Dodaj do ulubionych

PPUP POCZTA POLSKA

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 16:17
CO SĄDZICIE O PPUP POCZTA POLSKA ?

KARTKA ŚWIĄTECZNA NADANA DNIA 20.12.2005 W LUBIN 1- DOSTARCZONA PRZEZ PUNKT
POCZTOWY SOSNOWIEC 8 (NIWKA) DNIA 04.01.2006 R.

LIST Z BANKU NADANY 20.12.2005 R. WE WROCŁAWIU - DOSTARCZONY PRZEZ PUNKT
POCZTOWY 8 (NIWKA) DNIA 04.01.2006 R.

LIST Z BANKU NADANY 22.12.2005 R. W WARSZAWIE 2 - DOSTARCZONY PRZEZ PUNKT
POCZTOWY 8 (NIWKA) DNIA 05.01.2006 R.

BARDZO DUŻO NADANEJ KORESPONDENCJI WCALE NIE JEST DOSTARCZANA.
MAM ZWYCZAJ DOSTAWAĆ MAILE O WYSYŁKACH OD NADAWCY.
REKLAMACJE NIC NIE DAJĄ.
STEREOTYPOWE ODPOWIEDZI,ŻE JA SIĘ TYLKO SKARŻĘ NA POCZTĘ,NIKT WIĘCEJ.

PPUP POCZTA POLSKA I JEJ PLACÓWKI NIC SOBIE NIE ROBIĄ ZE SWOICH ZARZĄDZEŃ
DOTYCZĄCYCH TERMINÓW DOSTAW KORESPONDENCJI.
NAJLEPIEJ ROZNOSIĆ REKLAMY (O CZYM ŚWIADCZY NOWY CENNIK POCZTY POLSKIEJ).
A OBYWATELA MIEĆ W NOSIE.
PRZECIERZ NADAWCA I TAK JUŻ ZAPŁACIŁ.
MOŻE NIE SPRAWDZI CZY KORESPONDENCJA DOSZŁA.
ZLECAJĄCY ROZPROWADZENIE REKLAM ZAWSZ TO MOŻE ZROBIĆ.

Obserwuj wątek
    • thomaa Re: PPUP POCZTA POLSKA 05.01.06, 17:53
      Nie pisz WIELKIMI literami

<a href="https://forum.gazeta.pl/forum/1904849,62605,1617503.html>netykieta</a>
      • thomaa errata 05.01.06, 17:56
        netykieta<a href="https://forum.gazeta.pl/forum/1904849,62605,1617503.html">netykieta</a>
        • Gość: aga Re: errata IP: *.smstv.pl 05.01.06, 18:23
          to normalne
          ale to nie jest wina doręczycieli , bo oni sami nie wybieraja co danego dnia
          będą roznosic tylko naczelnik mówi, a reklamy tak są najważniejsze aha a
          najlepsze jest to ze listonosze z tytułu reklam nie mają zadnych profitów,
          poczta polska to jest tragedia!
    • pierozek_monika Re: PPUP POCZTA POLSKA 05.01.06, 20:06
      ja dizś dostałam list z kartką świąteczną z Warszawy z 16 go :)
      a ta koleżanka, która mi ją wysłała, dostała paczkę, którą jej nadałam
      priorytetem 21-go, ona ją dostała w sylwestra <rotfl>
      • cover_wielki Re: PPUP POCZTA POLSKA 05.01.06, 21:56
        Ciekawe. To specyfika tego jednego Urzędu Pocztowego czy może całej firmy ?
        Myśle że temat dla dziennikarzy gazety.
        • pierozek_monika Re: PPUP POCZTA POLSKA 06.01.06, 09:04
          całej firmy :)
          ps. zaraz sobie wejdę na stronę poczty, poczytać o podwyżkach za przesyłki.
          Koleżanka mi mówiła, że do 0,5 kg mają kosztować 9 zł, a do 1 kg 11 zł.
          To by było nienajciekawiej.
          • pierozek_monika Re: PPUP POCZTA POLSKA 06.01.06, 09:09
            e nie, nie jest tak tragicznie. Do jednego kiolograma normalnie kosztuje 5,50
            zł. a w priorytecie 6,50 zł.
            czyli plotka :P.
    • Gość: tasama Re: PPUP POCZTA POLSKA IP: 212.106.180.* 06.01.06, 09:22
      Uważam, że ten URZĄD śmierdzi MONOPOLEM...Pracowników dobiera przypadkowo, w
      obsłudze klienta pracują ludzie, którzy powinni zająć się raczej jakimś wolnym
      zawodem w którym nie mieliby do czynienia z ludźmi...np. PUSTELNIK itp.
    • chocolate.coffee Re: PPUP POCZTA POLSKA 08.01.06, 15:00
      Wspaniała Poczta Polska...Na paczkę, wysłaną 27.12.05, która miala przyjść na
      drugi dzień czekałam 2 tygodnie. Po telefonie na pocztę, pod koniec pierwszego
      tygodnia stycznia dowiedziałam się, że dopiero "idą" paczki z 22 grudnia.
      <rotfl> Co nie zmienia faktu, że magicznym zbiegiem okoliczności 2 godziny
      później pod moimi drzwiami zjawił się listonosz. Siła sugestii ;)

cc.
    • Gość: ten sam Re: PPUP POCZTA POLSKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 11:00
      telekomunikacja polska sa:wysyłka -(03.01.2006) b.ważnego pisma.
      do dnia 12.01.2006.-brak.

wystłka 04.01.2006 ING -do dnia dzisiejszego-brak.(12.01.2006).

ITP ITP

• Gość: poczta nie polska Re: PPUP POCZTA POLSKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 14:15
        odpowiedź.
        p...... się.
        tyle ma do powiedzenia poczta Polska.
        ZŁODZIEJE,ZŁODZIEJE (świadczy o tym zachowanie sosnowieckich listonoszy-bo ja
        gram,a mnie podobają się dziewczynki-skoro emeryt już tyle przeżył-kiedys mu
        dostarczę należne mu kwoty,a może cuś musię stanie-kasa moja.
        Takie jest podejście poczty.
        • Gość: MKO Re: PPUP POCZTA POLSKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 13:56
          GOŚCIU opamietaj się. Nawiązujesz do jednego czy kilku przypadków gdy przekazy
          czy listy ukradł ZŁODZIEJ. Złodziej który przyjął się do pracy na POCZCIE i tam
          sobie kradnie. Na Poczcie pracują różni ludzie, nie tylko anioły, zresztą tak
          jest wszedzie w kazdym zawodzie i firmie.
          Ludzie kradną nie Poczta - ale całkiem inną sprawą jest to że POCZTA POLSKA
          jest źle zorganizowana i kierowana.
          Mialem z PP kilka ostrych spięć - za kazdym razem staneło na moim - trzeba
          tylko ostro upominać się o swoje, nie dać się lekcewarzyć i co najważniejsze
          głośno przypominać niektórym leniwym i aroganckim pracownikom w okienkach
          pocztowych że czasy się zmieniły i albo się pracę i klienta szanuje albo idzie
          się za bramę.
          • Gość: SYF DO 2 Re: PPUP POCZTA POLSKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 16:11
            GOŚCIU nie wp...się.
            Skoro wysyłasz tylko Kartki Swiąteczne.
            I tak Gościu zapłaciłeś.
            Twój odbiorca,i tak ma Cię w d......
            Ty GOŚCIU, święcie jesteś przekonany,ze kartka doszła.
            A ona jest w archiwach łaziennego,
    • Gość: BYŁ SYF Re: PPUP POCZTA POLSKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 01:43
      JEST JESZCZE WIĘKSZY SYF
    • Gość: listonosz...jeszcz PPUP POCZTA POLSKA IP: *.microchip.net.pl 22.01.06, 00:23
      W zeszłym roku nastapiła poważna reorganizacja przedsiebiorstwa. Długo by sie rozpisywac na czym ona polegała.
      W tej chwili wszyscy jesteśmy świadkami, a niektórzy z nas także uczestnikami bałaganu i dezorganizacji z tego wynikających. Jest to jedyne i prawdziwe wytłumaczenie tego co dzieje się aktualnie w tej firmie. Do czasu zmian było jako tako. Owszem przytrafiały sie wpadki tak poważne jak i drobne, nie była to jednak totalna katastrofa na tak wielką skalę. Do pewnego momentu wydawało mi sie, że jest to efekt powierzenia tak wielkiego przedsięwzięcia jak reoragnizacja praktycznie najwiekszego przedsiebiorstwa w kraju ignorantom, bądz biurkowym teoretykom. Teraz jednak jestem przekonany o świadomym działaniu, w wyniku którego wszystko zmierza ku dawno już wytyczonemu celowi. Ten cel to poprzez zniechęcenie klienta do korzystania z usług P.P., zmniejszenie zysku, a w konsekwencji tego przedstawienie argumentu, że jedynym lekarstwem na zaistniała sytuacje jest jakakolwiek forma pozbycia się finansowego balastu (sprzedaz, prywatyzacja, podział na mniejsze firemki zgodnie z zasadą "nowe zarządy, stare figury"). Wszelkie ruchy mające uzdrawiać kulejący system są zasłona dymną, bardziej krepuja niz pozwalaja wydobyc sie z bagna.
    • Gość: jak zawsze Niwka Re: PPUP POCZTA POLSKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 19:52
      Wczoraj i dzisiaj obserwowałem pracę tej Poczty.
      W dniu 23.01.2006 list wysłany 17.01.2006 w UP Warszawa.
      Łaskawie dostarczony(nie polecony-priorytet).
      W dniu 20.01.2006 ostra skarga do "kuguś"z sosnowieckiej Poczty.
      Do dnia dzisiejszego,tj do dnia 24.01.2006.poczta Polska,albo jej
      pracownicy,okradli mnie z około 30 adresowanych na mój adres przesyłek.
      Reklamacje nic nie pomagają.

ZOSTAJE MI DROGA SĄDOWA.

tylko poczta polska uważa za niedoręczone przesyłki tylko polecone i td.
      ty chamie,jak uważa PP skarż się.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11
    • Gość: Xara Re: PPUP poczta polska IP: 193.151.48.* 06.03.06, 18:51
      Ludzie,macie rację!to są jaja,nie praca,listy za pośradnictwem poczty zasuwają
      wolniej niz kiedyś dyliżansami.Kartki świąteczne,to juz wiadomo,ale zwykły list
      100 km w 5 dni,albo z Warszawy do Sosnowca 8 dni,a dziś dotarł z Opola wysłany
      16 lutego.Co możemy zrobić?
      • Gość: ABC Re: PPUP poczta polska IP: *.telpol.net.pl 06.03.06, 19:38
        Zwykły wrzucony do skrzynki przy "Sosnowiczance" na 3 Maja dnia 26 II 2006 dotarł do Wambierzyc 2 III 2006 r. 5 dni!
        • Gość: margo Re: PPUP poczta polska IP: *.chello.pl 07.03.06, 19:35
          a ja czekam "cierpliwie" na paczkę wysłaną z Warszawy 20 lutego. Cierpliwie
          czekam, bo podobno mają na dostarczenie 2 tygodnie, ale szczerze mówiąc już
          mnie bierze...
          • Gość: adresat X Re: PPUP poczta polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 20:22
            jakie dwa tygodnie ???
            Natychmiast, wysyłajacy niech robi szum tam gdzie nadał !!!!
            • Gość: margo Re: PPUP poczta polska IP: *.chello.pl 07.03.06, 20:59
              wysyłający to "Świat Książki", nie sądze, żeby chcieli coś zrobić w tej
              sprawie. Dzwoniłam do nich, tłumaczą, że poczta ma na dostarczenie paczki dwa
              tygodnie, oni nie mają na pocztę wpływu, a ja mam czekać i już. No to czekam,
              ale te dwa tygodnie już wkrótce upłynie więc już ostrzę pazurki :)
      • Gość: adresat X Re: PPUP poczta polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 19:55
        Dostaje i wysyłam dużo poczty. Takie żałosne biadolenie w tym forum niczemu nie
        służy - TRZEBA W KAZDYM PRZYPADKU, OSTRO I KATEGORYCZNIE upominać się o swoje.
        Nie ma innej metody. Na poczcie w Sosnowcu już mnie znają i wzbudzam postrach.
        Ale od roku listy zaczynam dostawać jakby szybciej i pewniej.
        Przede wszystkim awanture powinien zaczynać wysyłajacy list, nawet zwykły,
        trzeba mu tylko dać o tym znać.
        Już niedługo stracą monopol, zobaczycie jakie nastąpią radykalne zmiany -
        słyszeliście jak strasznie PP walczyła z pierwszą prywatną pocztą w Rybniku !
        Widać mają się czego bać.
        • Gość: Monikawanda Re: PPUP poczta polska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.06, 16:47
          No tak,właśnie dostałam kartkę ze Świnoujścia,która "szła" dwanaście dni-
          pewnie ją dezynfekcja przed ptasia grypa objęła i stąd to tempo
    • Gość: użytkowniczka Poczta polska s.a. to tragedia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 10:20
      Niestety muszę się zgodzić... Poczta Polska (Sosnowiec) to tragedia... Tempo
      wolne jak spacer ślimaka (kartki świąteczne wysyłane W połowie grudna docierają
      na początku stycznia :|), paniusie w okienkach znudzone i zniecierpliwione, że
      muszę wbić stempelek... Jeżeli zależy Wam na czasie polecam korzystanie w
      różnych firm kurieeskich- drożej, ale szybciej i pewniej.
      Mam nadzieję, że poczta wkrótce się zmieni. Może prywatyzacja coś da.
    • Gość: ulla25 poczta polska IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 14.03.06, 13:25
      od trzech miesięcy mamy zepsutą skrzynkę na listy. Założenie nowej jest ponad
      możliwości Poczty Polskiej. Nie zliczę ile razy interweniowaliśmy i w oddziałach
      i na poczcie głównej. A listy są zostawiane w drzwiach lub na skrzynce
      • Gość: wrra Re: poczta polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 13:52
        Mimo posiadania sprawnej skrzynki na furtce (mieszkamy w domu) bardzo często
        znajdowaliśmy korespondencję rzuconą na podwórko, wprost na śnieg... W stanie
        wiadomo jakim. Skrzynka jest formatu A5, a powyższe zdarzało się w przypadku
        kopert A4, skrzynka jest dosyć szeroka, A4 weszłoby po uprzednim zgięciu-
        widocznie na to listonosz nie wpadł. Jedna skarga i spokój.
        • Gość: Inna Ja Re: poczta polska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.06, 01:27
          A my często dostawalismy listy z USA, mamy tam krewnych, więc przesylki byly
          czeste. I bardzo ( podkreslam bardzo) czesto zdarzalo sie, ze listy byly
          rozrywane (kasa znikala), badz wogole ich nie bylo. Zglaszalam na poczte. Skargi
          byly do Głownej w Sosnowcu, do Katowic.... I co?? ECHO, bo niby listonosz
          sumienny ( za przeproszeniem trzeci w ciągu dwoch lat) Zgroza. teraz siostra
          wysyla kurierem. drożej, ale pewniej :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka