Gość: md IP: 80.53.177.* 28.11.05, 12:32 co jest nikt dywidendy nie chce?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hurtor Re: mostostal płock 28.11.05, 12:35 ;) 4 godziny jeszcze, cierpliwości. Jak nie kupią, to dobrze, bo mniej spadnie kurs :) Honorcia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slimaczysko Re: mostostal płock IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 14:04 Ale lipa... nie tak to miało wyglądać. Odpowiedz Link Zgłoś
hurtor Re: mostostal płock 28.11.05, 14:05 Wygląda całkiem obiecująco :) Honorcia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rav_b Re: mostostal płock IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.05, 14:16 Weź przestań, bo się usmarkam ze śmiechu :) Odpowiedz Link Zgłoś
hurtor Re: mostostal płock 28.11.05, 14:17 Pożyczyć Ci chusteczkę? :) Niooo, Maleństwo, dmuchaj... O tak, teraz druga dziurka :) ;) Honorcia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: md Re: mostostal płock IP: 80.53.177.* 28.11.05, 14:24 to przedstaw nam swój optymistyczny scenariusz prosze... Odpowiedz Link Zgłoś
hurtor Re: mostostal płock 28.11.05, 14:32 Optymistyczny powiadasz? Hmm. Jest 14.27, zostało jeszcze 2h8m :) Pesymistyczny? Zostało już tylko 2h7m ;) Spokojnie, może Mostostal ostatnio nie ma dobrych wyników ;) Tak tylko sobie wypłacają drugą dywidendę i zostaną później na lodzie, bo im środków na inwestycje zabraknie i będą płakać, bo przecież są tylko głównym wykonawcą dla małej spółeczki PKNORLEN, z pewnością będzie z nimi źle. Z tego co dzisiaj widziałam, to była już 1 przymiarka na 30.000 akcji przed rozpoczęciem sesji, kurs wszedł na 30.00 zł, może ktoś chciał sprawdzić jedynie, jak wielki wpływ miałaby taka transakcja i czy jest wciąż opłacalna. Nie wiem ;) Może nie tą spółkę obstawił tymi 813.000 zł Cóż inwestorzy się mylą. To jest giełda, wszystko się może zdarzyć :) Jak dla mnie, jest OK, ja nie chcę włożyć i wyjąć i uciec :) jestem kobietą i wolę długie zabawy :) Honorcia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: mostostal płock IP: *.localdomain / *.czajen.pl 28.11.05, 14:37 o kurcze pieczone ,ale pobudziłaś mi wyobrażnię! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pk111 Re: mostostal płock IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.05, 14:35 na mój gust źle to wygląda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ooo Re: mostostal płock IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 15:02 co wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eMCi Re: mostostal płock IP: *.icpnet.pl 28.11.05, 15:04 cos sie ruszylo moze byc ciekawe zamkniecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mplc Re: mostostal płock IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 15:15 nic z tego nie bedzie zamkniecie max 27.2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eMCi Re: mostostal płock IP: *.icpnet.pl 28.11.05, 15:18 raczej troszke wiecej.......kto to teraz sprzedaje? Idioci co sie boja jutra:)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: mostostal płock IP: *.localdomain / *.czajen.pl 28.11.05, 15:23 może idioci ,a może i nie!trudno przewidzieć ten kogel mogel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eMCi Re: mostostal płock IP: *.icpnet.pl 28.11.05, 15:25 dokladnie, niezla maniana odbywa sie z tym mostostalem. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pk111 Re: mostostal płock IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.05, 15:25 coś zaczyna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slimaczysko Re: mostostal płock IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 15:42 i coś się kończy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: mostostal płock IP: *.localdomain / *.czajen.pl 28.11.05, 16:24 to już nie żarty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jejku jejku Re: mostostal płock IP: *.localdomain / *.czajen.pl 28.11.05, 16:46 co tak wszystkim wary opadły? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kecajek Re: mostostal płock IP: *.elblag.dialog.net.pl 28.11.05, 16:49 Dobre pytanie Za 10 minut, jak wszyscy dojdą do siebie dopiero coś przeczytamy Odpowiedz Link Zgłoś
hurtor Re: mostostal płock 28.11.05, 16:55 :D Jeszcze tak się nie uśmiałam :D Z tymi warami bomba :P Tylko czasem jutro nie sprzedawajcie! :) Poczekajcie na kurs, by na nim zyskać. Honorcia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: mostostal płock IP: *.localdomain / *.czajen.pl 28.11.05, 17:01 nie wiem czy ty nas podpuszczasz, żeby sama sprzedać czy poprostu chcesz żebyśmy trzymali pół roku,rok albo i jeszcze dłużej żeby wyjść na swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
hurtor Re: mostostal płock 28.11.05, 17:11 Hmm. Chodzą słuchy, że w maju w Iraku dla PKNORLEN mają wykonać usługę. Oczywiście możesz sprzedać jutro ze stratą na kursie tak, by coś wyciągnać z dywidendy. Sam musisz podjąć decyzję, czy to Ci się opłaca, bo potrzebujesz środki, czy też kilka tygodni, miesięcy nic Ci nie zrobi i poczekać, by zarobić jeszcze na kursie oprócz dywidendy. Mnie osobiście pasuje drugi wariant. Pozdrawiam. Honorcia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: mostostal płock IP: *.localdomain / *.czajen.pl 28.11.05, 17:31 dobra, ale trzeba być dobrym sojusznikiem p.busha, a nasz pan minister sikorski, chce wycofać na początku 2006 nasze wojska z iraku i co wtedy ,ano dupcia zimna ,a nasz mostostalek na usterkach w orlenie nie zarobi za dużo! Odpowiedz Link Zgłoś
hurtor Re: mostostal płock 28.11.05, 17:35 Nie ma to wpływu znaczącego na inwestycje w Iraku, niech wycofują... Jednak na moje okie, nie wycofają wojsk, komuś dupcię muszą całować, skoro się kłócą z Rosją i UE. Jakby miało być źle, to o tarczy antyrakietowej w Polsce nie byłoby mowy. Honorcia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: mostostal płock IP: *.localdomain / *.czajen.pl 28.11.05, 17:53 może i masz rację ,ale kto to wie.podejrzewam, że jutro jak i w najbliższym czasie nie będzie chętnych na te akcje,dopiero jak zostaną zdołowane porządnie, to coś będzie się dziać w transakcjach kupna.ja też ich potrzymam trochę,jakby nawet za rok wyszło 10% to nie byłoby tak zle.ale jednak żałuję że w to wchodziłem!wsadziłem trochę pieniążków i przepłaciłem tak jak większość ,no ale przecież się nie zabiję za to!dlaczego tak mało osób dyskutuje?odezwijcie się ,nie ma się czego wstydzić! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: mostostal płock IP: *.localdomain / *.czajen.pl 28.11.05, 16:54 mam nadzieję ,że jutro nie lunie,, deszcz ze śniegiem" ukrytych i niesprzyjających wiadomości, żeby maksymalnie zdołować akcje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slimaczysko Re: mostostal płock IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 18:03 mam nadzieję, że jutro będzie wczoraj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @@@ Re: mostostal płock IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 18:09 czyli niedziela? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota751 ja też się wtrącę.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 20:49 ... bo kupiłam trochę tych akcji, i niestety chyba po najwyższym kursie :( Na mój gust, jutro otwarcie po 22 zeta. trzeba trzymać, po prognozach albo sprawozdaniu za 05 myślę że skoczą do poziomu kiedy będzie warto (DLA MNIE) je sprzedać. Trzeba zapamiętać: BEZ PANIKI :) Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greg Re: ja też się wtrącę.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 21:13 Jutro otwarcie ok. 19.90, albo nawet mniej. Dalsze kilka dni to spadki o parę procent. Później można się zastanawiać co będzie dalej. Czarno widzę, ale może się mylę?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jejku jejku Re: ja też się wtrącę.... IP: *.localdomain / *.czajen.pl 28.11.05, 21:31 oby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balcerowicz Re: ja też się wtrącę.... IP: *.icpnet.pl 28.11.05, 21:57 wiecie co ktoś rzuci jakiś wątek a wy zaraz sie mocno w to wkręcacie i brniecie w to, kilka dni temu poszło że mostostal płock zacznie skakać w góre jak kangur i ulala tak wysoko skonczy, a tu zycie nas sprostowało jak widać. ale oczywiście nie można wykluczać waszego scenariusza bo jest dośc mocno prawdopodobny, ale czy korekta będzie tak wysoka, życzę sobie i wam żeby byla tak wysoka jak dzisiaj wzrost :)) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eMCi ja też się wtrącę.... IP: *.icpnet.pl 28.11.05, 23:01 jestem tego samego zdania i oby jutro sie te przewidywania z tak ostrym spadkiem sie nie potwierdzily. bedzie spadek ale nie tak duzy...........I WISH POZDRo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slimaczysko Re: mostostal płock IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 02:36 A co to niedziela? Dla mnie tydzień ma pięć dni ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kecajek Re: mostostal płock IP: *.elblag.dialog.net.pl 29.11.05, 09:09 To co dzisiaj z Mostostalem? Jeśli jaja będą takie jak wczoraj, to może jeszcze wzrośnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gorbi Re: mostostal płock IP: *.stat.gov.pl 29.11.05, 11:50 Przecież teraz połowa pieniędzy wróci do MOSTOSTALU PŁOCK bo MOSTOSTAL WARSZAWA wykupi weksle. Odpowiedz Link Zgłoś
hurtor Re: mostostal płock 29.11.05, 11:59 Nie rozumiem ;) ...i wpłynie to korzystnie na kurs MSP? Honorcia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gorbi Re: mostostal płock IP: *.stat.gov.pl 29.11.05, 15:47 Przecież ta cała dywidenda była tylko i wyłącznie po to żeby MOSTOSTAL WARSZAWA miał za co wykupić swoje weksle od MOSTOSTALU PŁOCK. Skoro pieniądze wracają do Płocka to przecież nie będzie to wpływać niekorzystnie. Odpowiedz Link Zgłoś