Dodaj do ulubionych

TP S.A. musi oddzielić neostradę od telefonów

04.07.06, 13:57
Brawo!
Obserwuj wątek
    • bartoszcze TP S.A. musi oddzielić neostradę od telefonów 04.07.06, 14:00
      Chyba pierwszy raz pochwalę nowe władze:)
      i rozwiążę umowę w pierwszym dniu kiedy to będzie możliwe

brawo dla sweterkowej
      • anna-dark Brawo! A kto korzysta jeszcze z tego Neogówna? 04.07.06, 15:43
        Brawo! A kto korzysta jeszcze z tego Neogówna?
        • pawciu2 Re: Brawo! A kto korzysta jeszcze z tego Neogówna 04.07.06, 17:19
          niestety korzystaja.

narzucenie tego wymogu to dobry pomysl - przyczyni sie do rozwoju innych
          telefonii i prawdopodobnie obnizy ceny internetu.

tam przynajmniej ja sadze.

kolejny krok w walce z monopolem.
          • frant3 Re: Brawo! A kto korzysta jeszcze z tego Neogówna 04.07.06, 18:07
            Ja korzystam z Neostrady. Sama Neostrada nie jest zła. Oferuje coraz korzystniejsze promocje. Natomiast chore jest to, że trzeba dodatkowo i obowiązkowo płacić 50 zł za 60 minut darmowych rozmów, bez względu czy człowiek rozmawia, czy tez nie. Na domiar złego darmowe rozmowy nie obejmują połączeń z komórkami.
            A gdy rozdzielą Neostradę od telefonii, to odłączy się telefon stacjonarny, a podłączy VOiP z własnym numerem i będą oszczędności.

--
            Frant - humor, satyra, krytyka
            --
            Frant - humor, satyra, krytyka
            • crichton1 Re: Brawo! A kto korzysta jeszcze z tego Neogówna 04.07.06, 19:36
              Zdecydowanie popieram pomysł. Jak tylko będzie można, rozwiążę umowę o telefon.
              Mam Neostradę, ale telefonu stacjonarnego nie używam.
          • boorack Re: Brawo! A kto korzysta jeszcze z tego Neogówna 04.07.06, 23:11
            Bez przesady z tym neogownem. Jest dosyć drogo (jeśli dodać telefon) i w
            niektórych miejscach nie ma innej opcji. I nie jest tak tragicznie - jak kupiłeś
            pasmo X to masz pasmo X niezależnie od pory dnia (w kablówkach bardzo często
            wieczorem masz połowę pasma albo nawet mniej). Modemy raczej kiepskie ale
            cywilizowany modem można sobie kupić w sklepie. Helpdesk i obsługa w telepunkcie
            poniżej krytyki ale nie musisz ich odwiedzać codziennie.
      • araya Teraz czekam na DIALOG 04.07.06, 16:54
        Tam jest identyczna sytuacja - musze płacić abonament za telefon żeby mieć Internet.
        • dracko Re: Teraz czekam na DIALOG 04.07.06, 22:27
          Właśnie że nie bo można zamówić Dialnet DSL bez posiadania telefonu w Dialogu,
          tylko trzeba dłurzej czekać na instalacje. Zadzwoń to się przekonasz.
      • kardynal_pacelli1 Re: TP S.A. musi oddzielić neostradę od telefonów 04.07.06, 20:41
        Ale co to oznacza w praktyce? Czy bez dodatkowych opłat bedzie mozna wrócic do
        najnizszych abonamentów? A może posiadanie telefonu stac. bedzie wogóle nie
        potzrebne?
    • magdateclaw TP SA i Orange najgorsze firmy telekomunikacyjne 04.07.06, 14:01
      Nareszcie! Poziom usług telekomnikacyjnych jest zenujaco niski w Polsce.
      Gdy sie wraca z Zachodu to uderza.
      Nie jestem zwolenniczką PiSu, ale Anna Streżyńska jest absolutnie
      moją idolką!

Trzymam za Nią kciuki mam nadzieje, że dobierze sie do pupu nie tylko Telekomunikacji Polskiej ( Francuskiej), ale i wchodzacego w sklad TP SA
      operatora komorkowego Orange.

Ta ostatnia firma posuwa sie do takich rpzekretow ze pobieraja pieniądze
      za zamowiony w sklepie internetowym sprzet a potem nie realizuja tych zamowien.
      Jestem w stanie przedstawic dokumenty na to w sądzie.

Te firmy folguja sobie u nas na maksa, na zachodzie w Wielkiej Brytanii czy Francji
      nie mogli by sobie pozowlic na taką ignrancje czy na takei oszustwa.

Pozdrawiam,

MT
      • trollskog Re: TP SA i Orange najgorsze firmy telekomunikacy 04.07.06, 15:36

No to niedlugo pojawi sie w TV reklama jakie to wspaniale udogodnienie
        postanowila klientom zaserwowac TePsa. :)
    • kzrider Popieram 04.07.06, 14:05
      UKE to jedyna pozytywna rzecz, jaka powstała po wyborach. A właściwie nie orząd
      tylko jego prezes. Jako jedyna robi coś dobrego dla polski i polaków.
      • autor_autor Re: Popieram 04.07.06, 14:28
        Tylko czy z tych dzialan cos wynika, czy na checiach sie konczy? Nie slyszalem jeszcze o jakims faktycznym sukcesie tego urzedu, a jedynie o zapowiedziach itp.
        • r306 Wynika, wynika.... 04.07.06, 15:35
          Faktycznie jest to jedyny jak na razie brylant w rzadzie PiS. Blyszczala juz
          przed wyborami. I, co najwazniejsze, jest skuteczna. Niezle w ryzach trzyma
          GSMy, dobrala sie w koncu do reconnectowych umow, powoli Tepsa sie gnie (ma co
          raz lepsza oferte, bo konkurencja pod skrzydlami tej pani sie rozwija).
          Jest na tyle skuteczna, ze gracze na rynku telekomunikacyjnym niemal wywalili
          ja z urzedu. Dopiero burza medialna w jej obronie utrzymala ja na stanowisku.
          Niezrobi wszystkiego na raz, bo trzymaja ja terminy odwolawcze, ale jeszcze nie
          zrobila kroku w zlym kierunku.
          Baaardzo duze slowa uznania.
          • jurek7 Re: Wynika, wynika.... 04.07.06, 16:23
            r306 napisał:

> Jest na tyle skuteczna, ze gracze na rynku telekomunikacyjnym niemal wywalili
            > ja z urzedu. Dopiero burza medialna w jej obronie utrzymala ja na stanowisku.

No z prawnego punktu widzenia burza była raczej uzasadniona. Premier mianował
            ją naruszając po prostu przepisy ustawy (przepisy bezsensownie zmienione przez
            PiS, co spowodowało, że nie mogła oficjalnie objąć urzędu przez prawie 5
            miesięcy). Co nie zmienia faktu, że jest odpowiednim człowiekiem na odpowiednim
            miejscu.
            • pjanu Re: Wynika, wynika.... 04.07.06, 21:44
              Burza była w jej obronie. Skoro piszesz ze premier naruszył prawo tzn burza nie
              byla uzassadniona
    • ragnah Nareszcie... 04.07.06, 14:06
      ...bo nie dość, że trzeba płacić za abonament telefoniczny, to jeszcze wcale nie za ten najtańszy. Czyli w
      moim przypadku: płacę prawie stówę za najwolniejszą opcję (128). Tani Internet a la TPSA.
      • stary_satyr jest mały problem... 04.07.06, 21:26
        .. te wszystkie kary TPSA płacą jej klienci...
    • pwo YES! YES! YES! 04.07.06, 14:12
      • nixodus Re: YES! YES! YES! 04.07.06, 14:50
        Są jednak ludzie w Pis co coś chcą zrobić.
    • porax NO W KONCU !!!!! 04.07.06, 14:38
      chyba najlepsza wiadomosc jaka dzis do mnie dotarla - byleby sie to wszystko nie
      rozeszlo po kosciach...
    • pesti Re: TP S.A. musi oddzielić neostradę od telefonów 04.07.06, 14:38
      no,no.. fajnie.. w wielkiej brytanii nawet tak nie ma i jak sie chce ADSL
      (nazywany tu popularnie broadband) przez telefon to abonament trzeba bulic. tyle
      ze 10f miesiecznie tutaj to troche mniej niz 50 zeta w polsce...
      • coxo Re: TP S.A. musi oddzielić neostradę od telefonów 04.07.06, 17:09
        pesti napisał:

> no,no.. fajnie.. w wielkiej brytanii nawet tak nie ma i jak sie chce ADSL
        > (nazywany tu popularnie broadband) przez telefon to abonament trzeba bulic. tyl
        > e
        > ze 10f miesiecznie tutaj to troche mniej niz 50 zeta w polsce...

zostaje jeszcze NTL i nie trzeba placic im zadnego abonamentu za telefon..:)

Pozdrawiam
    • maciej_ca Re: TP S.A. musi oddzielić neostradę od telefonów 04.07.06, 14:58
      REWELACJA !! NARESZCIE !!
      Tym bardziej że teraz rachunki za telefon nie przekraczają u mnie 45 PLN a z
      tego co zdązyłem się zorientować nową umowę będzie można podpisać opłacając min.
      48 -49 PLN miesięcznie. Ktoś w końcu dał im porządnie popalić !!.
    • lukaszb Re: TP S.A. musi oddzielić neostradę od telefonów 04.07.06, 15:27
      Nareszcie!!!!!

Dlaczego muszę płacić abonament 50 zł za telefon stacjonarny, jeśli chcę tylko
      neostradę? Szkoda jeszcze, że nie sprzedają obowiązkowo komputerów do
      Neostrady :)

Dla mnie neostrada jest efektywnie o 50 zł droższa, bo zlikwidowałem telefon
      stacjonarny 2 lata temu. Rozumiem, że muszę zapłacić za ponowne podłączenie,
      ale czy muszę zakładać telefon??? TPSA wali w kulki i ściąga kasę na czym się
      da.
    • aplusd Re: TP S.A. musi oddzielić neostradę od telefonów 04.07.06, 15:50
      oddzielą, podniosą cenę o 46 zł i ch..
      po kłopocie
      • terion Re: TP S.A. musi oddzielić neostradę od telefonów 04.07.06, 16:09
        I o to chodzi!!
    • jan_telecki Re: TP S.A. musi oddzielić neostradę od telefonów 04.07.06, 16:27
      "TP SA - to ludzka rzecz okradać".

o tym ile nerwów kosztowało mnie zrezygnowanie z uslug tp sa mogłym napisac
      książke. koszmar. to organizacja wysysająca kase z ludzi jak tylko sie da, za
      usługi ktroych nie wykonuje.
    • disperse Nie ma sie co cieszyc... 04.07.06, 16:41
      A teraz tepsa oddzieli abonament od neostrady a za kjilka miesiecy podniesie
      cene najnizszego pakietu neostraty o 45pln dawnego abonamentu, + ew. zrobi
      promocje kup neostrade - abonament gratis ) i tyle z tego bedzie :)
      • bambi7 Re: Nie ma sie co cieszyc... 04.07.06, 18:48
        jeśli podniosą o 45zł cene internetu, to wiele osób zrezygnuje gdy im sie umowa
        skończy....
      • doberto Re: Nie ma sie co cieszyc... 04.07.06, 18:52
        Nie trzeba będzie czekać kilku miesięcy. Jeżeli faktycznie jak nakazuje UKE, TP
        w ciągu 30 dniu dostosuje ofertę to od razu będzie ona odpowiednio wyższa.

Spokój powinni mieć natomiast dotychczasowi użytkownicy bo zmiana ceny dla nich
        oznaczała by zmianę warunków umowy.
        • mefisto999 Re: Nie ma sie co cieszyc... 04.07.06, 19:00
          doberto napisał:

> Spokój powinni mieć natomiast dotychczasowi użytkownicy bo zmiana ceny dla nich
          > oznaczała by zmianę warunków umowy.

Nie bylbym tego taki pewien:
          Mialem niszczescie byc uzytkownikiem neostrady i w trakcie trwania umowy dostalem podwyzke o wartosc podatku VAT. Telepiesek mial gdzies to ze w umowie bylo napisane 59zl/miesiecznie i przysylal rachunki gdzie bylo 72zl/miesiecznie.
          Co mialem robic trzeba bylo placic za neostrade do konca okresu przymusowego (12 miesiecy, gdy tylko okres przymusowy sie skonczyl natychmiast rozwiazalem umowe.
          • addy Re: Nie ma sie co cieszyc... 04.07.06, 20:39
            mefisto999 napisał:

> Mialem niszczescie byc uzytkownikiem neostrady i w trakcie trwania umowy dosta
            > lem podwyzke o wartosc podatku VAT. Telepiesek mial gdzies to ze w umowie bylo
            > napisane 59zl/miesiecznie i przysylal rachunki gdzie bylo 72zl/miesiecznie.
            > Co mialem robic trzeba bylo placic za neostrade do konca okresu przymusowego (1
            > 2 miesiecy, gdy tylko okres przymusowy sie skonczyl natychmiast rozwiazalem umo
            > we.

Ale mogłeś wtedy zrezygnować z Neo nie ponosząc żadnych kosztów związanych z
            zerwaniem rocznego cyrografu. Wiem, bo też wtedy miałem Neo. Informacja o tym
            była przesłana razem z informacją o podwyżce (albo była wydrukowana na rachunku
            - nie pamiętam już).
            • mefisto999 Re: Nie ma sie co cieszyc... 04.07.06, 21:09
              informacja o podwyzce byla.. zgadza sie
              ale malo ktory klient o tej mozliwosci zerwania wiedzial bo tepsa zataila to przed klientami.
              Potem przyznała ze taka mozliwosc istniala, zrobila to po jakims czasie kiedy minal bezpieczny termin wypowiedzenia.
              Z reszta niedlugo potem dawny urzad regulacji lacznosci ukaral za to tepse duza grzywna.
    • iala Re: TP S.A. musi oddzielić neostradę od telefonów 04.07.06, 16:49
      w końcu ktoś pomyślał -tylko kiedy tepsa to wykona !
    • vivawawa Re: TP S.A. musi oddzielić neostradę od telefonów 04.07.06, 16:51
      czyli będzie tak jak u operatorów telewizji kablowej

sama neostrada będzie kosztowała np. 120 zł.
      a kupując pakiet neostrada + telefon = 33 zł. + 50 zł.

czyli nic się nie zmieni :-)))
    • rusham Re: TP S.A. musi oddzielić neostradę od telefonów 04.07.06, 16:57
      BARDZO DOBRZE,CZAS DOBRAć SIę DO TYCH ZłODZIEI!!!
      • radzia08 Re: TP S.A. musi oddzielić neostradę od telefonów 04.07.06, 17:18
        gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,3460334.html
        Z tego wynika że nie zdrożeje, choć to pomysł z przed dzisiejszej decyzji.
    • grzegorzkasprzyk Prawidłowo !!! 04.07.06, 19:00
    • tomeqn1 Re: TP S.A. musi oddzielić neostradę od telefonów 04.07.06, 20:48
      I bardzo dobrze, teraz trzeba do tego samego zmusić Dialog i telewizje kablowe
      np Multimedia.
    • mr.yez Re: TP S.A. musi oddzielić neostradę od telefonów 04.07.06, 21:00
      TPSA nie wykona tego polecenia, nic od niczego nie oddzieli, tylko zapłaci karę i wszystko będzie po staremu. Wzorem Microsoftu :-)
      • aczeki Re: TP S.A. musi oddzielić neostradę od telefonów 04.07.06, 21:39
        niestety nie może tak zrobić
        karę zapłaci
        ale ustawodastwo ustawodastwem, jeżeli kara pieniężna nie pomoże
        Państwo będzie miało prawo do podjęcia środków karnych

------------------------
        sklep-zelazny.pl/ - narzędzia, elektronarzędzia, sklep internetowy
    • nameja A juz miałam zrezygnowac z TP! 04.07.06, 21:38
      Mam dość płacenia za ten abonament! Pospieszcie się! Z góry dziękuję!
      • xxoxx Re: A juz miałam zrezygnowac z TP! 04.07.06, 22:40
        Wcale nie trzeba placic minimum 49 ;) sprobujcie zlozyc rezygnację z neostrady,
        a za chwile zadzwonia do ciebie i uslyszysz, ze mozesz zachowac neo oplacajac
        tylko najtanszy abonament telefoniczny w wysokosci okolo 28 zl, a nawet przy
        zachowaniu tylko numeru (ale to sie juz zupelnie nie oplaca, bo za zachowanie
        zycza sobie cos okolo 25zl/miesiac)
        gdy wyrazi sie chec opuszczenia szeregow abonentow okazuje sie, ze w tpsa
        wszystko jest mozliwe, nawet neostrada z nieczynnym telefonem ;)

• macko74 I tak najlepszy jest ... 05.07.06, 00:14
          COMCAST cable....ale ups to nie ten kontynent i kraj ;-)
    • darje A CO Z DSL'em ? 06.07.06, 11:39
      Nikt nie wspomniał w artykule o usłudze DSL, nie dość że płacę 300 zł za net to jeszcze do tego 50 zł haraczu (abo za tel), a słuchawkę telefonu podnoszę kilka razy w miesiącu z reguły gdy ktoś do mnie dzwoni. Czy dotyczy to tylko neo, czy również innych usług internetowych?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka