Gość: Antoni IP: *.toya.net.pl 24.06.05, 23:19 Był przed laty bardzo dobrym lekarzem. Mieszkał na Pogoni. Nazywał się dr.Molicki lub Malicki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pierozek_monika Re: kto go pamięta ? 25.06.05, 19:02 Ja znam tylko Feliksa Molickiego - weterynarza z Dąbrowy Górniczej i jego syna mającego na pogonii także lecznicę weterynaryjną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziadek Re: kto go pamięta ? IP: *.gronet.pl 25.06.05, 19:44 Pamietam, dr Molicki, leczył mnie u niego mój Ojciec a potem chodziłem do niego z moimi dziecmi. Ten o którym piszę był pediatrom. Ale słyszałem że był też w Sosnowcu inny dr Molicki u którego leczył sie ktoś z rodziny. W tamtych czasach to o wszystkich leczących mieliśmy znacznie lepszą opinie niż o dzisiejszych. Ciekawe dlaczego ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANTONI Re: kto go pamięta ? IP: *.toya.net.pl 26.06.05, 19:39 Ustaliłem , że ten o którym piszę doktor Molicki (lub jego ojciec) miał na imię Wojciech. Prawdopodobnie jego rodzina pochodziła z Koszyc powiat Proszowice . Mieszkał na Pogoni. Dziadek piszesz, że było dwóch lekarzy o takim nazwisku. Możesz zapytać się w Twojej rodzinie jaką specjalizację miał ten drugi lekarz i gdzie przyjmował pacjętów? Dziękuję z góry za odpowiedż. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrysia_s Re: kto go pamięta ? 26.06.05, 22:31 Ja pamiętam dr Molickiego - laryngologa. Przyjmował na Żeromskiego tuż za byłą komendą policji a przed apteką. Chodziłam do niego prywatnie jako dziecko ale on chyba już nie żyje, albo jest w bardzo podeszłym wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malicki Re: kto go pamięta ? IP: 193.151.48.* 26.06.05, 22:52 ten z klanu::::))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PolB ojciec pediatra, syn - laryngolog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.05, 23:44 Czy Feliks, weterynarz, to kolejny syn, nie wiem. Natomiast z "sosnowieckimi", to było tak, jak w temacie. Szczególnie dobrze wspominany jest ojciec, który mieszkał, bądź przyjmował, nie pamiętam, ale chyba jedno i drugie: na ul. Warszawskiej, pediatra. Syn - to laryngolog, mieszkający przy ul. Żeromskiego, jak ktoś wspomniał, między komisariatem i apteką i tam również prywatnie przyjmujący. Ponadto przyjmował w ośrodku zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PolB dodatek: i syn też cieszył się renomą. (koniec) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.05, 23:46 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: ojciec pediatra, syn - laryngolog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 23:42 Ciekaw jestem czy dr.Molicki-laryngolog miał dzieci i czy oni też są lekarzami. Też zaciekawił mnie ten temat. Myślę że warto poświęcić chwilę uwagi tak zasłużonej i poważanej rodzinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monikawanda Re: ojciec pediatra, syn - laryngolog IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.05, 13:49 Pamietam lekarza pediatrę o tym nazwisku- leczył mego syna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wimol Re: ojciec pediatra, syn - laryngolog IP: *.centertel.pl 11.04.22, 16:49 Dr. Stanisław Molicki (Laryngolog) miał syna który nie był lekarzem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heniuu Re: kto go pamięta ? IP: *.146.90.188.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.11.16, 23:56 Tak pamiętam. Był lekarzem laryngologiem. Mieszkał w Sosnowcu na ul. Żeromskiego. Jego syn jest chirurgiem. Pochodził z Koszyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heniuu Re: kto go pamięta ? IP: *.147.44.180.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 30.12.19, 16:12 Prostuję wpis. Syn Jacek też lekarz, ale nie chirurg . Ojciec Stanisława to Marian pediatra mieszkał na ul. Warszawskiej i to jego należy wiązać z Koszycami wieś Witów / dom letni// Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wimol Re: kto go pamięta ? IP: *.centertel.pl 11.04.22, 16:52 Błędna informacja Syn Stanisława (laryngologa) to Janusz Molicki i nie był lekarzem. Z Koszyc pochodził dr. Marian Molicki (pediatra) który był ojcem Stanisława Molickiego (laryngologa) Odpowiedz Link Zgłoś