kolo1974 08.01.07, 18:56 akcje przechodza w silne rece akumulacja sie zaczela ten miesiac bedzie dobry na zakupy.pozdrawiam i bez nerwow sa jeszcze dobre firmy z potencjalem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
prenditore Re: hossa 08.01.07, 20:05 Jeżeli Stany zamkną się na plusie, a miedź i ropa nie zrobią jakichś gwałtownych ruchów w dół, to jest jutro szansa na odreagowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
prenditore Re: hossa 08.01.07, 22:20 Tak. Baza się kurczy. LOP spada, bo pozycję zamyka byk, który przestał wierzyć w dalsze wzrosty razem z misiem, który nie wierzy w dalsze spadki. Ale gdyby baza się wyzerowała, to paradoksalnie terminowy podtrzymywany będzie przez arbitraż. Żeby zamknąć tysiące eSek po sprzedaniu koszy akcji, wystawiać muszą tysiące długich. Po każdym strzale arbi, WIG20 idzie w dół, a kontrakty odskakują do góry. Widowisko może być ciekawe, jak do niego dojdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: hossa 08.01.07, 22:31 Żadnego widowiska nie będzie,spokojnie arbi sobie zamknie na ujemnej bazie.Oni mają czas i nic im nie grozi.Baza już jest wyzerowana / z plus 60/70pkt,zeszła na 5/10 pkt,a rynek lubi ścianę strachu.Strach widać gołym okiem,to strach byczków i proszę nie mylić z odwagą misi - bo tych na razie nie widać /nowych misi / Robiłeś coś dzisiaj?? Odpowiedz Link Zgłoś
prenditore Re: do Citro 08.01.07, 22:40 Przyglądałem się z boku, choć przymierzałem się do długiej poniżej 3180. Niestety musiałem wyjechać, a nie chciałem zdawać się tylko na stopa. Odpowiedz Link Zgłoś
prenditore Re: do Citro 08.01.07, 22:47 Jeżeli baza się zminusuje, to faktycznie widowiska nie będzie, tylko zrobi się takie ciśnienie w dół, że GTI będzie musiało dobrze potrząsnąć kieszenią, żeby nie zwalić indeksu. Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: do Citro 08.01.07, 22:50 Zeszli do X IX konsolidacji i odbicie.Tam będzie walka ,już to wczoraj pisałem.Krótkoterminowo 3170/3180 powinno dać zarobić - mogłeś zaryzykować mała pozycję.Na szybkich wskażnikach pewnie jutro pójdzie sygnał kupna,ale to może być już po ptakach Odpowiedz Link Zgłoś
prenditore Re: do Citro 08.01.07, 22:58 Po fakcie widzę, że tak. Zobaczymy jakie jutro będzie otwarcie i pierwsze notowania. Rynek się kotłuje i lata w obie strony. Mam trzy opcje; albo długą, albo krótką, albo z boku. Wszystko w zależności od sytuacj. Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: do Citro 08.01.07, 23:06 Niestety musiałem wyjechać, a nie chciałem zdawać się tylko na stopa. Widze że długa droga przed Tobą. Sądzisz,że Ty będziesz lepszy od stopa?? Myślisz - patrze w monitor to kontroluję sytuację,to Ci się tylko tak wydaje Odpowiedz Link Zgłoś
prenditore Re: do Citro 08.01.07, 23:09 Nie. Tylko widząc, że obrałem zły kierunek zamykam pozycję szybciej, a nie czekam aż mi wybije stopa. Zawsze to parę punktów mniej straty. Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: do Citro 08.01.07, 23:18 Ustawiasz stopa i zamykasz sam?? Czegoś tu nie rozumie Ty grasz na minutówkach Odpowiedz Link Zgłoś
prenditore Re: do Citro 08.01.07, 23:22 Jeżeli siedzę przed monitorem, to mogę reagować szybko. Stopa ustawiam, jak nie kontroluję sytuacji, to znaczy jak mnie nie ma. Czasem wychodzę z założenia, że lepiej stracić okazję niż pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
prenditore Re: do Citro 08.01.07, 23:26 I jeszcze jedno Citro. Jeżeli zamykam pozycję sam, bo się pomyliłem, a stop jest ustawiony blisko, to automatycznie wskakuję na rynek w prawidłowym kierunku. Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: do Citro 08.01.07, 23:31 Wskakuj wskakuj,uważaj tylko na na kończyny.A ten prawidłowy kierunek to na ile?? na pięć minut? Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: do Citro 08.01.07, 23:38 Szkoda Twojego zdrowia ,ale o tym przekonasz się sam za jakiś czas Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: do Citro 08.01.07, 23:27 Widzisz,a ja stopa ustawiam często przed zajęciem pozycji.Przeżyłeś już jakiś zamach bombowy z wiekszą iloscią kontraktów - bo ja tak i coś na ten temat wiem. Szczególnie jak masz eLki,to stop musi być!! Odpowiedz Link Zgłoś
fular1 Re: do Citro 08.01.07, 23:09 a co czujesz jak bierzesz np L po 3100 załóżmy, stopa zakładasz po 3070, rynek zjeżdza momentalnie na 3070 ( ciebie wywala PKC - rynek tego nie odczuwa ) i z 3070 wali w góre nie osiągając dzis juz tego poziomu a konczac dzien na 3120 ? bo mnie wtedy ku..ca chwyta :) ale pracuje nad tym :) Odpowiedz Link Zgłoś
zawodowiec4 Re: do Citro 08.01.07, 23:10 Ja dzisiaj DT na długich - kilkanaście punktów udało się zrobić. Na fixie krótkie na PKOBP i TPSA. Na FW20 zero pozycji na koniec dnia (wszystko pozamykałem). Hmm...USA to tandeta - bez wpływu na Polskę. Jakoś nie widzę większych szans na istotny wzrost - LOP spada jak popadnie (i na wzroście i na spadku chociaż dzisiaj jakby trochę bardziej na wzroście). Dziadostwo - moim zdaniem to jeszcze nie czas na jakiś większy ruch w górę - raczej spadanie bądź dreptanie w miejscu bez sensu i celu. W USA krótkie na S&P500 - ale tu może być różnie - te debile ciężko spadają a lekko rosną (chociaż ostatnio coraz ciężej im idzie i na wzrostach). Krótkie na spółki budujące domy - tu spory zarobek. Szykuję się znowu na spółki energetyczne. Coraz lepiej zaczyna też wyglądać złoto ale chyba najpierw troche się wzmocni USD a dopiero potem będzie szansa na jakiś ruch na złocie. Globalne inwestowanie to ku...sko ciężki kawałek chleba. Generalnie styczeń na plusie ale łatwe te życie nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
tom8010 do Zawodowca 09.01.07, 18:26 kiedys napisałes ciekawe zdanie i nie moge gdzies tego znalezc tyle masz tych postów. Sprawdz poczte będzie łatwiej ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
gadzik1 silne ręce :) 09.01.07, 07:12 tak popatrz na wykresy spolek z WIG20. Tam trwa piekna dystrybucja. A kto bierze te wszystkie tanie emisje, tez silne ręce? :) Odpowiedz Link Zgłoś