jujaro 09.03.08, 21:14 Witam! Mam pytanie ile trzeba mieć pieniędzy i w co je zainwestować żeby co miesiąc mieć mniej więcej 2- 3 tys na czysto ???? Proszę o poradę!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alta-3 Re: W co zainwestować???? 26.03.08, 12:43 Aby wejść na giełdę i odnosić takie zyski - będziesz potrzebował ok. 200000 – 250000 zł. Ale zysk będziesz miał w przypadku inwestycji długoterminowej. Po pomniejszeniu o podatek. Odpowiedz Link Zgłoś
harryportier Giełda to nie maszynka drukująca pieniądze!!! 26.03.08, 12:58 Mam pytanie ile trzeba mieć pieniędzy i w co je zainwestować > żeby co miesiąc mieć mniej więcej 2- 3 tys na czysto ???? A skąd pewność, ze nie będziesz tracił? Ok. 70% Inwestorów przeważnie traci...myślisz, że jesteś taki dobry, że od razu wskoczysz do tej 30% mniejszości??? Tak jak wszędzie - zyski na Gieldzie to efekt dużej wiedzy, cięzkiej pracy własnej i doświadczenia cżesto zdobywanego latami. Czasem jeszcze dodatkowo to kwestia zwyczajnego szczęścia. Ilość posiadanych pieniędzy to sprawa wtórna i zależna od segmentu rynku, w który chcesz inwestować oraz zmienności cen instrumentu, w który zainwestujesz pieniądze. Ale tak jak w tytule postu - Giełda to nie maszynka drukująca pieniądze!!! Strata jest nieodłączną częścią tej zabawy. Odpowiedz Link Zgłoś
bukmacherka666 Re: W co zainwestować???? 26.03.08, 19:03 Przyznam, że to raczej dziwnie sformułowane pytanie. Nie da się na nie jednoznacznie odpowiedzieć. Szukasz jakiejś recepty na regularny zysk, ale mam wrażenie, że bez technicznej wiedzy i bez - chociażby drobnej - analizy. Odsyłam do literatury - tytułem wstępu...Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
appfunds Re: W co zainwestować???? 26.03.08, 19:05 Musisz mieć około 500 000 i wpłacić na lokatę w SKOK. Odpowiedz Link Zgłoś