09.03.07, 14:19
Po kilku dniach dużej zmienności ruchy na poziomie 0,5% wdają się być
potwornie nudne...
WIĘCEJ IGRZYSK.
Obserwuj wątek
    • zaneczka Re: te ruchy 09.03.07, 14:48
      Oj chyba przestaje byc nudno, psia krew!!!
      • plessok Re: te ruchy 09.03.07, 14:54
        lepiej zalowac tego co sie nie zarobilo,niz plakac co sie stracilo!!!
        • zawodowiec4 Re: te ruchy 09.03.07, 14:59
          Reakcja rynków nie dziwi. Gospodarka USA generuje coraz mniej miejsc pracy -
          kolejny, po podwyzce stóp w eurolandzie, sygnał do masowego zakupu akcji.
          • zawodowiec4 Re: te ruchy 09.03.07, 15:03
            Naprawdę jest dobrze. Wczoraj jakies biuro sprzedało pierda, że pekao jest
            warte coś koło 270 zł za akcję. Nic tylko brać łopatami.
            • siurak20 Re: te ruchy 09.03.07, 15:11
              no i banki znow szaleja
          • wypasior Re: te ruchy 09.03.07, 15:07
            w obecnej zglobalizowanej gospodarce i eksporcie miejsc pracy za granicę
            ożywianie gospodarki za pomocą dodruku pieniędzy przestało działać - zamiast w
            koszykach konsumentów efekt jest widoczny w indeksach giełdowych, piszę o
            stanach gdzie rozdźwięk pomiędzy giełdą a gospodarką jest najbardziej widoczny,
            a przecież giełda miała wyprzedzać gospodarkę a nie odwrotnie..
            • zawodowiec4 Re: te ruchy 09.03.07, 15:19
              I tak jest. I tak będzie. Spokojnie. Tym razem, jak zawsze, nie będzie inaczej.
            • frolama Re: te ruchy 09.03.07, 16:17
              Na rynku jest nadmiar "pieniądza transakcyjnego" pisałem o tym kilka tematów
              niżej. Podnoszenie stóp procentowych moze okazać niewystarczającym instrumentem
              polityki pienieznej. W tym celu szykowane są przymiarki do zmienszenia
              mniejszenia kapitału w funduszach typu HEDGE w USA. Które bardzo wpływają na
              szybkość rotacji pieniądza na giełdzie. Nadmiar pieniądza na rynku a dokładnie
              szybkość jego rotacji prowadzi do wypaczeń które teraz mają miejsce.
              Moja subiektywna teoria na to co się dzieje.
    • zaneczka Re: te ruchy 09.03.07, 16:21
      No proszę, zaczyna się jednak czerwienić!!! To chec pozbycia sie akcji przed
      weeckendem, czy cos powialo z nad oceanu? Chyba to drugie...
      • frolama Re: te ruchy 09.03.07, 16:29
        Nie analizuj tych zachowań w krótkim okresie czasu bo można zbaranieć :) część
        naszych szanownych forumowiczów wpada właśnie w pułapkę wytłumaczenia każdego
        zachowania rynku. Moim zdaniem jest to walka z wiartakami ale stanowi świetny
        trening. Jeśli konwertowałaś dla ochrony dalsze spadki powinny Cię cieszyć.
        • zaneczka Re: te ruchy 09.03.07, 16:51
          Przyznaję, że troche przesadzam. Ale nie wiem o co chodzi, gdy na wiesc o
          spadku bezrobocia, wzroscie miejsc pracy, zmiejszeniu deficytu handlu
          zagranicznego USA, co za tym idzie umocnienie dolara- Europa eksploduje do
          góry. Potem jednak okazuje sie, że pomimo dobrych danych w US -przynajmniej nie
          ma euforii. Dzieki za nauke. pozd.
          • zawodowiec4 Re: te ruchy 09.03.07, 19:06
            Nawet nie próbuj tego rozgryźć. Wieczorem Amigo napisze posta próbując
            tłumaczyć te bzdetne zachowania. No ale ten typ tak lubi.
            Dla nas, normalnych ludzi, ważne jest zachowanie rynku w dłuższej niż godzina -
            dzień perspektywie - i tu ma rację Frolama. A w tej perspektywie ja zmian nie
            widzę - tylko krótkie. A że jeszcze może wzrosnąć ? Pewnie, że może - i tu pole
            do popisu dla Citro. Ale dla nas, normalnych ludzi, to nieważne bo i tak nie
            uchwycimy tych punktów przegięć. I wracamy do właściwej perspektywy.
            Amigo i Citro - bez urazy, nie uważam Was za cyborgów a siebie za jedynego
            normalnego, he, he.
      • rrj Re: te ruchy 09.03.07, 19:03
        frolama ma rację ale o 16.00 podano zapasy. Nieoczekiwanie mocno wzrosły. Znaczy
        produkcja idzie na magazyn
        • frolama Przykumaj te kocie ruchy :) 09.03.07, 20:38
          Może i mam racje ale z drugiej strony sam siedze codziennie i probuję
          przwidywac co będzie jutro , za dwa dni za tydzień. Wszystko to z powodu
          nadplynnosci finansowej którą tak jak rynek odczuwa firma którą prowadzę.
          Taniej mi jest się kredytować niż finansować kapitał obrotowy ze środków
          własnych a pieniądz "parzy-łapa" jak napisał Amigo i świerzbi mnie zeby znowu
          lokować. Jesi taka mała firma jak moja poprzez lewarowanie i kredyty kupieckie
          ma nadpłynnosć fiansową to co dopiero zarządzający funduszami Hedge maja
          powiedziec. Świerzbi mnie kazdego dnia oj jak świerzbi ale nie wchodzę.
    • marjani Re: te ruchy 10.03.07, 05:33
      Teraz to chyba jakiegoś boczniaka zaliczymy ... Jeżeli nawet ostro spadniemy,
      to szybko odbijemy bo na rynku nie ma alternatywy dla kski...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka