maciejz82 11.12.07, 18:11 witam! dzisiaj kupilem troche pc guard po 0.15. Jest to moja pierwsza inwestycja na gieldzie, mam nadzieje ze nie bede jej zalowal ;-) Myslicie ze da sie na niej zarobic?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aloha11 Re: PC guard da sie na nim zarobic?? 11.12.07, 19:17 zastanawiam się, czym sie kieruje taki początkujący inwestor wkładając kasę w coś takiego jak PC quard. Możesz mi na to pytanie odpowiedzieć? Mario Odpowiedz Link Zgłoś
stefekmaly Re: PC guard da sie na nim zarobic?? 11.12.07, 19:21 No właśnie. Pierwsza inwestycja i pakuje kasę w PC czyli coś co chodzi w obie mańki jak szalone. A potem się pyta co o tym myślą inni. Ale w sumie facio działa jak słynny spekulant George Soros: "Najpierw kup a potem analizuj", chłe, chłe. Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: PC guard da sie na nim zarobic?? 11.12.07, 19:59 Jak to czym się kieruje? ceną,ceną i jeszcze raz ceną! Ma parę tysięcy,to ile sobie kupi takiego LPP? jedną,dwie akcje,jak to wygląda,pochwali sie znajomym ( mam jedną akcje),ale jak za to samo zapakuje PC,to już poważny pakiet (30/50k).A jaka płynność:) Odpowiedz Link Zgłoś
maciejz82 Re: PC guard da sie na nim zarobic?? 11.12.07, 22:01 sprawa wyglada nastepujaca. dzisiaj na wykladzie z polityki gospodarczej wykladowca mnie zachecil do zakupu wlasnie akcji pc guard. zalozylem wiec konto maklerskie w WBK i zakupilem 33.000 akcji tej firmy. Nie kierowalem sie iloscia. Fakt jestem amatorem, ale posluchalem sie czyjes rady, ponoc ta firma jest juz tak nisko ze powinna zaczac generowac zyski i podniec cene akcji, szczegolnie na poczatku stycznia. Moge to jutro odsprzedac jesli wg Was jest to inwetycja zbyt ryzykowna i raczej nie przynoszaca zysku. Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: PC guard da sie na nim zarobic?? 11.12.07, 22:10 To następnym razem idż na pobliski targ rybny i zapytaj co kupić - skutek będzie taki sam ,albo sporo lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
grzzal moge zostac Twoim brokerem? :) 11.12.07, 22:13 zartuje. Na powaznie. Usiadz spojkojnie i pomysl, czy na pewno taki sposb podejmowania decyzji jest dobry. WYobrazmy sobie zblizaja sie swieta i masz kupic prezent dla dziewczyny,/mamy/taty/syna/corki....itp Kupisz cos bo wykladowca tak powiedzial. Ze on by kupil coś tam. Ale nastepnego dnia anonimowi forumowicze powiedzeli, ze oni kupiliby co innego. A nastepnego jadac taksówką usłyszałbyś ze jednak co innego..... Ps. jakiego argumentu uzył wykladowaca? Ze taniej juz nie moze byc? Odpowiedz Link Zgłoś
soul.brother Re: PC guard da sie na nim zarobic?? 12.12.07, 11:05 wykładowca troch Was wykiwał, pewnie sam załadował sie w syfną spółkę a gdy zrozumiał swój błąd, kazał swoim słuchaczom odkupić jego akcje... Odpowiedz Link Zgłoś
stefekmaly Re: PC guard da sie na nim zarobic?? 12.12.07, 11:49 Był tańszy. W 2005 roku kosztował coś koło 3 groszy. Więc czemu ma nie być znowu tak tani ? Odpowiedz Link Zgłoś
maciejz82 Re: PC guard da sie na nim zarobic?? 12.12.07, 13:53 wykladowca mowil cos ze w styczniu jakies ruchy beda wykonywane w tej firmie i cena powinna wzrosnac o 20groszy. Nie jestem znawca tematu, mialem troche wolnej gotowki, ktora wpakowalem w ta spolke. Z tego co widze po waszej reakcji jest to raczej zla inwestycja. Zakupilem po 0.15 dzisiaj moge sprzedac po 0.13-0.14. Pytanie czy to zostawic czy to sprzedac i kupic cos pewniejszego?? Odpowiedz Link Zgłoś
stefekmaly Re: PC guard da sie na nim zarobic?? 12.12.07, 14:19 Weź sobie kolego poczytaj tutejsze posty, np. Citro, Zawodowca4, Amigo, Js2, Toma, Harrego (on nieraz rozsądnie pisał o konkretnych spółkach) a nawet takiego Alohy (specjalisty od spółek wielkości główki od szpilki - ledwo je widać). Oni, raz częściej raz rzadziej, w miarę rozsądnie patrzą na giełdową rzeczywistość. Żaden z nich nigdy nie pisał, że jak coś się w jakiejś spółce stanie to jej kurs wzrośnie np. o 1,23 zł, chłe, chłe. Ten twój wykładowca to jakiś nietęgi matoł skoro gada takie głupoty - natychmiast go zmień albo przestań chodzić na jego wykłady. A co do PCG to sam decyduj, nikt tego za ciebie nie zrobi. Odpowiedz Link Zgłoś
veron202 Re: PC guard da sie na nim zarobic?? 12.12.07, 19:02 Bo Aloha wiedział, że najwięcej można było zarobić, inwestując w akcje średnich i małych spółek. Odpowiedz Link Zgłoś
grzzal Re: PC guard da sie na nim zarobic?? 12.12.07, 22:31 " i cena powinna wzrosnac o 20groszy." ojojojoj a wykładowca to jaki przedmiot wykłada - astrologie, czy alchemie? Odpowiedz Link Zgłoś
kasta256 Re: PC guard da sie na nim zarobic?? 21.12.07, 08:05 Witam Mam podobną sytuację. Pc guarda zakupiłem po 0, 40 zł,i jak widać jestem strasznie do tyłu, ale uważam że nie sam charakter firmy, bo firma jest spekulacyjna zaważył na tym ze one spadną. Wydaje mi się ze raczej sytuacja na giełdzie, która trwa od lipca jest główną przyczyną kursu. Spójrzcie nas inne walory jaka jest ich cena, również kursy notowały zniżki. Ja tam wierzę ze następny rok będzie znakomity dla naszego pc guarda. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wacus333 Re: PC guard da sie na nim zarobic?? 29.12.07, 13:38 według mnie to czy ktoś jest ekspertem czy nie nie ma znaczenia bo akcje to po prostu gra taka sama jak totolotek tyle że bardziej skomplikowana weźmy na przykład rok z perspektywy TORA poland kto by pomyślał rok temu co się stanie a jednak goście którzy fałszowali audyty wiedzieli prezesi sprzedali akcje po 25zł wiedzieli tylko szaraczki kupowali, kupowali itp teraz akcja kosztuje 1,5zł i pytanie jest następujące czy to koniec czy może początek bo jak się wierzyciele dogadają może znów być odbicie i za dwa tygodnie akcja po 8 zł bo potencjał jest reasumując jeżeli nie masz 1mln dolarów to traktuj to jako grę i bądź przygotowany na najgorsze bo karty rozdają bogatsi Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: PC guard da sie na nim zarobic?? 13.02.08, 14:17 I jak tam panie Macieju?? Chyba nie dało się zarobić - styczeń minął,pozdrowienia dla wykładowcy. A dla Ciebie dobra lekcja - droga,czy tania, to sam oceń i wyciągnij wnioski na przyszłość Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: PC guard da sie na nim zarobic?? 13.02.08, 15:38 ten wykładowca, to chyba na wykłady kanałami przemyka.:))))))) Mario Odpowiedz Link Zgłoś
grzzal Re: PC guard da sie na nim zarobic?? 13.02.08, 15:48 ma to o tyle swoje plusy. Ze nale zostaly przewartosciowane relacje wykladowca-studenci. Wykladowca - jak madry - tez sie z tej sytuacji czegos potrafi nauczyc. Studenci maja chwilowo nad nim przewage :) Odpowiedz Link Zgłoś
ququlkka Re: PC guard da sie na nim zarobic?? 15.02.08, 00:02 nie wiem, ja to bym najpierw przed jakimkolwiek zakupem do doradcy dobrego poszła, bo kasa ładowana na giełdę teraz może być kiepską inwestycją. Przynajmniej moje wizyty w expanderze na razie przynoszą efekty. No ale jak tam chcesz. Odpowiedz Link Zgłoś
zz-4 Re: PC guard da sie na nim zarobic?? 15.02.08, 09:55 A kto jest dobrym doradcą ? Odpowiedz Link Zgłoś