elamigo1 09.03.07, 14:19 Po kilku dniach dużej zmienności ruchy na poziomie 0,5% wdają się być potwornie nudne... WIĘCEJ IGRZYSK. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zaneczka Re: te ruchy 09.03.07, 14:48 Oj chyba przestaje byc nudno, psia krew!!! Odpowiedz Link Zgłoś
plessok Re: te ruchy 09.03.07, 14:54 lepiej zalowac tego co sie nie zarobilo,niz plakac co sie stracilo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zawodowiec4 Re: te ruchy 09.03.07, 14:59 Reakcja rynków nie dziwi. Gospodarka USA generuje coraz mniej miejsc pracy - kolejny, po podwyzce stóp w eurolandzie, sygnał do masowego zakupu akcji. Odpowiedz Link Zgłoś
zawodowiec4 Re: te ruchy 09.03.07, 15:03 Naprawdę jest dobrze. Wczoraj jakies biuro sprzedało pierda, że pekao jest warte coś koło 270 zł za akcję. Nic tylko brać łopatami. Odpowiedz Link Zgłoś
wypasior Re: te ruchy 09.03.07, 15:07 w obecnej zglobalizowanej gospodarce i eksporcie miejsc pracy za granicę ożywianie gospodarki za pomocą dodruku pieniędzy przestało działać - zamiast w koszykach konsumentów efekt jest widoczny w indeksach giełdowych, piszę o stanach gdzie rozdźwięk pomiędzy giełdą a gospodarką jest najbardziej widoczny, a przecież giełda miała wyprzedzać gospodarkę a nie odwrotnie.. Odpowiedz Link Zgłoś
zawodowiec4 Re: te ruchy 09.03.07, 15:19 I tak jest. I tak będzie. Spokojnie. Tym razem, jak zawsze, nie będzie inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
frolama Re: te ruchy 09.03.07, 16:17 Na rynku jest nadmiar "pieniądza transakcyjnego" pisałem o tym kilka tematów niżej. Podnoszenie stóp procentowych moze okazać niewystarczającym instrumentem polityki pienieznej. W tym celu szykowane są przymiarki do zmienszenia mniejszenia kapitału w funduszach typu HEDGE w USA. Które bardzo wpływają na szybkość rotacji pieniądza na giełdzie. Nadmiar pieniądza na rynku a dokładnie szybkość jego rotacji prowadzi do wypaczeń które teraz mają miejsce. Moja subiektywna teoria na to co się dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
zaneczka Re: te ruchy 09.03.07, 16:21 No proszę, zaczyna się jednak czerwienić!!! To chec pozbycia sie akcji przed weeckendem, czy cos powialo z nad oceanu? Chyba to drugie... Odpowiedz Link Zgłoś
frolama Re: te ruchy 09.03.07, 16:29 Nie analizuj tych zachowań w krótkim okresie czasu bo można zbaranieć :) część naszych szanownych forumowiczów wpada właśnie w pułapkę wytłumaczenia każdego zachowania rynku. Moim zdaniem jest to walka z wiartakami ale stanowi świetny trening. Jeśli konwertowałaś dla ochrony dalsze spadki powinny Cię cieszyć. Odpowiedz Link Zgłoś
zaneczka Re: te ruchy 09.03.07, 16:51 Przyznaję, że troche przesadzam. Ale nie wiem o co chodzi, gdy na wiesc o spadku bezrobocia, wzroscie miejsc pracy, zmiejszeniu deficytu handlu zagranicznego USA, co za tym idzie umocnienie dolara- Europa eksploduje do góry. Potem jednak okazuje sie, że pomimo dobrych danych w US -przynajmniej nie ma euforii. Dzieki za nauke. pozd. Odpowiedz Link Zgłoś
zawodowiec4 Re: te ruchy 09.03.07, 19:06 Nawet nie próbuj tego rozgryźć. Wieczorem Amigo napisze posta próbując tłumaczyć te bzdetne zachowania. No ale ten typ tak lubi. Dla nas, normalnych ludzi, ważne jest zachowanie rynku w dłuższej niż godzina - dzień perspektywie - i tu ma rację Frolama. A w tej perspektywie ja zmian nie widzę - tylko krótkie. A że jeszcze może wzrosnąć ? Pewnie, że może - i tu pole do popisu dla Citro. Ale dla nas, normalnych ludzi, to nieważne bo i tak nie uchwycimy tych punktów przegięć. I wracamy do właściwej perspektywy. Amigo i Citro - bez urazy, nie uważam Was za cyborgów a siebie za jedynego normalnego, he, he. Odpowiedz Link Zgłoś
rrj Re: te ruchy 09.03.07, 19:03 frolama ma rację ale o 16.00 podano zapasy. Nieoczekiwanie mocno wzrosły. Znaczy produkcja idzie na magazyn Odpowiedz Link Zgłoś
frolama Przykumaj te kocie ruchy :) 09.03.07, 20:38 Może i mam racje ale z drugiej strony sam siedze codziennie i probuję przwidywac co będzie jutro , za dwa dni za tydzień. Wszystko to z powodu nadplynnosci finansowej którą tak jak rynek odczuwa firma którą prowadzę. Taniej mi jest się kredytować niż finansować kapitał obrotowy ze środków własnych a pieniądz "parzy-łapa" jak napisał Amigo i świerzbi mnie zeby znowu lokować. Jesi taka mała firma jak moja poprzez lewarowanie i kredyty kupieckie ma nadpłynnosć fiansową to co dopiero zarządzający funduszami Hedge maja powiedziec. Świerzbi mnie kazdego dnia oj jak świerzbi ale nie wchodzę. Odpowiedz Link Zgłoś
marjani Re: te ruchy 10.03.07, 05:33 Teraz to chyba jakiegoś boczniaka zaliczymy ... Jeżeli nawet ostro spadniemy, to szybko odbijemy bo na rynku nie ma alternatywy dla kski... Odpowiedz Link Zgłoś