Dodaj do ulubionych

Wolę nową Wolę

08.10.09, 22:53
Od 35 lat mieszkań na Woli i zawsze chyba słyszałem nieprzychylne opinie na
jej temat. Praktycznie środek warszawy i komunikacyjnie rewelacyjny skrawek
stolicy a jednak takie zacofanie pod względem nowych inwestycji. Już dawno nic
ciekawego nie wybudowano tu i nic chyba się nie zapowiada. Dlaczego taka
dziura w planowaniu miasta. Nie mówię,że nic nie powstaje, ale nic godnego
uwagi.Może macie jakieś przecieki co do cen w tej dzielnicy skoro nikt tu nie
inwestuje?
Obserwuj wątek
    • Gość: małołączniak Re: Wolę nową Wolę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.09, 23:44
      Nie jest tak najgorzej. Mieszkam tu od czterech lat i widzę zdecydowaną poprawę.
      W tej chwili jest kilka inwestycji w toku ale mnie tam nie zachwycają ani
      architekturą ani cenami, jak na moje możliwości za drogo. Są też w planach nowe
      budynki mieszkalne i biurowce, co jakiś czas słychać coś nowego. Np. nie daleko
      skrzyżowania z Tysiąclecia jest sporo miejsca i zaczynają już tam działać.
      • Gość: Tubylec Re: Wolę nową Wolę IP: *.u.itsa.pl 09.10.09, 12:36
        Na rogu Al. Prymasa Tysiąclecia i Obozowej przy torach ( tam gdzie
        dawniej był warsztat samochodowy ) zaplanowana jest budowa biurowca.
        W ostatnim czasie mocno zmieniła się okolica ulic Zawiszy i
        Radziwie. Mieszkanie z widokiem na MPO przy Obozowej może być dla
        niektórych szczytem marzeń , ale bez przesady.
    • Gość: szperaczNet jak to się nic nie dzieje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.09, 22:58
      www.gant.pl/CMS/planowane_inwestycje/warszawa.html
      wygląda obiecująco, tyle ,że cen się nigdzie jeszcze nie dopatrzyłem.
      • Gość: serwantez Re: jak to się nic nie dzieje? IP: *.nplay.net.pl 10.10.09, 11:50
        Ta lokalizacja jest znacznie lepsza niż ta o której pisze Tubylec. Do mpo
        daleko, wyjazdy na Górczewską i Wolską - gites komunikacja + park Szymańskiego
        po drugiej stronie ulicy.
        • Gość: ja Re: jak to się nic nie dzieje? IP: *.acn.waw.pl 11.10.09, 17:31
          Czyżby lokalizacja przy sokołowskiej była idealna?A kolej,a okna na
          prymasa tys.,a hałas/Górczewska,Wolska,Prymasa?A do parku
          Szymańskiego ,to trzeba przejść przez Prymasa i to spory kawałek,tak
          samo z Moczydłem.Działka o której piszesz jest wąska,od południa
          przylega bezpośrednio do torów kolejowych,a z torami jest estakada
          na Prymasa.Popatrz choćby na plan Warszawy.
          • Gość: serwantes Re: jak to się nic nie dzieje? IP: *.nplay.net.pl 12.10.09, 09:31
            Idąc tym tropem okaże się, że żadna lokalizacja blisko centrum nie jest warta
            uwagi. Moim zdaniem sokołowska ideałem nie jest ale ma dużo plusów
            przemawiających na jej korzyść. Obawiam się, że jeśli chcemy mieszkać w centrum
            milionowego miasta odgłosy ulicy będą nam towarzyszyły wszędzie. Do parku nie
            jest tak daleko, trzeba przejść przez ulicę ale nie jest więcej jak 500-600 metrów.
            • gnusmass Re: jak to się nic nie dzieje? 12.10.09, 23:15
              Mnie jako mieszkańca Woli nie trzeba przekonywać o trafności tego miejsca na
              mapie Warszawy.Ruch taki jak wszędzie ale spokojnie bez samochodu przynajmniej
              można sobie poradzić. Nie zamieniłbym się na Hutę czy Kabaty.W końcu nie ma to
              jak mieszkanie w centrum i nocne wypady z łatwym powrotem.Raczej chodziło mi o
              fakt,że Wola się starzeje. Nie wiem czy z powodu drogich mieszkań w tej okolicy
              czy z powodu małej ich ilości? Nowe inwestycje ,które pojawiają się na dzielnicy
              skierowane są raczej do chwilowych nabywców. Mieszkania , które są wynajmowane
              jako służbowe dla pracowników firm. Nie ma tu młodych małżeństw z dzieciakami.
              Po prostu dzielnica się starzeje.Widzieliście gdzieś świeżutki, nowy blok gdzie
              młode mamuśki chodzą z dzieciakami w wózkach? W mojej okolicy tylko zabójczy
              kredyt pozwala się wprowadzić do nowego mieszkania, albo stanowisko z
              mieszkaniem w tle. Nie inwestują w młodych na Woli i dlatego się starzeję dzielnica.
              • Gość: serwantes Re: jak to się nic nie dzieje? IP: *.nplay.net.pl 20.10.09, 18:19
                Wynajmuję mieszkanko za Westinem i widzę ludzi o, których piszesz. Jest masa
                osób podobnych do mnie, które mieszkają w tej okolicy od niedawna i pewnie nie
                będą mieszkały do końca życia. Ale nie mogę się zgodzić ze stwierdzeniem, że
                brakuje tu dzieciaków. Na moim podwórku od samego rana biega cała gromada, po
                drugiej stronie budynku jest przedszkole, które też nie narzeka na brak
                wychowanków. Co do cen to się zgadzam obecne są wysokie jak na możliwości
                zwykłej rodziny ale może w związku z większą konkurencją spadną i ceny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka