Dodaj do ulubionych

Kontrakty na Techwig

01.07.06, 11:41

Witam

jak jest obliczany depozyt na Techwig? Czyli wartość kontraktu * ile
złotych? Czyli ile na 1 punkcie mozna zarobić i stracić?

Bardzo proszę o pomoc
Obserwuj wątek
    • siurak20 Re: Kontrakty na Techwig 01.07.06, 12:34
      tak jak w przypadku W20
      • gut_inwestor Re: Kontrakty na Techwig 01.07.06, 12:46
        Czyli z tego wynika ze 970*10zł, =9700*7,8%=756,6 zł. :) Wiec tyle wystarczy na
        jeden kontrakt :) w tej obecnej sytuacji :)
        • fular1 Re: Kontrakty na Techwig 02.07.06, 13:09
          cos kolo tego a nawet mniej. ale odradzam. brak plynnosci takiej jak na w20
          • gut_inwestor Re: Kontrakty na Techwig 02.07.06, 13:33
            Wiem fular, że to nie ma obrotów :( Ale jest mniejsze ryzyko straty :) A
            pozatym nie chce odrazu żucać się na głębokie wody, bo nie chce utonąć :) Jak
            sie straci to mniej :) Ja co dziennie przez 2 miesiące obserwuje zachowanie
            Wig20, czynników Makroekonomicznych, które wpływają na indeks Wig20, oraz
            odzwierciedlenie na Kontrakty FW20 :) A przeciesz TechWig idzie bardzo podobnie
            do Wig20 :) Wiec jeśli jestem wstanie przewidzeć jak zochowa się Wig20 to i
            również TechWig :) I jak już wpomniałem powyżej najpier chcę zacząc od
            mniejszych rzeczy :) Aby zobaczyć jak to wszystko w praktyce wygląda :) Bo jak
            wiadomo teoria, od praktyki się znacznie różni :(
            • fular1 Re: Kontrakty na Techwig 02.07.06, 16:10
              techwig czasem ma +3 a wig20 -0,5

radze uwazac. paradoksalnie wiecej dostalem na techwigu po dupie niz wigu20
              • gut_inwestor Re: Kontrakty na Techwig 02.07.06, 16:20

oki Wzwruce na to szczegulną uwagę :) Ale patrząc na wykresy Historyczne
                TechWig i Wig20 o można powiedieć, iż idą włep włep :)
                • fular1 Re: Kontrakty na Techwig 02.07.06, 16:31
                  powodzenia. ale zycze ci powodzenia tak od 5 transakcji. zycze ci zebys te 5
                  dostal w plecy i sie nie zniechecal. tylko tak nie stracisz duzo pieniedzy a
                  zarobisz.
                  • gut_inwestor Re: Kontrakty na Techwig 02.07.06, 16:41
                    Wiem o co chodzi aby na początku stracić :) Nie buj się nie jestem narwany tak
                    jak inni i jak bende podejmował decyzje, czy otwożyć pozycje krutką, czy długą
                    to bendę wszystko analizował i swoją decyzję opierał na argumęntach za i
                    przeciw :) To ze czeba podemować spokojne i przemyślane decyzje nauczyłęm się
                    na akcjach :) Wiec nawet jesli zarobie na pierwszych sesjach :) nie powinienem
                    się urwać z choinki :) I dalej spokojnie działać :) Jesli sytuacje na nie
                    wruzyłaby nic ciekawego to najlepiej nie wchodzić :) Jeśli nie ma argumęntów,
                    króre przemówią, że tak pójdzie kurs :)
                    • gut_inwestor Re: Kontrakty na Techwig 04.07.06, 10:02

:-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka