Dodaj do ulubionych

Kwach rozpoczyna bessę

IP: *.net.autocom.pl 07.03.05, 19:46
no i już wiadomo, nie będzie prawego ramienia (a raczej takie jakie mamy małe
i rachityczne), jutro otwarcie luką bessy -3%, do końca dnia -4%. Aaa no i
jeszcze Hau, Hau, Hausner. Ale wszystkim Longasom "magister" wywinął
numer..... Następny przystanek CO NAJMNIEJ 1930, a to dopiero początek....
Obserwuj wątek
    • Gość: Xero A co zmienia Kwachu w sytuacji ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 19:48
      • Gość: Ynwestor nic IP: *.net.autocom.pl 07.03.05, 20:25
        ale daje dobry pretekst do spadku (patrz np. środa - Belka zapowiedział że
        ucieka do upudrowanej UW i to wystarczyło. W BESSIE do spadków nie potrzeba
        powodów, powody muszą się znaleźć dla korekt wzrostowych.
        • Gość: Xero Chyba masz rację, może inaczej to odbieram IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 20:40
          bo już się przyzwyczaiłem, niestety. Może faktycznie spekuła
          odda złote, weźmie walute i .... wiadomo
    • Gość: Zibi Re: do Ynwestor IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.03.05, 22:00
      Swoje uwagi powinieneś zamieszczać na forum dla nawiedzonych.
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=902
      Tam piszą podobni do ciebie różni mądrale, którzy uważają, że byle palant może
      bezkarnie pomiatać Prezydentem III RP.

A krach na giełdzie to będzie wówczas, gdy do żłobu dorwie sie koalicja PISu w
      raz LPRem.
      • Gość: Ynwestor Re: do Ynwestor IP: *.net.autocom.pl 07.03.05, 22:23
        rozumiem że kochasz bezgraniczną miłością Prezia i komuchów. Nie każdy jednak
        musi podzielać twoją miłość, a raczej obecnie tacy są na wymarciu. Czerwoni
        razem z I Kłamcą odchodzą na śmietnik historii, stąd ta twoja irytacja (podobna
        do irytacji Prezia) i nazywanie innych "palantami". ps. nie, nie jestem
        zwolennikiem Pisów, nie-Pisów, a już napewno nie Rydzykowców. Wydarzenia
        polityczne interesują mnie tylko w kontekście moich inwestycji. A komuny nie
        lubię... ale to pewnie jak większość Polaków zmęczonych tą czerwoną sitwą
        • Gość: keli Re: do Ynwestor IP: *.veranet.pl 07.03.05, 23:23
          Ales wypalil z ta bessa! Gdziezes ty sie uczyl analizy technicznej? Zagladnij
          ze moze do Murphy`ego albo Pringa, poczytaj i pozniej sie wypowiadaj.
          Poza tym, co ty widzisz wspolnego miedzy gielda a Kwasniewskim to doprawdy nie
          wiem. Bedzie troche igrzysk dla ludu, troche teatru (tradycyjnie groteska albo
          farsa) politycznego, duzo krzyku o nic i tyle... Jak to Belka powiedzial,
          ludzie zyja calkiem innymi sprawami.

A co do polityki i politykow... Kazdy ma prawo do swoich pogladow i wlasnej
          oceny. Rowniez Kwasniewskiego. Mozna sie z nim nie zgadzac, jednak jest to
          Prezydent naszego kraju i jakis elementarny szacunek sie nalezy. Jak zreszta
          kazdemu czlowiekowi. Ja wiem ze to jest forum anonimowe i mozna dac upust
          swojej irytacji, frustracji, gniewu, zlosci czy innym chorym uczuciom... Tyle
          ze to swiadczy tylko i wylacznie o piszacym takie rzeczy. Mamy takiego
          prezydenta i taki rzad na jaki zaslugujemy. Zanim zaczniesz zmieniac innych,
          zacznij od siebie.
          • Gość: Ynwestor Re: do Ynwestor IP: *.net.autocom.pl 08.03.05, 00:13
            po tych wszystkich latach na giełdzie Murphiego to mógłbym pewnie z pamięci
            cytować. Oczywiście książkowo to nadal hossa, przynajmniej dopóki nie
            ukształtujemy prawego ramienia RGR, a potem jeszcze nie pokonamy głównej linnii
            trendu. Jak wiadomo na formacje się reaguje a nie antycypuje. Zgoda. Jeżeli w
            moich wypowiedziach mogę sobie pozwolić na radykalizm, to tylko dlatego że nie
            mam pozycji związanej z głownym indeksem, ani otwartej pozycji na kontraktach.
            Pociąg opuściłem 2 tyg. temu. I twierdzę że w czasie tej hossy nie będziemy
            wyżej niż w zeszły poniedziałek. Za parę miesięcy od świeczki z tego dnia
            będzie się wyznaczać linie OPORU. Być może się mylę - jeśli tak to i tak nic
            nie stracę. Pożyjemy zobaczymy. Aha i ten biedny naród zasługuje na znacznie
            lepszych rządzących. Amen.
            • Gość: Zibi Re: do Ynwestor IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.03.05, 08:38
              Wyszedł z ciebie zwykły szmaciak, który za kilka srebrników gotów jest zwalać
              winę na Prezydenta, Premierów i każdego innego, który nawinie sie pod rękę.
              Widac kiepsko idzie tobie z nauką gry na giełdzie skoro możesz cytować ksiązki
              z pamięci a nie potrafiłeś przewidzieć, że pociąg pojedzie jeszcze dalej.
              Teraz masz pretensje do wszystkich i zaczynasz się użalać nawet nad całym
              Narodem. A Naród ma takie władze jakie wybrał. Gdy do władzy dojdą preferowani
              przez ciebie ludzie od Giertycha (+ ojciec Rydzyk) to dopiero wg ciebie będzie
              hossa a kraj urośnie w potęgę.
              • Gość: Ynwestor Re: do Ynwestor IP: *.net.autocom.pl 08.03.05, 14:11
                mmm godz. postu 8.38 rozumiem frustracje z powodu oczekiwania na niskie
                otwarcie i panicznego składania zlecenia sprzedaży na fixa stratnych L
                kupowanych po 2130. A moja prognoza, no cóż na otwarcie się sprawdziło, później
                już nie. A styl wypowiedzi pasuje raczej do listy dyskusyjnej parkietu. pod
                jakim nikiem tam pisujesz?
                • Gość: Zibi Re: do szmaciaka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.03.05, 15:30
                  widzisz szmaciak jak sie twoja prognoza sprawdziła:

"jutro otwarcie luką bessy -3%, do końca dnia -4%. Aaa no "

Mnie osobiście takie otwarcie wg twojej prognozy jeszcze bardziej by pasowało.

A co do parkietu to zdradzę tobie tajemnicę, że nawet tam nie zaglądam.
                  Natomiast tobie polecam ponownie forum dla sfrustrowanych gdzie będziesz mógł
                  wygłaszać swoje poglądy polityczne, które ponoć ciebie nie interesują.

A teraz do kogo masz żal i obsypiesz injwektywami, że WIG20 dalej nie chce
                  spadać według twoich proroczych wizji ?

Wyżal się na Ministra J. Sochę albo na Prezesa WGPW. To też według twojej
                  orientacji politycznej komuchy.
                  • Gość: elek Re: do szmaciaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 15:41
                    Nie chcę się bynajmniej kłócić, ale i Pan zmienił nieco front, Panie Zibi.
                    Niedawno obwieszczał Pan duże spadki.
                    • Gość: Zibi Do elka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.03.05, 17:25
                      Nie przypominam sobie, abym obwieszczał że będa duże spadki. Proszę przytoczyć
                      jakiś mój post z taka prognozą.
                      Nie przypominam sobie również, abym kiedykolwiek autorytatywnie wypowiadał sie
                      w stylu: jutro będzie spadek (wzrost). Zawsze staram sie swoją wypowiedź
                      sprowadzic do prognozy, która może ( ale w cale nie musi) się spełnić.

Dla ścislości ja nie wykluczam spadków w najblizszym czasie a być może nawet i
                      końca hossy choć zgodnie z regułami gry ona jeszcze trwa. Dopóki nie zostanie
                      przełamana aktualna linia trendu (rosnącego) to trend obowiązuje. A do
                      przełamania trendu jest jeszcze sporo miejsca.
                      O tym, że w pewnym sensie spodziewałem się dzisiaj spadków może świadczyć
                      fakt, że zostałem wczoraj ze stosunkowo niewielką ilością krótkich pozycji.
                      Ponieważ na FW20 zajmuję się typową dzienną spekulacją, z krotkimi zostałem
                      całkiem przypadkowo (zbyt szybko odwróciłem pozycję) i dopiero na fiksingu moja
                      decyzja o pozostaniu z krótkimi była w pełni przeze mnie akceptowana.

Do założyciela tego wątku miałem i mam pretensje nie o to, że obwieszczał spadek
                      nawet w tak krzykliwej formie podając wartości jakie kurs osiągnie na otwarciu
                      i na koniec sesji bo do takich życzeniowych prognoz już się przyzwyczaiłem,
                      tylko dlatego, że aby podeprzeć swoją prognozę obrażał aktualnego Przezydenta
                      III RP. Ja na tego Prezydenta oddałem swój głos dlatego, że drugi kandydat był
                      według mnie znacznie gorszy. A teraz informuję wszystklch nawiedzonych:
                      - nigdy nie byłem członkiem lub sympatykiem PZPR ani póżniejszych ugrupowań
                      wywodzących się z tej partii.
                      A do określania mnie jako komucha już dawno przywykłem gdy w zakładzie pracy
                      lub w trakcie dzialalności społecznej w stowarzyszeniu wyższej użyteczności
                      publicznej nie pozwalałem niszczyć lub nawet rozkradać tego co inni zrobili.
                      Dlatego podobne epitety wyrażane przez ludzi, którzy nigdy nic nie zrobili a
                      tylko potrafia niszczyć dorobek innych nie robią na mnie wrażenia. Traktuję ich
                      jak nawiedzonych durni.
                  • Gość: Ynwestor do tracącego frustrata IP: *.net.autocom.pl 08.03.05, 16:51
                    gościu jak nie masz nic do powiedzenia to zamilknij. Wiem że twoja żałosna
                    formacja jest u schyłku swojego istnienia, wtopiłeś kupę kasy na L, ale to cie
                    nie usprawiedliwia. BTW ciekawe jak spadek z 2131 na 2053 na WIG 20 (nieeeee,
                    to nie spadek) odbił się na twoim kapitale. Dzwonił już makler z prośbą o
                    uzupełnienie depo??? Nie odpisuj, kończę ten wątek.
                    • Gość: Zibi Re: do wścieklego idioty IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.03.05, 18:04
                      Widzę nawet powód twojej wściekłości. Tak dobrze wyszedłeś na swoich wróżbach,
                      że aż makler musiał dzwoni.? Rozumiem twój ból ale znajomość na pamięć książek
                      to jeszcze mało. Ważna jest umiejętność wykorzystania posiadanej wiedzy a tobie
                      tego brakuje.
                      A teraz powarcz sobie. Wyrzuć z siebie całą nienawiść. Jesteś typowym
                      przedstawicielem dewotów o których już pod koniec XVIIIw pisał Ks. Biskup
                      I.Krasicki.
                      • Gość: Ynwestor do analfabety IP: *.net.autocom.pl 08.03.05, 19:38
                        miałeś gnojku nie odpowiadać!!!! twoje miejsce jest na forum parkietu. No cóż
                        widzę że niektórym puściły nerwy, giełda to nie miejsce dla takich jak ty
                        • Gość: keli Re: do analfabety IP: *.veranet.pl 08.03.05, 20:18
                          Ostro sobie pogrywacie panowie. Moze juz czas na male wakacje?
                        • Gość: elek Re: do analfabety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 21:01
                          Panie Ynwestor! Nie wiem jak inni, ale ja uroczyście obiecuję ignorować wszelkie
                          Pańskie wątki czy wypowiedzi.

Chamstwo powinno się tępić.
                    • Gość: elek Re: do tracącego frustrata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 19:08
                      Jak można zwracać się w tym stylu do kolegi inwestora? Cóż ma z tym wspólnego
                      SLD, AWS czy nawet UPR?
      • Gość: Partia Won komunisto !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 22:37
    • Gość: marta Mój dziadek pracował dla NKWD,Tata dla SB,Ja w SLD IP: *.limes.com.pl 07.03.05, 23:09
      .
      • Gość: keli Re: Mój dziadek pracował dla NKWD,Tata dla SB,Ja IP: *.veranet.pl 07.03.05, 23:26
        Chwalisz sie czy zalisz?? :)
        • Gość: kaligula Re: Mój dziadek pracował dla NKWD,Tata dla SB,Ja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 23:53
          ZAWSZE I WSZĘDZIE KOMUNA KOCHANA BEDZIE!!!!!!!!!! i tyle. A jeśli chodzi o
          besse to nie tak szybko ona nastąpi!!!
      • Gość: Zibi Re: Mój dziadek pracował dla NKWD,Tata dla SB,Ja IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.03.05, 00:32
        Martusiu sadząc po twojej wypowiedzi to ty jesteś tirówka.
        • Gość: Tirówka Nie obrażaj Tirówek !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 00:36
          • Gość: W_M Re: wszyscy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.03.05, 18:52
            mili moi

to forum inwestorów?

więc świry, oszołomy i nudzący się "podpuszczacze" - WON z tego forum

Sa inne, łatwiejsze .. . Więc nie przemęczajcie sobie waszych małych , slicznych
            główek i wynocha stąd

pozdrawiam W_M
            • Gość: Borek Ynwestor, Zibi wykresy dla was. IP: *.h.pppool.de 08.03.05, 19:00
              img17.exs.cx/img17/718/bullperspx8bn.gif
              img165.exs.cx/img165/2081/dangerzone8hy.gif
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka