Dodaj do ulubionych

Co z Biotonem?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 12:58
Kupiłem Bioton we wtorek po 12,25 zł, za 30 tys. Nie wiem czy nie wtopiłem
tej kasy, bo systematycznie Bioton leci w dół. Jak myślicie - na jakim
poziomie cenowym powinienem się tego pozbywać nawet z dużą stratą? W biurze
maklerskim tłumaczono mi, że ta spółka potrafi zachowywać się odwrotnie niż
rynek tzn. rynek do dołu, z Bioton do góry. Co o tym myślicie?
Obserwuj wątek
    • Gość: slimaczysko Re: Co z Biotonem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 13:07
      Ja mam pytanie nieco nawiązujące...

Jeżeli Bioton zainwestował 75 mln złotych, to w krótkim terminie akcje powinny
      stracić na wartości, czy tak? Zdaje się to potwierdzać spadek zysków za 3Q
      do 4,4 mln zł.

Proszę ekspertów o potwierdzenie, lub zaprzeczenie i ewentualne rekomendacje.
      • Gość: insulina Re: Co z Biotonem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 14:23
        czekac na okazje do tanich zakupow (dzis 11.00 pln)...Co do inwestycji to
        wszystko zalezy jak to jest odebrane przez szeroki rynek...spokojnie...wszytsko
        idzie w jak najlepszym kirunku tylko informacje z BIO sa za malo medialne i na
        razie nie spodziewal bym sie drapieznego popytu
        • Gość: s42 Re: Co z Biotonem? IP: *.tbcn.telia.com 04.11.05, 14:49
          poniżej info z ostatniej chwili , traktować to poważnie , czy jako nagonkę do
          zakupów ?

www.pb.pl/content.aspx?sid=7355&guid=3A01D40B-F6F1-4116-96FB-3092A99EB9BF
    • Gość: Aśka Re: Co z Biotonem? IP: *.c153.petrotel.pl 04.11.05, 15:38
      Ja kupiłam wczoraj po 11,30 i tez mam troche stracha, mimo iz zaprzyjazniony
      makler z BM właśnie wczoraj mówił mi, ze to jest taka spółka, ze za kilka dni
      mogą akcje byc po 13-14 zł, albo po 9, ale raczej to pierwsze.
      • Gość: s42 Re: Co z Biotonem? IP: *.tbcn.telia.com 04.11.05, 15:46
        przeczytaj , może poprawi Ci to humor i przestaniesz się bać ?
        www.pb.pl/content.aspx?sid=7355&guid=3A01D40B-F6F1-4116-96FB-3092A99EB9BF
        • Gość: Aśka Re: Co z Biotonem? IP: *.c153.petrotel.pl 04.11.05, 16:16
          Czytałam, ale przeczytałam tez dziś o uzyskanym zysku netto za III kw.i o
          sfinansowaniu przejecia spółki z Singapuru.Przyznam się szczerze, że nie bardzo
          rozumiem tych danych o zysku. Spadł dla grupy Biotonu, a dla Biotonu wzrósł...
          Od razu zareagowała giełda i to spadkiem.
          • r3003 Re: Co z Biotonem? 04.11.05, 16:31
            Patrzyłem na wykresy. Przez długi czas Bioton oscylował wokół 4 zł, potem był
            skok i oscylacja wokół 8 zł. Ciekawe na jakim poziomie Bioton ustabilizuje się
            teraz? Czy będzie to 11 zł, czy pochód w dół na poziom 8 zł? Nikt z nas nie
            jest w stanie tego przewidzieć. Boję się, bo kupiłem za 12,25 zł, ale nie
            trzeba tego sprzedawać natychmiast i generować straty. Perspektywy dla spółki
            są dobre i prędzej czy później inwestycja się zwróci (mam nadzieję).
    • Gość: POP Re: Co z Biotonem? IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 04.11.05, 16:47
      Wejdz na FORUM - bankier.pl (po godz...) tam jest dluzo na temat BIOTON ... i
      rozne opinie!... ten forum cos slaby kierunku bio

BIOFAN
    • Gość: Byczysko Re: Co z Biotonem? IP: *.chello.pl 04.11.05, 17:05
      Spokojnie sprzedają panikarze a kupują spekulanci.Ci pierwsi będą go niebawem
      gonić.Z parkietowym pozdrowieniem Byczysko.PS Ostatbie informacje są dobre!
      • daisy2005 Re: Co z Biotonem? 04.11.05, 17:52
        Dlaczego uważasz, ze ostatnie wiadomosci sa dobre? Ja myslę, ze nie za bardzo.
        Chyba wszyscy kupowali, bo spodziewali się dobrego zysku tej firmy za III kw.
        Zysk jest mizerny, a czy wierzyc w obietnice pana prezesa, że IV kw.bedzie
        wspaniały, tego tez nie wiem. W końcu przejecie spółki singapurskiej tez bedzie
        Bioton kosztowało. Chcę powiedzieć, ze kupiłam tez Bioton po po przecenie i tez
        mam stracha. W BM kilka dni temu powiedziano mi, że Bioton sygnalizuje wysoki
        zysk netto za III kw., wychodzi więc na to, ze spółka trochę oszukała
        akcjonariuszy, bo nie wierzę, ze tydzień temu nie wiedziała, czy bedzie ten
        zysk, czy tez go nie bedzie. A takim spółkom nie ma co za bardzo wierzyć.
        • r3003 Re: Co z Biotonem? 04.11.05, 18:01
          Sam mam Bioton (i to po 12,25) i nie jest mi wesoło, ale ta spółka ma bardzo
          duży potencjał, co budzi nadzieję. Ludzie płacą za spółkę o wiele więcej niż
          realnie jest warta w tej chwili - ale się nie dziwię, bo wejście na ogromny
          rynek chiński prędzej czy później musi przynieść efekty finansowe. Insulina
          będzie zawsze potrzebna, a popyt będzie pewnie rósł, więc w perspektywie nie
          jest to chyba zła inwestycja.
        • Gość: BYCZYSKO Re: Co z Biotonem? IP: *.chello.pl 04.11.05, 18:37
          Dlaczego uwazasz ze prezes sie mija z prawda? A jak nie bedzie tego wielkiego
          zysku za IV kwartał ,to co wtedy powie akcjonariuszom.On dobrze wie ze bedzie
          i wie co mowi.Zyski z III kwartału nie sa imponujace ale czesc zyskow poszła do
          Singapuru .Ludzie ,ktorzy logicznie mysla kupowali dzisiaj te akcje. Rokowania
          co do rozwoju tej spolki w srednim i dluzszym terminie sa bardzo dobre .W
          budowie sa juz przeciez fabryki , ktore zwieksza moce przerobowe produktow
          i wtedy BIOTON zaatakuje jednomiliardowy naród i nietylko.Krauze wie co
          robi.Co z tego ze akcje osłabły ,wyjdziesz z tego za jakis czas za rok ,poltora
          z 200%zyskiem.Chyba ze chcesz sprzedac ze strata i odrobic strate na
          obligacjach.Czy Ci to pasuje?Wybor nalezy do Ciebie.Z parkietowym.....Byczysko
          • Gość: soros Re: Co z Biotonem? IP: *.aster.pl 04.11.05, 18:50
            Jak twierdzicie, że Krauze wie co robi to spójrzcie na historię Kompapu i
            Polnordu.
            Ale Krauze pewnie wie co robi tylko Wy nie wiecie co on robi.
            • Gość: Greg Re: Co z Biotonem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 20:11
              Nie sugerujesz chyba, że celowo doprowadza "swoje" firmy do fatalnej kondycji i
              topi kasę w innych, które też wykańcza... No na czymś chłopisko musi zarabiać.
              Compap w zderzeniu z zachodnimi koncernami papierniczymi nie miał po prostu
              szans i żaden Krauze by tu nie pomógł, moim zdaniem zadziałała konkurencja a
              Compap nie miał kasy na dumping i nie mógł zbyt obniżyć cen. Wystarczył rok,
              żeby do powalić. Krauze jak każdy inwestor też popełnia błędy. Jeśli chodzi o
              Bioton, to widać z notowań pewne manipulacje kursem, całość nie wzbudza
              zachwytu, ale w długoteminowym inwestowaniu zysk powinien jednak być, może nie
              kosmiczny, ale powiedzmy, że godziwy.
              • Gość: soros Re: Co z Biotonem? IP: *.aster.pl 04.11.05, 20:27
                Nie sugeruję przekrętu. Po prostu uważam, że nie mamy szans wiedzieć o co
                chodzi Krazuzemu ani w jaki sposób zamierza realizować swoją strategię. Dla
                mnie to taki szemrany biznesmen, coś całkiem przeciwnego do Sołowowa, który
                jest czytelny i gra fair.
                A z Krauzem nigdy nie wiadomo.
                Natomiast co do Biotonu to tu raczej wszystko powinno być O.K. - ta spółka juz
                sama chodzi i ciężko tu coś zepsuć (poza standardowymi ryzykami branży
                biotechnologicznej).
                Ale jazdą na tej spółce już od dawna się nie podniecam - dla mnie spółki
                maszynki do robienia pieniędzy, owszem, istnieją, ale nic nie trwa wiecznie. A
                jak widzę taki ładunek emocji, tyle postów, tyle nadzie, tyle kasy
                zaangażowanej w tą spółkę itp. itd. to po prostu stoję z boku. Co nie znaczy,
                że przez jakiś czas to się nie uda (ta jazda)...
                Pozdrawiam i życzę spokojnego weekendu (wolnego od myśli o Biotonie)
                • Gość: Greg Re: Co z Biotonem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 22:32
                  Dzięki za życzenia. Nie zaangażowałem zbyt wielkich pieniędzy w Bioton, nawet
                  spora wsypa nie zaboli. Podobnie jak Ty nie podniecam się zbytnio, ale spółka
                  należy do kategorii obserwowanych przeze mnie.
                  Szkoda, że częściej nie zabierasz głosu, podoba mi się spokój i rzeczowość
                  Twoich wypowiedzi. Pozdrawiam i również życzę miłego weekendu.
    • Gość: Byczysko Re: Co z Biotonem? IP: *.chello.pl 04.11.05, 21:20
      Słuchajcie sluchajcie zarty na bok.
      No przeciez maszyneria ruszyla.Singapur wygrał przetarg z Chinami fabryki sa w
      budowie .Badania nad nowymi lekami trwaja, ustalenia o licencje na
      zarejestrownie insuliny w bogatych krajach sa w toku .
      I co???Niby to wszystko mialoby pojsc na przemial ,na gruz i na zlom?Przeciez
      to bez sensu.No a dodatkowo plany Krauzego zostały po czesci zweryfikowane
      przez ministerstwo gospodarki ktore wywalilo kase nie dlatego ze mialo ich za
      duzo ale sypneli bo widzieli w tym rece i nogi:)Z parkietowym
      pozdrowieniem .Byczysko
    • Gość: rysz Re: Co z Biotonem? IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 07.11.05, 12:28
      bioton v dol....nie dobrze
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka