie i bezwstydnie!!!
          Trudno ale to oszustwo jest okropne ja też kupiłam na prezent dla mojej teściowej!!!!!!!!!
          Miejmy nadzieję że za nasze pieniądze nie dorobią się niczego OSZUŚCI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: piotrek Re: oszukany przez ARTIS Sosnowiec IP: *.centertel.pl 24.04.14, 17:58
            Teraz działająw małopolsce podhale i orawa. Gnać od domu
        • Gość: następna Re: oszukany przez ARTIS Sosnowiec IP: *.tktelekom.pl 30.05.14, 02:57
          U mnie też miał być piękny album - zdecydowanie zadziałał efekt miłej starszej pani. Chyba warto zadbać, aby firma, o której mówimy, przestała być tak tajemnicza (informacje z prod.ceidg.gov.pl/CEIDG.CMS.ENGINE/):

Alter s.c.
          REGON: 241948330
          NIP: 6443485809

wspólnicy:
          Marcin Sołtysik
          NIP: 6291116100
          REGON: 278035738
          Firma: Sołtysik Marcin Matel
          Adres gł. miejsca wykonywania działalności: ul. Modrzejewska 24B lok. 2, 42-530 Dąbrowa Górnicza
          Adresy dodatkowych miejsc wyk. działalności: ul. Grunwaldzka 46, 44-210 Rybnik
          ul. Duża 22, 25-304 Kielce
          ul. Wolności 40, 41-500 Chorzów
          ul. Braci Mieroszewskich 122C, 41-219 Sosnowiec
          Adres do doręczeń: ul. Braci Mieroszewskich 122C, 41-219 Sosnowiec

Włodzimierz Sołtysik
          NIP: 6291005323
          REGON: 272365357
          Firma: Sołtysik Włodzimierz "Trans-Glass" Hurtownia szkła
          Adres gł. miejsca wykonywania działalności: ul. Modrzejowska 24B lok. 2, 42-530 Dąbrowa Górnicza
          Adresy dodatkowych miejsc wyk. działalności: ul. Duża 22, 25-304 Kielce
          ul. Wolności 40, 41-500 Chorzów
          ul. Braci Mieroszewskich 122C, 41-219 Sosnowiec
          ul. Grunwaldzka 46, 44-210 Rybnik
          Adres do doręczeń: ul. Modrzejowska 24B lok. 2, 42-530 Dąbrowa Górnicza
    • Gość: Zbigniewef43 bubel Przewodnik Katolika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.14, 13:49
      Dobrze, że znalazł się ktoś, kto namierzył to"Wydawnictwo", bo właśnie moja żona kupiła ten bubel i odsyłamy ten przewodnik do wydawcy. Zobaczymy czy dojdzie , a wrócą pieniądze. Wszystko się zgadza z tym , co krytycznie wypowiadają się naciągnięci uczciwi (naiwni) ludzie.
      • Gość: oszukana Re: bubel Przewodnik Katolika IP: *.205.64.1.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 11.07.14, 09:09
        Ciekawi mnie, czy uda się odzyskać pieniądze za ten bubel. Podejrzewam, że tacy oszuści są nieuchwytni.
        • Gość: danado Re: bubel Przewodnik Katolika IP: *.dynamic.chello.pl 07.08.14, 16:43
          Kraków, niestety moja mama, starsza i łatwowierna osoba, podała "miłej" pani albo panu, bo nie pamięta komu z racji wieku i choroby, adres i "kurier"przywiózł zamówioną, "pięknie" wydaną książkę za jedyne 79,90zł. Niestety nie chciał podać ani skąd jest, ani nie miał żadnego pokwitowania, a na odmowę odbioru od niego tego badziewia, powiedział, że i tak przyślą fakturę, jeśli jej się nie zapłaci to wydawnictwo kieruje sprawę do windykacji bo klient zamawiając telefonicznie towar, musi go odebrać bo zawarł telefonicznie umowę słowną a to zobowiązuje, ale "oni" to już do niczego nie są zobowiązani tylko do zastraszania starszych naiwnych ludzi. Proszę, jeśli ktoś namierzał tych drani (bo strona podana w tym dziele sztuki nie istnieje) proszę o podanie adresu gdzie mogę dochodzić zwrotu kasy za to cudo
      • Gość: Lidia Re: bubel Przewodnik Katolika IP: *.adsl.inetia.pl 24.01.15, 02:00
        Witam. Teraz "grasują" w Białymstoku. Właśnie dałam się nabrać na "Przewodnik Katolika"! Najbardziej wkurzył mnie arogancki kurier. Chcę odesłać książkę, ale nie mogę nigdzie znaleźć adresu. "Firmy" tej już nie ma w Internecie. Może ma Pan jakieś aktualne dane o nich? Czy udało się Państwu odzyskać pieniądze za książkę?
        Pozdrawiam.
    • Gość: Kolejna oszukana Książka telefoniczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.14, 16:40
      Witam serdecznie, cieszę się,że tutaj trafiłam. Bo tak jak Wy zostałam oszukana przez tą samą firmę. Otóż : niby proponowano mi książkę telefoniczną za którą podziękowałam. W którąś sobotę "Pani w okularach" nie zastała mnie w domu,więc żeby nie stracić zostawiła tą książkę u sąsiadki - która zwykle przyjmuję moje listy polecone itp. Myślała,że i książkę ma odebrać i odebrała,za którą zapłaciła 80 zł. Na ostatniej stronie znalazłam numer. Dzwoniłam tydzień czasu,bo nikt nie odbierał,ale w końcu się dodzwoniłam i nastraszyłam policją. Młoda Pani na to : porozmawiam z szefem i do Pani dzwonie. Czekam na tel i nic. w końcu sama zadzwoniłam po dwóch dniach,nie mile powiedziała,proszę odesłać,pieniądze będą odesłane i do widzenia! CZEKAM JUŻ 3 TYDZIEŃ PIENIĘDZY BRAK I TELEFON WCIĄŻ WYŁĄCZONY. Jeśli Wam się udało odzyskać pieniądze to wielki sukces. Ja walczę dalej,bo nie tylko ja czuję się oszukana.
      • Gość: Jarek Re: Książka telefoniczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.14, 07:14
        Proszę podać ten numer
      • Gość: Poszukujaca Re: Książka telefoniczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.15, 18:23
        Dzień dobry, Czy pisała Pani o firmie Omega? Jeśli tak, to proszę mi podać dane teleadresowe tej firmy, bo musze pomóc Mamie, która nieopatrznie "złożyła zamówienie". Z góry serdecznie dziękuję, pozdrawiam!
    • Gość: ela ksiazka telefoniczna IP: *.radom.vectranet.pl 27.08.14, 18:18
      do nas zadzwonil dzisiaj kurier ze ma ksiazke telefoniczna ktora ktos zamowil ze rozmowa byla nagrywana i jak nie odbiore bedzie 200 zloty ale nikt jej nie zamawial i co w tej sytuacji robic
      • Gość: J Re: ksiazka telefoniczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.14, 19:52
        Nie odbierać tej pseudo książki. A 200 za co? Wyssane z palca. Nieodebranie - jest równoznaczne z odstąpieniem od umowy, wtedy co najwyżej mogą się domagać pokrycia kosztów wysyłki.
      • olcia_070 Re: ksiazka telefoniczna 11.10.14, 15:01
        Do mnie zadzwoniła kiedyś Pani przedstawiając się jako pracownica TP. Odnośnie książki telefonicznej. Powiedziałam, że nie wiem co zrobić bo mieszkam w domu teściów a tylko głównie oni korzystają z telefonu domowego. Poprosiłam ją żeby zadzwoniła dnia następnego, ale w wyniku rozmowy poprosiła moje imię i nazwisko oraz numer dowodu a ona zadzwoni jutro by upewnić się czy tą książkę teście chcą. Nie zadzwoniła. Ja ostatecznej zgody na zakup książki nie wyraziłam. Wydzwania do mnie kurier, grozi mi karą. Czy mam się obawiać? Oczywiście odbioru książki odmówiłam w wyniku czego Pan kurier mnie straszy
        • Gość: Joasia Re: ksiazka telefoniczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.14, 13:01
          Witam Panią serdecznie! Nie potrzebnie Pani podawała swoje dane,bo ja też w tym zostałam oszukana patrz wyżej.. Niech Pani nie odbiera,ani również teście,niech również Pani powiadomi sąsiadów. Bo w moim przypadku zostawili u sąsiadów i sąsiadka z dobroci dla nas zapłaciła.
    • Gość: Witold z Bydgoszcz Re: oszukany przez ARTIS Sosnowiec IP: *.dynamic.chello.pl 14.02.15, 20:41
      Zapłaciłem 80,00 złotych za książkę bubel " Przewodnik Katolicki" nie otrzymując żadnego potwierdzenia ani faktury . Proszę o podanie adres Wydawnictwa Książek Religijnych chyba w Sosnowcu.
      • karolitka1980 Re: oszukany przez ARTIS Sosnowiec 17.02.15, 15:00
        Muszę się przyznać,że dałam się nabrać.Przyjechał dziś kurier z książką PRZEWODNIK KATOLIKA.No i Ja,bo inaczej siebie nie mogę nazwać,GŁUPIA BABA, zapłaciłam i kupiłam.Jak ja żałuję teraz tej decyzji!!!!A tak ta książka była zachwalana,jakie to cudo nie jest.A to jest WIELKIE G.....Odsyłać raczej nie będę,bo po pierwsze nie wiem gdzie,a po drugie to znowu trzeba będzie zapłacić a i tak nie ma gwarancji,że zwrócą za TEN BZDET.Teraz co mi przyszło do głowy,to zanieść do Kościoła i zostawić,może ktoś sobie weźmie.
        • lrejdych Re: oszukany przez ARTIS Sosnowiec 27.02.15, 13:57
          Witam! Ja też jestem kolejną naiwną. Książka jest beznadziejna i zupełnie niewarta ceny. Fatalnie, że nic się nie da zrobić i " wydawnictwo " nadal będzie żerować na osobach łatwowiernych, którym nie przyjdzie do głowy,że się je oszukuje. Może jednak coś by się dało zrobić! Pozdrawiam
          • teresaj60 Re: oszukany przez ARTIS Sosnowiec 11.03.15, 19:37
            Również dałam się nabrać na miły głos starszej pani. książka jeszcze nie przyszła - telefon był wczoraj, ale nie wiem, czy jeśli jej nie odbiorę, to mogę być obciążona np. kosztami przesyłki? Próbowałam dzwonić na numer 32 7860061, ale jest informacja, ze taki numer nie istnieje. Jeśli ktoś ma aktualny numer, to proszę o udostępnienie.
    • Gość: kulka uokik IP: *.interkonekt.pl 13.04.15, 11:30
      Proponuję zgłosić sprawę do UOKIK.
      • teresaj60 Re: uokik 13.04.15, 12:04
        Kontaktowałam się z UOKIK i przesyłki nie odebrałam. Kurier straszył fakturą obciążającą za dostarczenie - wg UOKIK - bezpodstawnie. Faktura na razie nie nadeszła, więc nie mam też podstawy do dalszych działań.
    • Gość: jamjam "Almanach katolicki" za 89,90 zł teraz sprzedaje IP: 109.95.200.* 05.07.15, 22:33
      Wydawnictwo książek religijnych z Sosnowca ul. Piłsudskiego 36 .

Uwaga!!! Akwizytor , który przyjechał rzęchem na rejestracji krakowskiej zachowuje się bardzo agresywnie na wiadomość o odmówieniu przyjęcia paczki.
      • Gość: Babcia Re: "Almanach katolicki" za 89,90 zł teraz sprze IP: *.146.184.159.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 09.07.15, 13:08
        Moja babcia została naciągnięta na ten almanach za 90zl w przeciągu 2 tygodni.
        Po 2 dniach odesłała na podany adres z sosnowca, lecz książkę otrzymała z powrotem.
        Oczywiście dowiedziałem sie o tym dopiero dzis jak mnie poprosiła o zawiezienie na komendę. Nie wiedząc o co chodzi poszedłem z nią, policjanci polecili sprawdzic to wydawnictwo w internecie, zadzwonic do nich. Jedyne co znalazłem to oczywiście to forum. Nie dawajcie sie naciągać.
      • Gość: Krystyna Izabella Re: "Almanach katolicki" za 89,90 zł teraz sprze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.15, 17:02
        Ją też dałam się nabrać jak zwròcić bubel i odzyskać pieniądze myślę że nie dorobią się na złodziejstwie bo wierzę że NaszBòg jest moim obrońcą nie tylko w tej sprawie
        • Gość: julia Re: "Almanach katolicki" za 89,90 zł teraz sprze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.15, 20:54
          Moi rodzice też zgodzili się na przysłanie tego bubla, przyszykowali pieniądze, a ja w dobrej wierze odebrałam i zapłaciłam "kurierowi". Pluję sobie w brodę że nie zażądałam paragony czy faktury. W każdym razie zamierzamy powiadomić UOKIK i być może też US, bo to w końcu przestępstwo skarbowe. Postaram się informować o postępach, jeśli ktoś wie co najlepiej zrobić to poproszę o mail na kroljulian1313@gmail.com
          Nie dajcie się nabrać na ten szajs
    • Gość: lex Re: oszukany przez ARTIS Sosnowiec IP: 109.95.200.* 14.10.15, 15:44
      Nie odbierać. Nic nie podpisywać. Nie słuchać, jak będzie się domagał pokrycia kosztów wysyłki. / bo to nie jest żadna wysyłka/ Zamknąć drzwi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka