makler13 28.03.06, 12:35 Dlaczego nic nie piszecie o tej spółce ????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pazurrr1 Re: greg_skce ,mario -ważne Sanwil 28.03.06, 13:10 Powtórzę za Rachelą - ciiiiii...... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: greg_skce ,mario -ważne Sanwil 28.03.06, 15:14 W wątkach o sanwilu cisza trwa na całego i to na wszystkich forach.Obroty nie wysokie,widać, że nikt zbytnio nie chce wysypywać akcji.Duża ilośc inwestorów czeka na jakiś artykuł z info, które ostro szarpnie kurs do góry.Bez takiego infa mogą być krótkie wzrosty ale spowodowane tylko przez DT.Sytuacja w spółce powinna wyjaśnić się już w ciagu miesiąca. Najważniejszą informacją dla akcjonariuszy jest ta mówiąca kto odkupił akcje od Pana Buchajskiego i bez niej nie ma co liczyć na wielkie wzrosty.Osobiście biorę pod uwagę ostrą jazdę na północ przed lub po podaniu wyników za I kwartał,choć ,o tego czasu jednak kurs powinien już być dużo większy....Sanwil wystrzeli i to dobrze ale na dzień dzisiejszy trzeba być cierpliwym.Kurs jest w fazie konsolidacji a im ona dluższa, tym mocniejsze może nastąpić wybicie.Trzeba tylko troche cierpliwosci a kurs wszystkim to wynagrodzi.I jeśli zarząd nie wyskoczy z jakąś mało pozytywną niespodzianką spółka będzie dobrą okazją do zarobku.Mario Odpowiedz Link Zgłoś
makler13 Re: greg_skce ,mario -ważne Sanwil 28.03.06, 19:59 Mario dziękuję za odpowiedż ,a co na to greg_skce Odpowiedz Link Zgłoś
greg_skce Re: greg_skce ,mario -ważne Sanwil 28.03.06, 21:19 Greg_skce właśnie wrócił z pracy i ledwo "zipie", poprzedni tydzień i niestety następny da mi nieźle w kość stąd moja niewielka aktywność na forum. Generalnie podzielam zdanie Mario, ale sądzę, że w ciągu kilku najbliższych sesji może nastąpić kilkuprocentowa korekta. Patrzę na wykres i nie mogę oprzeć się pewnemu wrażeniu (nie napiszę jeszcze jakiemu, poczekam parę sesji). Generalnie kurs przy słabym rynku dołowany może być nienajlepszymi nastrojami ogólnymi. Szalejące kaczki, Lepper - szykujący się do rządzenia, zmieszanie wokół banków - to nic dobrego nie wróży, na dodatek strajki w służbie zdrowia. Chociaż nie ma to bezpośredniego wpływu na SNW, to jednak na cały rynek wpływa, a ten - jak widać - wpływa na WIG i Sanwil. Kółko się zamyka. Potrzeba tylko jednego małego info, żeby sytuacja zmieniła się o 180 stopni. W sobotę będę miał więcej czasu, przeanalizuję sytuację i napiszę co nieco. Póki co śmigają mi w głowie adresy IP, bramy, routery, firewalle, kable, sieci, switche itp. "głupoty". Kto to wymyślił, żeby trzeba było pracować ?? :-) :-) Odpowiedz Link Zgłoś
pazurrr1 Re: greg_skce ,mario -ważne Sanwil 28.03.06, 23:21 Pozwolę sobie wrzucić swoje trzy grosze - kiedyś pisałem o trzech wariantach. Ten trzeci idealnie, wręcz podręcznikowo się teraz realizuje. Stromy trend jest w fazie zalążkowej, rynek nabiera oddechu - i dobrze. Spójrzcie, przecież w krótkim czasie śmignął ponad 20%, więc rynek musiał się cofnąć, inaczej byłoby to b. niebezpieczne dla ogólnego trendu. Cisza i małe obroty mają jednoznacznie pozytywną wymowę. Gdybym miał obecną sytuację przyrównać do gry w kości, to:1, 2, 3, 4 - wygrywa, 5 - remis, 6 - odwrót. Większe prawd., że będzie 1-4, ale nie zapominać o 6 i asekuracji. To moje zdanie, każdy zrobi, jak zechce, np. potrawka z rekina ;) Odpowiedz Link Zgłoś