mandragora2008-2008 07.05.08, 23:09 Czy ktoś skalpujacy podzieli sie swoimi spostrzezeniami.Wszystkie spostrzeżenia mile widziane.Pozdrawiam wszystkich Forexowiczów. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: remi Re: Skalpowanie rynku Forex IP: *.bremultibank.com.pl 06.06.08, 17:27 Skalpowanie to najtrudniejszy trading na forexie. Trzeba mieć dużą kase i ostre nerwy. najlepiej zacząć na h4 lub h1 z dobrym ale zarazem prostym systemem. Polecam średnie ruchome połączone z fibo, bardzo ładnie zarabia i nie trzeba na okrągło ślęczeć przed monitorem. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lisowice Re: Skalpowanie rynku Forex IP: *.centertel.pl 06.06.08, 18:08 Ja akurat uzywam panca eagle na gby/jpy do skalpu ,a wyniki sa zadowalajace i nie denerwuje sie ,ze mam otwarta pozycje przez weekend ,a przy ujemnych swapach long term nie wyglada juz tak zachecajaco.Ale kazdy musi znalezc swoj system inwestycyjny.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fx.robertos Re: Skalpowanie rynku Forex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.08, 12:54 potrzebujesz do tego systemu, jeżeli znasz się na skalpingu to sobie z tym poradzisz i będziesz umiał odpowiednio wykorzystać te dane: turboshare.eu/files/2742094/oanda.part1.rar.html turboshare.eu/files/7319481/oanda.part2.rar.html niestety w kodzie jest niezły bajzel, nie ma komentarzy, jednak dla chcącego nic trudnego, powodzenia i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MagicFX Re: Skalpowanie rynku Forex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.08, 12:53 Do skalpowania polecam www.forexclub.pl Odpowiedz Link Zgłoś
hadforex Re: Skalpowanie rynku Forex 22.09.08, 13:34 Do sclapa FxPro ( polski przedstawiacie forexclub ) jest dobre, ale znacznie lepszy jest interactivebrokers szybsza realizacja zleceń i mniejszy spread . FxPro ma tą wadę że SL i TP można dopiero po 10 pipsach od ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ishi Re: Skalpowanie rynku Forex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.08, 18:24 Witam. Z tego co mnie uczyli to scalping : 1) Wymaga otwierania dużych pozycji, a co za tym idzie względnie wysokiego depozytu u brokera, myślę, że nie mniej niż 2 mln PLN, 2) Superszybkiego połączenia z internetem, 3) b. niskich spreadów, 4) szybkiej realizacji zleceń tj. szybkiego połączenia po stronie brokera, 5) scalping to przede wszystkim BRAK STOPÓW ( tam nie ma czasu na stop), 6) Scalping w One Stop Shop-ach nie jest możliwy ( z powodów patrz wyżej), 7) To o czym tu była mowa, to nie scalping, przykro mi, A teksty sklepów forexowych w rodzaju : "trade like pro ", are funny like a good joke . No i oczywiście roboty forexowe, hmmm sam napisałem kilka sporych robotów, testowałem je w realu i wniosek mam następujący, bez sieci neuronowych takie roboty są jak mixer do kawy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
hadforex Re: Skalpowanie rynku Forex 23.09.08, 19:04 Gość portalu: Ishi napisał(a): > Witam. > Z tego co mnie uczyli to scalping : > 1) Wymaga otwierania dużych pozycji, a co za tym idzie względnie wysokiego > depozytu u brokera, myślę, że nie mniej niż 2 mln PLN, Lot przy sclapie są większe niż normalnie, ale można też zacząć od 100 USD, nie trzeba mieć jakiś tam dużych depozytów do sclapa liczą się inne rzeczy. > 2) Superszybkiego połączenia z internetem, Normalne łącze internetowe, niezależnie czy grasz na M1 czy H4 ale oczywiście mieć dwa niezależne łącza. Bardziej liczy się stabilność łącza > 3) b. niskich spreadów, Z tym się zgodzę im mniejszy tym lepszy :) > 4) szybkiej realizacji zleceń tj. szybkiego połączenia po stronie brokera, Dokładnie, ale to niezależnie też czy sclap czy zwykła gra, zawsze szkoda pipsów. > 5) scalping to przede wszystkim BRAK STOPÓW ( tam nie ma czasu na stop), Nie, tu przede wszystkim potrzebny jest SL > 6) Scalping w One Stop Shop-ach nie jest możliwy ( z powodów patrz wyżej), J/W Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ishido Re: Skalpowanie rynku Forex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.08, 19:58 Nie jestem scalperem, więc nie chcę się spierać. Żyję w Polsce i wiem, że w sporach mało kto tutaj przyznaje rację innym. Napiszę tyle : mylisz scalping ze zwykłym hit&run. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Scalper Re: Skalpowanie rynku Forex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.08, 10:51 Jakoś nie wyobrarzam sobie skalpowania na 1h lub 4h:-) Maxymalny interwał to 5 min a najlepezy jest 10s.Poza tym w sieci czesto skalping jest mylony ze zwyklym daytradingiem.Skalpowanie to gra na spread czyli ustawianie zlecen kupna i sprzedazy wykorzystując wąski zakres cen zwykle na spokojnym rynku gdzie panuje trend boczny. Odpowiedz Link Zgłoś