Dodaj do ulubionych

Dariusz Wdowczyk: Wyrok jest surowy, ale sprawi...

IP: *.chello.pl 28.09.09, 23:17
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • Gość: greg Przestepcy w programach publisi? IP: *.nat.tvk.wroc.pl 28.09.09, 23:22
      No nie moge. U Lisa był przestepca? I ja mam niby placic za cos takiego
      abonament. Żale Wdowczyka sa nie na miejscu. Jezeli chce naprawde odkupic
      swoje winy, to za frajer przez te 3 albo 5 lat powinien sprzatac stadiony.
    • Gość: miki wrócić? cóż za bezczelność ! tylko dożywotni zakaz IP: *.kielce.vectranet.pl 28.09.09, 23:26
      wrócić? cóż za bezczelność ! tylko dożywotni zakaz dla każdego
      umoczonego
      • Gość: Bronko Re: wrócić? cóż za bezczelność ! tylko dożywotni IP: *.toya.net.pl 28.09.09, 23:30
        Smętny był ten program. Żadnych niewygodnych pytań, żadnych prób zdiagnozowania
        sytuacji. Z programu dowiedzieć się było można, że w III lidze była korupcja,
        ale już II to Wdowczyk wygrał sam. Jaki z tego wniosek? Kto mu kazał pracować w
        III lidze? Takie nazwisko, taki reprezentant - mógł się wypiąć i czekać na
        propozycję z I ligi. Chyba, że nie mówi całej prawdy i wie coś o przekrętach
        także w wyższych ligach Ale o to Lis już nie pytał. Widać że to kumple z czasów
        Legijnych Wdowca i tvn-owskich Lisa.
        • Gość: wax Piłkarz Legii, trener Legii, zdobył dla niej laury IP: *.echostar.pl 29.09.09, 07:49
          dwóch innych trenerów Legii, akurat tych którzy zdobyli dla niej mistrzostwa i
          puchary też jest oskarżonych o korupcję. Dlaczego w aferze korupcyjnej nie ma
          wątków Legii ?
          Tak jak nie dowierzamy, że Wdowczyk handlował w 3 lidze, a w 2 już nie (przecież
          to oczywiste, że i tu i tu), tak powiedzcie dlaczego nie miał handlować zaraz po
          odejściu z korony do Legii ? Trener który musiał kupować Koronie mecze żeby
          awansowac z 3 do 2 ligi w Legii zdobył mistrzostwo. Powiadam wam - magia.

Cała ta Legia do prześwietlenia. Niestety siła toważyszy w PZPN i władz legii są
          za silne, nikt nie ruszy widac jej sprawy :/
          • pereiro Re: Piłkarz Legii, trener Legii, zdobył dla niej 29.09.09, 10:30
            Warto też spojrzeć od drugiej strony: w 1993 roku Legia kupowała, a potem już
            nie? Oczywiście, że tak :)
          • Gość: Karol Re: Piłkarz Legii, trener Legii, zdobył dla niej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.09, 10:33
            Ciekawe, dlaczego prokuratura jest innego zdania. Z jakich niby
            powodów, jeżeli czynił źle w jednym klubie, to musiał powielać to w
            innym ? Nawet średnio iteligentny obseerwator rzeczywistości nie
            może nie założyć, że jeżeli czegoś nie stwierdzono, to może tego nie
            było.
            • Gość: wax Re: Piłkarz Legii, trener Legii, zdobył dla niej IP: *.echostar.pl 29.09.09, 11:19
              Gość portalu: Karol napisał(a):

jeżeli czegoś nie stwierdzono, to może tego nie
              > było.

jeżeli czegoś nie stwierdzono, to nie znaczy, że tego nie było

Łobodziński tez mówił, że o niczym nie wiedział, ale chyba każdy rozsądny
              człowiek wie, że było inaczej :/
              Problemem lat korupcji i także obecnych jest to, że na wiele spraw patrzyło się
              i dalej patrzy przez palce. Skutek tego taki, że niektórzy ukarani byli/będą, a
              innym kara ujdzie płazem.
              Skoro Legia ustawiała w 93, skoro były poważne podejrzenia w 94, a w następnych
              latach aż do 2005r wiele osób/klubów kupowało, to wierzyć mi się nie chce, że w
              Legii tego nie było. "Wszyscy" handlowali, tylko tam nie ?
              Dla mnie decydującym argumentem jest fakt, że W. został już skazany za korupcję,
              a dwóch innych trenerów Legii ma postawione zarzuty korupcyjne. Pomijam już to,
              że tacy ludzie prowadzili tą drużynę i zdobyli dla niej laury, ale chyba
              zasadnym jest pytanie dlaczego brali/mieli brać (nie ma jeszcze wyroków) udział
              w korupcji gdzie indziej, a w Legii nie...
              Wg mnie to oczywiste jak było.
        • Gość: CZ Re: wrócić? cóż za bezczelność ! tylko dożywotni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.09, 10:29
          Dla mnie ten program był ciekawy. Lis był dociekliwy, a jego
          pytania, jak mi się wydawało, dociekliwe. Zaimponował mi ks. zIĘBA,
          kibic w sutannie. On nie powiedziałby nigdy, że grzechu nie można
          naprawić, oczywiście, po odcierpieniu kary
      • Gość: R Re: wrócić? cóż za bezczelność ! tylko dożywotni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.09, 10:24
        Dożywotnia jest tylko głupota. Dałeś temu wyraz
    • Gość: tkw Wdowczyk, za garść srebrników sprzedał swój honor IP: 212.160.153.* 28.09.09, 23:34
      a teraz chce wrócić i strasznie przeprasza. Presją tłumaczy swoje
      zachowanie. Wszyscy trenerzy są pod presją i wszyscy się mają
      umoczyć? To co mówi Wdowczyk to kolejne ochydne oszustow i tylko tak
      ochydne, patologiczne towarzystwo jak on sam może to kupić.
      Zdecydowane NIE dla tego pana, jedyna słuszna kara to dożywotni
      zakaz pracy w sporcie.
      • Gość: igor kowalski odwaga cywilna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.09, 23:44
        dobra, maczał w tym paluchy. z tego co kojarzę to zatrzymano mnóstwo osób, nie
        wiem - 2 setka chyba już strzeliła co? i ilu się potrafiło tak zachować? nie
        pamiętam żadnego. wystąpić w programie na żywo, w ogólnopolskiej tv i powiedzieć
        -mea culpa- na pewno nie jest łatwo i niewielu jest takich, którzy by się na
        taki krok porwali. nie przepadam za wdowczykiem - nigdy go nie spotkałem, a i
        tak jawi mi się jako cwaniaczek i penerek. ale za to jak się zachowuje od
        półtorej roku to w sumie go podziwiam. przyjął to wszystko na klatę, nie chowa
        się jak szczur. kto jeszcze tak postąpił?

"Where everybody's guilty, the only crime is getting caught"

• Gość: krzysiek wdowczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.09, 00:00
          ilu by się odważyło ?
          a no może i by było paru ale nie mają tego szczęścia że ich lisek zaprosił do
          programu :P
          a poza tym nie ma co gościa żałować i pie...ć że ma odwagę przepraszać.
          Przeprosiny to jego psi obowiązek w tej sytuacji i minimum przyzwoitości po tym
          co robił. Minimum i nic więcej. Jeszcze tego by brakowało żeby z przestępców
          robić bohaterów dla tego że potrafili po fakcie przeprosić.
          • Gość: Luc Re: wdowczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.09, 10:48
            Lis nie robił z W bohatera. To przypinanie łatki nie jestwłaściwe.
            Paradoksalnie, i W. to powiedział, on działał a dobro Korony, choć
            oczywiście wybrał niewłaściwą drogę
        • Gość: stalin Stalin też nie był pierwszy IP: *.ptim.net.pl 29.09.09, 00:00
          Biedny Wdowczyk, skorzystał tylko z usług sprzedajnych dziwek.
          Powinno dac mu się szansę.

I Stalinowi też.
          • Gość: A Re: Stalin też nie był pierwszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.09, 10:50
            Ale sobie znalażl porównanie.Wdowczyk zrównany ze Stalinem ! Toż już
            nie można zgłupieć bardziej
        • Gość: d Re: odwaga cywilna IP: *.ptim.net.pl 29.09.09, 00:02
          ilu z nich miało czelność chwalić dobrą grę korony przed milionami
          telewidzów w programie ligowym?!
        • karim1972 Re: odwaga cywilna 29.09.09, 07:09
          Malo kto z forumowiczow, ci potrafia za to swietnie pluc anonimowo
          na wszystkich... ;/
        • Gość: XXL Re: odwaga cywilna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.09, 09:08
          przeprosił kogo ? najbliższych rodzinę, a ku... mnie nie przeprosił i całej
          reszty kibiców, trenerów innych drużyn, piłkarzy ... być może złamał innym
          kariery przez awans załatwiony w ten sposób.
          Kara ? Jaka kara ? w zawiasach ? Powinien siedzieć ....
          I nie dajmy się mamić zatrzymaniami. Prokuratura robi sobie jaja. Zatrzymać mogą
          i nawet pół miliona i co ? Kto do tej pory oprócz mniej lub bardziej wydumanych
          zarzutów otrzymał wyrok.
          Jednych prosi sie o złożenie zeznań a po innych (Reiss) wysyła brygade
          antyterrorystyczną i po co ? POKAZÓWKA !!! Za moją kasę. I nic więcej.
          A Wdowczyk ....
          Wyczekał (ofertę z TV otrzymał juz pół roku temu) do samego końca az usłyszał
          wyrok bo wtedy lepiej przygotować stek bzdur.
          On nie jest szczurem on jest szczwanym lisem ....
          ja go nie podziwiam ... matacz do końca cwaniaczek i penerek.
          • Gość: ad Re: odwaga cywilna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.09, 10:56
            Co to jst penerek ? Pisze taki jeden z drugim i wśród różnych
            bałamuctw zamieszcza to słowo. Brak śladu myśli w jego wywodach,jest
            tylko ślepa nienawiść do wszystkiego, co ponad produkty niskiego
            czółka wystaje. I wszystko!
            Więcej takich kibiców jak ks. Zięba, mniej tak mało skomplikowanych
            umysłowo jak ten, którego list komentuję
            • Gość: XXL Re: odwaga cywilna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.09, 11:33
              gosciu do mnie pijesz ? Może bardziej rzeczowo ?
        • Gość: olo Re: odwaga cywilna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.09, 10:45
          Zgadzam sie z tobą. Trzeba sporo odwagi, by publicznie powiedzieć,
          że wyrok jest surowy, ale sprawiedliwy, choć mógłby też myśleć, że
          został straszliwie skrzywdzony za wydarzenia sprzed 6. lat, za
          proceder, którego się wyrzekł, gdy wraz z drużyną pokonał próg II
          ligi. Nie mogę też oprzeć się wrażeniu, że Wdowczyk został przez
          prasę , a także prokuraturę potraktowany jako wymagający specjalnego
          podejścia, może dlatego, że dobrze się zapowiadał jako trener
          młodego pokolenia i kandydat do wielkiej kariery sportowej. Z
          wysokiego konia spada się zawsze bardziej potłuczonym
        • Gość: domellos Re: odwaga cywilna IP: 138.37.212.* 29.09.09, 12:16
          moze nie ma innego wyboru (czyt. pracy). a moze jest tak zdegenerowany, ze tak
          naprawde nie rozumie ile szkod przez to wyrzadzil. nie chce, ani nie moge go
          osadzac, bo od tego nie jestem, ale skoro w calej naszej pilce jest takie bagno,
          to wydaje mi sie, ze jedynie zdecydowanymi i kategorycznymi ruchami nalezy
          probowac je oczyscic.
      • Gość: kj Re: Wdowczyk, za garść srebrników sprzedał swój h IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.09, 10:10
        A ja myślę że tacy jak Wdowczyk , już nauczeni czym to grozi
        po odbyciu kary powinni wrócić .
        Myślę że nigdy by w to drugi raz nie weszli .
        W odróżnieniu od zaczynających pracować w tym fachu .
      • Gość: lotto Re: Wdowczyk, za garść srebrników sprzedał swój h IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.09, 10:36
        Naucz się ortografii, a potem wypisuj te Twoje głupoty.
        • Gość: tkw Re: Wdowczyk, za garść srebrników sprzedał swój h IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.09, 19:44
          Mój błąd "ohydne", oczywiście przepraszam wszystkich czytających.
          Jednak tego co napisałem nie uważam za głupoty, mam prawo do
          wyrażenia swojej opinii a pluć to sobie możesz na lustro jak
          zobaczysz w nim siebie samego.
    • arius5 Durnie 29.09.09, 00:01
      Te wszystkie wasze komentarze maja oznaczac, ze kogo (jeszcze) nie zlapali, to
      nie byl umoczony w korupcje ?
      Ze caly PZPN jest niewinny ?
      • Gość: lordwilku Re: Durnie IP: *.acn.waw.pl 29.09.09, 00:19
        nie wiem jakie ty komentarze czytasz i co komentujesz bo te 6 komentarzy
        powyzej...to jakoś zupełnie nie o tym....

a co do tematu - Dariusz W. rzeczywiście usiłował przedstawić tyo tak jakby
        tylko 3 liga byłą skorumpowana do tego stopnia ze nie mozna z niej bylo wyjsc
        bez płacenia mimo posiadania najlepszej druzyny, natomiast 2 liga mimo ze sa
        tam lepsze druzyny dawała możliwość spokojnego awansu bez opłacania się...to
        jest tak nieprawdopodobne ze takie coś usiłuje sprzedać widzom w całęj polsce
        że aż się nie śmiałem...a Lis siedziałi potakiwał...nie tędy droga Panie Lisie
        bo rok 2010 się zbliża nieubłaganie..i zostanie tylko internet ...
        • Gość: lordwlku Re: Durnie IP: *.acn.waw.pl 29.09.09, 00:21
          no ok...kilka więcej niż 6 komentarzy;)
          • pereiro Re: Durnie 29.09.09, 00:29
            Tak, czy siak miło, że zebrali się sami uczciwi, prostolinijni ludzie, którzy
            słusznie teraz wydają werdykty na tego łobuza. Cieszę się, że żaden z Was nie
            popełnił w życiu błędu ani nie zrobił żadnego świństwa. Pogratulować.

Ja jednak uważam, że w społeczeństwie żyją nie tylko tacy idealni ludzie.
            Dlatego nie sądźcie innych swoją miarą ludzi idealnych. Dajcie szansę. Facet się
            pokajał, przyznał do błędu, współpracował z prokuraturą. Teraz musi swoje
            odcierpieć, a potem niech pokaże, że potrafi też normalnie pracować. Trochę dla
            polskiej piłki zrobił, niech zrobi więcej. Tym bardziej, że jemu będzie się
            teraz szczególnie patrzeć na ręce.
            • Gość: ttj [...] IP: *.acn.waw.pl 29.09.09, 00:34
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • jarada Re: Durnie 29.09.09, 06:14
              Każdy mierzy własną miarką. Ty widocznie świństwami jedziesz - ja nie. A ten Pan
              - to nie Wdowczyk - to Sprzedawczyk. Dożywotni zakaz powinien być - za znane
              nazwisko. Im bardziej znane - tym większa kara, bo szkodliwość społeczna
              większa. Tak jak zresztą wielu powinno dostać.
              • karim1972 Uczciwy? 29.09.09, 07:04
                Jak to wspaniale, ze akurat ty taki uczciwy jestes, dobrze, ze sa
                wciaz tacy ludzie, pewnie z PiS, nie? Tam sami tacy cudowni....
            • Gość: dzul Re: Durnie IP: *.clienti.tiscali.it 29.09.09, 09:50
              Taa, okazmy chrzescijanskie milosierdzie i pozwolmy wrocic kazdemu zlapanemu,
              ktory po wyroku (zreszta jakiz to "surowy" wyrok w zawiasach) wyrazi skruche, a
              na oewno nic sie nie zmieni. Moze gdyby pan W. sam wybral sie do prokuratury,
              przyznal do winy i przeprosil wszystkich PRZED ogloszeniem wyroku mozna by
              dyskutowac. A tak okazal sie sliskim konformista, ktory zlapany za reke chce sie
              wywinac jak najmniejszym kosztem i tyle.
              Przykro mi ale to nie jest anonimowy czlowiek zlapany za kradziez jablek - w tym
              przypadku kara ma nie tyle zapobiec powtorzeniu przestepstwa, co pokazac reszcie
              tego zabagnionego srodowiska, ze korupcja nie jest czyms z czego mozna sie tanio
              wywinac okazujac "skruche".
              • pereiro Re: Durnie 29.09.09, 10:35
                Z pewnością warto czytać posty, które się komentuje. Gdybyś to robił,
                zauważyłbyś, że napisałem wyraźnie: po odcierpieniu kary.
                • Gość: dzul Re: Durnie IP: *.184-82-b.business.telecomitalia.it 30.09.09, 19:49
                  Bynajmniej nie chcialbym go skazywac na dozywocie. Ale o jakim "cierpieniu"
                  mowisz skoro facet najpewniej nawet nie zobaczy pierdla? A jesli faktycznie chce
                  odpokutowac, a nie wrocic do trzepania brudnej kasy to mam swietna posade:
                  prowadzenie szkolki pilkarskiej. Na wikt i opierunek starczy, praca spolecznie
                  pozyteczna i lodow sie krecic nie da. Ale od zawodowej pilki z daleka
                  przynajmniej przez 15 lat.
            • Gość: we3 Re: Durnie IP: *.acn.waw.pl 29.09.09, 10:33
              nie zapomnij napisac tych glupot pod artykulami o wyrzuceniu Jaroslawa L. z
              twojego smiesznego klubu
        • Gość: aka Re: Durnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.09, 11:00
          podejrzenia można snuć dowolnie, ale konkretów mało. Doświadczenia
          Wdowczyka nie muszą być typowe, ale jego przykład dowodzi tylko
          tego, że on w korupcji uczestniczył tylko w III lidze, a w I i II -
          nie ! Co nie znaczy, ze jej tam nie było /nie ma ?/
        • Gość: rgc Do tych co bronią Wdowca... IP: 91.123.163.* 29.09.09, 11:43
          Facet za te wszystkie przekręty chociaż ma wyrok i tak jest
          ustawiony do końca życia. Że niby zdolny trener?! raczej człowiek z
          tego całego 'towarzystwa', za pieniądze wygrywali a nie na podstawie
          umiejętności. Po drugie gdyby zwykły człowiek ukradnie coś wartego
          100 dostaje zawiasy albo idzie siedzieć, a jak ktoś ukradnie milion
          to go pokazują w telewizji i tłumaczą go, że nie miał wyjścia i to
          nie jego wina, że trzeba mu wybaczyć... Przykłąd USA i Polańskiego
          pokazują, że tylko państwo w którym prawo jest równe dla wszystkich
          nawet bogatych może być silne i stabilne finansowo. Ponieważ wielu
          ludzi tego w Polsce nie rozumie mamy co mamy a raczej nie mamy:
          autostrad, dobrze płatnej pracy i PIŁKI NOŻNEJ NA PRZYZWOITYM
          POZIOMIE...
          • pereiro Re: Do tych co bronią Wdowca... 29.09.09, 11:49
            Gość portalu: rgc napisał(a):

> Facet za te wszystkie przekręty chociaż ma wyrok i tak jest
            > ustawiony do końca życia.

Naprawdę sądzisz, że na wyspach grał charytatywnie, a dorobił się w polskiej
            trzeciej lidze?

> Po drugie gdyby zwykły człowiek ukradnie coś wartego
            > 100 dostaje zawiasy albo idzie siedzieć

Bzdura. Do 250 złotych jest wykroczenie i grozi co najwyżej grzywna.

> Przykłąd USA i Polańskiego
            > pokazują, że tylko państwo w którym prawo jest równe dla wszystkich
            > nawet bogatych może być silne i stabilne finansowo.

Że przypomnimy choćby O. J. Simpsona :D
    • Gość: Olo Nie wracaj już do piłki człowieku!!! IP: *.chello.pl 29.09.09, 00:47
      Nic już w niej nie zdziałasz. Zawsze ale to zawsze będziesz tym złapanym na
      gorącym uczynku oszustem. Trudno darmo.
      • Gość: R Re: Nie wracaj już do piłki człowieku!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.09, 11:02
        Porzuć te nadzieje, zwolenniku Majewskiego. Wdowczyk wróci, bo jest
        dobry
    • Gość: hui Dariusz Wdowczyk: Wyrok jest surowy, ale sprawi... IP: *.adsl.inetia.pl 29.09.09, 01:50
      Bandyta ! Do łopaty !!!
      • Gość: kjk Re: Dariusz Wdowczyk: Wyrok jest surowy, ale spra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.09, 11:04
        Obyś nigdy nie był na stadion wpuszczony, ty przestawicielu
        najgorszej wiochy ood słońcem
    • Gość: ToJa Dariusz Wdowczyk: Wyrok jest surowy, ale sprawi... IP: *.krt.net.pl 29.09.09, 01:58
      Chłopak wyraził skruchę, wybaczam mu.
      • Gość: Jerry Re: Dariusz Wdowczyk: Wyrok jest surowy, ale spra IP: *.dsl.wlfrct.sbcglobal.net 29.09.09, 04:06
        Tak, dac mu szanse,nastepnym razem bedzie korumpowal dyskretniej,nie
        da sie juz zlapac.
    • Gość: Rynio Dariusz Wdowczyk: Wyrok jest surowy, ale sprawi... IP: *.dsl.bell.ca 29.09.09, 04:37
      A ile meczy kupil dla legi to juz nikt nie powie ciesze sie ze tam
      juz nie mieszkam, bo tam wieksza komuna tak jak na kubie.
      • mikolaj.plank Re: Dariusz Wdowczyk: Wyrok jest surowy, ale spra 29.09.09, 07:16
        Pytanie podstawowe, które zadać trzeba: Jak to było, że handlowano meczami na
        potęgę od najniższej do najwyższej ligi, że "wszystko" ponoć było ustawione,
        tylko o mistrzostwo bito się czysto i fair? Że Wdowczyk świnią był tylko u
        buraczano-żółtych, a potem w Legii i Polonii już uczciwie osiągał sukcesy. Że
        pan Blacha był ową świnią w Kielcach, ale już w Krakowie hodował aureolę?
        Nadzwyczajne
    • wassercug_fajwel Korupter kupił ponad 10 meczów 29.09.09, 07:49
      w handel zaangażowany był cały klub - kilka osób już skazanych z wyrokami,
      dzięki korupcji klub szybko awansował z III ligi do ekstraklasy - kara za
      korupcję degradacja i szybki awans pozasportowy przy zielonym stoliku
      Widzew - zaangażowana w korupcję 1 osoba, trzy mecze ponoć kupione prokurator
      do tej pory nie postawił i nie postawi żadnych zarzutów (bo nie ma dowodów) -
      kara degradacja i ujemne punkty.......
    • Gość: petersen ha,ha,ha-nigdy wcześniej ani póżniej ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.09, 08:15
      dobry kawał -nigdy wcześniej ani nigdy póżniej -kabaret ''Wdowczyk''
    • Gość: pupek Dariusz Wdowczyk spadł z nieba... IP: *.inig.pl 29.09.09, 09:17
      Słuchałem pana Wdowczyka. Z tego co opowiada, nic nie wiedział o
      bagnie korupcji w polskiej piłce, jego zawodnicy też nic a nic.
      Dopiero jeden telefon uświadomił mu i niewinnym niczym aniołki
      piłkarzom, choć doświadczonym, że korupcja istnieje i nie ma innej
      drogi. I dał się wciągnąć, biedaczyna, i przeprasza, ale wzięli go
      sposobem. Albo jest idiotą, albo kłamie i ma nas za idiotów. To
      kpina, jedni udają, że nic nie wiedzą, drudzy, złapani, że nic nie
      wiedzieli, umoczyli troszeczkę, i nic więcej nie wiedzą. I tylko
      Fryzjer był winny. No to może go powiesić i sprawa zakończona. Gdyby
      to zrobić publicznie i rytualnie na stadionie, każdy rzuci sobie w
      złe mzimu kamieniem, to cała polska piłka będzie oczyszczona,
      zaczniemy wygrywać z Brazylią, a nasze kluby z Barcelonami i
      Arsenalami. I po sprawie.
      • Gość: wrrr Re: Dariusz Wdowczyk spadł z nieba... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.09, 09:46
        Dokładnie tak, to wygląda jakby pan Wdowczyk zupełnie o niczym nie
        miał pojęcia a nagle, przypadkowo dał się zwieść jakiemuś podejrzanemu
        typkowi. ://
        • Gość: igor kowalski to najtrudniejsze zawsze jest - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.09, 09:48
          powiedzieć "nie", gdy mówią "tak"

przepraszać publicznie nie musiał. a przeprosił. to jest fakt panowie.
          • Gość: Sławek Re: to najtrudniejsze zawsze jest - IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 29.09.09, 11:04
            To jest trudne . To fakt. Jednak po tłumaczeniu , że to presja wyniku powstał u
            mnie jeszcze większy niesmak. Przeprosił to fakt ale jak zauważyłeś dopiero jak
            Lis go przycisnął. Presja wyniku, inaczej nie mógł. Ciekaw jestem czy oddał
            premię za awans ????
    • Gość: Enola Gay Panie Dariuszu!Ma Pan honor? IP: 195.187.84.* 29.09.09, 10:10
      Slyszal Pan o czyms takim?
      Bo jesli Pan ma choc cien honoru,choc gram,to
      zapomnij Pan o powrocie do sportu.Zajmij sie Pan soba,rodzina,rybami
      i czym Pan chce.Ale,bron Boze,pilka.
      • Gość: ala Re: Panie Dariuszu!Ma Pan honor? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.09, 11:10
        Ni zgadzm sie z Tobą, droga Enolo Gay ! Odnosze wrażenie, że Twoje
        przemyślenia w bardzo niewielkim stopniu dorównują wadze ładunku
        Enoli Gay. Pomyśl choć trochę, czy Wdowczyk na pewno nie może pomóc
        polskiej piłce, także, jako ciężko doświadczony wielce nagannym, ale
        krótko trwającym /3 miesiące/ zachowaniem sprzed 6 lat ?
    • Gość: we3 te tlumaczenia byly zenujace IP: *.acn.waw.pl 29.09.09, 10:13
      Pan Wdowczyk dziwnie sie tlumaczyl. ma jednoznaczne pytania czy przeszkadzalo
      mu taplanie sie w korupcyjnym g... opowiadal, ze wyniki, ze trzecia liga, ze
      potencjal korona miala.
      straszne bzdury...
      • Gość: ala Re: te tlumaczenia byly zenujace IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.09, 11:13
        przed napisaniem czegokolwiek wypada wpierw pomyśleć, a jeszcze
        przedtem choćby z daleka obejrzeć program, które chce się
        komentować.Inaczej efekt żałosny
    • Gość: Marcin Dariusz Wdowczyk: Wyrok jest surowy, ale sprawi... IP: *.chello.pl 29.09.09, 10:17
      prawda jest, ze wszyscy byli zaskoczeni aresztowaniem Wdowczyka nie
      bez powodu. Nie powiecie mi, ze ktos byl az tak zdziwiony
      aresztowaniem np Wojcika, jak Wdowczyka? Wdowczyk ma klase. Prawda
      jest taka, ze pracowal wczesniej w pierwszej lidze i nie spodziewal
      sie, ze w 3 lidze jest az takie bagno i samowolka, ktora przechodzi
      ludzkie pojecia. Niestety to nie jest tak, ze tylko Korona oszukala
      wszystkie inne druzyny ( ktos wczesniej pisal zeby Wdowczyk
      przepraszal inne druzyny). Wszystkie druzyny oszukiwaly i chcialy
      wyeleminowac Korone ktora zaraz by osiagniela awans. Ale to Cracovia
      miala osiagnac awans i osiagnela. Nikt jej nie sciga teraz bo to byl
      sezon gdzie nie weszla jeszcze ustawa o korupcji. Wdowczyk zostal
      wplatany w system i chcial poprostu zabrac tych chlopakow do 2 ligi
      gdzie nie bylo az takiego bagna i wygyrwac uczciwie. Druzyna
      wspolnie wybrala zla droge, ale czemu oskarzac go tak jak czlowieka
      ktory to robil po to zeby nachapac sie kasy? umowmy sie ze Wdowczyk
      mogl zrezygnowac z tego bo nie jeden 1szoligowy klub by go przyjal,
      ale chcial pomoc tym chlopakom wydostac sie z tego bagna, zeby mogli
      uczciwie wykonywac swoja prace. Taka jest moja opinia.
      A fakt robienia z Wdowczyka wielkiego przestepcy jest conajmniej
      nieprzyzwoite. I dlaczego ma zakaz wykonywania zawodu, skoro
      zawodnicy dalej moga wykonywac swoj zawod? bo jest bardziej
      popularny?sluzy za przyklad ktory ma odstraszac innych?zrobili
      wielka szopke.
      Wszyscy tutaj moralizuja i zgrywaja swietoszkow ale kto z was nigdy
      nie chwalil sie znajomym jak to was policja zlapala i daliscie 50zl
      w lape i sie na szczescie upieklo? ktory z was nie dal lekarzowi
      prezenciku za godne traktowanie?Jestescie w takim wypadku wszyscy
      przestepcami!
      • Gość: AKS Ja nigdy w polsce nie dałem łapówy !!!!! IP: *.213-37-24.mc.videotron.ca 30.09.09, 03:08
        ale ponieważ na każdym kroku było bagno więc wyjechałem z tego
        wspaniałego kraju i nie żałuję. jeżeli zaś chodzi o dariusza w. to
        gościu nie miał wyjścia i żeby się na tym bagnie utrzymać niestety
        zgrzeszył z przymusu! bo taka właśnie jest polska ! może się mylę ?
    • Gość: miś Dariusz Wdowczyk: Wyrok jest surowy, ale sprawi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.09, 10:53
      Dobrze, że chociaż się do tego przyznał. Większość mówi, że została wrobiona
      albo, że nic o tym nie wiedziała. To bzdura.
      • Gość: greg Zkałady bukmacherskie IP: *.nat.tvk.wroc.pl 29.09.09, 11:34
        A ja mam takie pytanie.
        Czy jezeli postawilem zaklad bukmacherski na jakis mecz Korony, a potem sąd
        prawomocnie skazal Pana Wdowczyka za ustawianie tego wlasnie meczu, to czy moge
        domagac sie od Pana Wdowczyka odszkodowania?
        A jezeli tak, to w jakim zakresie? Czy tylko zwrot tego co postawilem, czy
        rowniez tego, co nie wygralem?
    • Gość: tomassso Powinni opublikować listę wszystkich klubów IP: 92.251.162.* 29.09.09, 12:01
      w stosunku do których było, jest i będzie prowadzone śledztwo. Było by
      ciekawie poczytać;)
    • Gość: ETO Dariusz Wdowczyk: Wyrok jest surowy, ale sprawi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.09, 12:35
      On mówi o Engelu, nie o andrzeju B.
    • Gość: Rysio Inna sprawa IP: *.joynet.3s.pl 29.09.09, 13:24
      Chcę zwrócić uwagę forumowiczom, że Wdowczyk nie wykładał tych
      pieniędzy z własnej kasy. Cały czas nurtuje mnie pytanie skąd się
      brała kasa na te wszystkie przekręty. Trzeba chyba prześledzić
      wszystkie przekształcenia spółek piłkarskich, kto zyskiwał na tych
      machlojach? Za to mogłaby się wziąść skarbówka. Wydaje się, że
      sprawy korupcyjne w polskiej piłce są jeszcze bardziej zagmatwane,
      niż nam się wydaje i do tych najważniejszych korupterów jeszcze nie
      dotarto. Komuś zależy, aby za bardzo się nie babrać w tym syfie.
      Dziwię się tylko dziennikarzom, którzy siedzą dziwnie cicho a na
      wszystkich się znają i wszystko najlepiej wiedzą.
    • Gość: greg a Cracowia i parę innych klubów grają dalej, IP: *.stat.gov.pl 29.09.09, 13:26
      jak zwykle karane są pionki
      • Gość: dutche Re: a Cracowia i parę innych klubów grają dalej, IP: *.rz.izeto.pl 29.09.09, 13:44
        wdowczyk to jest pionek.Sponsor oczekiwal awansu wiec go dostal.Pytanie tylko kto wykladal kase bo chyba nie zawodnicy i trener z wlasnej kieszeni
        • Gość: c Re: a Cracowia i parę innych klubów grają dalej, IP: *.nowinynet.pl 29.09.09, 14:08
          Jezu!Przecież to wszystko było wyjaśnione w śledztwie!Jeżeli naprawdę nurtuje
          was pytanie skąd się brała kasa przeczytajcie kilka artykułów prasowych z tym
          wątkiem.
    • Gość: Mad Dariusz Wdowczyk: Wyrok jest surowy, ale sprawi... IP: *.adsl.inetia.pl 29.09.09, 13:51
      Tutaj Marcin napisał coś ciekawego.
      Polska bardzo tolerancyjny kraj widać. Czy jeśli komuś powinęła się noga to
      nie należy mu się druga szansa ? Ciekawe jakby byście się wtedy czuli
      jakbyście chcieli zacząć wszystko od nowa, naprawić swoje błędy a tacy jak wy
      pluli by wam w oczy i skazywali na odrzucenie społeczeństwa.
      A jak napisał Marcin ilu z was dało lekarzowi czy urzędnikowi jakaś kawę czy
      inny prezent czy zapłaciło zęby mandatu nie mięć ? To też korupcja.
    • Gość: Bucuresti Dariusz Wdowczyk: Wyrok jest surowy, ale sprawi... IP: 83.16.170.* 29.09.09, 14:04
      Po 1, nie był nigdy trenerem Korony, a KOLPORTERA Korony Kielce!
      po 2, kto naciskał i była presja na wynik i kto sprowadził słynnego
      trenera (dał mu 1-ligową pensję) i po co do 3 (wówczas) ligi?
      po 3, co gwarantowała osoba Pana Dariusza W. właścicielom klubu?
      po 4, Pan Andrzej B. pojawił się nagle??? Przecierz sam stwierdził,
      że wcześniej miał takie propozycje od niego, ale nie skorzystał...

coś mi tu śmierdzi!
    • Gość: Fafiko Dariusz Wdowczyk: Wyrok jest surowy, ale sprawi... IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.09.09, 14:07
      I tak się zachowuje każdy normalny człowiek. Popełnia błędy, ale bierze za to
      odpowiedzialność i umie przeprosić. Jestem wrogiem tego, co kiedyś zrobił, ale
      teraz jako człowiek budzi mój szacunek.
    • Gość: pedro CZegoś więcej się spodziewałem po tym programie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.09, 20:09
      Szczególnie słowa "PRZEPRASZAM", ale nie tylko rodzinę i bliskich
      tylko kibiców innych drużyn, którzy szli bądź jechali na mecz, w
      którym wynik był ustalony już przed pierwszym gwizdkiem. Dożywotni
      zakaz trenerki dla tego Pana.
    • Gość: mic Dariusz Wdowczyk: Wyrok jest surowy, ale sprawi... IP: 82.210.181.* 07.10.09, 22:34
      Jest takie powiedzenie: "nie sądź abyś nie był sądzony"
      dlatego nie chcę oczerniać pana Darka.
      Gdybym widział przed oczami 100 tys zł. za sprzedanie meczu to nie wiem, jak
      bym postąpił.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka