Dodaj do ulubionych

PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.03, 12:04
droga gazeto jestesmy z II l.o. im emilii plater w sosnowcu. ta szkola to
istne auschwitz, jest jak oboz koncentracyjny a odpowiednikow hitlera jest tu
wielu... TERROR to głowna dewiza naszej szkoly... dyrektorka ktora wyglada i
zachowuje sie jak z innego swiata nie kontaktuje z rzeczywistosica itp.itd.
doluje nas tylko nadchodzaca matura i mowi jakimi debilami jestesmy podobnie
jest z reszta z nauczycielka od angielskiego"gnoic przez 35 min a potem 15
min kartkowka" to jej motto przewodnie. ustrzegajcie sie tej szkoly bo pisac
mozna by wiele ale po comam psuć wam dzien.
Obserwuj wątek
    • Gość: także z Plater Re: PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.03, 13:55
      Takze chodze do Plater i moge o tej szkole powiedziec niewiele dobrego.
      Najbardziej szokuje mnie to, ze rodzice placa na komitet 180 zl, a w zamian
      otrzymuje mozliwosc korzystania z komputerowego zlomu na czytelni. Jakis
      sprytny informatyk zlikwidowal nawet mozliwosc zobaczenia parametru tego
      sprzetu. A przeciez 2 lata temu wymienianio w pracowni komputerowej stare
      sprzety na nowe. A te stare sprzety byly 5 razy lepsze od tego zlomu, z ktorego
      moga korzystac wszyscy uczniowie. Ciekawe gdzie one zginely?

Podsumowujac. W Plater jest 9 kompuerow nowych, z ktorych moga korzystac osoby
      majace akurat lekcje informatyki oraz 1 bardzo bardzo stary zlom dla wszystkich
      (!) chetnych. Ciekawe co robią z pieniedzmi za komitet?
      • Gość: Piekarski Ten kto to zrobił ten ma kape na maxa !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.03, 16:56
        Co wy sobie ku*** myślicie ???!!! Że jak jesteście w domku i bezczelnie
        wyzywacie naszych anuczycieli to myślicie, że wam wszystko wolno ??? Mylicie
        się !!!
        Nie wiem które osoby piszą źle o naszych anuczycielach, ale niech no ja tylko
        dopadnę te osoby. Skoro jesteście takie kozaki to powyzywajcie swoich
        nauczycieli, a odpier****** się od naszych !!! Jeśli macie coś do naszych
        nauczycieli to powiedzcie otwarto, a nie atakujcie z ukrycia. Nasi nauczyciele
        są najlepsi. Jak wam się nie podobają to napiszcie petycje do dyrekcji szkoły
        o jego usunięcie, a nie wyzywajcie na forum miejskim.
        Jeśli jesteście z Plater to puknijcie się w głowy, sami chcieliście tutaj iść,
        a teraz pierdo***** o tym, że jest tutaj nauka. Bo tak jest w liceum.
        Myślicie, że będziecie siedzieć na lekcjach i się opierd**** na lekcjach ???
        Nie ma wała !!! Jak chcecie znaleźć jakąś dobrą robotę to musicie się wykazać,
        jeśli nie checie to idźcie do sekretariatu i wyjmijcie papiery. Nikt wam ku***
        nie broni. Pójdziecie sobie wtedy do Staszica, Roździenia, Korczaka, Norwida
        etc.
        Jeśli nie jesteście z Plater to ku*** nie podskakujcie. Nie wiecie jak jest i
        morda w kubeł. Jeśli chcecie się przekonać to się przepiszcie. Jeśli nie to
        się odpierd***** od naszej szkoły.
        Niech no tylko prokuratura się za was weźmie to się z wami skończy ku***.
        IPki z TPsa i koniec gadania. Będziecie się smażyć w poprawczaku i tyle z tego
        będziecie ku*** mieć.

Tą wiadomość napisałem z tego względu iż się dowiedziałem, że ktoś zwyzywał
        ostro mojego wychowawcę. Jeśli komuś się nie podoba mój wychowawca niech mi to
        powie w twarz. Jak się boi to niech zamknie tą parszywą mordę i się nie
        odzywa. Nie obchodzi mnie czy ten ktoś jest z Plater i ma kiepskie oceny czy
        jest spoza szkoły. Potem moja klasa obrywa za coś czego nie zrobiła. Zostają
        niesłusznie oskarżani na forum szkoły i są linczowani. Jak ma wonty to niech
        mi to powie otwarcie. Jeśli nie to się wezmę za tego kogoś i znajdę go. A jak
        ja go znajdę to znajdzie tego kogoś również władze sądownicze. Skończy się
        wyzywanie nauczycieli na forum i cwaniactwo ku*** mać.

• Gość: Grzegorz Sojka Re: Ten kto to zrobił ten ma kape na maxa !!! IP: *.netium.pl 27.11.03, 12:50
          Koleś, odpowiadasz wszelkim stereotypom dresiarza. Gratuluję. Do Sosnowca
          mam tak daleko, jak Ty do Warszawy, i nic nie obchodzi mnie Twoja szkoła, ale
          po przeczytaniu Twoich wypocin zrobiło mi się Ciebie żal.

Pozdrawiam.
        • Gość: chriser00 Re: Ten kto to zrobił ten ma kape na maxa !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.03, 11:50
          Buhaha
          Chlopczyku szukanie pracy w porownaniu z nauka w Plater nijak sie ma jak
          siedzisz i po nocach zakuwasz i myslisz ze sie przez to na studia po plater
          dostaniesz to sie grubo mylisz dowiedz sie ile osob z tego rocznika sie
          dostalo. Studiuja tylko Ci co sami sie w domu zupelnie czego innego uczyli albo
          na korepetycje uczeszczali. Taka jest prawda ze poziom w tej szkole nie jest
          zbyt wysoki. A twoje gadanie o chwytaniu za morde jest tym bardziej zenujace,
          hm.. mnie za tego posta tez bys chcial chwycic? Podaj maila to wysle Ci swoje
          dane.. A nie bluzgaj na wszystkich nie wiedzac nic o tej szkole, jak ja
          skonczysz to moze cos zrozumiesz, bo narazie to wyglada ze idealnie
          wkomponowales sie w konformistyczny klimat tej szkoly
        • Gość: Piotrek Re: Ten kto to zrobił ten ma kape na maxa !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.04, 23:39
          Posluchaj kolego - rzucanie miesem na forum bardzo zle o Tobie swiadczy. Nie
          powinno sie tak samo szkalowac nauczycieli za ich plecami. Jezeli cos sie komus
          nie podoba to powinien to otwarcie powiedziec - bez epitetow i bluznierstw. A
          jeseli juz piszesz o IPkach z TPSA to jestes troche w bledzie. Po pierwsze sama
          procedura udostepnienia takowych jest bardzo dluga i musi byc poparta co
          najmniej domniemaniem przestepstwa a po drugie pewnie czesc laczy sie modemem
          uzyskujac dynamiczne IP przez DHCP. Takze troche oglady dla wszystkich
          wypowiadajacych sie na forum i dla tych ktorzy "bronia" nauczycieli i tych
          ktorzy ich gania.
    • Gość: Survivor Re: PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach IP: *.swic.dialup.inetia.pl 28.10.03, 15:28
      ocalałem nie po to aby żyć mam mało czasu trzeba dać świadectwo

Taki żart. Platerkę skończyłem parę lat temu i chociaż już wtedy nie dało się
      ukryć, że "Muzeum Brytyjskie w posadach drży", to wspominam starą budę mile i
      mam do niej dużo sentymentu. Faktem jest, że sprzęt do niczego (czy ktoś z Was
      znalazł w IBM PS/2 jabłko, któreśmy tam zainstalowali w 96 roku?), sala
      gimnastyczna haniebna, szatnie raczej paskudne etc. Trudno nie wspomnieć o
      indolencji tzw. czynników i wszystkich nonsensownych lub zwyczajnie błędnych
      decyzjach, które te czynniki podejmują. Ale wystarczy, żeby w tym kosmicznym
      syfie znalazło się parę logicznych (albo wręcz przeciwnie, programowo
      nielogicznych) osób i już może być fajnie. I to na kilka sposobów. Jeśli
      jesteście jednostkami aspołecznymi, olewacie to sobie z góry i żyjecie sobie
      obok tego bajzlu. Jeśli akurat jesteście społecznikami, możecie się zabrać za
      rozmontowywanie systemu. Nawet jeśli Wam nie wyjdzie, to możecie być dumni z
      każdego wrzodu na żołądku wiadomej osoby. Dużo się da zrobić. Was jest z 500
      osób, a kadry z 50. Ale, jak znam życie, 497 z tych pięciuset nigdy nic nie
      zrobi bo: 1. matura; 2. mamie byłoby przykro; 3. nie można rujnować tak
      pięknie zapowiadającej się kariery skorumpowanego samorządowca / podrzędnego
      gryzipiórka etc. Czego i Wam życzę i pomocą służę.

S.
      • Gość: maturzystka Re: PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach IP: *.softpro2.pl 28.10.03, 19:29
        Hahaha! Kolega albo przesadził w skromności mówiąc, że "skończył Platerkę parę
        lat temu" i nie zdaje sobie sprawy jak wygląda życie w niej DZIŚ albo mówimy o
        zupełnie innych szkołach. "Dużo się da zrobić"?? Ciekawe CO W OGÓLE można w tej
        szkole zrobić, jeżeli tych 50 kadry staje okoniem wobec wszystkich inicjatyw,
        podejmowanych przez uczniów, gnoi ich na każdym kroku (moja kochana pani od
        niemca - nigdy jej nie zapomnę:/), a pani dyrektor boi się nawet pozwolić
        uczniom zrobić samodzielnie akademię i każe im odczytywać jakieś śmiertelnie
        nudne referaty o Komisji Edukacji Narodowej. O kompetencjach niektórych
        nauczycieli chyba nie ma sensu nawet wspominać...
        Rozmontowywanie systemu... próbowałam już - poskutkowało, ale nie na długo...
        Niestety, jeśli chcielibyśmy coś zmienić w Plater, trzeba by zawiadomić
        kuratora o tym, co się tu dzieje, ale chyba łatwo sobie wyobrazić, jakby się to
        skończyło..
        Powiem tak - cieszę się, że opuszczam tę szkołę.. za parę lat, gdy odejdzie
        tych kilku nauczycieli, którym się jeszcze chce coś robić z uczniami i
        przynajmniej wysyłają ich na olimpiady, ta szkoła zejdzie na taki poziom, że
        nie będziemy mieli nawet odwagi choćby porównać się do Staszica, nie mówiąc już
        o zajmowaniu jakichkolwiek sensownych miejsc w rankingach szkół.
        Acha, jeszcze mały odnośnik do osoby, która pisała cos o składkach na komitet -
        co powiesz o koszcie tegorocznej studniówki: 260zł(z osobą tow.)/os.? Podobno
        50 złotych z tych pieniędzy ma iść "na maturę"... Oczywiście nie dostaniemy
        nawet zapasowego długopisu, a kanapki i tak przyniosą mamy...:/
        Zresztą o tej szkole można by napisać cały referat naukowy... Albo
        tragikomedię..
        Pozdrowienia dla wszystkich, którzy uczą się w tym obozie przetrwania!3majcie
        się!
        M.
        • Gość: także z Plater Re: PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.03, 22:04
          Może lepiej tak jak klasa IVx pogrozić, że nikt nie pójdzie na studniówkę? Kto
          to wymyślił 160 zł na osobę plus 100 za towarzyszącą. Skandal! No, żeby to było
          jeszcze w lokalu, gdzie jest dużo miejsca, ale na Stołówce Stdenckiej? Ja już
          wolę żeby wynajęli salę gimnastyczną w Staszicu. Przynajmniej wygoda będzie.
          • Gość: netkAa Re: PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach IP: 213.77.65.* 05.11.03, 13:48
            Cieszcie się, że tak tanio !!!! Gdzie indziej ludzie płacą po 400 za
            osobę !!!!!!!!!
            • Gość: Młoda Re: PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.03, 20:25
              Spoko niech placa,ale wez jeszcze pod uwage gdzie,maja ta studniowke i za co
              placa!!A my????My placimy za nic!!!!!!!!Za transporter wodki dla profesorow
              chyba,bo jak mozna placic tyle kasy za Stolowke studencka??????Wytlumaczcie mi
              to!!!!Poza tym te 60 zeta niby na mature na bank nie pojdzie na mature,a poza
              tym gdzies w lutym(jak mi oswiadczono) znowu bedziemy placic kolejana skaldke
              na mature!!!!!
        • Gość: maja Re: PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach IP: 213.25.193.* 07.11.03, 14:04
          Odnośnie 50 zł. za " maturę " Kanapek nie przynoszą mamy , a robię z produktów
          kupionych za te właśnie pieniądze. Co do reszty kwoty za " studniówke " -
          człowieku , chyba nie jadłeś nigdy obiadu w knajpie i nie wiesz ile co
          kosztuje. W tej kwocie masz też opłatę np za muzykę . Jeśli chcesz dokładnie
          wiedzieć na co idą te pieniądze poproś mamę ,żeby zgłosiła się do pracy
          przy "obsłudze matur" i organizacji studniówki. Posądzać ludzi o nieuczciwość
          jest łatwo , gorzej samemu zrobić coś w "czynie społecznyym " , tak jak robią
          to niektóre osoby właśnie przy okazji matur i studniówki ,jeżdżąc własnymi
          samochodami , bez zwrotów za benzynę . Baw sie dobrze na studniówce , zdaj
          maturę , ale miej troche wiary w ludzi , chyba ,że sam(a) jesteś cwaniaczkiem
          i to samo podejrzewasz u innych.
      • Gość: Survivor Survivor komentuje IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 02.11.03, 12:07
        Platerkę skończyłem na tyle dawno, że nie znam nikogo tam dziś
        uczęszczającego, może poza młodszym rodzeństwem moich szkolnych kolegów, a i
        to ze słyszenia tylko. Są to jednak dzieje na tyle niedawne, że moje nazwisko
        (którego ze względów różnych a zrozumiałych nie podam) jeszcze się paru osobom
        kojarzy. Różnie się kojarzy.
        Narzekacie, młodzieży droga, na trampeczki. A to myśmy je wywalczyli i w
        niebyt zepchnęli papućki. Tak, tak, jakkolwiek niedorzecznie to brzmi, to do
        naszych czasów przepisowym obuwiem zmiennym były domowe kapcie. Heroiczna ta
        walka może nie była, a i trampki niby żadna rewelacja, i w sumie czuję się,
        jakbym się kompromitował o tym pisząc, bo zaraz będę udowadniał, że można
        dużo, a wyjeżdżam z trampkami, ale...
        Nawet trampki mogą stać się narzędziem to naruszenia fundamentów skostniałego
        systemu. W każdym razie neohipisowska oraz grunge'owa młodzież, która za
        naszych czasów uczęszczała do świeżo różowej budy obficie, w przepisowych
        trampkach wyglądała wyjątkowo nieprzepisowo. Ale na to akurat nie było
        paragrafów.
        Nieśmiertelna Edyta była za naszych czasów bohaterką drukowanej telenoweli w
        gazecie rozchodzącej się co tydzień w stu egzemplarzach.
        Akademie i różne takie robiliśmy sami, jeśli uważaliśmy to za sensowne, albo z
        nauczycielem, który wiedział, że nie należy nas kompromitować, a o którym my
        wiedzieliśmy, że nie wymyśli niczego poniżej poziomu. I raczej nikt nie
        proponował nam niczego smutnego i bez sensu. Wiedzieli, że jeśli nas
        zniechęcą, to będą mieli większy problem od tych, których mogliby nam
        przysporzyć. Najzwyczajniej w świecie liczyli się z nami. Może dlatego, że
        byliśmy w stanie robić rzeczy, o których oni nie wiedzieli, że są możliwe. I
        były to rzeczy dla nas, ale na tyle niealternatywne, że można było je
        podciągnąć pod promocję szkoły. Kompromis? Być może, ale po każdej takiej
        imprezie można było jeszcze coś niszowego wyszarpać. Taki sobie handelek albo,
        teraz będzie żart, partnerskie stosunki.
        Spięcia na linii czynniki - my nagłaśnialiśmy. Pełna kultura i stanowczość.
        Raz udało nam się nawet całkiem zgrabnie skompromitować jakieś porządkowe
        postanowienie Rady P. Skończyło się na dywaniku, ale nic nam nie można było
        zrobić. Bo to my kręciliśmy tą budą, to dzięki nam pojawiała się ona na
        afiszach i w gazetach, więc jak by to wyglądało, gdyby nagle wyleciał jeden
        czy drugi zasłużony animator życia pozaszkolnego, menedżer kultury i sztuki?
        Byliśmy górą, a w każdym razie tak się wydawało wielu z nas, a to już dużo.
        Na koniec mała uwaga natury fizycznej, chociaż z fizyki zawsze byłem noga,
        mimo świętej Pani Profesor (w imieniu wielu dziękuję). Energii jest w Was dużo
        (nawet średnia długość postu, pomijając chamskie połajanki, jest w tym wątku
        ponadprzeciętna), z tym że straty tej energii wahają się w granicach
        przynajmniej 80%. Forum to jest coś, ale przede wszystkim daje dowód Waszej
        bezsilności. A nic tak nie cieszy Przedwiecznej Pani Soc (porównaj Ingsoc,
        G.Orwell, 1984), jak bezsilność i apatia młodzieży.
        Chętnie bym z Wami pogadał w tzw. realu, ale się pewnie będziecie bali, że
        przychodzę z Krainy Deszczowców. A adresu e-mail nie podam, bo poziom
        niektórych wypowiedzi wskazuje na to, że mógłbym zostać zaspamowany na śmierć.
        Pozdrawiam i wszystkiego najlepszego życzę (zresztą pewnie jeszcze zajrzę).
        S.

PS Nauczyciele nie zarabiają 700. Większość z nich bierze w granicach 1500+,
        no i oczywiście Plater to nie jest jedyne źródło ich zarobków. "Nauczyciel z
        Plater" to dobry chwyt przy negocjowaniu ceny korepetycji na przykład.
        • Gość: bug11 Re: Survivor komentuje IP: *.smstv.pl / *.smstv.pl 18.11.03, 13:32
          1500+ ? Facet popracuj 1 miesiąc a zobaczysz, czy da się utrzymać rodzinę z
          pensji.Miłego" odchudzania" rodziny
      • Gość: monika DO WSZYSTKICH!!! jak tam jest naprawde??? IP: *.smstv.pl / *.smstv.pl 27.11.03, 13:21
      • Gość: MONIKA DO WSZYSTKICH!!! jak tam jest naprawde??? IP: *.smstv.pl / *.smstv.pl 27.11.03, 13:26
        KONCZE GIMNAZJUM I W ZWIAZKU Z TYM WYBIERAM SIE DO DOSC DOBREGO LICEUM ALE PO
        WASZYCH WYPOWIEDZIACH WIDAC ZE NIE LUBICIE PLATERKI PYTANIE MAM CZEMU? I CZEMU
        TAM POSZLISCIESKORO JEST TAM AZ TAK ZLE???
        • Gość: była uczennica Re: DO WSZYSTKICH!!! jak tam jest naprawde??? IP: *.softpro2.pl 02.12.03, 21:18
          kochanie!!! ja tez jestem byłą uczennica rej szkoły aczkolwiek nie
          absolwentką!!! zrezygnowałam z nauki (czyt. męczarni) w tej katowni po trzech
          latach!!! przeniosłam się do normalnego liceum gdzie spokojnie przebrnęłam 4
          klasę bez żadnych ale i zdałam maturkę na luzie bez żadnych stresów!!!
          a wracając do twojego pytania dlaczego tam poszłam???? poszłam tam bo zawsze
          jak się kogoś pytałam co sądzi o tym liceum to zawsze opowiadali w samych
          superlatywach!!!a tak naprawdę to nie jest ta szkoła zajebista!!! no chyba że
          dla zagorzałych fanatyków kucia przez 24 godziny na dobe!!!:))) a ja do takich
          nie należę!!!!:))) więc poszłam tam i się przekonałam jak jest naprawdę...moje
          zdrowie psychiczne troszeczkę się pogorszyło...
          nie wspomne już o odmiennej orientacji seksualnej pewnej nauczycielki języka
          angielskiego, która się nademną znęcała...ale pozostawie to bez komentarza...
          tak więc Monisiu zastanów się gdzie chcesz kontynuować naukę...życzę ci
          powodzenia w życiu i przy wyborze szkoły...pozdrawiam
    • Gość: Cover Re: PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach IP: 80.48.246.* 28.10.03, 18:24
      nie ma obowiązku chodzenia akurat do tej szkoły !
      • Gość: Samael Re: PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.03, 19:20
        Kiedy zacząłem uczęszczać do tej osławionej różowej instytucji uważałem że jest
        super. Ale z czasem wszystko zaczęło się zmieniać razem z moim zdanie na ten
        temat. Z roku na rok moja ocena owej szkoły drastycznie się pogarszała. Obecnie
        uczęszczając do II L.O. mogę ze szczerym sercem stwierdzić że jest do dupy i to
        w pełnym tego słowa znaczeniu. Codziennie mijając mury tej szkoły mówiąc
        językiem kolokwialnym chce mi się rzygać. Nie cierpię tej szkoły ioraz
        wszystkiego i wszystkich z nią związanych. Nauczycieli którzy zasługują na
        szacunek i uznanie można policzyć na palcach jednej ręki, reszta odpierdziela
        tę robotę mając w dupie wszystko i wszystkich. Ogólnie szkoła bazuje na
        umiejętnościach i sukcesach uczniów którzy do niej uczęszczają, w żaden sposób
        nie mając w nich udziałów a nawet przeszkadzając w realizowaniu własnych
        zainteresowań. Po ponad 3 latach nauki w tym różowym burdelu mogę spokojnie
        pokusić się o stwierdzenie, że szkoła nie dała mi nic i gdyby nie moja praca
        nic bym w życiu nie osiągnął a dostanie się na studia graniczyłoby z cudem.
        Jeśli ktokolwiek kiedyś będzie się zastanawiał nad pójście do tej szkoły radzę
        mu żeby się głęboko zastanowił.
        • Gość: maturzystka Re: PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach IP: *.softpro2.pl 28.10.03, 19:32
          Brawa dla kolegi. Podpisuję się pod wszystkim, co powyżej napisane! :]
        • Gość: Oprych Re: PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.03, 19:44
          Ta szkoła jedzie tylko na opinii!Przychodząc do niej słyszałem że nauczyciele
          nie traktują w plater uczniów przedmiotowo - i powiem że to gówno prawda!!
          Uczeń ma tu tylko obowiązki a nie prawa-przykład:chcąc pograć w pilkę na
          wolnej lekcji (czytelni) musze liczyć sie telefonem wychowawczyni do domu,w
          którym przedstawia mnie jako chuligana ignorującego "STATUT SZKOŁY"!!!Tylko
          czemu nie mówi sie o ignorowaniu i łamaniu zasad Sw. Statutu przez
          naszych "kochanych" nauczycieli (nie mówiąc o służbach porządkowych -
          wiadoma "szczupła" osoba u wrót naszej kaźni)? Poza tym czemu każdy nauczyciel
          uprwia namiętnie hipokryzję mowiąc:"Ja zdaje sobie sprawę że są inne
          przedmioty niż mój..." i zadaje nam 5!(5 silnia:)) zadań do domu?Albo dlaczego
          skoro nie zdaje matury z danego języka mam kupowac 7 książek pt."Repetytorium
          takiej czy innej baby...Matura to przyjemność"?Podsumowując:Chcesz zniszczyć
          sobie psychikę przyjdź do różowej Emilki...Członek pokolenia platerańskich
          kolumbów ze zniszczoną psychą.
          • Gość: !!!!!!!!!!!!! Re: PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.03, 23:20
            Grzybie Ty jeden przeambitny!!! gdzie to do plater z wiedza matematyczna
            wyceniona na 0.5 pkt co?????!!!!!!! daj se lepiej siana i idz sie wreszcie
            utop bo poprzedni zamach na wlasne zycie niestety ci nie wyszedl!!!! czego
            ogromnie zalujemy!!! heh.. zycze wiecej zgonow na imprezach-moze sie wreszcie
            wykonczysz!!!
            • Gość: ????? Re: PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.03, 23:22
              Nie rozumiemy się dalej????
            • Gość: ### [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.03, 14:12
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • Gość: xxx [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.03, 14:09
            • Gość: xxx [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.03, 14:26
          • Gość: ja!!!! Re: PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.03, 14:05
            a kurde wkurzacie mnie juz z tym FORUM!!!! po co zescie szli jak teraz tak na
            to napiepszacie!!! wasz wybor a ze sie nie powiodl to macie PECHA!!! trzeba
            bylo isc do rozdzienia!! my tam mamy sposoby na nieznosnych nauczycieli!!:))))
            pozdro dla everybody!!
        • Gość: Tadzio [...] IP: *.smstv.pl / *.smstv.pl 29.10.03, 23:06
        • Gość: Misiek Re: PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach IP: *.smstv.pl / *.smstv.pl 29.10.03, 23:12
          Ale przynudzasz koleś. Powiedz poprostu że jesteś za głupi na tą szkołę i
          wszystko będzie ok. To nie wstyd być ułomem.
        • Gość: :P:P:P [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.03, 23:12
        • Gość: yyy Re: PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.03, 23:20
          Jazda!!!
        • Gość: Wróżka Re: PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach IP: *.smstv.pl / *.smstv.pl 29.10.03, 23:23
          Co ty wypisujesz koleś?? Lepiej poucz się matmy bo będzie ciężko :) ze zdaniem
          • Gość: mama [...] IP: *.smstv.pl / *.smstv.pl 29.10.03, 23:27
          • Gość: ``` [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.03, 14:41
        • Gość: Olisadebe Re: PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach IP: *.smstv.pl / *.smstv.pl 29.10.03, 23:26
          Joł joł. Zgadzam się z tobą w pełni mój czarny bracie.
        • Gość: poeta moralizator Chłopcy! Przestańcie sobie żarty robić IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.03, 23:34
          Nie róbcie z siebie szkolnych żartownisiów. Plater to nie przedszkole. To
          zachowanie rodem spod budki z piwem.
        • Gość: :P:P:P [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.03, 14:32
        • Gość: Morgan. Re: PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.03, 22:41
          Jak to kiedyś powiedziął mj kilka lat starszy kuzyn: "ta szkoła jest różowa -
          to nie może wróżyć nic dobrego..." dlatego oboje wybraliśmy budynek po drugiej
          stronie torów :-) jak sie okazuje w świetle ostatnich wydarzeń, nie wiem czy
          słusznie - przeciesh to szkoła ćpunów.. Hm... na szczeście to jush za mną... i
          mimo wszystkich sytuacji które nie były zbyt miłe i przyjazne uczniowi
          wspominam spędzone tam lata bardzo ciepło... nie o tym jednak chciałam...
          Jeśli chodzi o Plater to właściwie z kadry miałam kontakt tylko z jedną osobą -
          a mianowicie z prof. Walińskim i mimo różnych dziwnych historii które o nim
          słyszałam osobiście chciałabym mieć takiego polonistę... wiec może to tylko
          kwestia postrzegania i nastawienia?
    • Gość: teave Re: PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.03, 21:27
      Ludzie, Was chyba dopadła jesienno - maturalna depresja!! Po pierwsze, nikt Was
      nie zmusza, byście tkwili w tym konkretnym liceum. Zawsze możecie zabrać
      papiery i zmienić szkołę. Po drugie, niedociągnięcia (te większe i te mniejsze)
      zdarzają się wszędzie i trudno oczekiwać, by Plater było jakimś wyjątkiem. Po
      trzecie, to Wy tworzycie tę szkołę, od Waszej inicjatywy zależy, czy na
      akademiach będziecie odczytywać jakieś nudy. Za moich czasów w II L.O. dało się
      zorganizować coś własnego, trzeba było tylko przekonać do tego pomysłu
      nauczyciela. Więc jeśli naprawdę Wam zależy, to znajdziecie jakiś sposób, żeby
      obejść system...
      Trzymajcie się wszyscy Plateranie:)Cztery lata w różowym budynku dadzą Wam
      więcej niż niż myślicie. (Niekoniecznie wiedzy książkowej...)
      • Gość: ustawowo zakazane Re: PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.03, 22:25
        Człowieku co Ty wypisujesz???

Nikt mnie nie zmusza. No a gdzie pójdę? Czy czwarta klasa to odpowiedni moment
        na zmianę szkoły i przyjaciół???

Co do akademii to się głęboko mylisz, że na akademii można zrobić
        przedstawienie. Miało być, ale decyzje szkolnej "góry" spowodowały, że był
        tylko odczyt arcynudnego referatu o KEN.

Jest kilku dobrych nauczycieli np. pewna pani prof. od matematyki (ust. o ochr.
        danych osobowych), a są tacy, którzy w ogóle nie umieją uczyć i nie wiem jak w
        ogóle mogli trafić do tejże szkoły np. pewna pani prof. o chemii. Oto schemat
        lekcji chemii: 15 min luźnej rozmowy, 10 lekcji, której nie można nazwać nawet
        wykładem, a na koniec rozwiążcie w grupach zadania na ocenę. A sprawdzonych
        zostało może 1 na 3 takie prace w grupach, 2 na 3 sprawdziany (kartkówki,
        całogodzinne). Najczęściej oceny za sprawdziany wpisywane były tuż przed
        wystawieniem ocen, choć sprawdzian miał mniejsce 2-3 miesiące wcześniej. Ktoś
        może wie coś więcej o prof.X?
        • Gość: eliana Re: PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.03, 19:58
          fajnie że sie teraz zorientowałes/as ze ci sie szkola nie podoba, co moze
          dostawanine piatek za nic jak w pedalowie sie skonczylo i nagle zajawka ze cos
          jest nie tak, moze od razu trzeba bylo zaczac od czegos prostrzego bo chyba
          nikt ci nie mowil ze jest latwo
      • Gość: uczennice [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.03, 11:43
    • Gość: Edyta i Mieciu cudowna para na rozowym korytarzu IP: *.smstv.pl / *.smstv.pl 28.10.03, 23:03
      Ja z moją dziewczyną też chodze do tej wspaniałej szkoły. Znamy te wszystkie
      problemy o których piszecie, ale my je olewamy. Chcemy tylko przejść przez tą
      szkołę i tyle. Dla nas nie licza sie bariery stawiane przez belferkow, mamy
      siebie. Ta dziewczyna odmieniła moje życie.Teraz nie wyobrażam sobie życia bez
      niej. Jest podstawą mojej egzystencji. Wspolnie pokonujemy kolejne wyzwania. A
      ze jestesmy w rownoleglych klasach czesto dajemy sobie pytanka na klasowki :)

Dzieki tej cudownej szkole poznalam kogos dla kogo zdolna jestem zrobic wiele,
      a w zasadzie wszystko . Ten cudowny chlopiec jest dla mnie opoka wsrod ogromu
      przeszkod i trudow jakie napotykam w swym codziennym plateranskim zyciu. Teraz
      wiem ze wsrod zadnych krwi nauczycielskich istot jest jeszcze ktos kto mnie
      kocha .

Pozdrawiamy wszystkich i życzymy aby tak jak my znaleźli swoją drugą połowę i
      mimo ogromu trudności kochali się i szli przez życie razem.

• Gość: Ali G [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.03, 23:26
        • Gość: X man Re: cudowna para na rozowym korytarzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.03, 23:27
          Brawo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: xxxxxxx Re: cudowna para na rozowym korytarzu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.03, 17:18
            WYLUZUJCIE PLATER NIE JEST TAKIE ZŁE,CZASAMI NIE DA SIE WYTRZYMAĆ NO ALE
            NIESTETY TU SIE BAWIĄZ Z NAMI.ZROZUMCIE NIE MAMY PO 6 LATEK JESTEŚMY JUŻ
            DOROŚLI I SAMI WYBIERA SOBIE SZKOŁE!NIE JESTEM ZACHWYCONA TA "RÓŻOWĄ BUDKĄ"ALE
            JAKOS MUSZE TO PRZEŻYC!A OCENY-FAKT MAM NARAZIE BEZNADZIEJNE I PORÓWNUJĄC MOJE
            WYNIKI Z GIMNAZJUM SPADŁAM TOTALNIE-ALE PO PROSTU TO OLAŁAM,ZDAC ZDAM NIE JEST
            AŻ TAK TRAGICZNIE!A PLATER NIE JEST NA PEWNO AUSCHWITZ,NIE BĄDZMY KOMPLETNIE
            BEZNADZIEJNI I PORÓWNUJMY TEGO PIEKŁAM I JEGO OFIAR DO SZKOŁY Z OKREŚLONYMI
            ZASADAMI:)GŁOWA DO GÓRY!!!
            • Gość: Oprych Re: cudowna para na rozowym korytarzu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.03, 17:38
              Ja nie mogę co ty bredzisz??To sie w pale nie mieści!!
      • Gość: Oprych [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.03, 21:22
      • oleczeq Re: cudowna para na rozowym korytarzu 23.05.04, 13:02
        Kochani, przecież nie każdy ma swoją drugą połowę w tej szkole, tak samo nie
        każdemu dane jest ją znaleźć. Przez takie wywody budujecie zawiść skierowaną w
        was.
    • Gość: także z Plater Czy szkola rozliczyla sie z pieniedzy komitetu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.03, 23:35
      Jestem bardzo ciekawy, gdize można znaleźć rozliczenie się szkoły z pieniędzy
      wpłacanych na komitet rodzicielski. Co za nie kupiono??? Komputer do
      czytelnii?? Nowe ksero????

A teraz może coś o sporcie w szkole.
      Kto ukradł paletki do ping-ponga??? Podobno przed wakacjami kupiono nowe, a
      teraz panowie profesorowie od wf nie chcą ich pożyczać, bo pokradli.
      Kto zakzał gry w uni-hokeja na auli??? Teraz grupy, które mają wf na auli muszą
      co tydzień mieć tylko i wyłącznie ćwiczenia!!!! No i jak tu się odstresować gdy
      nie można pograć.
    • Gość: absolwent Re: PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach IP: phoenix:* / 192.168.5.* 29.10.03, 14:59
      Ten wątek wygląda na sponsorowany, żeby dokopać dyrekcji. Cociaż skończyłem
      Plater już dość dawno, jednak to co piszecie w postach jest pisane jakby na
      zamówienie i sposób pisania nie świadczy , że piszą to uczniowie. Po awanturze
      w I LO , gdzie zmuszono dyrektorke do rezygnacji, ktoś chce wykorzystać forum
      do swoich celów. Ale sytuacja u nas nie ma nic wspólnego z Roździeniem i takie
      działanie jest niedopuszczalne. Nie dajcie sie podpuszczać !!! Można znaleźć
      zawsze niezadowolonych, lecz sytuacji patologicznej tu nie ma .
      • Gość: Oprych [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.03, 15:19
      • Gość: także z Plater Re: PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.03, 15:51
        Jeśli coś tu wygląda na sponsorowane to zapraszam przed szkołę. Zapytaj losowo
        wybranego czwartoklasistę z Plater co sądzi o tej szkole. Raczej nie usłsyszych
        żadnych komplementów.
    • Gość: maturzyści Re: PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach IP: *.tele3.pl 29.10.03, 15:14
      Jezeli chcesz miec nerwice i mysli samobujcze zapraszamy do tej pieknej
      rózowej szkoły, jej kolor cłkowicie odzwierciedla sytułacje panującaw szole!
      Kazdy nauczyciel mysli tylko o sobie,jesteśmy w czwartej klasie, powinniśmy
      dostać troche luzu aby móc zacząć sie uczyc przemiotow maturalnych jednak w
      tej szkole to niemożliwe! mało jest nauczycieli ktorzy potrafia czegos
      nauczyc, poziom nauczania jezykow jest mizerny,idac do plater umialam bardziej
      angielski niz w tym momencie, przez 4 late dostawalismy coraz to gorsze
      nauczycielki, obecna zamiast cos wytlumaczyć bazgra cos na tablicy a potem
      każe sie nauczyć 60 stron z ksiazki. Co do sprawy studniówki to sie nie
      wypowiedam bo musiałabym urzyć niecenzuralnych słów! kosztowało mnie juz to
      tyle nerwów, kłótni z mamą pewnego ucznia której zawdzięczamy tak fajne
      miejsce na studniówke!!
      • Gość: Oprych Re: PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.03, 15:26
        Są jeszcze jakieś orły co lubią tę szkołę??Niech napiszą to im powiem co o tym
        myślę!I normalnie chćbym miał tu kogoś gnoić "...godzinę czy dwie..." to
        chętnie to zrobię.
      • Gość: WERA Re: PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 29.10.03, 22:06
        Chlopcze naucz sie pisac albo zalatw sobie zaswiadczenie o dysleksji
    • Gość: plateranka :] plater rulaaaa :D hyhyhyh IP: *.syscomp.pl / *.crowley.pl 29.10.03, 15:55
      nio wiec zgadzam się ze wszystkim, o czym wspomnieli moi poprzednicy
      uczęszczający wciąż do tejże pięknej, różowej instytucji kształcenia
      młodzieży.. hehe najlepiej atmosferę w szkole odzwierciedlał napis, który
      jeszcze do niedawna znajdował się na drzwiach do szatni: ARBEIT MACHT FREI...
      warto wspomnieć, iż wejście główne do szkoły nie jest dla plebsu (czyt.
      uczniów), tylko dla tych lepszych (nadludzi), czyli kadry. My natomiast
      wchodzimy przez śmierdzącą, pokrytą tu i ówdzie grzybami, szatnię. Ale to
      jeszcze nic, główną pasją naszej wychowawczyni w 1, 2 i 3 klasie było
      sprawdzanie obuwia, dzień w dzień. Jak nie było trampeczków, to zapisywała w
      kajeciku, coby potem obniżyć za to zachowanie.. Ale oczywiście to jest mało
      ważne, ważniejszym czynnikiem wpływającym na moje zdanie na temat tej
      instytucji jest stosunek nauczycieli do uczniów, który momentami przypomina SS.
      Nie dość, że kadra olewa swoje obowiązki, dyktuje notatki w tempie 1000 słów na
      minutę, bardzo często na przerwie, nie patrząc na to, czy rozumiemy, co piszemy
      i czy nas to obchodzi, wymaga wiadomości nie wiadomo skąd, to jeszcze na
      dodatek beszta nas na każdym kroku.. Są oczywiście wyjątki (niestety niewielkie
      jest to grono) od tego typu zachowań, szczególnym szacunkiem cała społeczność
      uczniowska darzy pewną nauczycielke matematyki oraz jej przyjaciółkę, która
      uczy historii. Ale ogólnie pani dyrektor w swoich plisowanych spódniczkach daje
      świadectwo o całej szkole. Tak naprawdę nic do niej nie mam, ale mogło by być
      tutaj zupełnie inaczej. A najbardziej liczy się w szkole oczywiście nasza para:
      Edyta & Miecio :]] CERBER KRÓLUJE. :D Aha, jeszcze jedno! Jeżeli twoją pasją
      życiową jest sport, to przyjdź do Plater, tutaj mamy siłownię (koło jadalni dla
      niezaznajomionych), stół do ping-ponga, hale sportową, aulę, na której można
      (tylko na zerowce) grać w uni hocka, basen (jedyna fajna rzecz w tej szkole)
      raz w tygodniu, sksy na hali sportowej, na których jest taki tłok, ze masakra
      oraz oczywiście stadion przed szkołą.. a także biegi długodystansowe po
      Sielcu :D hyhy pozdrowionka dla wszystkich udręczonych :] peace!!
    • Gość: maturzystka Re: PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach IP: *.softpro2.pl 29.10.03, 16:05
      Nie wierzę po prostu w to, co niektórzy tu piszą... Zwolnili dyrektora w
      Rozdzieniu? Nawet o tym nie wiedziałam!! Człowieku (do tego, kto o tym napisał)
      przejrzyj na oczy! Spisek przeciwko dyrektorowi? Może jeszcze powiesz, że
      uczniowie Plater to mafia, a pani z szatni to Al Capone?! To wszystko co tutaj
      jest napisane to nie jakaś zmowa przeciwko Gronu II LO - to jest wyraz tego
      wszystkiego, co myślą wszyscy w Plater, tylko boją się o tym powiedzieć
      otwarcie. Nienawidzimy tej szkoły. Dyrekcja wymysla sobie "Modele absolwenta" i
      robi wszystko, żebyśmy po skończeniu Plater przedstawiali ich całkowite
      przeciwieństwo. Zabijają w nas kreatywność, niszczą chęć do rozwijania wiedzy,
      zaniżają poczucie własnej wartości i wpajają skrajny pesymizm.
      I niech mi nikt nie wciska kitu, że w Plater nie szerzy sie patologia: niektóre
      dziewczyny wpadają w anoreksję, 1/3 uczniów, jeśli jest odpornych psychicznie,
      chodzi zestresowanych w takim stopniu,ze bez przerwy trzesa sie im rece; reszta
      nie ma innego wyjscia, jak tylko a) opuszczać tyle zajec ile sie tylko da b)
      wpasc w gleboka depresje.
      Podsumowując - jedyne co mogą dać nam 4 lata w tej szkole to totalne załamanie
      psychiczne.. mam nadzieje,ze nie wiecej, jak nam tego życzył/a nam
      któryś/któraś kolega/koleżanka...
      Pozdrawiam osobe, ktorą uczy "moja" pani od chemii - ja tez JĄ kocham :/
      • Gość: f/y/a Re: PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach IP: *.swic.dialup.inetia.pl 29.10.03, 16:27
        widze ze moj artykuł wzburzył fale zainteresowan.....nie chodzilo mi o to by
        kogos obrazac zalozyc spisek jak niektorzy twirdza...ale by w koncu ktos
        powiedzial jak to wyglada. non stop slysze albo od maturzystow ze kapa bo ich
        strasza ze matura i wreszcie powinni sie zachowywac jak uczniowie tej szkoly i
        wziasc sie do nauki albo ze za studiowke trzeba placic gore kasy a i tak
        jedzenie przyniescie sobie sami.... uczniowie 2 klas tez sa juz starzseni
        matura i ledwo wyrabiaja ... widok ucznia siedzacego samotnie na korytarzu z
        ksiazka (lub jesli bez ksiazki to smutny wzrok spuszczona glowa i wyraz
        wyczerpania bardziej psychicznego na twarzy niz fizycznego) to normalka... a
        pierwaszki no coz zauwazylem ze tez sa niezle wystrachane...i kazda lekcja
        przyprawia ich nie o drgawki(bo to juz nawet nie sa dreszcze).... z jednej
        strony szkola jak szkola wymaga... no coz sami taka wybralismy ...ale litosci
        przeciez jesli nawet nauczyciele nie sa tu dla nas to sa chyba chociaz po to by
        nam pomoc a nie nas dobic.
        • Gość: sternlein [...] IP: 195.117.103.* 29.10.03, 17:05
      • Gość: teave Re: PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.03, 22:45
        Co Was nie zabije, uczyni Was silniejszymi...
    • Gość: Bąku [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.03, 17:12
    • Gość: plateranka... Re: PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach IP: 213.17.237.* 29.10.03, 17:18
      ..Co tu dużo mówić...nauczycielka od matmy na dyrektorke!!! O i jeszcze na
      nasza wychowawczynie...bybloby milo..W końcu miałby nas ktoś miły,
      uprzejmy..kto nie życzyłby nam...(deliiatnie mówiąc) żle, i nie spisywal kto
      przyniosl rolke papieru, kto ma trampkli, a kto vansy...itp. pierdoły.I w
      koncu nie czuylibysmy sie zastraszani przez naszych "opiekunow"...ale to tylko
      marzenia. Tak na wszelki wypadek nie mowmy, ze juz gorzej byc nie moze bo ONI
      nam pokaza ze sie mylilismy. Bawmy sie przynajmniej dobrze na studniowce.. i
      zapomnijmy choc na chwile..:)
      • Gość: plateranka :] Re: PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach IP: *.syscomp.pl / *.crowley.pl 29.10.03, 17:32
        NIECH MOC PANI B. BEDZIE ZE WSZYSTKIMI DZIELNYMI PLATERANAMI!!! :] powiem wam
        jeszcze tylko tyle, że ja przyniosłam i dwie rolki papieru i mydło, może jak
        kiedyś odważę się wejść do szaletu :D to zastane tam jakieś resztki
        srajtaśmy :D hehe no nic, trza by sie zacząć uczyć do maturki hihihi nio na
        koniec przytoczę tutaj genialną wypowiedź Laski w kultowym filmie "Chłopaki nie
        płaczą", która powinna być dewizą dla nas wszystkich: "TRZEBA SIĘ
        WYLUZOOOWAĆ" :] 3majmy się, do końca roku szkolnego już niedaleko ;))
        • Gość: plateranka... Re: PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach IP: 213.17.237.* 29.10.03, 17:40
          ...sesesese...normalnie tinky wiedziałam, ze to ty napisalas... :) (y)
      • Gość: Slasher@work Re: PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach IP: 62.233.185.* 05.11.03, 21:35
        Yo, Plateranko zawiadom mnie o jaką matematyczkę Ci chodzi?
        Pani W?A może pani B?
        Po prostu muszę to wiedzieć!!!
        • Gość: plateranka :] Re: PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach IP: *.syscomp.pl / *.crowley.pl 06.11.03, 16:19
          hmmm no w sumie to chodzi o pania B. (ale to jej imie :))) ktore ni stad ni
          zowad jest mi bardzo bliskie :))))
    • Gość: także z Plater Re: PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.03, 18:55
      Pani B. i A. wrzeszczą na lekcjach. No dobrze. Jeśli ktoś pomimo stań tych dwu
      pań profesorek nic dalej nie umie? Powinien wiedzieć, że matma i historia to
      nie np. chemia z panią B., gdzie może sobie wszyściutko olać, tak jak ta
      nauczycielka olewa wszystkich. Przynajmniej po lekcjach z prof.A. od historii i
      B. od matmy zostaje coś w głowie. A po chemii z prof.B?
      • Gość: bob Re: PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.03, 18:58
        Żeby zobaczyć terror powinieneś ze mną chodzić do Plater kiedy Władza Ludowa w
        osobach pań B i A, przy pomocy różnych tajnych wspólpracownikow Służby
        Bezpieczeństawa sprawowała rządy w szkole. Nie życzę ci takich przygod, do dziś
        nie śpię po nocach. Takiej perfidii, podsłuchiwania ani donoszenia nigdy nie
        spotkałem! Dopiero było na co patrzeć! Nie wierzę, żeby przefarbowały sie na
        różowo. Różowa szkola mi sie podoba. To co teraz piszecie o Plater to bajka!
        • Gość: Jenisarai Re: PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.03, 18:01
          Ja nie wiem czemu wy tak źle wyrażacie się o mojej szkole!
          Przecież wszystkiego można się nauczyć nie trzeba tylko spać jak mój qmpel!
          A pozatym każdy może sie ubierać jak chce(patrz pani dyrektor)!
          I nauka jest tu łatwa przytocze jedno z często powtarzanych haseł propagandowych
          jednej z nauczycielek, cytuje: "Przecież to jest proste jak konstrukcja CEPA"
    • Gość: absolwent Re: PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach IP: phoenix:* / 192.168.5.* 29.10.03, 19:26
      To jest śmieszne. Za moich czasów ludzie mieli charakter. A teraz byle guwno i
      rozpacz .......
      • Gość: Kolejna Plateranka Re: PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.03, 19:50
        Człowieku,czy to że nie zgadzamy się aby ta szkoła zniszczyła nam życie
        uważasz za brak charakteru??Łatwo jest komentować gdy się nie chodzi do tego
        różowego więzienia.
      • Gość: Oprych Re: PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.03, 20:01
        Absolwencie:"gówno" pisze sie tak jak ja napisałem a nie jak ty"guwno";to
        raz.Dwa:skoro ja mogłem spać przez 3 lata na niemieckim z pewną panią co jej
        już nie ma w szkole i miałem przyzwoite oceny,to chyba świadczy o jakiejś
        patologii.I to nie w moim wykonaniu tylko owej pani,która NIKOGO nie potrafiła
        zainteresować lekcją i tłumaczyła sie za postawienie kapy przez pół godziny
        nastepnie przechodząc do informowania nas o naszym nieuctwie przez reszte
        lekcji.W takim razie czego sie miałem uczyć skoro nie przeprowadzała lekcji?
        Trzy:Chemia z panią B nie wyglądała jak ktos to wcześniej opisał tylko gorzej!
        Chemikiem nie byłem nigdy ale po jej lekcjach zapomniałem już wzoru wody!Nie
        dość że poprawy przeprowadza(ła) w soboty,co jest łamaniem zdaje sie
        Św.Statutu bo w soboty chodzi sie do szkoły tylko kiedy coś odrabiamy(!) i nie
        było innych terminów,to jeszcze robiła własnej klasie chryje za
        nieprzychodzenie punktualnie na wychowawczą(7:30!) podczas gdy ona,jeżeli
        wogóle przyszła,to piła sobie kawusie na zapleczu(czasem z uczniami!)
        Na zakończenie proponuje przedstawić dyrce nowy model absolwenta-
        Platerfucker'a.Jako przykład można podać uczniów z mojej klasy IVx.I
        jeśli"...ja nikomu nie przeszkadzam..."to coś jeszcze tu napisze.
    • Gość: także z Plater Statut II LO... z własnymi komentarzami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.03, 19:46
      R O Z D Z . I I
      Cele i zadania szkoły

§4.

Szkoła realizuje cele określone w "Ustawie (...), a w szczególności:
      1. Umożliwia zdobywanie wiedzy i umiejętności niezbędnych do uzyskania
      świadectwa ukończenia Szkoły. (*jak sądzę zdania matury już nie!)
      2. Umożliwia absolwentom dokonanie świadomego wyboru dalszego kierunku
      kształcenia lub wykonywania wybranego zawodu (*ktoś chyba łamie statut!!! Jak
      można dokonać świadomego wyboru, gdy dzisiaj muszę nauczyć się na to, na to...,
      jutro znów na to, na to... i tak w nieskończoność)
      3. Kształtuje środowisko wychowawcze, sprzyjające realizowaniu celów wg zasad
      określonych w ustawie, stosownie do warunków Szkoły (* :-D)
      4. Sprawuje opiekę nad uczniami odpowiednio do ich potrzeb oraz możliwości
      szkoły (*czyli szkoła nie posiada żadnych możliwości, a przynajmniej niektórzy
      nauczyciele)
      5. Dąży do efektywnej realizacji zasad przyjętych w Misji II LO oraz w Modelu
      Absolwenta

§5.
      W swej pracy Szkoła kieruje się zasadami określonymi w Misji II LO nakazującymi:
      1. Dążyć do wytworzenia autonomicznego klimatu Szkoły. (* no klimat jest na
      prawdę suuuper - nosy w książki, co przerwa!!!)
      2. Tworzyć właściwy kilmat społeczny (klimat interakcji) (* przedstawiciel
      społeczności nr I:"Nauczyłeś się na klasówkę" Przedstawiciel społeczności nr
      II: "Wypiłem kawkę, uczyłem się w nocy, ale zasnąłem nad książkami i nic nie
      umiem!!!". Ten kl. społęczny tworzy ciekawy klimat interakcji: na sprawdzianie
      A:"Jaka jest odp. na pierwsze ?" B:"Sorki nie wiem. Muszę wyciągnąć książkę,
      może tam coś jest")
      3. Zapewniać szeroki wybór nauczanych przedmiotów (* niech przykładem będą
      fakultety. dyrektora wszystkich namawiała na przejście do fakultetu
      geograficznego. Kogoś kto chciał zmienić swoją decyzję dotyczącą fakultetu
      geograficznego czekała decyzja odmowna. Dzięki uporowi zostali jednak oni
      przepisani na fakultet taki, jaki chcieli. Chętnych na geograficzny było za
      mało, więc go zlikwidowali, ale dyrektorka podsumowała to tak:"Przez was
      zniknie jeden etat ze szkoły")
      4. Zapewniać każdemu uczniowi wykorzystanie jego możliwości (* tylko jak to
      zrobić, gdy w klasie 35 osób?)
      5. Zapewniać właściwe warunki dla procesu uczenia się (* większość sal wygląda
      fatalnie!!! Brązowe zacieki na białych ścianach. Zamiast generalnego remontu
      zacieki są zamalowywane (i to też sporadycznie) białą farbą. W niektórych
      salach (np.4) farba odpada od ściany!!!! Ogólnodostępny komputer ma chyba z 8
      lat !!!! itd.)
      6. Wprowadzić partnerskie relacje do edukacji (* czy tak jest? może na kilku
      lekcjach)
      7. Zapewniać równość szans i sprawiedliwość społeczną (* jak tu mówić o
      sprawiedliowość, gdy kolega H. dostaje bdb i bdb-, a kolega N. za dokłądnie to
      samo (słowo w słowo) db, db+)
      8. Propagować model człowieka odpowiadający zmieniającym się warunkom
      rzeczywistości (* czyli kujon i nocny marek)

O statucie to chilowo wszystko, lecz cd. nastąpi ( i to wkrótce)

A teraz coś z "Programu wychowawczego II LO..."
      Celem oddziaływań wychowawczych w II LO jest ukształtowanie osobowości
      wychowanków zbliżonej do ideału wychowawczego sformuowanego w postaci:
      I Modelu absolwenta, tzn. jednostki odznaczającej się:
      1. Wiedzą
      -operatywną
      -funkcjonalną
      (* w rzeczywistości jest tylko encyklopedyczna)
      2. Umiejętnościami:
      - zbierania i przetwarzania informacji
      -komunikowania się
      -współpracy
      -podejmowania decyzji
      -samokształcenia
      (* a jak jest w rzeczywistości? każdy uczy się tego sam; szkoła ma to...)
      3.Postawami wobec rzeczywistości:
      -kreatywności
      -samodzielności
      -aktywności
      -odpowiedzialności
      -krytycyzmu
      -optymizmu
      -kultury osobistej
      (* szczególnie ciekawy jest optymizm)
      4. Postawami etycznymi:
      - uczciwości (* jak tu być uczciwym na sprawdzianie po zawalonej nocy?)
      - tolerancji
      - otwartości (* chyba na książkę)
      5. Identyfikacją z tradycją narodu, regionu i szkoły (* ze szkołą tylko
      identyfikacja negatywna)

Treść "Statutu II Liceum Ogólnokształcącego im. E.Plater" oraz "Programu
      wychowawczego..." zaczerpnięta z książki "O czym uczniowie wiedzieć powinni"
      Sosnowiec 2001, którą otrzymali wszyscy uczniowie II LO w 2001 roku.
      • Gość: Oprych Re: Statut II LO... z własnymi komentarzami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.03, 20:20
        Aruna wspiąłeś sie na wyżyny pisarstwa tym statutem.W pełni sie zgadzam.Nic
        dodać nic ująć.No może poza tytułem,który brzmieć powinien chyba raczej"Czego
        uczniowie nie powinni czytać."A powinna ta książeczka być rozdawana kiedy
        zabraknie owej wspólnotowej srajtaśmy(i tak jej na oczy nigdy nie widzialem).
      • Gość: także z Plater Statut II LO... cd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.03, 22:35
        §11.

2. Uczniom uzdolnionym Szkoła umożliwia:
        a) rozwijanie uzdolnień w kołach zainteresowań i naukowych w placówkach
        pozaszkolnych (*aby nie nadwyrężać naszych belfrów przemęczonych zajęciami z
        nami, a dodatkowo może przecież jeszcze ktoś zarobić)
        b) realizowanie indywidualnego toku nauczania (* z w-f chyba)
        c) realizowanie indywidualnych programów nauczania
        d) ukończenie Szkoły w skróconym czasie (*??? chyba w wydłużonym)

R O Z D Z > I I I
        Zadania i obowiązki pracowników i organów wspierających szkołę [...]

§17.
        Szkoła zapewnia, w miarę posiadanych środków (*a gdzie pieniądze za
        komitet???), opiekę zdrowotną w postaci:
        a) badań profilaktycznych...
        b) udzielania niezbędnej pomocy przez higienistkę szkolną (*aż dwa razy w
        tygodniu można iść do higienistki)
        c) kontroli i opieki stomatologicznej w miarę możliwości (*możliwości nie było
        już przed wydaniem cytowanej broszurki, więc po co to umieszczono???)

R O Z D Z . V I I I
        Uczniowie

§66.
        Uczeń ma prawo do:
        a) reprezentowania Szkoły
        b) właściwie zorganizowanego procesu kształcenia, zgodnego z zasadami higieny
        pracy umysłowej (*czyli siedzenia nad księgami w nocy)
        c) opieki wychowawczej i warunków pobytu w Szkole zapewniającyh bezpieczeństwo,
        ochronę przed wszelkimi formami przemocy fizycznej bądź psychicznej...
        d) korzystania z pomocy stypendialnej...
        e) życzliwego podmiotowego (* jest często przedmiotowe) traktowania w procesie
        dydaktyczno-wychowawczym
        f) swobody wyrażania myśli i przekonań, w szczególności dotyczących życia
        Szkoły (* oby to była prawda) a także światopoglądowych i religijnych - jeśli
        nie narusza tym dobra innych osób
        g) rozwijania zainteresowań, zdolności i talentów (*?)
        h) sprawiedliwej, obiektywnej i jawej oceny (* przeważnie się zgadza, ale
        niestety nie zawsze) oraz ustalonych sposobów kontroli postępów w nauce
        i) pomocy w przypadku trudności w nauce (* ???? no może niektórzy nauczyciele)
        j) ...
        k) korzystania z pomieszczeń szkolnych, sprzętu, środków dydaktycznych,
        księgozbiru biblioteki podczas zajęć pozalecyjnych na ustalonych odrębnie
        warunkach (* w praktyce bardzo rzadko, bo któemu nauczycielowi chce się po
        lekcjach zostać w szkole???)
        l) wpływania na życie Szkoły (...) oraz zrzeszania się w organizacjach i
        zespołach działających w Szkole.

§67.
        Uczeń ma obowiązek:
        a) dokładać wszelkich starań dla uzyskania włąściwych osiągnięć edukacyjnych
        (*jaki nauczyciel taki często i uczeń)
        b) z szacunkiem odnosić się do wszystkich członków społeczności szkolnej,
        szanować prawo
        c) ...
        d) rzestrzegać obowiązujących w Szkole zasad i regulaminów
        e) systematycznie i aktywnie uczestniczyć w zajęciach pozalekcyjnych (* jak
        można nie opuścić dnia w którym są 3 sprawdziany pomimo że uczniowie
        informowali nauczycieli, że w tym dniu mają już sprawdzian? jak można być
        aktywnym jeśli na wykładzie śpi się z nudów?)
        f) punktualnie przybywać na zajęcia
        g) uczeń może opuścić bez usprawiedliwienia 7 godzin lekcyjnych (*1 dzień
        lekcyjny), ale wówczas nie może otrzymać ze sprawowania oceny wyższej niż dobrą
        h) uczniowi, który opuścił bez usprawiedliwienia powyżej 7 godzin obniża się
        ocenę z zachowania do nieodpowiedniej
        i) ...
        j) ...
        k) terminowo i rzetelnie wykonywać przydzielone prace społeczne (*grabienie
        liści wokół szkoły!!!! Oto są nasze prace społeczne!!!)
        l) aktywnie uczestniczyć w życiu Szkoły
        m) brać udział w imprezach szkolnych (wynikających z ceremoniału szkoły)
        (*nudne akademie)
        n) przestrzegać zasad obowiązujących w dniach uroczystości szkolnych, podczas
        których obowiązuje strój galowy (*oczywiście ściśle określony):
        -dziewczęta: biał bluzka, ciemna spódnica (czarna, granatowa, stalowa (*ten
        punkt jest i tak martwy; mało która dziewczyna przychodzi w spódnicy)
        -chłopcy: biała koszula (* nie niebieska, nie jakś kolorowa tylko...), krawat,
        ciemna marynarka i spodnie (czarne, granatowe, stalowe)
        -do stroju galowego obowiązuje obuwie wyjściowe
        o) przestrzegać zasad kultury współżycia
        p) życzliwie odnosić się do kolegów
        q) zwracać uwagę na bezpieczeństwo własne i kolegów
        r) ...
        s) nie spożywać alkoholu, nie palić papierosów, nie używać narkotyków (*w
        ogóle? kto to kontroluje?)
        t) całym swym postępowaniem dbać o honor i godność II LO im. E.Plater w
        Sosnowcu (* przepraszam już więcej nic nie napiszę na tym forum; to przecież
        dyshonor dla Szkoły)
        u) właściwie zachowywać się w czasie przerw i zajęć dydaktycznych (* na
        przerwie nos w książkę, na lekcji...)
        v) dbać o wspólne dobro, ład porządek
        w) nosić miękkie obuwie zmienne (* nie jakieś adidasy)
        x) przestrzegać zasad poruszania się po schodach (* bo jak się pójdzie pod prąd
        to odszkodowania się nie dostanie)
        y) zabierać z szatni po zakończeniu lekcji wszelkie przedmioty (* miękkie
        obuwie też?)
        z) ponosić koszty wyrządzonych szkód i spowodować ich usunięcie (* nie siadać
        na szafie!!!)

Na obowiązki prawie brakło alfabetu!!!!
        c.d.n.
      • Gość: także z Plater Już nie tylko statut... z własnymi komentarzami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.03, 16:55
        Teraz przejdę do komentowania wybranych regulaminów szkolnych. Oczywiście będą
        to tylko fragmenty, bo nie chcę zanudzać.

REGULAMIN KORZYSTANIA Z SZATNI WF I NATRYSKÓW (*już sam tytuł wymaga
        komentarza. Jakie natryski?? To one działają??? Nie nie działają)

3. Uczeń dyżurny jest odpowiedzialny za zamknięcie szatni (*jakoś takiego nikt
        nie wyznacza, winno być ostatni zamyka szatnię!!)
        7. W celu uniknięcia ewentualnych kradzięzy okna szatni w czasie nieobecności
        uczniów powinny być zamknięte (*chyba jak tam porządną wentylację zrobią to
        będę stosował się do tego punktu)
        8. Uczniowie zobowiązani są informować nauczyciela o wszystkich wypadkach
        doznanych w szatni i w czasie korzystania z natrysków (*odkręcę chyba wrzącą
        wodę i się poparzę, jeśli ta woda wreszcie poleci)
        10. Za wszelkiego rodzaju kradzieże dokonane w szatni szkoła nie ponosi
        odpowiedzialności (*a za co szkoła odpowiada???? czy Szkoły nie dotyczy to samo
        prawo, co właścicieli restauracji??? Tam nawet jeśli pisze "Za odzież
        pozostawioną na wieszaku nie odpowiadamy" to jest to sprzeczne z prawem!!!)

REGULAMIN KORZYSTANIA Z SZATNI

Szatnia czynna jest w godzinach:
        1. Od godziny 7:30 do 10:00 oraz od 12:30 do 15:30 (*na tyle godzin
        zakontraktowano szatniarki???)

Zabrania się:
        1. Pozostawiania w szatni pieniędzy, dokumentów, kluczy itp. (*nawet jak ktoś
        zapomni zabrać?)
        2. Pozostawiania strojów do wychowania fizycznego (*martwy przepis)
        3. Głośnych rozmów, przepychania się itp. (*a gdzie mamy rozmawiać? na
        korytarzu nos w książkę)

OBOWIĄZKI KLASY DYŻURUJĄCEJ
        3. Utrzymanie ładu i porządku na terenie szkoły w godzinach od 7:30 do
        zakończenia lekcji (*dobrze, że to przepis martwy, bo nie wytrzymałbym), wg
        harmonogramu:
        - 2 osoby w szatni: kontrola obuwia zmiennego (*przecież uczeń ucznia
        przepuści, więc ta 2 chyba tylko dla picu)
        - po 2 osoby na każdym piętrze: zbieranie śmieci, gaszenie zbędnego
        oświetlenia, zgłaszanie nauczycielom dyżurującym wszelkich zagrożeń.... (* a
        zapłacicie mi za to? przecież są osoby od tego!)
        - 2 osoby przed pokojem nauczycielskim: utrzymywanie kontaktu z nauczycielami
        - 2 osoby w jadalnii: utrzymywanie porządku przy wydawaniu herbaty i na
        przerwie obiadowej (zbieranie naczyń, ścieranie stołów, krzeseł i podłogi (* a
        wpiszecie mi potem do akt odbycie praktyki kelnerskiej?)
        - 1 osoba przy sekretariacie: utrzymywanie kontaktu z nauczycielami i dyrekcją
        (* ?)

INDYWIDUALNE ZWOLNIENIA Z LEKCJI

Uczeń zwalniający się z lekcji na podstawie zwolnie rodzicielskiego (*lub
        częściej autozwolnienia) w pierwszej kolejności powinien uzyskać podpisy
        potwierdzające jego zwolnienie z lekcji od nauczycieli przedmiotów, a następnie
        od wychowawcy klasy. Jako ostatni zwolnienie podpisuje zastępca dyrektora
        szkoły (pokój...), którego podpis oznacza zwolnienie ucznia ze szkoły. Na
        najbliższej lekcji wychowawczej uczeń oddaje zwolnienie wychowawcy klasy. (*ach
        ta machina biurokratyczna; chcąc zwolnić się z ostatnich 3 lekcji mogę
        odwiedzić nawet 5 osób, a potem jeszcze może nawet szóstą, jeśli szatnia jest
        zamknięta)

I to by było na razie tyle jeśli chodzi o komentarze. Jak znajdę jeszcze jakiś
        punkt mijający się z prawdą lub po prostu komiczny to niezwłocznie o nim
        napiszę.
    • Gość: 4U Re: PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach IP: *.aster.pl / *.acn.pl 29.10.03, 20:04
      Po przeczytaniu wypowiedzi nie dziwię się ża nauczyciele wrzeszczą na Was. Tylu
      błędów ortograficznych dawno nie widziałem.
      Po prostu czarna rozpacz.

Weźcie się do roboty. W przeciwnym razie rozpoznają Was na maturze po błędach i
      na pewno ud....

• Gość: Oprych Re: PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.03, 20:27
        Po to są te błedy żeby nas nie poznano:P A to że sie tu wypowiadam nie znaczy
        że sie nie uczę.(średnio bo średnio ale zawsze)
    • Gość: absolwent Re: PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach IP: phoenix:* / 192.168.5.* 29.10.03, 20:16
      Żartowałem, wiem, jak się pisze. SZkoła zawsze była specyficzna, ale uczyła,
      jak sobie radzić. Zawsze byli nauczyciele z przypadku i będą. Ale nie można
      uogólniać. Liczy sie też atmosfera i ludzie. A z tym nie jest chyba teraz aż
      tak źle.
    • Gość: plateranka :] Re: PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach IP: *.syscomp.pl / *.crowley.pl 29.10.03, 20:38
      toż to skandallo!!! :] ale wiecie co, Tapir to dopiero jest cool :]
      zorientowani wiedzą, jakie to zapachy odchodzą podczas procesu mówienia, bądź
      nawet poruszania się tejże kobiety.. hihi natomiast co do kłótni na temat pani
      B. i chemii, to ja tam chemię całkiem nieźle wspominam, co prawda pani profesor
      niewiele potafiła wytłumaczyć, a udawała na klasówkach panią B. z matematyki,
      ale zawsze chłopcy z klasy potrafili ją zagadać i było przynajmniej
      śmiesznie :D a co do niemieckiego, to miałam to nieszczęście, iż wspomniana
      wyżej pani profesor była przez 3 lata moją wychowawczynią i jak już wcześniej
      mówiłam, codzienne sprawdzanie obuwia, notowanie każdego najmniejszego
      niedociągnięcia przyprawiało nas już o mdłości... i te specyficzne gesty pani
      M. ... ale już teraz się z tego śmiejemy, jak to wesoło było, kiedy nie
      zachowywaliśmy się zgodnie ze Św. Statutem.. :] PLATER RZĄDZI, PLATER RADZI,
      PLATER NIGDY CIĘ NIE ZDRADZI!!!! :D
    • Gość: Staszicanka Re: PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach IP: *.smstv.pl / *.smstv.pl 29.10.03, 20:40
      Cały konflikt Staszic-Plater zdaje sie byc bez sensu patrzac na porownanie tych
      szkol. U nas jest ciezko aczkolwiek ambicje uczniow i zapal do nauki jest
      wystarczajacy zeby sobie poradzic. Mocne nerwy przydaja sie w stosunku do
      niektorych uczniow, ktorzy przyprawiaja mnie o palpitacje serca, ale relacje
      nauczyciel-uczen sa w miare zdrowe (wylaczajac pana X)no i ta zakodowana
      powinnosc uczenia sie. To co napisalam moze odstraszac nieco i pozostawiac w
      domysle hasla "uczymy sie, a nie bawimy" to nieprawda, moze wylaczajac
      niewyrobione jeszcze klasy pierwsze, staszic potrafi sie bawic naprawde dobrze.
      Osobiscie jestem brdzo zadowolona z wyboru szkoly i nie martwie sie specjalnie
      o moja przyszlosc w niej

z wyrazami szacunku
      uczennica IV L.O.
      • Gość: sternlein do panienki ze stasia IP: 195.117.103.* 29.10.03, 22:27
        ja mysle ze my poprostu wyladowywujemy swoje emocje na tym forum i gdyby
        powstalo takie o twoim ukochanym 4lo to tez znalazlyby sie na nim opinie
        bardziej czy mniej krytyczne, w kazdej szkole sa ludzie popadajacy w panike na
        sam dzwiek imienia nauczyciela,ale to nie znaczy ze tacy sa wszyscy, poprostu
        mowimy o tym co nam przeszkadza, nie wspominajac slowem o dobrych rzeczach
        (jakby troche sie poglowic to jakis jeden pozytyw sie znajdzie ;) )
        • Gość: Staszicanka Re: do panienki ze stasia IP: *.smstv.pl / *.smstv.pl 11.11.03, 11:43
          ja nie mowię, że byloby inaczej, ale my od tego mamy księge Gości pzdr dla
          plater
    • Gość: pink Re: PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach IP: *.syscomp.pl / *.crowley.pl 29.10.03, 20:41
      Moge powiedziec bedac 100-procentowo pewna tego co mowie i obiektywnie!
      patrzac na to wszystko,ze ta szkola nauczyla mnie ze nic sie tak nie liczy jak
      samokrytycyzm. Tak straszne wyolbrzymianie normalnych zachowan mlodziezy jest
      czyms nie pojetym.Przeciez my jestesmy normalni!A ta instytucja robi z ludzi
      tlumanow pozbawionych glosu,ponurakow ktorzy nie wiedza co to smiech itd.Moim
      zdaniem szkola to nie tylko nauka,szkola to rowniez nauka zycia wsrod ludzi i
      z ludzmi. A to co sie tam dzieje sprawia ze dazymy sie z dnia na dzien wieksza
      nienawiscia.Nie potrafimy juz sie cieszyc tak jak kiedys.Moje
      szalenstwa,nieslychany optymizm zostal przycmiony.Zrozumcie trudno uniesc taki
      ciezar,taki stres jaki niesie ze soba bycie w tej szkole. Bylibysmy o wiele
      bardziej zorganizowani gdyby dyrekcja pozwolila od czsu do czasu na lekcje
      nieco innego rodzaju. We wszystkich innych szkolach wycieczki klasowe czy do
      teatru nie urastaja do rangi katastrofy-bo stracimy lekcje.
      Po prostu (do dyrekcji i reszty) badzmy normalnymi ludzmi i nie tworzmy
      jakichs chorych ambicji,bo one wcale nie wychodza nam na dobre. Jestem pewna
      ze gdyby bylo wiecej nauczycieli ,takich jak pani (o nazwisku zwierzatka:)
      ktora indywidualnie podchodzi do uczniow ich predyspozycji itd.,która widzi w
      nas ludzi a nie idiotow, ta szkola bylaby lubiana. Zycze przyszlym pokoleniom
      aby doczekaly sie "ludzkich" nauczycieli-takich którzy potrafia
      zdyscyplinowac,pomoc,zyczliwym okiem spojrzec na uczniow i nie przynoszacych
      swoich zlych humorow:) pozdrawiam
    • Gość: absolwent Re: PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach IP: phoenix:* / 192.168.5.* 29.10.03, 21:53
      Jak dyskutuje kilkanaście osób z paru adresów to nie wygląda to za dobrze.
      O tempora, o mores !
      Volenti non fit iniuria ........
      • Gość: Oprych [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.03, 17:45
    • Gość: Stefan Re: PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 29.10.03, 22:23
      Jestem ojcem ubiegłorocznej maturzystki Plater. To co tu przeczytałem o tej
      szkole zażenowało mnie. Kilkanaście (lub kilka)osób negatywnie nastawionych do
      szkoły uzurpuje sobie prawo do jej obiektywnej oceny.Moja córka bez problemów
      dostała się na elitarny kierunek studiów dziennych i choć sporo się uczyła to
      nie narzekała na Plater. Poza tym w rankingu "Perspektyw" i "Rzeczpospolitej"
      szkoła jest dość wysoko notowana a sukcesy w olimpiadach nie przychodzą same
      (poza Plater w rankingu spośród sosnowieckich liceów był jeszcze Staszic i
      żaden z pozostałych ogólniaków - na 300 sklasyfikowanych szkół, jakie więc one
      mają osiągnięcia?). Dobrze tam gdzie nas nie ma. Ta szkoła jest doceniana po
      latach. Sam ją ukończyłem i za 2 lata poślę tam moja młodszą córkę. Pozdrawiam.
      • Gość: sternlein Re: PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach IP: 195.117.103.* 29.10.03, 22:35
        co do tych olimpiad to tez roznie bywa, jedni nauczyciele chca przygotowywac
        do nich ucznow a inni nie, jak rok temu poszlam do pani B. od matematyki
        powiedziec, ze chce isc na olimpiade, to powiedziala, ze nie dam rady, bo
        powinnam sie zaczac do niej przygotowywac juz w podstawowce (dobrze, ze mi nie
        wyjechala z przedszkolem!!)a ja nie wiem czy posle moje przyszle pociechy do
        plater, pewnie tak, bo nie ma w sosnowcu lepszej alternatywy :)
      • Gość: ali Re: PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach IP: phoenix:* / 192.168.5.* 30.10.03, 10:48
        to sa w sosnowcu jakies jeszcze licea oprócz staszica i plater?
        dalibyście spokój, w moijej szkole też różne rzeczy się dzieją, ale i tak nie
        mamy na to wpływu.
      • Gość: Morgan. Re: PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.03, 23:20
        a może dobrze byłoby dac młodszej córce możliwośc wyboru a nie zakładac ze się
        ją "pośle " do plater? a elitarny kierunek studiów trąci lekką
        megalomanią..

pozdrawiam serdecznie - absolwentka Staszica
    • Gość: Kevin Re: PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 29.10.03, 22:32
      Zgadzam sie,wszędzie są mendy co srają we własne gniazda, w Plater też.
    • Gość: WERA Re: PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 29.10.03, 22:33
      Umiesz mówić? Mów za siebie!Nie życzymy sobie abyś powoływał się na wszystkich
      ludzi z Plater. Nie jesteśmy sfrustrowanymi głąbami!!!!!!
      Nie podoba ci sie, to zjeżdzaj i pozwól żyć innym. Zawsze możesz iść do ZSZ
      lub ZSO Nr ????? Zero stresu! Powodzenia!!!b

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka