GoĹÄ: aniołek IP: *.lubin.dialog.net.pl 02.07.09, 19:40 Czy słyszał ktoś o instytucji takiej jak Klinika Finansowa??? Oferują oni pomoc osobom zadłużonym. Korzystał ktoś z ich pomocy??? Na co można liczyć ??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: Aśka Re: Klinika Finansowa IP: 188.33.80.* 09.07.09, 19:51 Ja korzystałam z ich usługi,ponieważ nie mogłam sobie poradzić już z firmami windykacyjnymi.Znalazłam ich ofertę na stronie internetowej-zadzwoniłam.Bardzo miła obsługa,a co do samej sprawy umorzyli mi 60% z jednej z firm windykacyjnych :) i jeszcze rozłożyli na raty :) Więc teraz spokojnie sobie to zaczynam spłacać. Nic nie załatwiali za moimi plecami byłam na bieżąca jak idą poczynania w mojej sprawie. Ja jestem naprawdę z nim zadowolona,jak sobie pomyślałam, że mam zadzwonić do strasznego windykatora to włos na głowie mi się jeżył a oni załatwili wszystko za mnie. Super!! Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
azum Re: Klinika Finansowa 09.07.09, 20:04 Ile wynoszą opłaty za usługi w Klinice Finansowej ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tOMASZOO Re: Klinika Finansowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.09, 21:01 Witam czy moze mi pani napisac jakie sa koszty tej firmy czy bedzie mnie na to stac?Wysłałem wniosek Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Aśka Re: Klinika Finansowa IP: 188.33.80.* 09.07.09, 22:08 Koszty tej firmy naprawdę są niewielkie.Wydaje mi się że to zależy od sprawy, ale najlepiej jest zadzwonić i zapytać.Załatwiałam moja sprawę z bardzo miłą Panią i ona naprawdę robiła wszystko żebym to mogła spłacić. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Wanda Re: Klinika Finansowa IP: *.net87.citysat.com.pl 09.07.09, 22:31 Kolejna ..piramidka. Śmiać mi sie chce kiedy czytam ,ze jakas firemka jest silniejsz od komornika czy windykatorow . No ale ..tonacy brzytwy sia chwyta. Powodzenia. Wanda Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Fiołek Re: Klinika Finansowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.09, 23:08 Zastanawiam się, co Pani wypowiedź wniosła do tej konkretnej sprawy ? Odpowiedz Link Zgłoś
mordimer.madderdin Re: Klinika Finansowa 10.07.09, 04:33 Gość portalu: Fiołek napisał(a): > Zastanawiam się, co Pani wypowiedź wniosła do tej konkretnej sprawy ? Ale której pani? Bo akurat wypowiedź Aśki mi śmierdzi na kilometr kryptoreklamą. Paniusia rozpływa sięw pochwałach pisząc, jak bardzo pomogli w JEJ przypadku, ale gdy ma wspomniec coś o kosztach - to zero konkretów. Ze strony www Kliniki też niewiele można się dowiedziec. Jak dla mnie - podobnie jak zauważyła Wanda - sprawa śmierdzi. Wszystkim potrzebującym sugeruję dużo rozwagi i mniej wiary w cuda. ____ "m", tyle, że logowany. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Fiołek Re: Klinika Finansowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.09, 11:01 Wypowiedź Szanownej Pani Wandy nic nie wniosła do sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: niedowiary77 Re: Klinika Finansowa IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.07.09, 11:34 Wielką sztuką jest wyleczyć kogoś z długów, nie mając ich samemu...;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Wanda Re: Klinika Finansowa IP: *.net87.citysat.com.pl 10.07.09, 13:23 Może i nie wnosi , ale byc może da/ mój post/ chwilke do zastanowienia zanim ktokolwiek wplaci/ straci/ pieniadze ''krzaczkowi'' ktorego nazwa KLINIKA sugeruje ,ze są to..potencjalni naciągacze. Wanda Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Agata Re: Klinika Finansowa IP: *.centertel.pl 10.07.09, 22:40 Hmmm czy trzeba wplacac od razu to nie wiem, dzwonilam do nich dzisiaj z ciekawosci i nic nie mowili o jakies wplacie, zobaczymz co bede mowic dalej.... ale jak maja KRS to chyba krzakiem nie sa... taka firma nie zwija sie z dnia na dzien. Poza tym sadzac po wypowiedziach wielu z was musza byc windykatorami,ktorzy boja sie o swoj utarg. Dopoki klinika nie zarzada ode mnie pieniedzy za Bog wie co to chyba niczego nie trace.. i tak mam dlugi i tak, jak umieja to niech to pokaza, zobaczymy czas pokaze co to za cudo. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ważka Re: Klinika Finansowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.09, 23:23 Agato, czy możemy być w kontakcie w sprawie Kliniki Finansowej ? Też jestem zainteresowana ich pracą ze względu na moje długi. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Agata Re: Klinika Finansowa IP: *.centertel.pl 10.07.09, 23:41 Pewnie, ze mozemy sie kontaktowac, jak sie wymienia fakty to jest bezpieczniej. W poniedzialek ma do mnie zadzwonic jakas babka z tej firmy, moze wtedy dowiem sie juz konkretnie o ich dzialaniu. A Ty Wazko kontaktowalas sie juz ta firma? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ważka Re: Klinika Finansowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.09, 10:39 Podaję Ci swoje gg 9697716. Tam możemy wymienić swoje informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Agata Re: Klinika Finansowa IP: *.centertel.pl 11.07.09, 11:04 Dziekuje za gg zapisałam sobie:) Wazko, moze wymieniajmy sie na forum informacjami dla wyjasnienia sprawy co to za twor- Klinika lub ewentualnie ku przestrodze innych- ale to juz czas pokaze. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ważka Re: Klinika Finansowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.09, 11:10 Może pogadamy chwilę na gg ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kriss Re: Klinika Finansowa IP: *.sptelek.com.pl 04.12.09, 11:00 ja wyslałem do nich papiery i czekam na odpowiedz zobaczymy jak załatwią moje problemy tez jestem ciekawy czy to tylko naciagacze czy naprawde dobra firma i umie szybko działac Odpowiedz Link Zgłoś
zauber07 Re: Klinika Finansowa 05.12.09, 09:53 Gość portalu: kriss napisał(a): > ja wyslałem do nich papiery..... Papiery to są w koszu na śmieci..,Ty wysłałeś dokumenty...! Odpowiedz Link Zgłoś
real_mr_pope Re: Klinika Finansowa 11.07.09, 14:46 > ale jak maja KRS to chyba krzakiem nie sa. A mówią, że naiwnych nie sieją:) Nie wiem co to za jedna ta Klinika Finansowa, ale jest "zabójczo skuteczna". Istnieje od połowy maja 2009 roku a już pomogła setkom klientów! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Agata Re: Klinika Finansowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.09, 16:26 A skad wiesz, ze dzialaja oni od polowy maja? gdzie mozna zdobyc takie informacje Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ja Re: Klinika Finansowa IP: *.128.85.201.static.crowley.pl 11.08.09, 15:33 Nie jest tak do końca, gdyby się ktoś z Was zastanowił to może wpadłby na pomysł, że to jest przecież spółka-córka firmy windykacyjnej :))) trzeba poczytać troszkę na necie i np. co pisze w tym KRS-ie, kto siedzi w zarządzie :) Pisma przestały działać to założyli klinikę :) DOBRE!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Rybka Re: Klinika Finansowa IP: 89.191.147.* 12.02.10, 00:42 Witam, czy załatwiła już Pani coś? Proszę potem o maila na sjoateneum@wp.pl Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
izabela238 Re: Klinika Finansowa 27.05.10, 21:23 Też chcę zaryzykować. Na razie była mowa o 350 zł wpłaty. Proszę o kontakt, chciałabym wymieniać wrażenia, bo, nie ukrywam - trochę się boję, co z tego wyniknie. Odpowiedz Link Zgłoś
follow_white_rabbit Re: Klinika Finansowa 10.07.09, 10:40 A ta twoja wiara w wszechmocnego komornika i supermenów z windykacji to przepraszam z życia czy z książek? W niektórych przypadkach to i sam diabeł jest tyle dobry co skuteczny, ważne żeby sprawę załatwić. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Wanda Re: Klinika Finansowa IP: *.net87.citysat.com.pl 10.07.09, 13:25 Jeżeli to post do mnie - z życia ...i tylko i wyłącznie z życia. Beztrosko teoretyzowac to można na forum , a w realu wygląda to ..zupełnie inaczej. Wanda Odpowiedz Link Zgłoś
follow_white_rabbit Re: Klinika Finansowa 10.07.09, 17:08 w realu to są chipsy i piwo :)) A poważnie to równie wielu wierzycieli narzeka na windykacje,o opieszałości komorników nie wspominając.Czasem warto bardziej negocjować i czekać na poprawę stanu finansów dłużnika i dostać szybciej kasę niż po paru miesiącach od wyroku pędzić do kancelarii z zaliczką.Bo często windykatorom w dużych firmach szczególnie nie chce się porozmawiać,ustalić fakty i tak naprawdę zerują tylko na tych co łatwo da się ustrzelić.Komornikowi wystarczy,że dorwie swoje(jeśli już)a i to pod warunkiem,że niezbyt skomplikowane i opłacalne. Też sprawdzone w rzeczywistości ... Odpowiedz Link Zgłoś
real_mr_pope Re: Klinika Finansowa 10.07.09, 20:15 Dobra, pośmialiśmy się, a teraz poważnie. > Czasem warto bardziej negocjować A czasem nie warto. Świętym prawem wierzyciela jest decyzja czy będzie czekał, czy podejmie jakieś działania co do odzyskania swoich pieniędzy. Dłużnik jest dłużnikiem, ale to on jest zobowiązany do świadczenia. > Bo często windykatorom w dużych firmach szczególnie nie chce > się porozmawiać,ustalić fakty A jakież to fakty windykator ma ustalać? Że ktoś wziął kredyt, stracił pracę i dlatego nie zapłacił? W jaki sposób miałoby to wpływać na podejmowane działania? > Też sprawdzone w rzeczywistości ... W rzeczywistości sprawdzone jest także to, że ogromna masa długów w firmach windykacyjnych, to długi wynikające z niedbalstwa, ignorancji i nonszalancji dłużników. To długi wynikające z przekonania, że jeżeli straci się pracę, to nie trzeba płacić długów. Że jeżeli nie ma się pieniędzy, to nie trzeba podejmować żadnych kroków, żeby te pieniądze mieć. Bo jakoś to będzie. Pracuję w firmie, która ma klientów zarówno osoby fizyczne jak i prawne, zarówno osoby "prywatne" jak i przedsiębiorców. Z Twojej perspektywy, jeżeli klient nie może nam zapłacić za wykonaną usługę, to mamy mu odpuścić na jakiś czas, ponegocjować, ustalać fakty. Jasne. A w tym czasie żeby wyrównać bilans firma musi wziąć kredyt i płacić odsetki, bo jako wierzyciel musi wykazać się zrozumieniem. Kpina! Odpowiedz Link Zgłoś
follow_white_rabbit Re: Klinika Finansowa 11.07.09, 12:19 Życie tak niestety wygląda... Powiedz co osiąga wierzyciel kierując sprawę do komornika w sytuacji gdy dłużnik nie ma majątku,ale coś tam płaci? Część osób wydaje zbyt wiele na swoje potrzeby,część zbyt mało w danym momencie zarabia i to ma ustalić windykator.Czy dłużnik nie płaci bo nie chce,czy chwilowo nie może. Nie wiem w jakim regionie działasz,ale w większości naszego kraju wcale nie tak łatwo dobrą pracę znaleźć i nie każdy może wyjechać. Odpowiedz Link Zgłoś
real_mr_pope Re: Klinika Finansowa 11.07.09, 14:40 > Powiedz co osiąga wierzyciel kierując sprawę do komornika w > sytuacji gdy dłużnik nie ma majątku,ale coś tam płaci? Wolny czas na to by zająć się swoją działalnością gospodarczą a nie pilnowaniem dłużnika, by ten zapłacił kiedy pojawią mu się pieniądze. A "coś tam płaci" to możesz zachować dla znajomych, którzy będą Ci zalegali z kasą, a nie dla obrotu gospodarczego. Odpowiedz Link Zgłoś
follow_white_rabbit Re: Klinika Finansowa 12.07.09, 11:45 W niektórych przypadkach uzasadniona jest jednak elastyczność,a nie puste nadymanie się,mianowicie gdy jasne jest,że komornik długo nic nie ściągnie o ile kiedykolwiek-cokolwiek,:)) Chyba znasz prawne ograniczenia egzekucji?Jeśli do tego dodasz super organizację i motywację pracowników to masz obraz tego co przechodzą wierzyciele,którzy próbują odzyskać poprzez taką kancelarię. Więc daleko posunięta ugodowość wierzyciela nie jest towarzyskim konwenansem tylko zwykłym pragmatyzmem biznesowym w naszych realiach. No,ale tego zza biurka nie da się zrozumieć...,:) Odpowiedz Link Zgłoś
real_mr_pope Re: Klinika Finansowa 12.07.09, 20:39 > W niektórych przypadkach uzasadniona jest jednak elastyczność Pozwól wierzycielowi ocenić uzasadnienie dla elastyczności. > że komornik długo nic nie ściągnie o ile kiedykolwiek-cokolwiek,:)) Zatem dłużnikowi wszystko jedno czy ma komornika, czy nie. A wierzyciel ma przynajmniej w jakiś sposób zabezpieczoną wierzytelność i spokój na jakiś czas. Widzisz jakie to proste? > Więc daleko posunięta ugodowość wierzyciela nie jest towarzyskim > konwenansem tylko zwykłym pragmatyzmem biznesowym w naszych > realiach. Bzdury gadasz. Wejdź se facet do obrotu gospodarczego i zobacz jak wygląda egzekwowanie zobowiązań. Prolongowanie terminów płatności to bonus dla najlepszych klientów (lub przymus, jeżeli klientem jest hipermarket), a nie naczelna zasada. > No,ale tego zza biurka nie da się zrozumieć...,:) Tak, zza biurka nie mogę zrozumieć Twojej naiwności. Ty mając długi, zapewne odpuściłbyś sobie ściąganie kasy od Twoich dłużników i bawiłbyś się w "pragmatyzm biznesowy". Większość dłużników których bronisz nie odpuści swoim dłużnikom. Nie wierzysz? Zapytaj tych "poszkodowanych" czy w sytuacji, w której ich pracodawca miałby ogromny problem z domknięciem bilansu, zgodziliby się pracować za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
follow_white_rabbit Re: Klinika Finansowa 13.07.09, 12:22 real_mr_pope napisał: > Zatem dłużnikowi wszystko jedno czy ma komornika, czy nie. A > wierzyciel ma przynajmniej w jakiś sposób zabezpieczoną > wierzytelność i spokój na jakiś czas. Widzisz jakie to proste? G... ma zabezpieczone,chyba że na myśli masz potencjalną możliwość zaliczenia w koszty nieściągalnych kwot,widzisz jakie to proste? > > Więc daleko posunięta ugodowość wierzyciela nie jest towarzyskim > > konwenansem tylko zwykłym pragmatyzmem biznesowym w naszych > > realiach. > > Bzdury gadasz. Wejdź se facet do obrotu gospodarczego i zobacz jak > wygląda egzekwowanie zobowiązań. Prolongowanie terminów płatności to bonus dla najlepszych klientów (lub przymus, jeżeli klientem jest > hipermarket), a nie naczelna zasada. W mojej branży w momencie wpadki detalisty(niekiedy wkalkulowanej) hurtownia kredytuje go choćby i 2-3 lata.Oczywiście o ile kupuje nadal.Kiedy zapytałem o odsetki karne etc,odpowiedziano:tym razem będzie gratis.Wcale dobrym klientem nie jestem,ale podarowano mi tę wpadkę.Zależało im widocznie na perspektywicznym odbiorcy. Egzekwowanie zobowiązań w obrocie gospodarczym powiadasz..?Hm.. mój były pracodawca,którego też musiałem o należną kasę prosić, z wyłudzonych towarów postawił podobno dwa domy,a założył firemkę jakoś nietypowo-będąc kierownikiem początkowo,potem wykopał niegdysiejszego szefa z firmy,:))Ja poznałem się na nim po kilku tygodniach,biznes podarował mu kilkaset tysięcy... > > No,ale tego zza biurka nie da się zrozumieć...,:) > > Tak, zza biurka nie mogę zrozumieć Twojej naiwności. Ty mając długi, > zapewne odpuściłbyś sobie ściąganie kasy od Twoich dłużników i > bawiłbyś się w "pragmatyzm biznesowy". Większość dłużników których > bronisz nie odpuści swoim dłużnikom. Nie wierzysz? Zapytaj > tych "poszkodowanych" czy w sytuacji, w której ich pracodawca miałby ogromny problem z domknięciem bilansu, zgodziliby się pracować za darmo. Rzeczywiście,większość ludzi trudno prosić o pracę za darmo.Może dlatego,że płaci się im w Polsce za mało? Nie tyle bronię dłużników ile stoję na stanowisku,że niekiedy nie opłaca się cała ta sądowo-komornicza impreza.Dla wierzyciela,gdyż zawsze łatwiej ściągnąć mniejszą kasę niż większą,nieprawdaż? Oczywiście trzeba mieć odpowiednich negocjatorów. Odpowiedz Link Zgłoś
real_mr_pope Re: Klinika Finansowa 14.07.09, 19:57 > G... ma zabezpieczone,chyba że na myśli masz potencjalną możliwość > zaliczenia w koszty nieściągalnych kwot,widzisz jakie to proste? Widzisz, sam doszedłeś dlaczego wierzycielowi opłaca się oddać sprawę do komornika a nie czekać na przedawnienie:) Bo niechybnie oczekiwanie na zastrzyk gotówki u dłużnika tym właśnie się skończy:) > W mojej branży w momencie wpadki detalisty(niekiedy wkalkulowanej) > hurtownia kredytuje go choćby i 2-3 lata.Oczywiście o ile kupuje > nadal.Kiedy zapytałem o odsetki karne etc,odpowiedziano:tym razem > będzie gratis. Świetny przykład. Mój znajomy organizuje właśnie windykację w takiej hurtowni, kredytującej odbiorców przez 2 lata i dłużej. W czasach kryzysu obrót spadł im ca 50%. Jak sądzisz, co sądzą obecnie o kredytowaniu odbiorców? > Zależało im widocznie na perspektywicznym odbiorcy. Świetnie. Zatem Twojemu wierzycielowi zależało na perspektywicznym odbiorcy. Miał prawo podjąć taką decyzję. Gdyby jednak naliczył Ci odsetki, nie mógłbyś się na niego obrazić:) > Nie tyle bronię dłużników ile stoję na stanowisku,że niekiedy nie > opłaca się cała ta sądowo-komornicza impreza. I ja nie bronię wierzycieli. Stoję po prostu na stanowisku, że decyzja w sprawie wierzytelności należy do niego. O ile nie przekracza granic wyznaczonych przez prawo, jego świętym prawem jest egzekwowanie swoich wierzytelności. To czy ma to ekonomiczne uzasadnienie to inna bajka. Odpowiedz Link Zgłoś
follow_white_rabbit Re: Klinika Finansowa 15.07.09, 10:23 Nie napisałem,że wierzyciel ma czekać na przedawnienie.Zresztą jak zapewne wiesz do przedawnienia można nie dopuścić,:) Mojego dostawcę raczej nie będzie nikt windykować z prostej przyczyny,że marża jest na tyle wysoka i obroty wystarczające na przymknięcie oka na sporadyczne,nawet duże opóźnienia. Po prostu stać na to tylko silne firmy.A że słabeusze odpadają w czasach kryzysu,no cóż ...darwinizm,:)) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tomasz Re: Klinika Finansowa IP: 89.174.34.* 27.11.09, 00:23 taaaaaaa a ile wzięli za to pieniędzy ??? bo ode mnie krzyknęli 300 PLN za rozpatrzenie mojego wniosku... wyśmiałem ich - nie mam na raty, a oni chcą tak kolosalne kwoty, za coś co inne firmy robią za free... Hehehehe.... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: KRZYCH Re: Klinika Finansowa IP: 217.168.129.* 25.06.10, 13:12 Sam proponuje pomoc zadłużonym; -konsolidacja z opóżnieniami do 90 dni-powyżej poręczyciel -skuteczne oddłużanie przez firmę prawniczą -chwilówki bez biku do 2 tys ZAPRASZAM-krzych42@buziaczek.pl Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Klinika Finansowa 25.06.10, 22:30 Gość portalu: KRZYCH napisał(a): > Sam proponuje pomoc zadłużonym; > -konsolidacja z opóżnieniami do 90 dni-powyżej poręczyciel > -skuteczne oddłużanie przez firmę prawniczą > -chwilówki bez biku do 2 tys > ZAPRASZAM-krzych42@buziaczek.pl Jakie są twoje związki z firmą SMS Kredyt Sp. z o.o.? Nie lubię spamerów i robię sobie małe poszukiwania na temat twojej osoby - zwłaszcza interesują mnie roczne pożyczki prywatne pod hipotekę (to dość gorący temat - było parę artykułów w prasie jak ludzie tracili majątki). Odpowiedz Link Zgłoś
mordimer.madderdin Re: Klinika Finansowa 14.07.09, 07:23 szymon1968 napisał: > Najlepiej sprawdzić samemu. A gó... prawda. Najlepiej uczyc się na cudzych błędach. Skoro to taka rewelacja, to napisz o swoich z nimi doświadczeniach. No bo chyba jednak rewelacja, skoro specjalnie założyłeś konto, żeby o tym napisac ?? ____ "m", tyle, że logowany. Odpowiedz Link Zgłoś
szymon1968 Re: Klinika Finansowa 14.07.09, 11:53 A proszę bardzo mogę napisać o swoich doświadczeniach... Miałem zadłużenie sięgające około 4 tys. zł.. windykowała mnie największa firma windykacyjna w POlsce... tj. Kruk. O Klinice Finansowej dowiedziałem się od znajomego, który miał podobną sprawę. Zadzwoniłem pogadałem z jedną Panią. Skończyło się na tym,że podpisałem z nimi umowę, byli moim pełnomocnikiem w kontakcie z firmą kruk... dotyczyło to tylko i wyłącznie tej jednej sprawy (bo mam jeszcze jedną). Po negocjacjach uzyskałem umorzenie około 35% ... , spłata została rozłożona też na raty.. Takie, które mi odpowiadały... chciałem to mieć za sobą, więc poprosiłem tylko o dwie. Sprawa jest już zamknięta, na sam koniec zadzwoniłem do Kruka aby dowiedzieć się co i jak: okazało się, że faktycznie sprawa jest zamknięta. Klinika dostała prowizje - swoją kasę, w porównaniu z długiem były to malutkie pieniądze... nie piszę ile.. ponieważ zostałem poproszony, aby nie mówić o kwocie. No i na tym tyle... teraz załatwiam z Kliniką Finansową moja drugą sprawę z długiem.. tym razem chce więcej rat... napisze jak będę miał umowę następnym razem. Pozdrawiam szczególnie niedowiarków - P.S. jeśli ktoś baaaaardzo chce mogę podesłąć na maila, skan umowy..albo zakończenia sprawy Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Agatkanadrodze Re: Klinika Finansowa IP: 193.111.174.* 14.07.09, 13:07 Szymon1968 bardzo Cie prosze skontaktuj sie ze mną. aga.ta@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
real_mr_pope Re: Klinika Finansowa 14.07.09, 19:51 Usunąłem Twój post w którym podajesz linka do strony spółki i usunę każdy następny. Marketing uprawiany w ten sposób jest sprzeczny z zasadami korzystania z forum. Ad rem, dla ciekawych czym jest KF SA: 1. Spółka należy do spółki "Zacisze", której współwłaścicielem jest pewien pan, nazwijmy go panem Zbigniewem. 2. Prezesem KF SA jest inny pan, nazwijmy go panem Danielem. 3. Pan Zbigniew jest w radzie nadzorczej KF SA, ale także w radzie nadzorczej EGB Investments, znanej firmy zajmującej się windykacją. 4. Pan Daniel jest wiceprezesem Fundacji Rozwoju Sportów Motorowych, która to jest zarejestrowana w Bydgoszczy na ulicy, którą nazwiemy ulicą K. 5. Na ulicy K., pod tym samym adresem, zarejestrowane są inne spółki: EGB Investments i EGB Sekurytyzacja. 6. Pan Zbigniew zasiada zarówno w radzie nadzorczej KF SA, Fundacji jak i EGB. 7. W radzie nadzorczej Fundacji zasiada także pan, nazwijmy go panem Krzysztofem i pani, nazwijmy ją panią Małgorzatą. 8. Pan Krzysztof jest prezesem EGB Investments, pani Małgorzata zaś jego wiceprezesem i prezesem EGB Sekurytyzacja. Wnioski odnośnie powiązań KF SA z firmą windykacyjną proszę wyciągnąć samodzielnie. W ramach ciekawostek jeszcze, KF SA 26 czerwca b.r ogłosiła, że szuka pracownika. Co ciekawe, w ramach praktyk. Praktyki te miałyby polegać na: 1.Działaniach prowadzących do zwiększenia rozpoznawalności Spółki w Internecie, poprawa pozycjonowania m.in. poprzez dokonywanie wpisów do katalogów, stron i usług internetowych, na forach, pod artykułami 2.Zdobywaniu kontaktów teleadresowych do klientów, pomoc w realizacji wysyłek masowych. Kontakt w sprawie pracy osobiście z panem prezesem. Jakaż to firma "antywindykacyjna" potrzebuje zdobywać kontakty teleadresowe do swoich klientów i prowadzi wysyłki masowe? Odpowiedz Link Zgłoś
mordimer.madderdin Re: Klinika Finansowa 15.07.09, 06:09 Świetna robota. Myślę, że powinna zakończyc dyskusję o dobroczyncach z Kliniki Finansowej. Chociaż z drugiej strony... "W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?" ____ "m", tyle, że logowany. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: dluznik Re: Klinika Finansowa IP: *.stk.vectranet.pl 31.08.09, 13:26 Prosze mi napisac czy klinika finansowa pomogla ktoremus z dluznikow Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ludziska! Re: Klinika Finansowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.10, 07:52 Pewnie, ze pomogła, ale co to za pomoc, taką pomoc to każdy dłuznik moze miec za darmo.... bo co to za problemz adzwonic do wierzyciela i sie z nim dogadac? Klinika bazuje na niewiedzy dluzników! a szymon1968 to pracwonik EGB Investments!!!!!!!! Nie dajcie sie wkrecic! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Agatkanadrodze Re: Klinika Finansowa IP: 193.111.174.* 16.07.09, 08:29 real_mr_pope należy Ci się duuuże piwo:-)a na pewno podziekowania. Odpowiedz Link Zgłoś
real_mr_pope Re: Klinika Finansowa 16.07.09, 22:24 Świetnie. Gdzie i kiedy mogę odebrać nagrodę?:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: nadi Re: Klinika Finansowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.09, 07:56 Tak się akurat sklada, ze to wszytsko co pisze o KF to prawda! Jestem bylym pracownikiem EGB Investments S.A. i KF jest corka tejze firmy...Malo tego napedza koniunkture egb i wylapuje kontakt z dluznikami...Takie zycie! Pozdrawiam egiebów :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: DOBRY_PRAWNIK Re: Klinika Finansowa IP: 77.236.0.* 08.03.10, 21:20 Witam!!! wałek tej firmy jest następujący: KF jest scisle powiazane z EGB, EGB skupuje wierzytelności od róznych firm: Banki, telefonie komorkowe, kablowki i inne. KF jest w stanie "poradzic" sobie tylko z takimi długami; jeżeli kredyt nie zostal wypowiedziany i Bank nie wydal jeszcze b.t.e. to nic nie zrobia. Wierzytelnosci kupowane przez firmy windykacyjne sa zazwyczaj przedawnione ( nie zawsze ale w 90% tak) wiec KF bierze takiego Klienta, kasuje go, niby coś umarza z długu lub go rozkłada na raty, podczas gdy jest on i tak przedawniony. wiec czy tak czy siak EGB/KF i tak są na plusie, a nieobeznany z prawem człowiek placi. a teraz troche reklamy, pracuje w jednych z krakowskich Kancelarii Prawnych, jestem dyplomowanym prawnikiem, jeżeli ktoś ma problem z firmami windykacyjnymi lub ze sprzedanymi długami to proszę o kontakt 666-37-44-66 Seweryn Odpowiedz Link Zgłoś
zauber07 Re: Klinika Finansowa 15.07.09, 09:00 szymon1968 napisał: > > Pozdrawiam szczególnie niedowiarków - P.S. jeśli ktoś baaaaardzo chce mogę > podesłąć na maila, skan umowy..albo zakończenia sprawy No to podeślij..:)zauber07@.gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: joldre Re: Klinika Finansowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.09, 13:08 ja też porpowszę, bo nie wierzę. joldre@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: joldre Re: Klinika Finansowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.09, 16:15 Jak można było przypuszczać, nie dostałam maila. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: beti Re: Klinika Finansowa IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 20.08.09, 22:27 mnie też podeślij pasmanteriabsi@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
zauber07 Re: Klinika Finansowa 21.08.09, 13:06 zauber07 napisał: > szymon1968 napisał: > > > > Pozdrawiam szczególnie niedowiarków - P.S. jeśli ktoś baaaaardzo > chce mogę > > podesłąć na maila, skan umowy..albo zakończenia sprawy No i co szmonku1968,miałeś podesłać i cisza do tej pory.. zauber07@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Janicki Re: Klinika Finansowa IP: 195.116.31.* 22.07.09, 16:23 No to prześlij: jarek.janicki@o2.pl umowę i zakończenie tej sprawy bo ja mam w kruku jakieś 240tyś z hipotecznego zaległe. Odpowiedz Link Zgłoś
tofik123.4 Re: Klinika Finansowa 02.09.10, 17:35 WITAM WŁAŚNIE DZISIAJ DZWONILI DO MNIE I KAZALI PRZESŁAĆ WSZYSTKIE DOKUMENTY DOTYCZĄCE SPŁAT ITD.SIEDZE SOBIE I CZYTAM CO WY PISZECIE I MAM MĘTLIK W GŁOWIE CO ROBIĆ CZY SKORZYSTAC Z ICH POMOCY CZY NIE Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jarek Re: Klinika Finansowa IP: 77.255.242.* 29.07.09, 20:58 TU sie wszysty tak rozpisuja codownie że to wszystko to chamska reklama dla naiwnych. ja sięoddluzyle nie bedę pisał gdzie bo to tez reklama. ale ta klinika to mie smierdzi wyciąganiem kasy z ludzi albo jeszcze gorzej jakimiś dzialaniami windykacyjnymi tego EGB najpier milutko a POTEM KLINIKA KOMORNIKA ZAKLADA. TAKA PRAWDA !!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ja EGB IP: *.128.85.201.static.crowley.pl 11.08.09, 15:42 czyżby wysyłanie pism przestało działać????? hmmm.. a to jestem zaskoczony... klinika leczy finanse egb-owa :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Hehe Re: EGB IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.09, 07:58 Tak czytam i czytam i śmiech mnie pusty zbiera. Ludzie....poryjcie trochę w necie i znajdziecie kupę postów podpisanych nickiem Szymona1968. Wszystkie one są niczym innym jak próbą przewąchania zarządu EGB czy wypali im pomysł robienia w wała dłużników jakich kupili w syfiastych pakietach od operatorów telekomunikacyjnych i banków w ramach sekurytyzacji, która miała przynieść krociowe zyski a na razie jest kamieniem u szyi. Ponadto sam on czyli Szymon1968 jest albo bratem wzmiankowanego KM lub samym 'Góró" egiebowa. Te mityczne umorzenia o jakich rozpisują się na forum pracownicy tej firmy to nic jak tylko próba najtańszej reklamy w necie, a z cięcia kosztów to akurat egiebowo słynie, zwłaszcza wśród byłych pracowników. Pamiętam jak kilka lat temu na łamach Wyborczej pokazał się cukierkowaty artykuł gazetapraca.pl/gazetapraca/1,73343,2670875.html który został obśmiany. Ten gość co w nim występuje jako rekrutowany do dziś się wstydzi tego co zrobił....ech... Weźcie się za robotę, zwłaszcza ty Szymonie1968 i skończ węszyć w necie. Klinika została rozkminiona. Proponuję udać się do pobliskiego baru na klinika :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: duzy Re: EGB IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.09.09, 19:07 buli a jaki masz skrócony...?? :D Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Bulinek Re: EGB IP: *.dreamhost.com 18.09.09, 08:02 Buli....A wstydziłbyś się. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Haha Re: EGB IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.09, 08:09 No i jak tam klinika....już koniec ściemy?? Stefan i Buli (wtajemniczeni wiedzą kto i zacz) już oficjalnie pożegnali egiebowo i teraz będą pod dyktat Wielkiego Góró kręcili lody po to by tenże mógł popylać po piaskach pustynie na motorowerze. Chłopaki - przetrzyjcie oczęta wasze zamglone oparami znad Brdy.... zróbcie coś sami dla siebie. Inaczej ciągle będziecie sie żywili okruchami z pańskiego stołu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: The Last Man Re: EGB IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.09, 08:10 I jak tam w Egiebowie vel Klinice....kolejna bomba trzasnęła i przy okazji kolejnych cięć w sektorze pensji pracowników (pracodawca roku...kurza twarz a w ciągu roku po kilka razy zmienia warunki płacowe na gorsze) można swoich dupowłazów przepchnąć na stołki w klinice? Gorąco nie polecamy kontaktów z tą firemką. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Eks Newsy z frontu IP: *.dreamhost.com 18.09.09, 08:07 Siemka Egieby.... W tym roku urodziny firmy odwołane? Cięcia, redukcje... No to JF obśmieje jak norka. I ci wszyscy, którzy mogą z perspektywy patrzeć jak nad głowami zbierają się chmury a stępkę łajby toczy rdza. Rynek pracy w Bydgoszczy zasili niebawem duża grupa sfrustrowanych młodych ludzi wydymanych koncertowo. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Shaft Re: Newsy z frontu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.09, 09:06 Fajnie się czyta te wasze żale . Może nie którzy za jakiś czas trafią do bazy tej firmy jako dłużnicy hahahah i zobaczycie jak to jest być z tej drugiej strony i jak to jest wiązać koniec z końcem do pierwszego oj poprzewracało się w dup.... Ale mając takie znajomości w KF dacie radę tak jak Pani Kasierka , Pani Sprzedawczyni itp Ps. W OBI jest promocja na krzesełka wędkarskie przydadzą się w Urzędzie Pracy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Big&Black Re: Newsy z frontu IP: *.net 18.09.09, 09:34 Shaft - skończ z moczeniem nóg w Brdzie bo Ci to nie służy. I w godzinach pracy nie klep postów bo Ci IT odetnie net. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Big&Black Się namieszało nieźle IP: *.net 18.09.09, 09:54 gazetapraca.pl/gazetapraca/1,67738,6516856,Bydgoszcz_jedzie_po_emigrantow.html i wyszło upssssss troszkę inaczej niż zakładano ( 7 apakit :D) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: shaft Re: Newsy z frontu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.09, 10:42 Mi odetnie neta ? myślicie że jesteście pępkiem świata że tylko osoby z EGB KF piszą tu na forum są też osoby z zewnątrz rodziny ,znajomi dłużnicy no i nie da się ukryć że pracownicy prawda Pani P i tu rebus - Gdy wsadzisz palec do kontaktu to PORAZI cię .........:-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Shaft Re: Newsy z frontu IP: *.net 18.09.09, 21:18 Nie PORAZI, bez obaw. I co... ZaGapić się kolega zagapił. Jak przyjdą Mrozy to Ja będę się śmiał. Chyba, że TroszKę się ociepli. Tymczasem, borem, lasem. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: shaft Re: Newsy z frontu IP: 89.191.147.* 19.09.09, 10:40 Dlaczego ktoś podszywa się pod mój nick!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jeszcze raz ktoś coś podpisze SHAFT będzie miał duże problemy !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Peoples Hernandez Re: Newsy z frontu IP: *.net 19.09.09, 15:20 Się tak nie napinaj bo Ci żyłka pęknie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: vivi Re: EGB IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.09, 09:49 Haha...I jak tam egieby? Słyszałem , że za literówki w systemie was zwalniją i za każde potknięcie po 10% po premii lecą...hahah, i o czym to świadczy? Do wszytskich pracowników: Zastanówcie sie kto tą firmą tak naprawde zarządza?! Bo mi sie wydaje, że Marcin S. i Magda G.- nieudolnie zresztą bo firma idzie na dno! Adios EGB! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: vivi Re: EGB IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.09, 12:56 Ja tez chce byc aniołem biznesu jak prezes Matela, ja tez! ja tez! gdzie są zapisy? co trzeba zrobic? Taka fucha to jest coś! Niech Pan prezez otoczy mnie anielskimi skrzydłami fachowca i mentora. PLEASE! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: joł Re: EGB IP: *.128.85.201.static.crowley.pl 18.09.09, 13:00 a ja chce BYĆ JAK LEONARDO bardzo! bardzo! Potrzebuję wsparcia, wiem, że jest ktoś... kto wie jak to uczynić.... oczywiście, że KM Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Funky Koval Re: EGB IP: *.net 18.09.09, 21:11 Pałka, zapałka dwa kije kto się nie wciśnie ten...będzie dawał sobie wciskać :D Zważcie że Leonardo jednak był teoretykiem... a ponadto ma jeszcze jedną wadę - obecny jest już tylko w annałach historii. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rara Re: Klinika Finansowa IP: 195.116.31.* 21.09.09, 12:50 Klinika finansowa nad finansową przepaścią... kilka złych kontraktów, pieniądze poszły w pakiety, ściągalność spada i trzeba ludzi pod ch** brać żeby ściągać... ejjj nie ładnie tak. Może gdyby naprawdę byli ugodowi to by lepiej szło? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: egieb= zjeb Re: Klinika Finansowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.09, 09:42 uuu damn! musiało sie podziac w bydgoskim egb skoro dzis ( 25.09) wystawili ogloszenie o prace! Nikt wam nie przyjdzie do tego syfu pracowac...wydacie grube tysiace na szkoelnia, a ludzie przedzej czy pozniej i tak odejda! dlaczego? bo jestescie beznadziejna firma, która nie umie dbać o dobrego pracownika! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: CrowMan Re: Klinika Finansowa IP: *.net 28.09.09, 11:42 Siemka egiebki, ponieważ wiadomym, że śledzicie ten wątek podeślę Wam lekturę dotyczącą zbierania i gromadzenia danych biometrycznych www.rp.pl/artykul/56636,156642_Bezpieczenstwo_firmy_nie_usprawiedliwia_inwigilacji_zalogi.html oraz biometria.edu.pl/ryzykowne-linie-papilarne-moga-sluzyc-do-kontroli-czasu-pracy. I teraz sobie looknijcie na koszty wdrażania takich systemów a potem zestawcie to z informacjami z waszego intranetu o konieczności cięć budżetowych. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: JUSTICE Re: Klinika Finansowa IP: *.pocztowy.pl 06.10.09, 11:20 Pan Bóg nie rychliwy, ale sprawiedliwy,...... Może wreszcie ktos głośno powie o tej rzekomo przyjaznej firmie, której przyznaje się nagrody FAIR PLAY. To,co robia z pracownikami i sposów w jaki ich traktują nie raz zainteresowałby Inspekcję Pracy, a sprawy w Sądzie Pracy na pewno, by przegrała ta firma przyjazna wszystkim. To, że do tej pory nikt nie poszedł do sądu wynika tylko chyba z faktu, że prezes egbowa ma szeroko zakrojone znajomości i nikt nie chciał dostac wilczego biletu. Bez żadnych zahamowań firma ta wyciska z ludzi maksimum ich mozliwości i wyeksploatowanych wyrzuca na smietnik ...... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gosciu Re: Klinika Finansowa IP: *.217.146.194.generacja.pl 04.11.09, 11:39 Chcialem skorzystac z oferty tej firmy, poniewaz wplatalem sie w kredyty. kilka wypowiedzianych, jeden wierzyciel grozil komornikiem. okazalo sie ze jest drogo. jak mozna zdzierac kase z ludzi, ktorzy juz jej nie maja? paradoks. mam w du*** to ze telefon odebrala jakas mila pani i, ze milo mi sie z nia rozmawialo. ajomy polecil mi mniejsza firme, ale koszt obslugi duzo tanszy, wszystkie sprawy zalatwione. na początku troche sie balem, ale wszystko skonczylo sie dobrze i od tego miesiaca splacam ugody z duzo nizszymi ratami. biurozadluzenia@prokonto.pl - polecam wszystkim zadluzonym. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Reaneata Re: Klinika Finansowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.09, 11:37 Sz. Panie: proszę wykupic sobie link sponsorowany w google. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bankrut Re: Klinika Finansowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.09, 13:35 Przed chwilą wysłałem email zobaczymy co z tego wyjdzie . Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: evita Re: Klinika Finansowa IP: *.adsl.inetia.pl 12.11.09, 17:53 proszę o pomoc. czy ta KF to naciągacze? każą mi zapłacić 250 zł i wysłać im wszystkie umowy kredytowe i niewiem co robić. boję się że mi niepomogą albo naślą komornika. różne rzeczy o nich piszą i niewiem w co wierzyć... Odpowiedz Link Zgłoś
mordimer.madderdin Re: Klinika Finansowa 13.11.09, 05:01 Evita, wyślij im ze dwa tysiące. A za jakiś czas przyjdź tutaj skomlec, ze nie wiesz co robic. Nie mam słów dla idiotów, którym nie chce się nawet przeczytac wątku, w którym mają dokładnie opisane, co to za instytucja. Proszę, przeczytaj: forum.gazeta.pl/forum/w,726,97392891,97841959,Re_Klinika_Finansowa.html?wv.x=2 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: evita Re: Klinika Finansowa IP: *.xdsl.centertel.pl 13.11.09, 10:10 zanim wysłałam wcześniejszą wiadomość to dok,ładnie przeszukałam net i forum i chciałam się tylko upewnić. Babka tak mnie zachęcała, że mi pomogą ale teraz jużwiem że to pic na wodę... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosc Re: Klinika Finansowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.09, 23:11 buhaha :DD a myslalas ze ktos za dziekuje ci zalatwi sprawe? glupia w robieniu dlugow to i glupie myslenie Odpowiedz Link Zgłoś
mordimer.madderdin Re: Klinika Finansowa 14.11.09, 05:12 Gość portalu: gosc napisał(a): > buhaha :DD a myslalas ze ktos za dziekuje ci zalatwi sprawe? glupia > w robieniu dlugow to i glupie myslenie Tonący i brzytwy się chwyta i nadzieję wszędzie chce widziec. Do evity: raczej opisz swoją sytuację w jakimś nowym wątku, Może akurat da ci się pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: evita Re: Klinika Finansowa IP: *.xdsl.centertel.pl 14.11.09, 13:51 Chyba juz nikt nie może mi pomóc........ Dzięki za wsparcie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Morthimer Re: Klinika Finansowa IP: *.net 23.11.09, 09:45 Jak widać choćby i trzynaście stron objaśniało jak działa Klinika to znajdzie się ktoś dociśnięty do muru i zapłaci im za coś co można załatwić dysponując wiedzą początkującego studenta prawa. Klinika bierze kasę za negocjowanie z EGB ( czyli z samą sobą ), co oznacza że wpłacając im kasę ona i tak trafia do portfela egiebowa. Ot taki hłyt maketingowy. Zapewne na początku roku 2010 jakaś Super Hiper Renomowana Instytucja (pod egidą Guru - a jakże )przyzna KF tytuł Rosomaka albo Wyżła Biznesu lub innego futrzaka, a śliczny D. "Honda" wraz z M "Bulim" otrzymają pokaźne premie podczas gdy Sam On wprowadzi kolejne cięcia poborów w egiebowie. [Posted by 79.188.210.42 via algart.net/ww This is added while posting a message to avoid misuse. Try: webwarper.net/webwarper.exe Example of viewing: webwarper.net/ww/~av/forum.gazeta.pl/forum/w,726,97392891,,Klinika_Finansowa.html?v=2] Odpowiedz Link Zgłoś
d0r0taaa Re: Klinika Finansowa 15.11.09, 14:52 Wyczytałam jakoś w wakacje na którymś forum, że to podobno oszuści i wyciągają tylko pieniądze. No ale sama nigdy nie korzystałam, ani nikt z moich znajomych. Możliwe, że napisał tak jakiś rozżalony i niezadowolony klient. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ono Re: Klinika Finansowa IP: *.gdynia.mm.pl 09.12.09, 18:18 jeśli nie klinika to jaka inna firma ?? Wogóle jakś istnieje ?? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: buntownik Re: Klinika Finansowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.09, 19:00 Zaczynam się zastanawiac czy ich działania są warte tego żeby zapłacic im 5 czy 10 % .Wiadomo że po wypowiedzeniu umowy sam możesz z bankiem dośc skutecznie negocjowac . Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: hrhr Re: Klinika Finansowa IP: *.home.aster.pl 26.03.10, 01:26 Oczywiście, że nie warto. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ping Re: Klinika Finansowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.10, 18:53 Czy ktos moze konkretnie i szczerze odpowiedziec czy korzystal z uslug Kliniki Finansowej????????? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Jolanta Re: Klinika Finansowa IP: *.adsl.inetia.pl 08.01.10, 00:05 > szymon1968 napisał: > okazało się, że faktycznie sprawa jest zamknięta. Klinika dostała prowizje - swoją kasę, w porównaniu z długiem były to malutkie pieniądze... nie piszę ile.. ponieważ zostałem poproszony, aby nie mówić o kwocie. No i na tym tyle... Co za bzdury reklamowe.Można pomyśleć, że niczego im nie musiał zapłacić, bo dostali prowizję i to jest ich zarobek.Przecież to nie jest instytucja charytatywna i bierze od razu na wstępie kasę od nas.Proszę przeczytać co mi napisali gdy się do nich zwróciłam: "W ramach analizy: -zostanie określona obecna sytuacja prawna poszczególnych zobowiązań w celu możliwości powołania się na konkretne punkty w umowach i regulaminach -określona zostanie obecna sytuacja finansowa dotycząca Pana/Pani możliwości finansowych Po tych wszystkich działaniach otrzyma Pan/Pani raport zawierający: -obecną sytuację finansową -stan prawny dotyczący poszczególnych zobowiązań -konkretną propozycję działań dotyczących wszystkich zobowiązań Wymienione analizy i stworzenie raportu kosztuje u nas 350 zł W tej cenie ma Pan/Pani ustalenie wszystkich możliwych działań od strony prawnej i finansowej, które można podjąć w Pana/Pani obecnej sytuacji. Po wysłaniu raportu w ciągu 5 dni skontaktuje się z Panem/Panią nasz specjalista w celu omówienia raportu i udzielenia dodatkowych wskazówek." Czyli samo ocenianie i ustalanie kosztuje już 700 zł!!!! A ile kosztuje działanie??? Na pewno kilka razy więcej! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: myszak Re: Klinika Finansowa IP: 89.174.34.* 11.01.10, 19:08 a ja znam firmę która robi to > Czyli samo ocenianie i ustalanie kosztuje już 700 zł!!!! za darmo, a co do > A ile kosztuje działanie??? Na pewno kilka razy więcej! to podchodzą do klienta indywidualnie i jest nawet możliwość rozbicia należności za działanie na raty. Wiem bo sam korzystałem Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ping Re: Klinika Finansowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.10, 13:29 czy mozesz podac nazwe takiej instytucji?chetnie sama sie do nich zglosze.Dzieki z gory za odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pafak Re: Klinika Finansowa IP: *.adsl.inetia.pl 05.10.10, 23:40 ja też nie polecam. Obiecują dużo a mało robią. Krótki opis jak działają. - na początku trzeba załatwić notarialnie potwierdzone upoważnienie żeby mogli kontaktować się z bankiem w sprawach swego klienta. - oczywiście za notariusza płaci klient ale to nie jedyna opłata. - trzeba zapłacić za plan naprawy własnych finansów, co ciekawe plan ten wygląda następująco, płacimy 260 za tą wspaniałą usługę i podajemy wszystkie nasze przychody i koszty i dostajemy wiadomość zwrotną z bardzo zaskakującą wiadomością, która nas nie dziwi że koszty przerastają przychody - i tu uwaga KF udziela rady, trzeba zmniejszyć koszty - W SUMIE WARTO BYŁO DAĆ 260 ŻEBY KTOŚ POWIEDZIAŁ MI TO CO WIEM. Na tym etapie współpracy z KF następuje coś bardzo ważnego. Jak wcześniej wspomniałem uświadomiony klient musi wybrać albo będzie działał sam znając stan swoich finansów albo zleci to KF. I TU KOLEJNA OPŁATA nie ważne ile jesteś winny(a) płacisz od prowadzonej sprawy jak spraw tzn banków jest 10 to płacisz 10 razy więcej. Efekty znikome. A teraz porada ode mnie czyli osoby mającej problemy finansowe i takie firmy jak KF za sobą. 1. Unikajcie takich firm 2. Kobiety w banku powiedzą wam tylko jedno. Podpisałeś umowę płać 3. Postaraj sie zdobyć kontakt do działu restrukturyzacji i windykacji kredytów swojego banku. 4. Jeśli windykator cie straszy to go olej to z reguły firmy zewnętrzne które z tego żyją, ajesli windykator jest pracownikiem banku to rozmawiaj z nim. 5. Prawda jest taka kase i tak musisz oddać nie wież w to co mówią takie firmy zależy od banku jeśli ma w regulaminie możliwość rozłożenia kredytu na dłuższy okres to zrobisz to sam nie potrzeba firm tupu KF szkoda pieniędzy i tak ich nie masz trzeba tylko chcieć, a jak bank nie rozkłada kredytów na dłuższy okres to żadna KF nie pomoże jedyne co może się udać to po wypowiedzeniu kredytu złożyć podanie o ponowne rozłożenie na raty. Ale reguły na krótki czas a co za tym idzie wysokie raty. 6 . KF wysyła tylko pisma, na odpowiedz na każde z nich czeka 30 dni. Jak bank odpisze odmownie to piszą następne i tak bez końca miesiąc za miesiącem. Jak coś załatwią to tam gdzie bank ma łagodniejsze reguły czyli załatwią to co sami możemy zrobić przy odrobinie wysiłku i co najważniejsze bez kosztów. NAPRAWDĘ TO NIE MA SENSU. WIEM BO TO PRZERABIAŁEM. NAJWAŻNIEJSZA SPRAWA PISAĆ DO BANKU LISTY A LE DO CENTRALI (w oddziale nic nie załatwisz o czym wcześniej napisałem) ROZMAWIAĆ ALE Z WINDYKATORAMI BANKU RESZTĘ OLAĆ(jak wcześniej pisałem firmy zewnętrzne)- jedyne rozsądne wyjście Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Głupio Re: Klinika Finansowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.10, 01:04 Jak można robić taką reklamę COD-u na takim wątku. Przecież łosiu te wszystkie posty o EGB będą teraz na was. A myślę że większego (tak z 80 razy) lepiej nie wkurzać:) To jest właśnie przykład jak beznadziejne są niektórzy "pr-owcy internetowi", i jak można skrzywdzić głupi zleceniodawcę. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Moplik Re: Klinika Finansowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.10, 11:02 Te fachman....EGB jest 80 razy większą firmą? Chyba od jednoosobowego stoiska z włoszczyzną na targu. Bez przesady. Ale faktem jest, że kryptoreklama też ma swoje granice. I w tym wątku w wielu miejscach jest subtelna jak odbyt kaszalota podrażniony pąklami. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Moplik Re: Klinika Finansowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.10, 11:04 I jeszcze jedno - słitaśne posssdrufka dla Stefana i Bulego. Jak tam sir Ser? Dogadaliście się dziewczynki? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: C2H5OH Re: Klinika Finansowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.10, 11:09 Jeśli EGB jest większe o 80 razy to chyba od stoiska z włoszczyzną na pobliskim targu. A tak swoją drogą to kryptoreklama jest w tym wątku tak subtelna jak odbyt kaszalota podrażniony pąklami w czym przodował Szymon1968 - psycholog i etyk biznesu Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ania Re: Klinika Finansowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.10, 22:21 ludzie po co komu Klinika finansowa.Ja bylam w duzych dlugach z windykacja mozna sie samemu dogadac rozkladaja na raty bez problemu a jak ktos chce to i o umozenie mozna samemu napisac wszystko mozna zalatiwc Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aniołek Re: Klinika Finansowa IP: *.lubin.dialog.net.pl 18.02.10, 20:42 Widzę, że mój wątek został odświeżony. A więc ... swego czasu zwróciłam się o pomoc do Kliniki Finansowej. Szukałam pomocy w tej instytucji, gdyż miałam nieciekawą historię w BIK, a oni mi na to, że niestety nie mogą mi pomóc, no bo ten nieszczęsny BIK. I tu pojawia sie moje pytanie - komu oni pomagają??? Gdybym miała przyzwoitą historię w BIK byłabym w stanie sama załatwić sobie jakiś kredyt konsolidacyjny w którymś banku i jakoś bym wyszła z tej spirali zadłużenia. A tak ?? Oni mnie pogonili, spłaciłam już 2 komorników, ale czają się kolejni. I tu nasuwa mi się pytanie - czy jeśli jednocześnie przeciwko mnie bedą toczyły się 2 postępowania komornicze to czy komornicy podzielą się dostępną połową mojej pensji czy zgarnie to kto pierwszy ten lepszy?? Co wtedy z 2 komornikiem?? Dla niego nic?? Bedzie czekał aż moja pensja będzie dostępna czy siądzie na majątek ruchomy typu auto i sprzęt w domu ?? Odpowiedz Link Zgłoś
follow_white_rabbit Re: Klinika Finansowa 19.02.10, 10:58 Komornik który pierwszy rozpoczął postępowanie zwraca się do właściwego sądu o przyznanie mu pozostałych egzekucji i przeważnie sąd wydaje takie postanowienie.Później wszystkie następne trafiają automatycznie do tej kancelarii. Odpowiedz Link Zgłoś
smallcloud Re: Klinika Finansowa 19.02.10, 11:40 jesli jest zbieg egzekucji np. na rach bankowym, albo pensji wowczas sad rozstrzyga ktory z komornikow "byl pierwszy" i do niego trafia z urzedu reszta spraw od innych organow egzekuc do prowadzenia lacznej egzekucji. Komornik sciagnieta kase dzieli na wierzycieli proporcjonalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aniołek Re: Klinika Finansowa IP: *.lubin.dialog.net.pl 19.02.10, 22:04 Dzięki za odzew. A co jeśli długów jest sporo, np. od kilku wierzycieli, a kasy do podziału niewiele (mam na myśli 50 % pensji) ?? Czy wówczas komornik bedzie ściągał sobie tą kase do skutku czy oprócz tego wyciągnie rekę po majątek ruchomy ?? Odpowiedz Link Zgłoś
follow_white_rabbit Re: Klinika Finansowa 22.02.10, 11:25 Komornik ma prawo zająć także majątek dłużnika,czyli: -ruchomości:samochód,komputer,sprzęt rtv -pieniądze,papiery wartościowe,udziały w firmie,spadek etc -nieruchomości:dom,mieszkanie,lokale,grunty itd. Wszystko to może zostać przez komornika zajęte,zlicytowane i pieniądze przekazane wierzycielom wg.kolejności lub proporcjonalnie. Jeśli dłużnik nie posiada majątku,a pracuje to na pokrycie długów zabierana jest połowa wynagrodzenia aż do całkowitej spłaty. Trwa to bardzo długo jeśli dług jest spory a wynagrodzenie niewielkie.Ale dłużnikowi opłaca się w tym momencie taka sytuacja,gdyż odsetki wynoszą raptem 11,5% i nawet gdy komornik doliczy swoje 15-20% kosztów to po kilku latach dług rośnie raptem te kilkanaście procent.Dlatego firmy windykacyjne tak bardzo naciskają na duże i systematyczne wpłaty-są świadome tego że dług w wysokości kilkunastu-kilkudziesięciu pln będzie ściągany latami ... I to o ile dłużnik ma pracę,nie zachoruje,nie umrze lub wyjedzie,:)) Odpowiedz Link Zgłoś
gaba.1 Re: Klinika Finansowa 19.02.10, 23:23 Aniołku masz pensję to super .proponuję dogadać się z wierzycielami i poprostu obejść komorników ,niech zawieszą postępowanie egzekucyjne u nich a płacić będziesz bezpośrednio raty na jakie się z nimi dogadasz- bo można -wiem coś o tym zaoszczędzisz przynajmniej na kosztach komorniczych a komornik zejdzie z wynagrodzenia .powodzenia daj znać Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Zaskoczony Re: Klinika Finansowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.10, 01:21 A gdzie się podział unhappy, nasz mały :) spamer kliniki? Jest na wszystkich forach o windykacji i oddłużaniu każdego dzionka i wszędzie jakieś spamerskie negatywy wali, a tutaj taki wspaniały wątek i go brak? Ile klinika płaci za oczernianie konkurencji naszemu nieszczęśliwemu spamerowi? Bo przecież przy takiej liczbie niezadowolonych klientów to pozytywna reklama nie przechodzi:) Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Klinika Finansowa 27.05.10, 17:48 Gość portalu: Zaskoczony napisał(a): > A gdzie się podział unhappy, nasz mały :) spamer kliniki? No, no - tylko nie mały :) Poza tym skąd wniosek, że jestem spamerem kliniki? Reklamowałem ich czy co? > Jest na > wszystkich forach o windykacji i oddłużaniu każdego dzionka i wszędzie jakieś > spamerskie negatywy wali, a tutaj taki wspaniały wątek i go brak? Już się poprawiam :) > Ile klinika > płaci za oczernianie konkurencji naszemu nieszczęśliwemu spamerowi? Twoja logika mnie ujęła. Twoim zdaniem sponsorują mnie wszyscy o których nie napisałem złego słowa :D ? Bo przecież > przy takiej liczbie niezadowolonych klientów to pozytywna reklama nie przechodz > i:) Warto odróżniać reklamę od spamu :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: :( Re: Klinika Finansowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.10, 16:37 wglowie sie nie misci jak mozna tak oszukiwac ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pysia Re: Klinika Finansowa IP: 212.69.68.* 07.06.10, 00:19 tak słyszałam,niekoniecznie dobrą opinię. dzwoniłam wielokrotnie jako oczywiście inna osoba i za każdym razem podawano mi rózne kwoty za niby usługę dziwne bo nie maja jako tako cennika żadnego. później jeszcze 2 etap i nie są w stanie podać ile to kosztuje. dziwne,ponieważ powinien być cennik a oni podają ceny w zależności od humoru. znajomy był chętny,wpłacił kase i do widzenia,ani się dodzwonić ani nic. a jak pytał co w jego sprawie bo wpłacił kase i to nie małą to kazali czekać. czekał prawie pół roku-lekka przesada,PORAŻKA!!!A Jego sprawie cisza Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: truth Re: Klinika Finansowa IP: *.chello.pl 24.06.10, 13:58 pysia ,tez mam znajonego oszukanego ,zaplacil az 360 zeta za pseudoraport ,z ktorego nic nie wynika a doslownie "mniej wydawaj i wiecej zarabiaj";( to chyba jakis koszmarny zart myslalem ale takie sa fakty .może rada na takie firmy jest wpierw podpisac umowe ,w ktorej podane beda czytelnie wszystkie koszty ,dac umowe do prawnika czy wsio ok ,i wtedy ewentualnie zdecydowac czy zaplacic .firm oddluzeniowych jest w sieci duzo ,moze za duzo wiec moze zastanowic sie czy wybrac z gornej polki wyszukiwarki google .Zaluje mojego znajomego ,szkoda czlowieka ale co zrobic byli sa i beda naciagacze zerujacy na ludzkiej krzywdzie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Buhaha Re: Klinika Finansowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.10, 03:21 A na jakie hasło wybrać? ...... Centrum Ochrony Dłużnika?:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ściema Re: Klinika Finansowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.10, 22:19 to oni jeszcze działają? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kacha Re: Klinika Finansowa IP: 212.244.116.* 30.09.10, 20:27 Cześć nie licz na nic mnie analizę przeprowadzili wycenili usługę na 800zł. i wrzucili do śmietnika. Potraktowali mnie jak śmiecia. Odradzam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Zawiedziony Re: Klinika Finansowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.10, 18:41 Za tzw. analizę zadłużenia to nie tylko oni biorą. Wspaniała porównywarka kredytów ebroker wraz z nikomu nieznaną firmą z Krakowa o chwytającej serce nazwie Centrum Ochrony Dłużnika też pobiera opłaty za analizę zadłużenia. Chciałem skorzystać ale jak mam zapłacić za zestawienie swoich długów i przychodów które wcześniej i tak muszę przesłać a potem płacić jeszcze raz za inne działania to mi się odechciało, bo uczciwością to to nie pachnie. Przecież przepisać długi to ja sobie mogę do tabelki sam i to za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: klientka Re: Klinika Finansowa IP: *.chello.pl 10.10.10, 19:25 prawda,prawda,prawda. teksty tej firmy w stylu wiecej zarabiać mniej wydawać bo taki raport po opłaceniu otrzymałam to poprostu fantastyczna porada prawna .naciagają i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: luśka123 Re: Klinika Finansowa IP: *.toya.net.pl 21.10.10, 14:41 Broń Boże korzystać z ich usług.To oszuści którzy wpakują cię w jeszcze większe długi!!!!Sama się przekonałam, dlatego wiem co piszę. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosia Re: Klinika Finansowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.11, 22:29 Tak korzystałam z ich pomocy. Nic mi nie pomogli tylko wyłudzili ponad 300 złotych.Odradzam!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: olek Re: Klinika Finansowa IP: *.rzeszow.mm.pl 25.03.11, 12:29 Witam ja korzystałem z usług tej firmy antywindykacja.net. Mają bezpłatne doradztwo i nic nie płaciłem za analizy tylko za konkretne działania skuteczne. Wcześniej korzystałem z działań pewnej krakowskiej firmy i wyłudzili odemnie 300 zł za jakaś nic nie warta analizę. aa i żeby uprzedzić głupie komentarze. w żąden sposób nie jestem związany z tą firmą po prostu obiektywnie pisze co i jak Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Klinika Finansowa 26.03.11, 10:47 > i żeby uprzedzić głupie komentarze. w żąden sposób nie jestem związany z tą firmą po > prostu obiektywnie pisze co i jak No na pewno :D Odpowiedz Link Zgłoś
real_mr_pope Re: Klinika Finansowa 26.03.11, 13:49 "w żąden sposób nie jestem związany z tą firmą po prostu obiektywnie pisze co i jak" Poza tym, że i Ty, i firma, jesteście z Rzeszowa:) Odpowiedz Link Zgłoś