Gość: Jimmi IP: *.chello.pl 25.03.09, 17:59 www.worldtopinvestor.com/pub/PL/index cos dla prawdziwych traderow a nie bajkopisarzach ile to zarobili na demo Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Moryc Re: World Top Investor IP: *.aster.pl 25.03.09, 21:53 Noo, rzeczywiscie warto - najpierw własna kasa, rok zawodow i 250 tys USD do zarządzania. CZYLI - najpierw uzbieramy z waszej kasy nagrode a potem mozesz z tymi pieniedzmi zrobić co chcesz. I jak ci wyjdzie, to za dwa lata cos dostaniesz. To ja mogę to samo codziennie. To wole papierową kasę od XTB, przynajmniej nagrody są jakieś namacalne i w przewidywalnym terminie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jimmi Re: World Top Investor IP: 165.72.200.* 26.03.09, 13:10 Jezeli wolisz wirtualny swiat demo XTB w ktorym zawsze mozesz zaczac od poczatku na nowym rachunku to baw sie dalej. tutaj inwestujesz wlasne pieniadze a nagrody tez sa realne: co kwartał full laptop + nagroda glowna od TMS dla zwyciezcy wersji polskiej. o czyms takim jak zweryfikowana historia rachunku, pokazanie sie na rynku i udowodnienie jak dobrym jestes, jak dziala Twoja strategia nie wspominam, bo przeciez mozesz wejsc anonimowo na forum i chwalic sie ile to zarobiles na demo - tylko sprobuj powtorzyc to w realu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edvin Re: World Top Investor IP: *.centertel.pl 31.03.09, 17:17 ale jaki laptop? jest mowa o tytule, dyplomie i pucharze, nawet bez uscisku reki prezesa [czlonka zarzadu?]?. sam sobie kupie w sklepie z trofeami. konkurs z real money to już Parkiet robi, i wystarczy. na poczatek rachunek i 10 tys wplaty? no litosci, a na co mi udowadnianie innym ze jestem lepszy? i to za wlasne pieniadze, za ktore organizator kupi blaszany puchar? Odpowiedz Link Zgłoś
nemesis77 Re: World Top Investor 04.04.09, 20:01 Ja tam laptopa nie widzę ale konkurs i tak lepszy niż jakieś demo na XTB. A to że gra się za własne pieniądze... a za jakie ma się grać. Jak ktoś siedzi cały czas na demo to może pograć w konkursie XTB a póżniej poudawać prawdziwego tradera, który zarobił milion na demo a na realu zesrałby się ze strachu. I nie chodzi tutaj o udowadnianie, ze jest się lepszym, to można robić właśnie w konkursie XTB ale właśnie o prawdziwą kasę, którą można zarobić. A za konkurs XTB dziękuję. Gniot dla leszczy, którzy chcą poudawać prawdziwych inwestorów, taka zabawa na niby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: World Top Investor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.09, 23:41 Tu jest ranking: www.worldtopinvestor.com/pub/PL/rankings? Z ciekawostek - ponownie bierze udzial Michal Kurach. Poprzednio 2007-8 po stracie ok.20% sie wycofal. Odpowiedz Link Zgłoś
nemesis77 Re: World Top Investor 06.04.09, 10:10 A największą zaletą tego konkursu moim zdaniem jest właśnie to, że gra się za własne pieniądze bowiem nawet jeśli nie zajmiemy pierwszego miejsca to możemy sporo wygrać. Wystarczy, że wyjdziemy na plusa to pod koniec konkursu mamy zysk niezależnie od osiągniętego miejsca natomiast w konkursie XTB nic nie mamy jeśli nie zgarniemy nagrody bowiem gramy na demo a pieniędzy z demo przecież nie możemy wypłacić. Dla kogoś kto gra na realnym rachunku taki konkurs jest całkiem niezły bo skoro gramy za realne pieniądze u jednego z brokerów to równie dobrze można grać na realnym rachunku w ramach konkursu a przy okazji mamy szansę na nagrodę, musimy tylko założyć jeszcze jeden rachunek w TMS. Jedyną stratę jaką wtedy możemy ponieść jest strata wynikająca z wyższych kosztów transakcji w TMS niż u naszego stałego brokera jeśli spread w TMS jest wyższy, co przeceż nie musi mieć miejsca. Liczę, ze Polacy w tym roku lepiej wypadną a w następnym roku może i ja spróbuję swoich sił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jimmi Re: World Top Investor IP: 165.72.200.* 07.04.09, 09:11 Jak popatrzysz na historie to zauwazysz, ze konkurs odbywa sie co 2 lata, wiec nastepna szansa w 2011.. Co do Michala Kuracha to pamietam jak po stracie wycofal sie i nie poruszal tego tematu na swoim blogu. Jezeli chodzi o nagrody to ma byc laptop co kwartal i jakas glowna nagroda za zwyciestwo w PL - slyszalem od ludzi z TMS. Widze z rankingu, ze wegrzy pojechali na max i dwie instytucje maja juz po prawie 50% strat!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek Re: World Top Investor IP: *.centertel.pl 07.04.09, 10:26 konkurs odbywa sie co rok miszczu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: World Top Investor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.09, 10:37 Nie co rok Poprzednie konkursy to lata 2005-2006 ,2007-2008 teraz 2009-2010. Jesli bedzie nastepny w przyszlosci to dopiero w 2011-tym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek Re: World Top Investor IP: *.centertel.pl 07.04.09, 11:03 chyba ten konkurs zaczal sie 1 kwietnia i bedzie trwal do 1 kwietnia 2010 roku to ile ku... mac jak nie rok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: World Top Investor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.09, 17:34 I od tego kwietnia bedzie rok przerwy, takie to trudne do zrozumienia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jimmi Re: World Top Investor IP: *.chello.pl 08.04.09, 21:34 Jeżeli poprzednio mozna bylo zapisac sie w kwietniu 2007 a teraz mamy kwiecien 2009 to chyba co 2 lata - miszczu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: World Top Investor IP: 95.178.16.* 10.04.09, 23:44 Ładnie Polacy w rankingu się trzymają mam nadzieje że Polska tym razem wygra !!! www.worldtopinvestor.com/pub/rankings# Odpowiedz Link Zgłoś