Dodaj do ulubionych

greg_skce ,mario -ważne Sanwil

28.03.06, 12:35
Dlaczego nic nie piszecie o tej spółce ?????????????????????
Obserwuj wątek
    • pazurrr1 Re: greg_skce ,mario -ważne Sanwil 28.03.06, 13:10
      Powtórzę za Rachelą - ciiiiii...... ;)
    • aloha11 Re: greg_skce ,mario -ważne Sanwil 28.03.06, 15:14
      W wątkach o sanwilu cisza trwa na całego i to na wszystkich forach.Obroty nie
      wysokie,widać, że nikt zbytnio nie chce wysypywać akcji.Duża ilośc inwestorów
      czeka na jakiś artykuł z info, które ostro szarpnie kurs do góry.Bez takiego
      infa mogą być krótkie wzrosty ale spowodowane tylko przez DT.Sytuacja w spółce
      powinna wyjaśnić się już w ciagu miesiąca. Najważniejszą informacją dla
      akcjonariuszy jest ta mówiąca kto odkupił akcje od Pana Buchajskiego i bez niej
      nie ma co liczyć na wielkie wzrosty.Osobiście biorę pod uwagę ostrą jazdę na
      północ przed lub po podaniu wyników za I kwartał,choć ,o tego czasu jednak
      kurs powinien już być dużo większy....Sanwil wystrzeli i to dobrze ale na dzień
      dzisiejszy trzeba być cierpliwym.Kurs jest w fazie konsolidacji a im ona
      dluższa, tym mocniejsze może nastąpić wybicie.Trzeba tylko troche cierpliwosci
      a kurs wszystkim to wynagrodzi.I jeśli zarząd nie wyskoczy z jakąś mało
      pozytywną niespodzianką spółka będzie dobrą okazją do zarobku.Mario
      • makler13 Re: greg_skce ,mario -ważne Sanwil 28.03.06, 19:59
        Mario dziękuję za odpowiedż ,a co na to greg_skce
        • greg_skce Re: greg_skce ,mario -ważne Sanwil 28.03.06, 21:19
          Greg_skce właśnie wrócił z pracy i ledwo "zipie", poprzedni tydzień i niestety
          następny da mi nieźle w kość stąd moja niewielka aktywność na forum. Generalnie
          podzielam zdanie Mario, ale sądzę, że w ciągu kilku najbliższych sesji może
          nastąpić kilkuprocentowa korekta. Patrzę na wykres i nie mogę oprzeć się
          pewnemu wrażeniu (nie napiszę jeszcze jakiemu, poczekam parę sesji). Generalnie
          kurs przy słabym rynku dołowany może być nienajlepszymi nastrojami ogólnymi.
          Szalejące kaczki, Lepper - szykujący się do rządzenia, zmieszanie wokół banków -
          to nic dobrego nie wróży, na dodatek strajki w służbie zdrowia. Chociaż nie ma
          to bezpośredniego wpływu na SNW, to jednak na cały rynek wpływa, a ten - jak
          widać - wpływa na WIG i Sanwil. Kółko się zamyka. Potrzeba tylko jednego małego
          info, żeby sytuacja zmieniła się o 180 stopni. W sobotę będę miał więcej czasu,
          przeanalizuję sytuację i napiszę co nieco. Póki co śmigają mi w głowie adresy
          IP, bramy, routery, firewalle, kable, sieci, switche itp. "głupoty". Kto to
          wymyślił, żeby trzeba było pracować ?? :-) :-)
          • pazurrr1 Re: greg_skce ,mario -ważne Sanwil 28.03.06, 23:21
            Pozwolę sobie wrzucić swoje trzy grosze - kiedyś pisałem o trzech wariantach.
            Ten trzeci idealnie, wręcz podręcznikowo się teraz realizuje. Stromy trend jest
            w fazie zalążkowej, rynek nabiera oddechu - i dobrze. Spójrzcie, przecież w
            krótkim czasie śmignął ponad 20%, więc rynek musiał się cofnąć, inaczej byłoby
            to b. niebezpieczne dla ogólnego trendu. Cisza i małe obroty mają jednoznacznie
            pozytywną wymowę. Gdybym miał obecną sytuację przyrównać do gry w kości, to:1,
            2, 3, 4 - wygrywa, 5 - remis, 6 - odwrót. Większe prawd., że będzie 1-4, ale nie
            zapominać o 6 i asekuracji. To moje zdanie, każdy zrobi, jak zechce, np.
            potrawka z rekina ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka