Dodaj do ulubionych

CDM po nowemu, mam problem!

09.12.04, 21:27
Cześć. Mam problem z anulowaniem zleceń na nowym CDM-ie. Rzadko mam do
czynienia z giełdą. Robię coś nie tak w tym nowym Cdm-ie. A więc wystawiam
zlecenie np. na sprzedaż akcji. Wklepuję nazwę spółki, limit ceny, ilość
akcji. Następnie wybieram - "z datą ważności" i określam datę. Potem
akceptacja, klucz i koniec. Potem okazuje się że nie mogę obserwować tych
aktywnych zleceń w rach. podstawowym, a tym samym ich anulować. Nie rozumiem
co robię źle. Faktem jest że tym sposobem udaje mi się sprzedawać i kupować
jednak zmian nie potrafię zrobic w trakcie dnia. Pomóżcie proszę. Co ja żle
robię? Pozrawiam i życzę zysków na giełdzie.
Kaśka
Obserwuj wątek
    • Gość: jackit Re: CDM po nowemu, mam problem! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.12.04, 22:35
      a widzisz zlecienia zrealizowane????
      • nulusia Re: CDM po nowemu, mam problem! 10.12.04, 09:03
        Widzę zrealizowane zlecenia. W posiadanych papierach jest wyszczególnione to ze
        one są akurat zlecone do sprzedaży. Normalnie też kupiłam akcje i sprzedałam.
        MWidziałam to i spradziłam kwotę. Ale aktywnych zleceń nie widzę. Nie wiem -
        może przy zlecaniu sprzedaży coś inaczej niż wszyscy robię. Proszę o radę.
        Kaśka
        • Gość: jackit Re: CDM po nowemu, mam problem! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.12.04, 09:48
          moze poprostu dajesz taka cene ze zlecenie nie czeka, tylko odrazu jest
          realizowane i przeskakuje do zlecen zrealizowanych,zrob tak daj sprzedaz po
          jakiejsc apstrakcyjnie wysokiej cenie i zobacz czy bedzie aktywne.
          • Gość: Dim Re: CDM po nowemu, mam problem! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.04, 10:00
            Wszystko robisz dobrze, tylko te "podokna" nie odświeżają się automatycznie, a
            musisz to robić manualnie, poprzez kliknięcie na niebieski kwadrat w lewym
            górnym "podoknie". No i CDM można obserwować tylko zlecenia z danego dnia -
            historia w wyciągu po skończeniu miesiąca.
            • nulusia Re: CDM po nowemu, mam problem! 13.12.04, 17:22
              To znowu ja. Dalej mam problem. Robię tak przy sprzedaży: wystawiam zlecenie-
              zaznaczam sprzedaż, jaki walor,ile, limit, "z data ważności" i wyślij (moze ma
              być dodaj do koszyka). Potem klucz i wszystko ok. Widzę że w rachunku
              podstawowym juz mam zajęte te akcje które zamierzam sprzedać- a więc
              pozostałych do dyspozycji jest 0. Nie wiem jak odznaczyć dane zlecenie by je
              anulować. Często w trakcie obserwacji kursu chciałabym nanieść korektę ale nie
              potrafię.:( A może anulowac można tylko zlecenia będące w koszyku? Zaznaczam że
              wtedy na pewno transakcja jeszcze nie została zawarta gdy chcę anulowac kwotę.
              • Gość: Dim Re: CDM po nowemu, mam problem! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 23:59
                Anulować zlecenie możesz w każdym momencie w "podoknie" #Rachunek Podstawowy:
                Zlecenia - wszystkie# klikając na znaczek w prawym górnym oknie ze strzałeczką
                zwróconą w górne prawo, powrót analogicznie.
                Pozdrawiam i trafnych anulowań :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka