Dodaj do ulubionych

gdzie oni są???????

05.06.06, 17:44
Gdzie ten trend spadkowy i gdzie ci naganiacze na spadki? Jakoś nie widzę
postów tych, co mają tyle do powiedzenia podczas gdy indeksy idą do dołu.
Mario
Obserwuj wątek
    • fular1 Re: gdzie oni są??????? 05.06.06, 17:57
      ja pracujęę :-)
      • ojciec_dyktator Re: Mario serce Ty moje- pomyśl. To nie boli... 05.06.06, 18:10
        I Rusz trochę tę swoją kiepełe i zastanów się jakie wzrosty mogą Cię czekać
        jeśli obroty na wzrostach są dużo niższe niż na spadach. Zapewne taki stan
        rzeczy jest zapowiedzią dalszej wiecznej hossy, którą tu głosisz.
        A rynek, cóż, jeśli zleciał z 3350 do 2700 to odbicie do 2950 nie jest niczym
        nadzwyczajnym - ot zwykła korekta spadków. Zachowaj swoje podniecenie na
        kontakty damsko/męskie - szkoda go na taką bzdurę jak korekcyjne odbicie.
        • andzia138 Re: Mario serce Ty moje- pomyśl. To nie boli... 05.06.06, 18:19
          Poczekaj kolego. Ty wciąż nie czaisz sprawy i nie widzisz tego co doświadczony
          inwestor dostrzegł co najmniej miesiąc temu czyli fundamentalnej zmiany na
          rynkach akcji na całym świecie. Był juz czas paniki i wtedy siedziałeś jak mysz
          pod miotłą. Teraz wysadziłeś swojego ryjka i pyskujesz bo coś ci się jeszcze
          udało. Zobaczymy gdzie znowu będziesz jak nastąpi kolejna fala spadków.
          Moje przewidywania były takie, że po pierwszej fali nastąpi korekta w górę. I
          to się właśnie dzieje. Tyle, że ta korekta może sie w każdej chwili gwałtownie
          się skończyć.
    • eliot33 Re: gdzie oni są??????? 05.06.06, 18:20
      Szczyt rozczarowania kobiecego: Kiedy partnerka u swego partnera pod listkiem
      figowym znajdzie... figę.
      • aloha11 Re: o dzikości całej reszty........ 05.06.06, 18:34
        Cytat z wypowiedzi Pana Jarosłąwa Kaczyńskiego na kongresie PiS w moim mieście
        Łodzi z dnia wczorajszego.

cyt-"Jest także inne, wielkie nadużycie, któremu chciałbym się tutaj
        przeciwstawić. Była zresztą o tym mowa już wczoraj, tym nadużyciem jest
        twierdzenie, że Prawi i Sprawiedliwość jest formacją antyinteligencką.

To nieprawda, nieprawda i jeszcze raz nieprawda.

Tak Panie i Panowie, my się odnosimy krytycznie, może nawet bardzo krytycznie
        do ledwie kilkusetosobowej grupy, która znajduje się w różnych ważnych punktach
        naszego życia społecznego, niekiedy obdarzona jest różnego rodzaju tytułami,
        żyje w zamkniętym świecie, głównie we własnym gronie i we własnym gronie
        przekonuje się swoich racjach i o dzikości całej reszty. Tak, do tych ludzi
        mamy krytyczny stosunek"
        Mario
        • ojciec_dyktator Re: Mario, a tak bardziej do rzeczy nie mógłbyś? 05.06.06, 18:36
          Co p. Kaczyński ma wspólnego z Twoim wątkiem, w którym tu piszemy?
          • aloha11 Re: Mario, a tak bardziej do rzeczy nie mógłbyś? 05.06.06, 18:39
            Myśl, ponoć nie boli. Mario
        • yntelygent Re: o dzikości całej reszty........ 05.06.06, 19:12
          Mario. Nie mieszaj do tego PiSu.
          a swoje kompleksy lecz poza forum. Czynisz próbę przeobrażenia wątku w wątek
          zwolenników i przeciwników PiS a nie wątek giełdowy. Nie uda Ci się.
          Wyspiański; Wesele: "miałeś chamie..."
          yntelygent - forum : miałeś mario dobry rok. Wycofaj się w porę. Ośmieszasz się.
          Nie woaluj prób obrażania innych jak tracisz pieniądze. Czas ślepej hossy minął,
          Twój czas. Pogódź się z tym.
          Są w PiS ludzie inteligentni. Są również idioci. Naród wystawi im rachunek za
          cztery lata. To nie miejsce na dzielenie ludzi na inteligentów i nie. Tu są
          inwestorzy; gracze spekulanci i tym podobni.
          • aloha11 Re: o dzikości całej reszty........ 05.06.06, 21:03
            To ty próbujesz mieszać do tego PiS, nie ja. Jakie kompleksy? Z braku
            argumentów tak jest najlepiej.... przerabiałem już ten temat z podobnymi tobie
            już w listopadzie 2005r. To nie ja próbuje dzielić ludzi na inteligentów lub
            nie, w przeciwieństwie do sporej grupy piszących na tym forum. No coż mogłeś
            tego o tym nie wiedzieć, bo z tego co widzę to twój pierwszy post, przynajmniej
            pod tym nickiem. Tu zamiast Wyspiańskiego bardzie pasowałoby cytować Singera
            starszego. Mario
            • eliot33 Re: o dzikości całej reszty........ 05.06.06, 21:11
              Piszesz"przerabiałem już ten temat z podobnymi tobie"
              podpisujesz maria nick rodzju żenskiego, czy mozesz mi powiedzięc czy ty to on
              czy ona,bo ja byłem przekonany że czytajac pierwszy post ,ze to niewiasta pisze..
        • zen_ek Re: o dzikości całej reszty........ 05.06.06, 21:26
          > To nieprawda, nieprawda i jeszcze raz nieprawda.

i to jest cała argumentacja - brawo!
          Mario znajdź sobie jakieś forum polityczne na zaspokajaie kompleksów.
          Tu Ci nikt nie będzie wypominał, że Twoja ukochana partia współpracuje z
          prawomocnie skazanymi przestępcami, co niejako stoi w sprzeczności z jej nazwą,
          na innych forach masz na to większe szanse, ale tu jest forum giełdowe i nikogo
          to nie interesuje.
          pozdrawiam,
          mający politykę i kaczki w kuprze
          Z.
    • eliot33 Re: gdzie oni są??????? 05.06.06, 22:08
      Nie wywołuj wilka z lasu
    • terefereqq1 Re: gdzie oni są??????? 06.06.06, 08:41
      "wysadziłeś swojego ryjka i pyskujesz " ??? Jak widac czlowiek ze wsi wyjdzie a
      wies z czlowieka nie koniecznie. Kto ma racje zobaczymy ale wycieczki
      personalne psuja klimat. pozdrawiam
      • zawodowiec4 Re: gdzie oni są??????? 06.06.06, 08:55
        Co jak co ale głównym mącicielem od ataków personalnych jest aloha. Ksywka
        zupełnie nieprzystająca do tego osobnika. Facio cały czas próbuje coś pokazać
        tyle, że ostatnio robi sie coraz bardziej nerwowy bo chyba jednak widzi, że to
        juz nie jego czasy.
        • aloha11 Re: gdzie oni są??????? 06.06.06, 09:39
          Nerwowy to ja byłem w pażdzierniku i listopadzie 2005r, teraz jestem
          ucywilizowany. Mario
        • aloha11 Re: gdzie oni są??????? 06.06.06, 10:32
          Jakim mącicielem? Mnie nie chodzi o wycieczki personalne, od samego początku
          mojej obecności na forum pozostaję w antagoniżmie do postów różnej maści
          naganiaczy na spadki. Kiedyś pretekstem do ujadania o bessie i krachu były
          poczynania ekipy rządzącej. Niestety nie udało się giełda miała sie dobrze i
          zaliczała kolejne rekordy. Teraz do wieszczenia spadków wykorzystuje się
          każde pierdnięcie wielkiego brata za oceanem a myślących inaczej najłatwiej
          nazwać zakompleksionymi, mącicielami i ciemnymi leszczami bez podstawowej
          wiedzy z dziedziny inwestowania. Mario
        • eliot33 Re: gdzie oni są??????? 06.06.06, 15:23
          Piszsz"Co jak co ale głównym mącicielem od ataków personalnych jest aloha. Ksywka
          zupełnie nieprzystająca do tego osobnika. "i dziwisz się krzywce ze nie pasuje a
          mnie się wydaje ze jednak pasuje ipowiem ci geneze tej krzywki jak powstała.
          Wychodzi kolega i widzi tego osobnika to mówi "A locha "i tak zostało.A ze ten
          osobnik pisze bez spacji i z błędami to sobie zapisał ALOHA .Przypomne tylko ze
          90% potraw mięsnych w naszej polskiej kuchni pochodzi z loch
    • aloha11 Re: gdzie oni są??????? 06.06.06, 09:05

Data i czas
      2006-06-06
      08:39:24
      "SANWIL" S.A.
      Sprawozdanie Rady Nadzorczej Sanwil SA z wyników oceny Sprawozdania
      finansowego, sprawozdania Zarządu oraz wniosku Zarządu dotyczącego pokrycia
      straty za rok obrotowy 2005.
      Rada Nadzorcza na podstawie art. 382 par 3 zbadała sprawozdanie finansowe za
      rok obrotowy 2005, sprawozdanie Zarządu oraz wniosek, co do pokrycia straty
      za rok 2005 w wysokości 17 181,98 zł.
      Rada Nadzorcza na podstawie zasady nr 18 zawartej w dokumencie "Dobre
      praktyki..." dokonała oceny sytuacji Spółki. Spółka Sanwil SA osiągnęła w
      roku 2005 przychody na poziomie 39 882,4 tys. zł, oraz zysk na sprzedaży
      365,5 tys. zł. Suma bilansowa wzrosła do 40 866,1 tys. zł. W ocenie Rady
      Nadzorczej wyniki osiągnięte przez Spółkę w 2005 roku były niezadowalające.
      Wobec złych wyników za I kwartał 2005 roku Rada Nadzorcza dokonała zmiany
      składu Zarządu. Działania Spółki pod kierownictwem nowego Zarządu zostały
      ukierunkowane na ograniczenie kosztów, rozwijanie działu sprzedaży i
      marketingu, rozwój eksportu, oraz modernizację zakładu i wejście na nowe
      rynki.
      Z powodzeniem rozwijano w 2005 roku sprzedaż zagraniczną. Ponadto w wyniku
      działań marketingowych pozyskano nowych znaczących odbiorów w branży
      meblarskiej na terenie kraju. Owocem nawiązania współpracy z wiodącymi
      projektantami wprowadzono do sprzedaży nowe kolekcje wyrobów, które powinny
      przyczynić się do zwiększenia sprzedaży w roku 2006.
      Ponadto w 2005 roku dokonano inwestycji w park maszynowy w celu dostosowania
      wyrobów do oczekiwań bardziej wymagających klientów. Zakupiono m.in. tumbler
      przy współudziale środków z SPO WKP.
      Rada Nadzorcza pozytywnie ocenia działania Spółki w zakresie renegocjacji
      układu zbiorowego pracy i wdrożenia systemu wynagrodzeń opartego w większym
      zakresie na wydajności poszczególnych pracowników.
      W 2005 roku rozpoczęła także działanie spółka zależna WINISAN na terenie
      Ukrainy. Pomimo poniesienia znaczących kosztów na uruchomienie produkcji w
      2005 roku WINISAN osiągnął pozytywne wyniki finansowe.
      Rada Nadzorcza SANWIL S.A.
      Załącznik do Raportu bieżącego Nr 15/2006

Mario
      • zawodowiec4 Re: gdzie oni są??????? 06.06.06, 09:11
        Jestem pod wrażeniem treści postu.
        • frolama Re: gdzie oni są??????? 06.06.06, 09:52
          Wieszcze straszne spadki uuuuuuu ..... gielda sie zalamie ..... juz do końca
          świata będę dawać tylko krotkie uuuuuuu ............. a wszelkie wzrosty są
          tylko korekta spadków uuuuuu ....... w dzisiejszej dacie jest 666...........
          Chuck Noris zamknie giełdę w przyszłym tygodniu.

Jestem z tobą Mario.
    • eliot33 Re: gdzie oni są??????? 06.06.06, 12:07
      cytat:
      "Dystrybucja to początek bessy!

Faza 1 - Dystrybucja

Tak jak akumulacja jest zwiastunem hossy, tak dystrybucja świadczy o początku
      bessy. Najbardziej wtajemniczeni zaczynają sobie uświadamiać, że warunki
      biznesowe nie są aż tak dobre jak sądzono. Uważają oni, że zarobki firm
      osiągnęły szczyty. Tłum jest coraz bardziej sfrustrowany brakiem zysków na
      giełdzie. Opinia publiczna nadal uważa akcje za zyskowną inwestycje, a większość
      ciągle je kupuje. Parametry gospodarcze przez jakiś czas jeszcze pozostają
      dobre, nic nie mówi się o początku bessy. Jednak ceny zaczynają spadać.

Podczas gdy rynek spada, nikt nie wierzy w bessę. Większość prognoz jest
      optymistyczna. Po pierszym spadku następuje reakcja (ruch wtórny). Duża część
      strat zostaje odrobiona w trakcie kilku tygodni. Ten nagły i szybki ruch pozwala
      bykom twierdzić, że hossa się nie skończyła. Niestety zwyżka kończy się poniżej
      ostatniego szczytu, co potwierdza początek bessy."
      • aloha11 Re: gdzie oni są??????? 06.06.06, 12:43
        eliot33 napisał

> Tak jak akumulacja jest zwiastunem hossy, tak dystrybucja świadczy o początku
        > bessy.
        Dokładnie tak i to własnie od kilkunastu sesji na spółkach o których pisze
        widac akumulacje. Mario
        • gadzik1 Re: gdzie oni są??????? 06.06.06, 12:50
          trzeba miec nieslychanie różowe okulary, zeby po trzech latach wzrostow, w poblizu historycznych szczytów widziec akumulację :)
          • zawodowiec4 Re: gdzie oni są??????? 06.06.06, 12:53
            Ten typ tak ma. On wie najlepiej które spółki pójdą w górę. I ona zawsze ma
            rację. Jakis robocop czy jak ?
            • aloha11 Re: gdzie oni są??????? 06.06.06, 12:58
              No i zawsze idą. Trzeba było sie uczyc baranie. Mario
              • zawodowiec4 Re: gdzie oni są??????? 06.06.06, 13:01
                A jednak robocop.
          • aloha11 Re: gadzik1 06.06.06, 13:02
            Moja wypowiedź nie dotyczy ogólnej sytuacji na rynku, odnosi się tylko do akcji
            spółkek o których piszę. Mario
            • zawodowiec4 Re: gadzik1 06.06.06, 13:03
              Oczywiście:
              zabrze, lubawa, masters - te spółki idą. Tyle, że w dół, ha, ha.
              • aloha11 Re: gadzik1 06.06.06, 13:05
                Czekałem na to aż ktoś mi o tym powie i dlatego podałem je u fulara. Widzisz
                baranie nawet to przewidziałem. Mario
                • zawodowiec4 Re: gadzik1 06.06.06, 13:08
                  a piasta też podałeś mądralo ? Miał iść w górę i co ?
                  Zabawny jesteś w swej dennej głupocie.
                • aloha11 Re: gadzik1 06.06.06, 13:11
                  Może przytoczysz kilka postów z nazwami spółek z forum i porównasz je z cenami
                  akcji. Tylko pamietaj o podaniu dat. Widzisz różnica między nami jest taka, że
                  ja nawet nie interesuje się co typowałeś a ty czytasz moje wypowiedzi z wielkim
                  zainteresowaniem. Wiem ,że optymizm płynący z moich postów jest tu wielu nie na
                  rekę, ale to juz nie mój problem. Nie ja tracę tylko oni. Mario
                  • aloha11 Re: gadzik1 06.06.06, 13:15
                    Spadam do wieczora i mimo pierdnięcia życzę sobie i innym zakończenia na
                    zielono. Niektórzy bedą dziś lizac rany. Mario
                    • zawodowiec4 Re: gadzik1 06.06.06, 14:18
                      Nie studiuję twoich postów, przestań już wspinać sie na szczyty zarozumialstwa.
                      Mam ciekawsze rzeczy do roboty. Po prostu przejrzałem parę postów bo chciałem
                      zobaczyć co taki napuszony gość pisze. I sie okazuje, że to w większości wtopy
                      i to spore (oprócz podanych wcześniej spółek jest taki hit sanwil, który
                      zjechał z 1,2 na 0,84 zł).
                      I tyle. Ja juz odpuszczam sobie komentowanie twoich poczynań. Bo nie ma co
                      komentować.
                      • js.2 Re: gadzik1 06.06.06, 14:36
                        zawodowiec4 nie masz racji....
                        Chuck Norris i alocha11 nigdy nie tracą na giełdzie.
                        Nawet wtedy gdy nie mają żadnych akcji.
    • gadzik1 nurtuje mnei jedno pytanie 06.06.06, 15:28
      co oznacza "naganiacze na spadki" - jacys wszechwiedzący, ktorzy zniżke są w stanie wywołać?

;)

inna kwestia , w pewnym momencie na forum mozna bylo pogadac merytorycznie. pokazc swoje argumenty posluchac innych. co jakis czas biorą giore emocje i wtedy na dyskusje nie ma miejsca. a szkoda
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka