nie_ja_to 22.05.06, 09:10 na stronie tytułowej dodatku katowickiego pisze "Czego chcą ślązacy" a w artykule nie tylko o ślązakach ale i o nas Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Level Re: Podobał się wam tytuł w GW IP: *.wall.soneralink.com / *.wall.soneralink.com 22.05.06, 13:10 Co sie dziwisz to przeciez standard lokalnego dodatku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ronnie Re: Podobał się wam tytuł w GW IP: 193.151.48.* 24.05.06, 22:05 Reagujmy!!! Jeśli redakcja zobaczy, że nam się to nie podoba, to może zdarzy się coś niesamowitego i za 1000-nym razem dotrze. A autorem tego artykułu zastępca redaktora naczelnego dodatku!!! Nieładnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Normalny Re: Podobał się wam tytuł w GW IP: 70.159.21.* 25.05.06, 01:06 Czy we wszystkim nalezy dopatrywać się spisku antyzagłębiowskiego ? Niektórzy mają jakąś przedziwną obsesje, uczulenie i sarmackom mentalnośc z ubiegłych wieków. Popatrz na mapę i nazwę województwa. To jak maja pisać - wymieniać nazwy geograficzne i regionalne kazdej krainy z ktorej sklada się województwo ? Czego spodziewasz sie po gazecie ktora obsługuje całe województwo - w naszej lokalnej prasie tak nie piszą - chetnie bym kupował tylko gazety zagłebiowskie ale niech coś sobą reprezentują - i chyba w tym jest problem ! Nie kupuj i nie czytaj wyborczej - już widzę jak się zmartwią ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ronnie Re: Podobał się wam tytuł w GW IP: 193.151.48.* 25.05.06, 08:17 Nie chodzi o spisek!!! Ale jeśli np. Ślązacy mają pełne prawo do mówienia o swojej tożsamości, o tym, że są Ślązakami, to dlaczego ja nie mogę mówić, że nie jestem ze Śląska, lecz z Zagłębia. Sosnowiec leży w Zagłębiu i koniec! A w gazecie pracują ludzie z regionu i wydaje mi się, że wielokrotnie słyszeli, że Zagłębiacy (przynajmniej niektórzy!!!) bardzo nie lubią, kiedy mówi się o nich, że mieszkają na Śląsku i że są Ślązakami. Mnie osobiście Ślązacy wcale nie przeszkadzają. Tylko właśnie mówienie i pisanie, że mieszkam na Śląsku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lk Re: Podobał się wam tytuł w GW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.06, 13:47 Zyjecie w nierealu.Trzeba bylo sie przylaczyc do Malopolski bo tam nasze miejsce a nie robic wojewodztwa z tymi hanysami.To wynik biernosci spoleczenstwa w miescie i interesow wladz samozadowych.Oni zawsze kochali slazakow - za komuny slowa Malopolska w odniesieniu do Zaglebia bylo ZAKAZANE...no i tak zostalo. Odpowiedz Link Zgłoś