bartoszcze TP S.A. musi oddzielić neostradę od telefonów 04.07.06, 14:00 Chyba pierwszy raz pochwalę nowe władze:) i rozwiążę umowę w pierwszym dniu kiedy to będzie możliwe brawo dla sweterkowej Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Brawo! A kto korzysta jeszcze z tego Neogówna? 04.07.06, 15:43 Brawo! A kto korzysta jeszcze z tego Neogówna? Odpowiedz Link Zgłoś
pawciu2 Re: Brawo! A kto korzysta jeszcze z tego Neogówna 04.07.06, 17:19 niestety korzystaja. narzucenie tego wymogu to dobry pomysl - przyczyni sie do rozwoju innych telefonii i prawdopodobnie obnizy ceny internetu. tam przynajmniej ja sadze. kolejny krok w walce z monopolem. Odpowiedz Link Zgłoś
frant3 Re: Brawo! A kto korzysta jeszcze z tego Neogówna 04.07.06, 18:07 Ja korzystam z Neostrady. Sama Neostrada nie jest zła. Oferuje coraz korzystniejsze promocje. Natomiast chore jest to, że trzeba dodatkowo i obowiązkowo płacić 50 zł za 60 minut darmowych rozmów, bez względu czy człowiek rozmawia, czy tez nie. Na domiar złego darmowe rozmowy nie obejmują połączeń z komórkami. A gdy rozdzielą Neostradę od telefonii, to odłączy się telefon stacjonarny, a podłączy VOiP z własnym numerem i będą oszczędności. -- Frant - humor, satyra, krytyka -- Frant - humor, satyra, krytyka Odpowiedz Link Zgłoś
crichton1 Re: Brawo! A kto korzysta jeszcze z tego Neogówna 04.07.06, 19:36 Zdecydowanie popieram pomysł. Jak tylko będzie można, rozwiążę umowę o telefon. Mam Neostradę, ale telefonu stacjonarnego nie używam. Odpowiedz Link Zgłoś
boorack Re: Brawo! A kto korzysta jeszcze z tego Neogówna 04.07.06, 23:11 Bez przesady z tym neogownem. Jest dosyć drogo (jeśli dodać telefon) i w niektórych miejscach nie ma innej opcji. I nie jest tak tragicznie - jak kupiłeś pasmo X to masz pasmo X niezależnie od pory dnia (w kablówkach bardzo często wieczorem masz połowę pasma albo nawet mniej). Modemy raczej kiepskie ale cywilizowany modem można sobie kupić w sklepie. Helpdesk i obsługa w telepunkcie poniżej krytyki ale nie musisz ich odwiedzać codziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
araya Teraz czekam na DIALOG 04.07.06, 16:54 Tam jest identyczna sytuacja - musze płacić abonament za telefon żeby mieć Internet. Odpowiedz Link Zgłoś
dracko Re: Teraz czekam na DIALOG 04.07.06, 22:27 Właśnie że nie bo można zamówić Dialnet DSL bez posiadania telefonu w Dialogu, tylko trzeba dłurzej czekać na instalacje. Zadzwoń to się przekonasz. Odpowiedz Link Zgłoś
kardynal_pacelli1 Re: TP S.A. musi oddzielić neostradę od telefonów 04.07.06, 20:41 Ale co to oznacza w praktyce? Czy bez dodatkowych opłat bedzie mozna wrócic do najnizszych abonamentów? A może posiadanie telefonu stac. bedzie wogóle nie potzrebne? Odpowiedz Link Zgłoś
magdateclaw TP SA i Orange najgorsze firmy telekomunikacyjne 04.07.06, 14:01 Nareszcie! Poziom usług telekomnikacyjnych jest zenujaco niski w Polsce. Gdy sie wraca z Zachodu to uderza. Nie jestem zwolenniczką PiSu, ale Anna Streżyńska jest absolutnie moją idolką! Trzymam za Nią kciuki mam nadzieje, że dobierze sie do pupu nie tylko Telekomunikacji Polskiej ( Francuskiej), ale i wchodzacego w sklad TP SA operatora komorkowego Orange. Ta ostatnia firma posuwa sie do takich rpzekretow ze pobieraja pieniądze za zamowiony w sklepie internetowym sprzet a potem nie realizuja tych zamowien. Jestem w stanie przedstawic dokumenty na to w sądzie. Te firmy folguja sobie u nas na maksa, na zachodzie w Wielkiej Brytanii czy Francji nie mogli by sobie pozowlic na taką ignrancje czy na takei oszustwa. Pozdrawiam, MT Odpowiedz Link Zgłoś
trollskog Re: TP SA i Orange najgorsze firmy telekomunikacy 04.07.06, 15:36 No to niedlugo pojawi sie w TV reklama jakie to wspaniale udogodnienie postanowila klientom zaserwowac TePsa. :) Odpowiedz Link Zgłoś
kzrider Popieram 04.07.06, 14:05 UKE to jedyna pozytywna rzecz, jaka powstała po wyborach. A właściwie nie orząd tylko jego prezes. Jako jedyna robi coś dobrego dla polski i polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
autor_autor Re: Popieram 04.07.06, 14:28 Tylko czy z tych dzialan cos wynika, czy na checiach sie konczy? Nie slyszalem jeszcze o jakims faktycznym sukcesie tego urzedu, a jedynie o zapowiedziach itp. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Wynika, wynika.... 04.07.06, 15:35 Faktycznie jest to jedyny jak na razie brylant w rzadzie PiS. Blyszczala juz przed wyborami. I, co najwazniejsze, jest skuteczna. Niezle w ryzach trzyma GSMy, dobrala sie w koncu do reconnectowych umow, powoli Tepsa sie gnie (ma co raz lepsza oferte, bo konkurencja pod skrzydlami tej pani sie rozwija). Jest na tyle skuteczna, ze gracze na rynku telekomunikacyjnym niemal wywalili ja z urzedu. Dopiero burza medialna w jej obronie utrzymala ja na stanowisku. Niezrobi wszystkiego na raz, bo trzymaja ja terminy odwolawcze, ale jeszcze nie zrobila kroku w zlym kierunku. Baaardzo duze slowa uznania. Odpowiedz Link Zgłoś
jurek7 Re: Wynika, wynika.... 04.07.06, 16:23 r306 napisał: > Jest na tyle skuteczna, ze gracze na rynku telekomunikacyjnym niemal wywalili > ja z urzedu. Dopiero burza medialna w jej obronie utrzymala ja na stanowisku. No z prawnego punktu widzenia burza była raczej uzasadniona. Premier mianował ją naruszając po prostu przepisy ustawy (przepisy bezsensownie zmienione przez PiS, co spowodowało, że nie mogła oficjalnie objąć urzędu przez prawie 5 miesięcy). Co nie zmienia faktu, że jest odpowiednim człowiekiem na odpowiednim miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
pjanu Re: Wynika, wynika.... 04.07.06, 21:44 Burza była w jej obronie. Skoro piszesz ze premier naruszył prawo tzn burza nie byla uzassadniona Odpowiedz Link Zgłoś
ragnah Nareszcie... 04.07.06, 14:06 ...bo nie dość, że trzeba płacić za abonament telefoniczny, to jeszcze wcale nie za ten najtańszy. Czyli w moim przypadku: płacę prawie stówę za najwolniejszą opcję (128). Tani Internet a la TPSA. Odpowiedz Link Zgłoś
stary_satyr jest mały problem... 04.07.06, 21:26 .. te wszystkie kary TPSA płacą jej klienci... Odpowiedz Link Zgłoś
nixodus Re: YES! YES! YES! 04.07.06, 14:50 Są jednak ludzie w Pis co coś chcą zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
porax NO W KONCU !!!!! 04.07.06, 14:38 chyba najlepsza wiadomosc jaka dzis do mnie dotarla - byleby sie to wszystko nie rozeszlo po kosciach... Odpowiedz Link Zgłoś
pesti Re: TP S.A. musi oddzielić neostradę od telefonów 04.07.06, 14:38 no,no.. fajnie.. w wielkiej brytanii nawet tak nie ma i jak sie chce ADSL (nazywany tu popularnie broadband) przez telefon to abonament trzeba bulic. tyle ze 10f miesiecznie tutaj to troche mniej niz 50 zeta w polsce... Odpowiedz Link Zgłoś
coxo Re: TP S.A. musi oddzielić neostradę od telefonów 04.07.06, 17:09 pesti napisał: > no,no.. fajnie.. w wielkiej brytanii nawet tak nie ma i jak sie chce ADSL > (nazywany tu popularnie broadband) przez telefon to abonament trzeba bulic. tyl > e > ze 10f miesiecznie tutaj to troche mniej niz 50 zeta w polsce... zostaje jeszcze NTL i nie trzeba placic im zadnego abonamentu za telefon..:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
maciej_ca Re: TP S.A. musi oddzielić neostradę od telefonów 04.07.06, 14:58 REWELACJA !! NARESZCIE !! Tym bardziej że teraz rachunki za telefon nie przekraczają u mnie 45 PLN a z tego co zdązyłem się zorientować nową umowę będzie można podpisać opłacając min. 48 -49 PLN miesięcznie. Ktoś w końcu dał im porządnie popalić !!. Odpowiedz Link Zgłoś
lukaszb Re: TP S.A. musi oddzielić neostradę od telefonów 04.07.06, 15:27 Nareszcie!!!!! Dlaczego muszę płacić abonament 50 zł za telefon stacjonarny, jeśli chcę tylko neostradę? Szkoda jeszcze, że nie sprzedają obowiązkowo komputerów do Neostrady :) Dla mnie neostrada jest efektywnie o 50 zł droższa, bo zlikwidowałem telefon stacjonarny 2 lata temu. Rozumiem, że muszę zapłacić za ponowne podłączenie, ale czy muszę zakładać telefon??? TPSA wali w kulki i ściąga kasę na czym się da. Odpowiedz Link Zgłoś
aplusd Re: TP S.A. musi oddzielić neostradę od telefonów 04.07.06, 15:50 oddzielą, podniosą cenę o 46 zł i ch.. po kłopocie Odpowiedz Link Zgłoś
terion Re: TP S.A. musi oddzielić neostradę od telefonów 04.07.06, 16:09 I o to chodzi!! Odpowiedz Link Zgłoś
jan_telecki Re: TP S.A. musi oddzielić neostradę od telefonów 04.07.06, 16:27 "TP SA - to ludzka rzecz okradać". o tym ile nerwów kosztowało mnie zrezygnowanie z uslug tp sa mogłym napisac książke. koszmar. to organizacja wysysająca kase z ludzi jak tylko sie da, za usługi ktroych nie wykonuje. Odpowiedz Link Zgłoś
disperse Nie ma sie co cieszyc... 04.07.06, 16:41 A teraz tepsa oddzieli abonament od neostrady a za kjilka miesiecy podniesie cene najnizszego pakietu neostraty o 45pln dawnego abonamentu, + ew. zrobi promocje kup neostrade - abonament gratis ) i tyle z tego bedzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
bambi7 Re: Nie ma sie co cieszyc... 04.07.06, 18:48 jeśli podniosą o 45zł cene internetu, to wiele osób zrezygnuje gdy im sie umowa skończy.... Odpowiedz Link Zgłoś
doberto Re: Nie ma sie co cieszyc... 04.07.06, 18:52 Nie trzeba będzie czekać kilku miesięcy. Jeżeli faktycznie jak nakazuje UKE, TP w ciągu 30 dniu dostosuje ofertę to od razu będzie ona odpowiednio wyższa. Spokój powinni mieć natomiast dotychczasowi użytkownicy bo zmiana ceny dla nich oznaczała by zmianę warunków umowy. Odpowiedz Link Zgłoś
mefisto999 Re: Nie ma sie co cieszyc... 04.07.06, 19:00 doberto napisał: > Spokój powinni mieć natomiast dotychczasowi użytkownicy bo zmiana ceny dla nich > oznaczała by zmianę warunków umowy. Nie bylbym tego taki pewien: Mialem niszczescie byc uzytkownikiem neostrady i w trakcie trwania umowy dostalem podwyzke o wartosc podatku VAT. Telepiesek mial gdzies to ze w umowie bylo napisane 59zl/miesiecznie i przysylal rachunki gdzie bylo 72zl/miesiecznie. Co mialem robic trzeba bylo placic za neostrade do konca okresu przymusowego (12 miesiecy, gdy tylko okres przymusowy sie skonczyl natychmiast rozwiazalem umowe. Odpowiedz Link Zgłoś
addy Re: Nie ma sie co cieszyc... 04.07.06, 20:39 mefisto999 napisał: > Mialem niszczescie byc uzytkownikiem neostrady i w trakcie trwania umowy dosta > lem podwyzke o wartosc podatku VAT. Telepiesek mial gdzies to ze w umowie bylo > napisane 59zl/miesiecznie i przysylal rachunki gdzie bylo 72zl/miesiecznie. > Co mialem robic trzeba bylo placic za neostrade do konca okresu przymusowego (1 > 2 miesiecy, gdy tylko okres przymusowy sie skonczyl natychmiast rozwiazalem umo > we. Ale mogłeś wtedy zrezygnować z Neo nie ponosząc żadnych kosztów związanych z zerwaniem rocznego cyrografu. Wiem, bo też wtedy miałem Neo. Informacja o tym była przesłana razem z informacją o podwyżce (albo była wydrukowana na rachunku - nie pamiętam już). Odpowiedz Link Zgłoś
mefisto999 Re: Nie ma sie co cieszyc... 04.07.06, 21:09 informacja o podwyzce byla.. zgadza sie ale malo ktory klient o tej mozliwosci zerwania wiedzial bo tepsa zataila to przed klientami. Potem przyznała ze taka mozliwosc istniala, zrobila to po jakims czasie kiedy minal bezpieczny termin wypowiedzenia. Z reszta niedlugo potem dawny urzad regulacji lacznosci ukaral za to tepse duza grzywna. Odpowiedz Link Zgłoś
iala Re: TP S.A. musi oddzielić neostradę od telefonów 04.07.06, 16:49 w końcu ktoś pomyślał -tylko kiedy tepsa to wykona ! Odpowiedz Link Zgłoś
vivawawa Re: TP S.A. musi oddzielić neostradę od telefonów 04.07.06, 16:51 czyli będzie tak jak u operatorów telewizji kablowej sama neostrada będzie kosztowała np. 120 zł. a kupując pakiet neostrada + telefon = 33 zł. + 50 zł. czyli nic się nie zmieni :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
rusham Re: TP S.A. musi oddzielić neostradę od telefonów 04.07.06, 16:57 BARDZO DOBRZE,CZAS DOBRAć SIę DO TYCH ZłODZIEI!!! Odpowiedz Link Zgłoś
radzia08 Re: TP S.A. musi oddzielić neostradę od telefonów 04.07.06, 17:18 gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,3460334.html Z tego wynika że nie zdrożeje, choć to pomysł z przed dzisiejszej decyzji. Odpowiedz Link Zgłoś
tomeqn1 Re: TP S.A. musi oddzielić neostradę od telefonów 04.07.06, 20:48 I bardzo dobrze, teraz trzeba do tego samego zmusić Dialog i telewizje kablowe np Multimedia. Odpowiedz Link Zgłoś
mr.yez Re: TP S.A. musi oddzielić neostradę od telefonów 04.07.06, 21:00 TPSA nie wykona tego polecenia, nic od niczego nie oddzieli, tylko zapłaci karę i wszystko będzie po staremu. Wzorem Microsoftu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
aczeki Re: TP S.A. musi oddzielić neostradę od telefonów 04.07.06, 21:39 niestety nie może tak zrobić karę zapłaci ale ustawodastwo ustawodastwem, jeżeli kara pieniężna nie pomoże Państwo będzie miało prawo do podjęcia środków karnych ------------------------ sklep-zelazny.pl/ - narzędzia, elektronarzędzia, sklep internetowy Odpowiedz Link Zgłoś
nameja A juz miałam zrezygnowac z TP! 04.07.06, 21:38 Mam dość płacenia za ten abonament! Pospieszcie się! Z góry dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś
xxoxx Re: A juz miałam zrezygnowac z TP! 04.07.06, 22:40 Wcale nie trzeba placic minimum 49 ;) sprobujcie zlozyc rezygnację z neostrady, a za chwile zadzwonia do ciebie i uslyszysz, ze mozesz zachowac neo oplacajac tylko najtanszy abonament telefoniczny w wysokosci okolo 28 zl, a nawet przy zachowaniu tylko numeru (ale to sie juz zupelnie nie oplaca, bo za zachowanie zycza sobie cos okolo 25zl/miesiac) gdy wyrazi sie chec opuszczenia szeregow abonentow okazuje sie, ze w tpsa wszystko jest mozliwe, nawet neostrada z nieczynnym telefonem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
macko74 I tak najlepszy jest ... 05.07.06, 00:14 COMCAST cable....ale ups to nie ten kontynent i kraj ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
darje A CO Z DSL'em ? 06.07.06, 11:39 Nikt nie wspomniał w artykule o usłudze DSL, nie dość że płacę 300 zł za net to jeszcze do tego 50 zł haraczu (abo za tel), a słuchawkę telefonu podnoszę kilka razy w miesiącu z reguły gdy ktoś do mnie dzwoni. Czy dotyczy to tylko neo, czy również innych usług internetowych? Odpowiedz Link Zgłoś