Dodaj do ulubionych

GIEŁDA - jak się tego nauczyć

IP: *.acn.pl / 10.71.4.* 19.03.03, 20:57
Proszę o podanie mi tytułów odpowiednich lektur lub stron internetowych, z
których można dowiedziec się jak inwestować na giełdzie. Jestem osobą która
ma na ten temat niewielkie pojęcie, a chciałabym zrozumieć jak działa giełda.

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: 4a Re: GIEŁDA - jak się tego nauczyć IP: 64.161.220.* 25.03.03, 05:23

Gielda? Poczytaj sobie "The education of a speculator" Victora Niederhofera.
      Jesli nie zrozumiesz tej ksiazki, to witaj w gronie dawcow.
    • Gość: :) Re: GIEŁDA - jak się tego nauczyć IP: *.acn.pl / 10.65.0.* 25.03.03, 13:12
      Gość portalu: jolka napisał(a):

> Proszę o podanie mi tytułów odpowiednich lektur lub stron internetowych, z
      > których można dowiedziec się jak inwestować na giełdzie. Jestem osobą która
      > ma na ten temat niewielkie pojęcie, a chciałabym zrozumieć jak działa giełda.
      >
      > pozdrawiam
      niestety nie jestem dawca pomimo nie przeczytania tej ksiazki
      pozdrawiam
      • Gość: jolka Re: GIEŁDA - jak się tego nauczyć IP: *.nestle.pl 25.03.03, 15:16
        a jak się tego uczyłeś - od razu z praktyki?
        • Gość: :) Re: GIEŁDA - jak się tego nauczyć IP: *.acn.pl / 10.65.0.* 26.03.03, 15:28

> a jak się tego uczyłeś - od razu z praktyki?
          tak , najpierw prakryka a potem teoria:):)
          agatha84@go2.pl
          jesli chcesz wiecej szczegolow
          • Gość: jarek Re: GIEŁDA - jak się tego nauczyć IP: *.fastres.net 30.03.03, 20:27
            Pani Jolka.

Jezeli pani ma zamiar pracowac na gieldzie albo na rynku finansowym to warto ja poznac, ale w przypadku gdyby Pani chciala na niej spekulowac to jest tak jak by grac w pokera z kims ktory zna panii 4 karty a panii jego 5 kart musi sie domyslic.
            • Gość: :) Re: GIEŁDA - jak się tego nauczyć IP: *.acn.pl / 10.65.0.* 01.04.03, 16:42
              Gość portalu: jarek napisał(a):

> Pani Jolka.
              >
              > Jezeli pani ma zamiar pracowac na gieldzie albo na rynku finansowym to warto
              ja
              > poznac, ale w przypadku gdyby Pani chciala na niej spekulowac to jest tak
              jak
              > by grac w pokera z kims ktory zna panii 4 karty a panii jego 5 kart musi sie
              do
              > myslic.
              pragne tylko zwrocic uwage, ze na rynku finansowym INWESTUJE a gram w
              nastepujace dyscypliny:
              a) brydz
              b) szachy
              c) siatkowka
              d) pilka nozna
              e) inne
    • dawider Re: GIEŁDA - jak się tego nauczyć 04.04.03, 14:29

> Proszę o podanie mi tytułów odpowiednich lektur lub stron internetowych, z
      > których można dowiedziec się jak inwestować na giełdzie. Jestem osobą która
      > ma na ten temat niewielkie pojęcie, a chciałabym zrozumieć jak działa giełda.
      >
      > pozdrawiam

www.gpw.com.pl - Warszawska Giełda Papierów Wartościowych,
      www.parkiet.com.pl - portal gazety giełdy, znajdziesz też bibliotekę,
      www.bossa.pl - internetowe biuro maklerskie, mają dział edukacji,gpw
      www.bankier.pl - portal finansowy
      • Gość: :) Re: GIEŁDA - jak się tego nauczyć IP: *.acn.waw.pl 05.04.03, 13:58
        dawider napisał:

> Gość portalu: jolka napisał(a):
        >
        > > Proszę o podanie mi tytułów odpowiednich lektur lub stron internetowych, z
        >
        > > których można dowiedziec się jak inwestować na giełdzie. Jestem osobą któr
        > a
        > > ma na ten temat niewielkie pojęcie, a chciałabym zrozumieć jak działa gieł
        > da.
        > >
        > > pozdrawiam
        >
        > <a href="http://www.gpw.com.pl"target="_blank">www.gpw.com.pl</a> -
        Warszawska
        > Giełda Papierów Wartościowych,
        > <a href="http://www.parkiet.com.pl"target="_blank">www.parkiet.com.pl</a> -
        por
        > tal gazety giełdy, znajdziesz też bibliotekę,
        > <a href="http://www.bossa.pl"target="_blank">www.bossa.pl</a> - internetowe
        biu
        > ro maklerskie, mają dział edukacji,gpw
        > <a href="http://www.bankier.pl"target="_blank">www.bankier.pl</a> - portal
        fina
        > nsowy
        czy mozesz mi powiedziec dlaczego chcesz kogos ukarac???
        • dawider Re: GIEŁDA - jak się tego nauczyć 07.04.03, 09:43
          > czy mozesz mi powiedziec dlaczego chcesz kogos ukarac???

Każdy jest kowalem własnego losu.
          • Gość: :) Re: GIEŁDA - jak się tego nauczyć IP: *.acn.waw.pl 07.04.03, 21:59
            dawider napisał:

> > czy mozesz mi powiedziec dlaczego chcesz kogos ukarac???
            >
            > Każdy jest kowalem własnego losu.
            a jak kowal zawini to Cygana powiesza:)
            • cuntroll dawider to jest znana menda forumowa 09.04.03, 02:38
              wystepujaca pod wieloma nikami. ten szajbus bardzo lubi jak sie go pyta o
              porade bo jest to jedyny moment gdzy moze cos powiedziec. Te, dawider, powiedz
              to ekspert iles stracil na gieldzie? Myslec to sobie mozesz w hederze ale na
              gielde to sie nie pchaj bo jestes za chudy w uszach. Ekspert sie znalazl..
              szambo jedno, czarny brandzel.
              • dawider Re: dawider to jest znana menda forumowa 09.04.03, 11:03
                cuntroll napisał:

> wystepujaca pod wieloma nikami.

O w morde! Jestem spalony! Rozgryzłeś mnie geniuszu!

> ten szajbus bardzo lubi jak sie go pyta o
                > porade bo jest to jedyny moment gdzy moze cos powiedziec.

Pytanie, a właściwie prośba, była skierowana do wsystkich, więc każdy mógł
                odpowiedzieć. Odpowiednio do swojego poziomu intelektualnego.

>Te, dawider, powiedz
                > to ekspert iles stracil na gieldzie?

Hm... Jak by Ci to powiedzieć... to, że Ty bierzesz w dupę, nie znaczy, że
                dotyczy to wszystkich.

>Myslec to sobie mozesz w hederze ale na
                > gielde to sie nie pchaj bo jestes za chudy w uszach. Ekspert sie znalazl..

Ekspertem nie jestem, ani się za niego nie uważam. Jednak mózgu (wiesz co to?)
                używam do myślenia, a nie walenia w monitor.

> szambo jedno, czarny brandzel.

Miło mi,

dawider.
    • Gość: Kapitalizm Kaput Re: GIEŁDA - jak się tego nauczyć IP: *.nsw.bigpond.net.au 25.04.03, 02:35
      Nauke mozesz odlozyc. Gielda padla i sie predko nie podniesie. W Japonii juz 13
      lat trwa krach, a reszta swiata dopiero w niego wkroczyla 3 lata temu. Masz
      sporo czasu. Poczekaj az sie skonczy wojna, ktora sie jeszcze na dobre nie
      zaczela.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka