Dodaj do ulubionych

Drzyjcie gieldziarze.

IP: *.h.pppool.de 17.01.06, 08:28
W Azji jazda w dol.
Nikkei -2,84%
HSI -1,36%
KOSPI -2,27%
Obserwuj wątek
    • Gość: kmani Re: Drzyjcie gieldziarze. IP: *.prz-rzeszow.pl 17.01.06, 08:32
      My sie Azji nie boimy :)
      • Gość: kumana1 Re: Drzyjcie gieldziarze. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 08:37
        moze azja popatrzy na nasze wzrosty i pojdzie za nami ;)
        • Gość: inaczej Re: Drzyjcie gieldziarze. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.06, 08:47
          Ale można i tak do tego podejść:
          Australia +0,7%
          Shanghai +0,7%
          Filipiny +0,8%
          • Gość: zyski inaczej Re: Drzyjcie gieldziarze. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 08:52
            zapomniałeś o giełdzie w pcimiu dolnym - tam indeks +6%.
      • Gość: Amigo Re: Drzyjcie gieldziarze. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 08:46
        Azji nie trzeba się bać - nie zawsze jest bezpośrednia korelacja - choć
        ostatnimi dniami bardzo silna do nikkei. owszem reakcja zagranicznych
        inwestorów obserwujących globalne parkiety powinna co najmiej ostudzić nasz
        rynke- choć nasze tfi kupują i kupują. Na dodatek kontrakty na indeksy
        amerykańskie również wyświetlają się na czerwono. Jeśli giełdy o tak silej
        kapitalizacji jak np. nikkei doznają 2,8 % szoku to inne dynamiczne rynki jak
        nasz małe mają szanse aby się oprzeć. Tym bardziej że wczorajszy w20 ni przebił
        oporu i czeka nas dzisiaj raczej odreagowanie. Pytanie brzmi czy przebije
        wsparcie konsolidacji z ostatnich kilku dni. Wczoraj ledwo wypełniło lukę oporu
        ale nie przebiło szczytu... Ci co wiedzą coś o giełdzie - wiedzą czym to grozi)-
        te kilka czynników na raz. Ja niezmiennie od dłuższego czasu stawiam na padki -
        dziś wyjątkowo duże. pozdr
        • Gość: Janek. Re: Drzyjcie gieldziarze. IP: *.gdynia.mm.pl 17.01.06, 09:10
          ... ciekawy jestm kto ciągle nasyła na fora giełdowe tych pedałów, którzy
          straszą. To mnie tylko umacnia w przekonaniu, że rok 2006 to rok hossy.
          Ciągle te pedały, albo "intelygenciki". W Azji to, a Ameryce tamto ... co to
          jest? Nie rozumieją, że kraju mocherowych beretów nic nie rusza?
          • Gość: postujący inaczej Re: Drzyjcie gieldziarze. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 09:37
            to w końcu Janek czy Honorcia? Ktoś tu ma problemy z płcią.
            • Gość: mario Re: Drzyjcie gieldziarze. IP: 217.153.198.* 17.01.06, 09:45
              Może należy nam się kilka słów wyjaśnienia? Już w którymś z postów padł podobny
              zarzut.Mario
              • hurtor Re: Drzyjcie gieldziarze. 17.01.06, 10:29
                Ja również poproszę o wyjaśnienie :)))))))

Honorcia
            • Gość: mario Re: Drzyjcie gieldziarze. IP: 217.153.198.* 17.01.06, 10:27
              ???????????? Mario
              • hurtor Re: Drzyjcie gieldziarze. 17.01.06, 10:31
                Już byłam tutaj wzięta za mężczyznę, za gołębice, teraz za Janka...
                Jeszcze czekam, aż przypiszą mi g i wiesia :DDDDDDD

Honorcia
                • Gość: mario Re: Drzyjcie gieldziarze. IP: 217.153.198.* 17.01.06, 10:34
                  Ej nie zapominaj proszę o mnie.Za Mario też byłaś wzięta.Mario-prawdziwy
                  • hurtor Re: Drzyjcie gieldziarze. 17.01.06, 10:35
                    Psieplasiam :) Wybacz mi, miałam już to napisać, ale kliknęłam enter ;)

Honorcia
                    • Gość: mario Re: Drzyjcie gieldziarze. IP: 217.153.198.* 17.01.06, 10:41
                      No /Józek/ bo nie daruje Ci tej nocy.Mario
                      • hurtor Re: Drzyjcie gieldziarze. 17.01.06, 10:46
                        :))))))) Zbigniew bardziej mi się podoba :) Jak będę miała bobasa, to tak nazwę :)

Honorcia
              • Gość: guska Re: Drzyjcie gieldziarze. IP: 195.116.1.* 17.01.06, 10:31
                honorcia to honorcia
                a janek to janek...
                • Gość: wiesio Re: Drzyjcie gieldziarze. IP: *.chello.pl 17.01.06, 10:50
                  Honorka nie rób mi tego. Do roboty się weź lepiej.
                  • hurtor Re: Drzyjcie gieldziarze. 17.01.06, 10:51
                    Przecież pracuję :D Zarobić mam się na śmierć :P

Honorcia
    • dominig Re: Drzyjcie gieldziarze. 17.01.06, 11:01
      Co mamy drzec ?:)
    • Gość: Gorbi Re: Drzyjcie gieldziarze. IP: *.stat.gov.pl 17.01.06, 11:05
      Potrzebowali kasy żeby kupić nasze akcje :) No i w końcu Iran nie leży w
      Europie :)
      • Gość: swen Re: Drzyjcie gieldziarze. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 13:11
        KIEDY ONI TA AKCJE BEDĄ KUPOWAĆ TO JA BEDĘ EMERYTEM.
        od tygodnia ciągle trace słuchając forumowych guru.
        • Gość: mario Re: Drzyjcie gieldziarze. IP: *.net-partner.pl 17.01.06, 13:17
          Dobra rad, na przyszłość nie przechwalaj się że swoje decyzje inwestycyjne
          opierasz na guru tylko zacznij się wreszcie uczyć i bierz się sam do roboty.Bo
          inaczej z emerytury dupa blado.Mario
          • Gość: Janek. Re: Drzyjcie gieldziarze. IP: *.gdynia.mm.pl 17.01.06, 13:45
            ... niezłe!
    • btb To pewnie ptasia grypa 17.01.06, 14:29
      • Gość: Borek Re: To pewnie ptasia grypa IP: *.h.pppool.de 18.01.06, 07:49
        gielda.onet.pl/5,swiat.html
        • borrek Re: Dow Jones. 21.01.06, 18:30
          Ciekawostka.
          Byki nabieraja mocy pod koniec stycznia do poczatkow lutego.
          Srednia zachowania sie indeksu w szostym roku kolejnych dziesiecioleci.

home.arcor.de/renrew19/6er%20Jahre.PNG
          • elamigo1 Re: Dow Jones. 21.01.06, 21:11
            Szukam na tym wykresie "rajdu św mikołaja"...
            Statystyka ma to do siebie, że w zależności od tego kto ją prezentuje - do
            innych prowadzi wniosków. Jeśli weźmiesz średnią z wigu - wnioski będą inne, i
            inne za każdym razem w zależnośći od okresu który przyjmiesz.
            Przypomina mi się anekdotka o pewnym żydzie który spytany ile to jest 2x2
            odpowiedział "a ile ma być?"
            • skoko33 Re: Dow Jones. 21.01.06, 23:56
              zwięźle :
              dalej długoterminowo :hossa
              krótkoterminowo : hossa,
              najbliższa korekta : luty 2006
              ( bo cykl korekt wyprzedzających: kwiecień 2004,marzec2005 )
              Stały dopływ kasy z TFI, OFE ,
              w akcje 3-4 mld/m-c ( progn. 40 mld w 2006)
              nie liczcie na wielki spadek,
              walec jedzie przez cały świat,

rynki same wyciągają się za uszy, poziomy w USA, UE, JAponii dają wielkie możliwości ,
              do góry , do szczytów jeszcze 30 - 40%,( z2001r ),
              wig20 - 4000.(koniec 2006r)
              WIG -51000.( koniec 2006)
              • elamigo1 Re: Dow Jones. 22.01.06, 11:16
                czy oprócz pobożnych życzeń i astrologii posługujesz się jakimiś faktami i
                analizami czy też po prostu ma tak być?
                To że do poprzednich szczytów na niektórych rynkach jeszcze brakuje - niewiele
                znaczy. Na długoterminowych wykresach nie ma takiego odniesienia.
                " rynki same wyciągają się za uszy" - cooooo?
                wszem największe rynki czyli usa i japonia mogą ciągnąć inne - czasem siebie
                nawzajem. Częściej jednak ciągną cały świat w dół. To kwestia globalnej
                ekonomii a nie wykresów.
                pozdr.
              • elamigo1 Re: Dow Jones. 22.01.06, 11:21
                Twoje dane o 4 mld na miesiąc w akcje - skąd je wziąłeś? mnie wychodzi
                WIELOKROTNIE mniej (w akcje). Uświadamiam, że istnieje ustawowy limit dla ofe -
                większość pakują w obligacje bo muszą, a przez cały ubiegły rok tfi
                zapakowały w akcje 4 mld zł ( przez rok a nie miesiąc) i to był rekrord
                rekordów - więcej niż podczas hossy internetowej .
                jeśli się mylę to podaj proszę źródło skąd te dane.
                • elamigo1 Re: Dow Jones. 22.01.06, 11:51
                  poprzedniego posta napisałem "z głowy"
                  aby się upewnić
                  dotarłem do jednego a artykułów - dotyczącego całości pieniędzy tfi - zarówno
                  akcje jak i obligacje (zwróć uwagę na proporcje)
                  pieniadze.korba.pl/aktualnosci/1,32849,361,art.html
                  niestety nie znalazłem danych o ofe. - wielkość strumienia pieniędzy jest tam
                  bardzo duża - ale tylko niewielką część gotówki mogą inwestować w akcje. Na
                  dodatek dotarły już do limitów ustawowych i każdy wzrost ponad dopływ środków
                  ze składek wymuszać będzie na nich WYPRZEDAŻ aktywów aby utrzymać się w
                  ustawowym limicie. To m. in. ofe będą spłaszczać wzrosty. Takie prawo.
                  • borrek Re: Niemcy. 23.01.06, 07:18
                    Trzeci z kolei niemiecki otwarty fundusz inwestycyjny ktory pieniadze inwestuje
                    w nieruchomosci ma problemy.
                    W piatek wycofano 100 000 000 euro.
                    news.onvista.de/alle.html?ID_NEWS=18357422
                    • szpicbar Re: Niemcy. 23.01.06, 09:04
                      a kto ten link przetlumaczy chocby na angielski?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka