citro1 22.02.07, 09:44 Hm otworzyć to sobie można i na 3500,do tego kasy nie potrzeba,ale utrzymać taką wysokość - tu już trzeba kasę i to sporą.Ciekawe są te jazdy i spore.Kto tu kogo wytrzepie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nowasek Re: Otwarcie 22.02.07, 09:55 witam Ktoś na siłę chce troche optymizmu wprowadzić na rynek , co by to zabrać paluchy z entera... Odpowiedz Link Zgłoś
zawodowiec4 Re: Otwarcie 22.02.07, 10:16 Cóż, jesteśmy w czasach sielankowej beztroski. Wszyscy sie cieszą poklepując po plecach. Jest fajnie i przyjemnie. Odpowiedz Link Zgłoś
js.2 Re: Otwarcie 22.02.07, 10:20 citro1, zakładasz kolejne kółko modlitewne w intencji spadków ? Odpowiedz Link Zgłoś
prenditore Re: Otwarcie 22.02.07, 11:48 Dobre prognozy dotyczace PKB i napływ kasy do TFI robią swoje. Ale na krajowym kapitale daleko nie zajedziemy. Górne ograniczenie kanału to 3750 Interesuje mnie tylko, czy dzisiaj dadzą radę dotrzeć do 3521, bo tam czeka moja eSka. Odpowiedz Link Zgłoś
js.2 Re: Otwarcie 22.02.07, 11:57 3521 - chyba zbyt ambitne cele wyznaczasz bykom, chociaż taki wynik wcale mnie nie zmartwi. Odpowiedz Link Zgłoś
prenditore Re: Otwarcie 22.02.07, 12:00 Nie mówię o zamknięciu, tylko o pociągnieciu na kontraktach do góry, jak to byki lubią robić. Konsolidacja trwa i tylko czekać, aż się zerwą do góry. Odpowiedz Link Zgłoś
js.2 Re: Otwarcie 22.02.07, 12:09 Znów wychodzimy przed orkiestrę, a to może się skończyć oberwaniem po łapkach. Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: Otwarcie 22.02.07, 15:10 Jakie tam kółko modlitewne,spadki będą i wzrosty będą.Nasi postanowili szybko dogonić świat,niech gonią i zarabiają byki - czy ja im wróg?? Odpowiedz Link Zgłoś
js.2 Re: Otwarcie 22.02.07, 15:25 Myślę że nie jesteś wrogiem byków ani niedźwiedzi, a nawet leszczy i sardynek razem wziętych, ale Twoj pierwszy post zabrzmiał tak jakbyś chciał zastąpić naczelnego misia tego forum, gdy on biedak walczy z linuxem. Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: Otwarcie 22.02.07, 15:33 Bo to trochę dziwne,otwierać na plus 1,5% przy takim świecie,no ale jak tak chcą i robią.Ostatnio chodzimy w przeciw fazie - zachód w gorę,a my w dół i odwrotnie. Mam S i czekam spokojnie do jutra,a może dłużej,a na koniec jeszcze im dam. Odpowiedz Link Zgłoś
zawodowiec4 Re: Citro 22.02.07, 15:39 Citro, my jesteśmy po prostu najlepsi. Tu są najlepsze spółki na świecie, najlepsi zarządzający itd. A tak swoja drogą zastanawiałem się nad zachowaniem zarządzających. Bo co oni mają robic z tą całą kasą ? W takiej sytuacji kupno np. PKO BP wydaje sie doskonałym pomysłem inwestycyjnym. Czytałem jakis artykuł ostatnio o zachowaniu zarządzających w USA w 2000 roku. Oni kumali, że kupuja beznadziejnie drogie spólki (internety) ale robili to bo oceniano ich za krótkoterminowe wyniki. W efekcie, jak nastąpiły spadki na Nasdaq, popłynęli totalnie z rynkiem na dno. To taka branża. Nic tu nie zmienimy. Co do esek to jest nas dwóch. Odpowiedz Link Zgłoś
js.2 Re: Rrenditore 22.02.07, 16:00 Nie doceniłem byków. To raczej stado bizonów. Odpowiedz Link Zgłoś
js.2 Re: Otwarcie 22.02.07, 15:38 Wczoraj, po zamknięciu u nas, był duży wzrost na miedzi, a dzisiaj jest kontynuacja, dlatego byki szaleją Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: Otwarcie 22.02.07, 15:43 js.2 liczą się tylko Stany i jak tam kichną to świat ma gorączkę i tydzień dwa choruje.A co będzie jak Stany się przeziębią -epidemia ? Odpowiedz Link Zgłoś
js.2 Re: Otwarcie 22.02.07, 15:51 Ale nim się przeziębią mogą w tym błogostanie trwać i trwać i trwać.... A na to nie będą miały wpływu nasze zaklęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
violinist4 Re: Otwarcie 22.02.07, 16:00 a moim zdaniem, Satany powoli uwierzyły, że jadą na pobicie rekordu z 2000 roku (S&P500) (czy to się komuś podoba, czy nie..) i oby, bo do podwodniaków trzeba będzie nagle przejść.. Odpowiedz Link Zgłoś
zawodowiec4 Re: Otwarcie 22.02.07, 16:05 A moim zdaniem nie pobija tego rekordu. Rozstrzygnie rynek czy nam się podoba czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: Otwarcie 22.02.07, 16:12 A ja im dałem jeszcze"S". A Stany - 1463 na sp 500 max,wróżka tak mówiła Odpowiedz Link Zgłoś
js.2 Re: Otwarcie 22.02.07, 16:19 Wróżka też inwestuje, czy tylko udziela się teoretycznie ? Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: Otwarcie 22.02.07, 16:23 Wróżka wróży,a inwestuje citro.Jak dobrze wróży,to citro biegusiem leci do sklepiku po jakiś fatałaszek:-) Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: Otwarcie 22.02.07, 16:27 A i jeszcze jedno: wróżka specjalizuje się na sp500 i tylko na tym. Nasz ryneczek ja rozstraja i traci moc - tak mówi. Ja się nie czepiam,mi wystarczy te sp500 Odpowiedz Link Zgłoś
zawodowiec4 Re: Otwarcie 22.02.07, 16:30 He, he, jak sie okaże, że to szczyt hossy w USA to wsiadam w swój odrzutowiec i lecę do tej Twojej wróżki Citro. Odpowiedz Link Zgłoś
prenditore Re: Otwarcie 22.02.07, 16:46 Trzeba przyznać, że byki przebiły opór i droga do wzrostów stoi im otworem. Tylko nie wiadomo jak daleko zajadą. Jedno jest pewne, że przedział 3450 -3500 z oporu w przypadku większych wzrostów zamieni się w poważne wsparcie i kazda eSka otwarta powyżej przyniesie zysk. Wystarczy cierpliwie poczekać. Ja czekam do jutra, chociaż dzisiaj byłem o włos od zajęcia pozycji. Brakło 1 pkt i wycofałem zlecenie. Ostatnio byki dotarły do 3592 na marcowych i liczę na dobrą okazję na krótkie. Możliwe,że teraz zajdą dalej, ale to ich zmartwienie. Trzeba spokojnie czekać, aż sama zwierzyna wejdzie w sidła. Odpowiedz Link Zgłoś
zawodowiec4 Re: Prendi 22.02.07, 17:07 Prendi - spójrz na inny indeks - WIG. Tam właśnie jesteśmy ciut pod oporem. Super szybki spekulant mógł właśnie tu otwierać krótkie. Ja tak zrobiłem - jutro zobaczymy jak tam siła byków. Odpowiedz Link Zgłoś
prenditore Re: Prendi 22.02.07, 18:40 Jak Stany nie spaprzą, to liczę jutro na lukę hossy na otwarciu i potem zobaczę, czy już, czy później coś otworzę. Świadomość rosnącego ryzyka załamania się cen stawia mnie po misiej stronie rynku i na wzrosty patrzę ze spokojem, jak na okazję do zajęcia krótkiej w odpowiedniej chwili. Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: Otwarcie 22.02.07, 16:43 Lumpeksy wróżka uwielbia!! człowieku ona woli to od super sklepów,godzinami może tam siedzieć,a ja nie cierpię. Lumpeksy i starocie to jej świat - wiedżma jedna:-) Odpowiedz Link Zgłoś
js.2 Re: Otwarcie 22.02.07, 17:03 Ja ją rozumię. Z czarnym kotem pod pachą i chustce na głowie, wstyd się babie pchać do Demi Cler. Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: Otwarcie 22.02.07, 17:47 Kot się wyprowadził rok temu - dziadyga jedna,a ja go osobiście strzykawką i gumka od wentylka wykarmiłem i gdzie tu wdzięczność Odpowiedz Link Zgłoś