Dodaj do ulubionych

studia-licencjat

IP: *.chello.pl 22.04.08, 17:22
witam. Jestem studentem bankowosci i finansow studiow licencjackich, jestem na etapie przygotowywania sie do pracy licencjackiej,moje zainteresowania skupiaja sie wokol rynku walutowego . Jaka problematyka zajelibyscie sie przygotowujac prace na ten temat. W ktorym kierunku ruszyc ?
Obserwuj wątek
    • Gość: kudlaty867 Re: studia-licencjat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.08, 21:04
      cze,
      ja też będe pisał na ten temat ale dopiero za pół roku :-)
      Myśle że powinieneś zacząć od wyjaśnienia kto jest uczestnikiem tego
      rynku.
      • Gość: lipek Re: studia-licencjat IP: *.centertel.pl 24.04.08, 14:40
        Witam, jeśli chodzi o pr lic to powinieneś zacząć od podstaw, czyli opisać co to
        jest forex, jakie panują tam zasady, rodzaje instrumentów, opisac kilka
        strategii i giełd światowych zajmujących sie obrotem instr poch., trochę o zarz
        ryzykiem, analizie tech i psych inwestowania. Nie wiem na jakim etapie jesteś
        jeżeli chodzi o forex, ale to jest dobre rozwiązanie, pisząc od razu sie
        nauczysz i poznasz lepiej rynek. Ja pisałem prace lic na temat derywatów na
        giełdach towarowych i bardzo duzo sie dzięki temu nauczyłem.
        • Gość: wwee Re: studia-licencjat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.08, 16:32
          No to dobre jest co piszesz, a dlaczego powinien zaczac od podstaw, przeciez tu
          chodzi o konkretny temat zagadnienie a nie charakterystyke forexu.
      • Gość: Lipek Re: studia-licencjat IP: *.centertel.pl 01.06.08, 19:28
        Sie ma jak cos to pisz chetnie pomoge albo podziele sie materiałami
        • Gość: nia 2286 Re: studia-licencjat IP: *.chello.pl 01.12.08, 17:26
          Cześć
          Przeczytam Twój post odnośnie pomocy przy pisaniu pracy licencjackiej o forexie .
          Tak sie składa ze w tym roku , chciałabym podjąć tą tematykę i bardzo byłabym
          wdzięczna za jakieś materiały :)
          Pozdrawiam
          • Gość: Ania 2286 Re: studia-licencjat IP: *.chello.pl 01.12.08, 17:28
            aha , i mój email to ania2286@yahoo.com , za wszystkie materiały z góry dzięki:)
    • Gość: deos Re: studia-licencjat IP: 80.168.115.* 24.04.08, 16:58
      Stopy procentowe w wybranych krajach a krotko, srednio i dlugoterminowe tredny
      na rynkach walutowych. Super temat, sam zawszew chcialem prace o tym napisac.
      • Gość: glax Re: studia-licencjat IP: *.chello.pl 24.04.08, 19:45
        Generalnie mam kilka pomyslow, myslalem o metodach inwestycyjnych na rynku walutowym, ale zauwazylem ze wykladowcy/promotorzy podchodza sceptycznie do zagadnien zwiazanych z AT. Temat o ograniczaniu/zarzadzaniu ryzykiem na forexie moglby byc ciekawy. Jeszcze inny moze o kryzysach walutowych. Czas na ostateczna decyzje co do tematu mam do konca maja. Jestem ciekaw zdania p.Pawła, moze jakies drobne sugestie ?
        Pzdr.
        • Gość: kudlaty867 Re: studia-licencjat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.08, 12:07
          a może napisz o historii baniek spekulacyjnych
        • Gość: Lipek Re: studia-licencjat IP: *.centertel.pl 01.06.08, 19:24
          jeżeli chodzi o AT to tylko podstawy co to jest i podstawowe zasady, u mnie tez
          nie chętnie chcieli abym o tym pisał ale jakoś przekonałem, widać jaki jest
          poziom wykładowców. trochę późno pisze bo już wybrałeś temat ale napisz jaki
          masz to mogę ci wysłać materiały, albo jak będziesz miał problemy to tez mogę
          pomóc. Ja obecnie pisze prace o daytradingu na forexe i przedstawiam tam swoją
          strategie oparto o geometrie rynku

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka