Dodaj do ulubionych

METASTOCK ... help

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 17:28
zacząłem używać Metastocka, mam problem. gdy na wykres nałoże srednią kroczącą to w miare jak oddalam wykres w czasie ... średnia porusza sie to w góre to w dół .!!!! o co chodzi ?? powinna trzymać sie jednej wartości na wykresie a tak nie jest !!! prosze o porade.
Obserwuj wątek
    • Gość: to ja Re: METASTOCK ... help IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 09:42
      prosze o odpowiedź
    • Gość: tygrysek Re: METASTOCK ... help IP: *.net.autocom.pl 14.06.05, 10:30
      Mógłbyś pytanie bardziej sprecyzować ?
      oddalam wykres w czsie ? przesuwasz sie po osi czasu du tyłu czy zmieniasz
      interwał czasowy ?
      średnia porusza się w góre to w dół ? zmienia swoją wartość średnia przy tych
      samych danych ??
      • Gość: metastock Re: METASTOCK ... help IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 20:13
        klikam "-" lub "+" czyli tylko przesuwam sie po osi czasu do tyłu.. oddalam sie. wszystko na danych dziennych. a średnia potrafi robić cuda. raz jest nad wykresem, potem wskakuje pod wykres ! gdy odpalam aplikacje dostępną na bossa.pl wszystko jest jak powinno. średnia stoi w miejscu i nie ma znaczenia jak daleko wstecz patrze :) napewno w MetaS. wybieram dobry wskaźnik (Moving Av.) i nakładam go napewno na wykres kursu akcji. moze coś z danymi jest nie tak? pobieram je z bossa.pl (ps. może znasz jakies lepsze źródło, bo na bossa nie pokazuje mi kursu od początku tylko kilka lat wstecz.) dzięki za odpowiedź.
        • Gość: tygrysek Re: METASTOCK ... help IP: *.net.autocom.pl 14.06.05, 22:14
          Jedyne co mi przychodzi do glowy to zle dobrana skala. Po nalozeniu sredniej,
          zaznaczja, prawy przycisk myszy i wybierz scaling i zaznacz merge with scale
          on the left. Moze to pomoze.
          Dane z bossy sa dobre i zawieraja kompletne notowania. Musisz tylko ustawic
          zasieg danych dla kazdego papieru format -> X-axis -> i wpisz odpowiednie
          ustawienia do loaded
          • alekg1 Re: METASTOCK ... help 15.06.05, 10:22
            A jest instrukcja po polsku?
            • alekg1 Re: METASTOCK ... help 17.07.05, 13:20
              już mam instrukcje po polsku.
              jeżeli ktoś chce to mogę odsprzedać.
              • Gość: ja Re: METASTOCK ... help IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 18:10
                a za ile chcesz sprzedac???
                • alekg1 Re: METASTOCK ... help 23.07.05, 14:58
                  Napisz swoją ofertę. Cena do uzgodnienia. gulika@interia.pl

Gość portalu: ja napisał(a):

> a za ile chcesz sprzedac???
    • Gość: Pitter Re: METASTOCK ... help IP: *.chello.pl 17.07.05, 16:43
      ... bo to jest średnia krocząca ...
    • Gość: Pitter Re: METASTOCK ... help IP: *.chello.pl 24.07.05, 16:55
      lepiej napiszcie mi co mam zrobic jak mnie metastock kaze zweryfikowac wersje i
      prosi o włozenie cd...
      • Gość: przypadkowy gosc Re: METASTOCK ... help IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 17:23
        jakiej wersji uzywasz, uzyc cracka
        • Gość: Pitter Re: METASTOCK ... help IP: *.chello.pl 24.07.05, 20:17
          uzywam wersji 8, czy masz cracka ?
    • Gość: trader Re: METASTOCK ... help IP: *.makler.local / 195.187.134.* 25.07.05, 12:27
      Sporo ciekawych informacji o Metastocku mozesz znalezc na:
      www.advantage.online.pl/pl
      W zakladce ARTYKULY jest kawalek Helpa do MS po polsku. Glownie o systemach
      inwestycyjnych, ale moze znajdziesz tam tez rozwiazanie problemu ze srednimi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka