Dodaj do ulubionych

a propos bezrobocia i Urzędu (bez) Pracy w Sosnowc

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.04, 09:41
Gdzies usłyszłam taki dowcip:
Przychodzi bezrobotny do Urzędu pracy i pyta sie:
- jest jakaś praca,
Pani z Urzędu pracy odpowiada:
- a jest, łatwa, przyjemna, wysokie zarobki, możliwosć awansu, umowa o
prace...
Bezrobotny : - Pani chyba żartuje,
Pani z Okienka z urzęd: To Pan zaczął...

I tak sobie myśle że to dokładnie o Pani z Urzędu pracy w sosnowcu.Choc tamta
to jeszcze gorsza,i żałuję, że nie poskładaam skarg wszędzie gdzie sie da, by
sie może nią zajęli, albo przynajmniej krew bym jej pospuła. Mowię o Pani
która zajmuję sie obsługą osob z wykształceniem średnim i wyzszym. Niska,
ciemne włosy i przy kości.
Ponad rok temu szukałam pracy, i jedna sytuacja mnie wkurzyła nieziemsko,
Załuję, że nie powiedziałm co trzeba wtedy. Wisiało ogłoszenie na tablicy.
Weszłam zapytac sie o szczególy, jakiś stażysta siegnął po teczkę, a ona na
to,ze nie to nieatulane, bo juz 8 osób wysłam tam na rozmowe i co ten
pracodawca juz ma w czym wybierac. Szlag mnie trafił. Sama znalazłam prace
gdzie pdanie złożyło 140 osób, a do ścisłej czołówki weszło 19 i ona będzie
mi mówiec, ze 8 osób to juz wszystko. Jeszcze miałam pare zgrzytów, ale niech
ktoś mi wytłumaczy czy na tym polega pomoc dla bezrobotnego.
Prawnik w urzędzie pracy też nie był lepszy, nie wiedzial ze uregulowanie
należności umowy zlecenie pracodawcy wobec pracownaika, przedawnia się po 2 a
nie 3 latach. No chyba od tego był.....
Urząd pracy w SOsonowcuu, jest beznadziejny... i zadbam osobiście żeby komu
trzeba pospuć trchę humory.. nie tylko wakacyjne.
Obserwuj wątek
    • Gość: monikawanda Re: a propos bezrobocia i Urzędu (bez) Pracy w So IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.04, 15:36
      Współczuję, ale to nasza rzeczywistość.Ja już sie nauczylam WYMAGAC tego ,co
      powinnam otrzymać w urzędzie ,sklepie itd.Dawniej pani sklepowa robila łaskę
      podając towar i prywatyzacja przyniosla efekty w postaci miłych,uprzejmych
      sprzedawczyń.Teraz czas najwyższy "wziac" się za biuralistki, tylko głosny
      sprzeciw i to natychmiastowy może dać efekty, a poza tym te panie mają
      zwierzchników.
      • Gość: nowy Re: a propos bezrobocia i Urzędu (bez) Pracy w So IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.04, 18:00
        Z urzędnikami nie wygrasz. W końcu im nie grozi bezrobocie.
    • Gość: jop Re: a propos bezrobocia i Urzędu (bez) Pracy w So IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.04, 18:45
      jakbyśmy dołożyli do statystyk bezrobotnych ludzi znajdujących się w
      przepełnionych więzieniach, to Sonowiec pewnie przekroczyłby 30 %. No ale skoro
      ludzie nie mają pracy, to przecież muszą coś robić:(
      • Gość: Mirek Re: a propos bezrobocia i Urzędu (bez) Pracy w So IP: 80.51.7.* 24.07.04, 17:45
        a może by tak ich wysłać do Australii, tak jak to kiedyś bywało z więźniami
        Królestwa.
      • Gość: olo Re: a propos bezrobocia i Urzędu (bez) Pracy w So IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 10:06
        PAni Nawrot załatwia pracę, ale dla swoich znajomych.
        • Gość: aga Re: a propos bezrobocia i Urzędu (bez) Pracy w So IP: *.smstv.pl / *.smstv.pl 10.10.04, 19:23
          ostatnio byłam w up w sosn.i powiedzieli mi zebym sobie znalazła prace bo oni
          mi nie pomogą fajnie no nie!!!!jestrem za tym zeby wymienic całą kadre UP w
          Sosnowcu moze cos z tym zrobimy!!???hehe co wy na to????????????????????????
        • felicity Re: a propos bezrobocia i Urzędu (bez) Pracy w So 11.10.04, 13:40
          Pani Nawrot!
          Własnie teraz nie jestem na szczescie gosciem w urzędzie, ale jak by ktoś był
          sprawdził by jak konkretnie nazywa sie ta Gwiazda.
          Obsługuje ona bezrobotnych ze srednim i wyzszym wykształcenie... niska, troche
          przy kosci krótkie włosy, ciemne... w sumie mozemy troche jej nerwy
          popsuc;)))))))

Gość portalu: olo napisał(a):

> PAni Nawrot załatwia pracę, ale dla swoich znajomych.
          • Gość: lekki Re: a propos bezrobocia i Urzędu (bez) Pracy w So IP: 81.219.122.* 11.10.04, 14:05
            pani Nawrot to jasnie pani naczelnik urzedu pracy i ona siedzi duzo wyzej niz
            pani z obslugi petentow z wyzszym lub srednim wyksztalceniem
            i jest jeszcze lepsza od niej
            a to ze tam sie zalatwia tylko dla znajomych to swieta prawda
            • Gość: Felicity Re: a propos bezrobocia i Urzędu (bez) Pracy w So IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 17:05
              Normalnie cos mnie trafia jak cos takiego słysze - tylko znajomym...wiem tylko
              jedno że ostani raz tak potulnie wyszłam,bo wygonili następnym razem
              załatwiłabym to inaczej... ale ta gwiaza z II pieterka i tak jeszcze mnie
              popamtięta...żeby nie myślała że tak do emeryturki.....
        • Gość: Tigra Re: a propos bezrobocia i Urzędu (bez) Pracy w So IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.04, 18:54
          No nie wiem, byłam u niej w lipcu po protekcji jej znajomego dyrektora waznej
          sosnowieckiej instytucji państwowej i do tej pory pracy nie mam :(
    • Gość: olo Re: a propos bezrobocia i Urzędu (bez) Pracy w So IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 20:38
      To sitwa i klika powiązana z Urzędem Miejskim więzami znajomości. Tak się
      właśnie załatwia pracę!
      • Gość: aga Re: a propos bezrobocia i Urzędu (bez) Pracy w So IP: *.smstv.pl / *.smstv.pl 10.10.04, 23:26
        nawet mnie nie załamuj .
        • Gość: MichaŁ Re: a propos bezrobocia i Urzędu (bez) Pracy w So IP: *.gronet.pl / *.gronet.pl 01.11.04, 17:47
          w tym temacie również działa prawo podaży i popytu, a ponieważ praca jest
          towarem defiucytowym, dlatego efekty widać, niestety...:(
    • agaro3 szkoleń nie ma i nie będzie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 04.11.04, 10:43
      hej wczoraj byłam w up i pani z pokoju nr8 (starsza oczywiscie_a my młodzi\ nie
      mamy pracy) z ironicznym usmiechem mi powiedziała ze nie bedzie szkolen w
      najblizszym czasie ..........................do diabła z wami a fundusze z unii
      ciekawe dokad traFIAJĄ?????????hee.............
      • Gość: Miska Re: szkoleń nie ma i nie będzie!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.softpro2.pl 09.11.04, 14:23
        kiedys, dawno temu, gdy szukalam pracy, ta sama pani zaproponowala mi kurs
        spawania, wiedzac, ze a) jestem kobieta b) mam wyksztalcenie wyzsze c) znam 2
        jezyki obce biegle
        wydaje mi sie, ze nie bylam odpowiednia osoba do takiej propozycji
        ale moze tylko mi sie tak wydaje
    • Gość: MIŚ Re: a propos bezrobocia i Urzędu (bez) Pracy w So IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.04, 13:28
      szukam pracy już od ponad trzech lat i nic z tego nie wychodzi. Wysłałem przy
      tym setki ofert i raptem na 6 otrzymałem odpowiedź i to negatwyną:(
      • Gość: aga Re: a propos bezrobocia i Urzędu (bez) Pracy w So IP: *.smstv.pl / 213.25.48.* 08.11.04, 22:43
        no to przykre , szykuj się , że jakiś kiep z tego forum nazwie cię dretwa dupa
        tak jak mnie;)
    • Gość: bezrobotny 23 o urzędzie pracy IP: *.pro / *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.04, 09:42
      szczerze zgadzam się z tobą, w tym urzędzie pracują chyba idioci bo nie wiedzą
      nic na temat swojej pracy. one są tam po to by pomagać bezrobotnym w
      znalezieniu pracy a nie jeszcze ich gnojenie bo one mają prace. z chęcia bym
      podpalił ten urząd albo zmienił personel bo ten jest beznadziejny
      • Gość: Mono-Lit Re: o urzędzie pracy IP: *.cafekontakt.pl 22.11.04, 16:10
        Ciekawe kiedy uda się zatrzymać tendencję spadkowoą liczby mieszkańców Sosnowca
        i czy w ogóle się uda?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka