Dodaj do ulubionych

Dlaczego Jan Urban powinien w Legii zostać

IP: *.centertel.pl 19.10.09, 22:20
Pan Szadkowski jeszcze pisze na temat piłki nożnej? Przecież już wystarczająco
się skompromitował, ci ludzie z GW wstydu za grosz nie mają. Ja po pisaniu
takich dyrdymałów jak w ubiegłym sezonie ze wstydu zapadłbym się pod ziemię.
Obserwuj wątek
    • Gość: Negative Re: Dlaczego Jan Urban powinien w Legii zostać IP: *.chello.pl 19.10.09, 22:36
      Tak oczywiscie... Urban jakby mial w zespole Xavi Alonso i Inieste nic by nie
      zdzialal w tej lidze. Jest marny trenerem, ktory niczego pilkarzy przez 3 lata
      nie nauczyl. Do tego kazdy przychodzacy do klubu zawodnik gra gorzej. Jak to
      jest ze Ekwueme u Smudy jest najlepszy w Zagłebiu, a w Legii nie lapal sie do
      18-tki?

Panie Janie, Panie Janie niech pan wstanie i odejdzie..
    • Gość: p(L)awi Re: Dlaczego Jan Urban powinien w Legii zostać IP: *.cdma.centertel.pl 19.10.09, 22:38
      Akurat w tym przypadku ma dużo racji. Legia nie tylko nie ma godnych pomocników,
      ale i napastników. To niby jak ma bramki strzelać? Przez lata udało się skołować
      ledwo kilku dobrych obrońców (Choto, Ventura, Rzeźnik), to bramek nie traci, ale
      i nie strzela bo niby kto ma strzelać: kulawy Grzelak, chuderlawy Szałach czy
      zakręcony afrykański murzynek bez głowy. Pan Trzeciak-Przecinak to jest chyba
      największa pomyłka w decyzjach zarządu.

Ja bym się zgodził z Panem Sandkowskim. ITI popełni największy błąd zwalniając
      trenerio. Powinni pójść po rozum do głowy i zrewolucjonizować kadrę zespołu!
    • Gość: gogo Dawno takich bzdur nie czytałem IP: *.hsd1.pa.comcast.net 19.10.09, 23:55
      Ja mam pytanie. Kto zatrudnił pana Szadkowskiego w GW? Ktoś tu się chyba z
      koniem na łby pozamieniał. Takiego steku kompletnych bzdur dawno nie widziałem
      na żadnej stronie poświęconej polskiej piłce nożnej (a odwiedzam ich co
      kilkadziesiąt dziennie + wszystkie strony klubowe).

Panie Szadkowski... Urban nauczył Legię bronienia?! Same wulgaryzmy mi się na
      usta cisną jak czytam taki idiotyzm. Legia traci w lidze najmniej goli od
      wielu wielu lat i gó...ana w tym zasługa Urbana. Legia traciła najmniej goli w
      lidze, jak w jej obronie grali tacy zawodnicy jak Tomek Sokołowski II, czy
      Marcin Rosłoń.

Pan jest ograniczony panie Szadkowski, jeżeli pisze pan, że zawodnicy typu
      Wojtkowiak, Alvarez, Piotr Brożek, czy Wilk to piłkarze lepsi od Rzeźniczaka
      (do kadry zdaje się łapie się on, a nie jakiś Wojtkowiak), Radovicia (były
      gracz serbskiej młodzieżówki), Giza (uczestnik MŚ, który bardzo skuteczną i
      efektowną grą w Cracovii zdobył status gwiazdy ligi), Iwański (to, że go pan
      kompletnie pominął świadczy o kompletnej niekompetencji), Jarzębowski (jakim
      cudem tak dobrze grał w Bełchatowie, a pod skrzydłami Urbana dziwnym trafem
      zalicza mega regres dyspozycji, jak CAŁĄ DRUŻYNA). Więcej licznych przykładów
      aż nie chce mi się przytaczać.

Portal gazeta.pl widać schodzi na psy, skoro daje publikować teksty tak
      oderwanym od rzeczywistości i trzeźwego myślenia ludzi. Kompletny stek
      żałosnych bzdur.

Jeszcze zlećcie jakiś tekst o kibicach panu Szarzało, a czytania bzdur starczy
      mi do końca roku.
      • Gość: babou Re: Dawno takich bzdur nie czytałem IP: *.net.stream.pl 20.10.09, 03:14
        Za każdym razem kiedy widze takie teksty zastanawiam sie co ich autor osiagnal.
        Tzn. oczywiscie nie popieram teorii - imo mylnej - ze tylko rowny moze
        krytykowac rownego, bo tym samym np. nie wolno by mi bylo wypowiedzieciec sie o
        chocby Fergusonie. Odwiedzasz mase stron o pilce, czytasz ale czy ktos ci za to
        placi? Nie? No widzisz, a jemu tak. A co robisz w zyciu tak w ogole, ze
        twierdzisz, iz ten i ow jest ograniczony? Jakie szkoly skonczyles, zeby to
        oceniac? Lepper obrazal profesora ekonomii sam bedac rolnikiem - czaisz
        analogie? A skoro tak doskonale znasz sie na pilce to czemu sam wypisujesz takie
        bzdury, idiotyzmy wrecz?! Wilk i Brozek, o reszcie sie nie wypowiadam, ale
        Wojtkowiaka moglbym to rowniez dodac, to pilkaze DUZO lepsi od Rzezniczaka.
        Radovicia, ktory juz dawno przestal grac na swoim poziomie, coz z tego ze jest
        BYLYM graczem serbskiej mlodziezowki? Dalej - "Giza (uczestnik MŚ, który bardzo
        skuteczną i
        > efektowną grą w Cracovii zdobył status gwiazdy ligi)" Muahahhahahahahah, nie
        moge! No nie moge! Eh ty "znafco"!Iwański? No bez przesady, nie jest zle, ale
        jeden pilkarz cudow nie zrobi. Jarzębowski? A nie przyszlo ci do glowy, ze moze
        mu sie po prostu nie chce? Na psy to na razie zszedles ty i to strasznie, bo nie
        przedstawiles chocby jednego solidnego argumentu, cuchniesz.
        • Gość: gogo Re: Re: Dawno takich bzdur nie czytałem IP: *.hsd1.pa.comcast.net 20.10.09, 05:34
          Wilk, Wojtkowiak? Kto to jest? Goście którzy wypromowali się na dziele Smudy w
          Lechu. W Legii znaczyli by nie więcej niż Krzysiek Ostrowski.

A Piotr Brożek? On chyba sam nie wie kim jest.. napastnikiem, pomocnikiem,
          obrońcą? Jako obrońca to jest to taka niewiele lepsza wersja Łukasza
          Mierzejewskiego. Gra nieźle, bo ma bardzo dobrego trenera i brak funduszy w
          klubie, by sprowadzić mu rywala do miejsca w składzie z prawdziwego zdarzenia.

Sam zauważyłeś, że Radović "już dawno przestał grać na swoim poziomie". Jeżeli
          masz trochę choćby minimalnych zdolności analitycznych względem piłki to spytaj
          się sam siebie, dlaczego przestał grać na swoim poziomie. To samo tyczy się
          reszty piłkarzy i Piotra Gizy również, jakkolwiek absurdalnie to brzmi w twoich
          uszach. Zapamiętaj to dobrze, a przypomnisz sobie słowa o Gizie w odpowiednim
          momencie.

Argumentów mogę ci kolego wyłożyć na stół masę. Zobacz sobie, w jakiej lidze w
          pierwszym składzie występuje teraz Błażej Augustyn. To tyle na początek. Pomyśl
          sobie o tym dzień, albo dwa... może zdołasz dojść do odpowiednich wniosków. Ja
          nawracać cię nie będę.

"Cuchniesz". Gratuluję kolego. Nie dość, że piłkarsko jesteś głupi, to jeszcze
          kozaczysz przez internet.
          • Gość: (L)opez Re: Re: Dawno takich bzdur nie czytałem IP: 195.117.118.* 20.10.09, 09:43
            > Wilk, Wojtkowiak? Kto to jest? Goście którzy wypromowali się na dziele Smudy w
            Lechu. W Legii znaczyli by nie więcej niż Krzysiek Ostrowski.

>>>Wojtkowiak, to faktycznie piłkarz przeciętny, ani dobry ani zły. Wilk to
            piłkarz dobry, a Twoje umniejszanie jego talentu i osiągnięć jest niestety
            oparte na pustej retoryce a'la "wypromował się u Smudy". No no, tak można
            oczywiście o każdym powiedzieć, pasuje jak ulał w dyskusji, ale niestety nie
            niesie za sobą nic poza właśnie wspomnianą pustą retoryką. Wilk gra od 2003 roku
            i od 3 sezonów regularnie strzela kilka bramek w sezonie i zalicza dobre
            występy. Możesz marudzić i starać się stworzyć wrażenie, że nie wiadomo kto to,
            ale niestety tylko Ty się w ten sposób pogrążasz, bo ludzie, którzy się na piłce
            znają, wiedzą kto zacz:)

> A Piotr Brożek? On chyba sam nie wie kim jest.. napastnikiem, pomocnikiem,
            > obrońcą? Jako obrońca to jest to taka niewiele lepsza wersja Łukasza
            > Mierzejewskiego. Gra nieźle, bo ma bardzo dobrego trenera i brak funduszy w
            > klubie, by sprowadzić mu rywala do miejsca w składzie z prawdziwego zdarzenia.

>>>Albo gra nieźle, bo jest niezły. Gdzie tu argumenty? Opinie oparte na
            własnym, ale niestety nie znajdującym żadnego przełożenia na fakty, przekonaniu
            to dwie różne rzeczy? Lub inaczej - po prostu spekulacje.

> Sam zauważyłeś, że Radović "już dawno przestał grać na swoim poziomie". Jeżeli
            masz trochę choćby minimalnych zdolności analitycznych względem piłki to spytaj
            się sam siebie, dlaczego przestał grać na swoim poziomie.

>>>Co prawda to nie do mnie, ale moim zdaniem Radovic grać słabo zaczął dopiero
            w poprzednim sezonie, wcześniej, zwłaszcza w sezonie 2006/2007 błyszczał, o czym
            świadczą liczby i co można sobie pooglądać. Więc niestety zadaje to kłam temu co
            imputujesz.

> "Cuchniesz". Gratuluję kolego. Nie dość, że piłkarsko jesteś głupi, to jeszcze
            kozaczysz przez internet.

>>>Powiedział koleś, który przez net się napina w stylu "Pan jest ograniczony".
            Sorry, ale z czym do ludzi?:) Przyganiał kocioł garnkowi:)))
      • pogromca_kretynow .....jak w burdelu interes nie idzie.... 20.10.09, 10:29
        to trzeba wymienic dziwki a nie przestawiac lozka.
        Z tymi pilkarzami niewiele da sie zrobic, sa do cna zdemoralizowani.
    • Gość: DRAGON Dlaczego Jan Urban powinien w Legii zostać IP: *.centertel.pl 20.10.09, 00:27
      JAN URBAN TO ŚWIETNY TRENER I SPECJALISTA W SWOIM FACHU, UWAŻAM TAK
      MIMO ŻE KIBICUJE INNEJ DRUŻYNIE LIGOWEJ, CAŁY CZAS SIĘ ZASTANAWIAM
      ŻE TACY ZAWODNICY JAK IWAŃSKI GIZA CAŁY CZAS NA KOCO SEZON SĄ Z
      LEGIĄ W CZOŁUWCE, IWAŃSKI JAK GRA TO WIZIMY W REPREZENTACJI A JEGO
      NARZEKANIE NA PIŁKI TO POŻAL SIĘ... LEPIEJ SIĘ NIECH NIE OŚMIESZA!
      CO DO TRANSFERÓW TO SIĘ NIE WYPOWIADAM ALE TEN KTO ZA NIE ODPOWAIDA
      NIE NAJLEPIEJ SIE SPISUJE,
    • Gość: taki sobie kibic Dlaczego Jan Urban powinien w Legii zostać IP: *.hsd1.il.comcast.net 20.10.09, 00:37
      Polityka transferowa klubu to podstawa.Dlaczego czepiacie sie Urbana a nie
      dyrektora sportowego?Chyba ze zle wyglada wspolpraca na linii trener -dyr
      sportowy?Nie narzekajcie - sprzedaliscie w ostatnim okresie za kolosalne
      pieniadze Fabianskiego...Jonczyka i to jest ok.Kupiliscie to co
      kupiliscie...zreszta tez za nie male pieniadze.Chce podkreslic jak wazna jest
      rola dyrektora sportowego.Trener jak trener mowi tylko kogo chcialby miec a
      reszta nalezy do dyrektora sportowego...tylko,ze ta reszta jest najwazniejsza
      bo musi sie zbilansowac(przyklad nie wiem na ile medialny ale zatrudnienie "na
      chwile"Ebiego przez Polonie Bytom jest wymowny).Padl tu przyklad
      Ekwueme....dobry przyklad:przypomne,ze Zaglebie opchnelo Wiselce
      Lobodzinskiego w odpowiednim czasie i za odpowiednia kase...opchnelo Wam
      Ajwena rowniez w odpowiednim czasie i za dobra kase...to jest biznes.I tu jest
      punkt zwrotny bo grajkowie mowia,ze bardzo zalezy im na podnoszeniu poziomu
      sportowego(a wszyscy wiedza,ze chodzi o kase)no bo jak mozna podnosic poziom
      sportowy grzejac lawe w ligach zachodnich?Zamknity krag.Macie kilku
      wartosciowych chlopakow...moja rada jest taka:szanowac
      Borysiuka,Jedrzejczyka,Rybusa,Paluchowskiego(tylko bez przesady cobym im sie w
      doopach nie poprzewracalo)a jak MUSICIE zdobywac punkty zeby jeszcze wlaczyc
      sie do walki o mistrzostwo to niestety trzeba wystawic do skladu Szale i
      Mieciela.Wybor nalezy do Was i trenera Urbana...tylko zebysmy za trzy lata nie
      obudzili sie z reka w nocniku.
    • Gość: aro jeden pies IP: 213.156.123.* 20.10.09, 00:44
      legia dziady
      • Gość: Iga Re: taki jeden dziad....... IP: *.213-37-24.mc.videotron.ca 20.10.09, 01:05
        i ty aro też !
    • Gość: j a c ech! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.10.09, 08:27
      Oj ten Bernard Parker śni mi się po nocach. Cóż by to był za świetny
      partner dla Chinyego w ataku!
      Uważam też, że Legia za szybko straciła wiarę w Herberta Dicka i Leo
      Kurauzvione. Wraz z Chinyim i Dicksonem byliby chlubą stołecznej
      piłki.
      Teraz podstawowa sprawa w okienku zimowym to kupić naprawdę dobrego
      zawodnika. ITI ma kasę, nie oszukujmy się, łupi ludzi w
      multipleksach, zbija mamonę na reklamach w Tefałenie - niech kupią
      kogoś dobrego, może już nawet być u schyłku kariery. Salomon Olembe?
      Gio van Bronckhorst? Moumouni Dagano? Peter Kpaka? Mohammed Kallon?
      Ale jak znam życie to znowu nakupują Polaczków i znów odpadną we
      wczesnej rundzie rozgrywkowej europejskich pucharów...

djamaladdin.blog.pl
      ligue1.nlog.org
    • Gość: AWF Dlaczego Jan Urban powinien w Legii zostać IP: *.chello.pl 20.10.09, 08:40
      Dlaczego Jan Urban powinien z LEGII być zwolniony,dlatego ,że do zawodu
      trenera trzeba mieć odpowiednie predyspozycje,jak do każdego zawodu,on ich nie ma.
      Zawsze będzie tylko słabym rzemieślnikiem, mistrzem nigdy,a i do wykształcenia
      i przygotowania merytorycznego ,zatrudniający w XXI wieku
      powinni przywiązywać zasadniczą wagę.
    • Gość: SUBI83 Dlaczego Jan Urban powinien w Legii zostać IP: 213.77.7.* 20.10.09, 08:51
      Zgadzam sie w 100%. Janek Urban to świetny fachowieć i to kadra
      powinna zostać w znacznym stopniu zminiona.
    • Gość: ASR Szadkowski - i tyle w temacie IP: 83.142.184.* 20.10.09, 08:57
      Absolutna antyrekomendacja artykułu.

Jeżeli w GW nadal pisuje pan Szadkowski, który udowodnił, że kompletnie nie
      zna się na piłce, wymyśla swoje wywiady oraz, że posługuje się informacjami od
      wyimaginowanych przyjaciół z zagranicy to świadczy nie tyle o zerowym poziomie
      pana Szadkowskiego (co jest oczywiste), ale całej GW Sport...
    • Gość: ASR cenzura IP: 83.142.184.* 20.10.09, 09:12
      napisałem kulturalny post na temat warsztatu pana "redaktora" Szadkowskiego i
      został on usunięty.
      Dlaczego?

Aż tak prawda boli pana "redaktora"?

• 12.12a1 Szadkowski zajmuje sie reklama Urbana. 20.10.09, 09:22
      Wystarczy popatrzec na Polonie B.,Ruch Chorzów zeby sie przekonac o tym ze
      wiele zalezy od trenera,albo wszystko.Tam nie ma gwiazdorów,gwiazd polskiej
      ligi a graja lepiej i ciekawiej niz cala ta Legia,bo trenerzy potrafia
      zawodników zmobilizowac a tym z kolei chce sie grac.
    • Gość: Kalkulator13 Zostawcie Urbana w spokoju IP: *.ghnet.pl 20.10.09, 10:06
      Dzięki niemu Legia pozwala Wiśle maszerować po trzecie mistrzostwo z rzędu!
      Wisła Pany!

A teraz poważnie. Nie wierzę by legioniści grali ciągle krótka piłką na małej
      przestrzeni, próbowali bezustannie dryblingów na całym boisku wbrew woli
      trenera. Nie, Urban uznał, że jak się ma takich techników jak Iwański, Giza,
      Grzelak, Szałachowski, Radović, a do niedawna jeszcze Roger, to trzeba
      postawić na ich indywidualne umiejętności. W Wiśle tylko Łobodziński ma taką
      technikę, w Lechu, po odejściu Reissa, nikt. Peszko bazuje bardziej na
      szybkości. Tylko, że grając w ten sposób, Legia daje rywalom mnóstwo czasu na
      zorganizowanie się w obronie, na ustawienie podwójnych, albo i potrójnych
      zasieków.

To dlatego na meczach Legii trwa bezustanna bijatyka w środku boiska.
      Przypomnijcie sobie mecze Śląsk-Legia, a potem Śląsk-Wisłą. Tarasiewicz pytany
      dlaczego tak gładko ulegli Wiśle odpowiedział, że zawodnicy Skorży tak szybko
      grali piłką w środku boiska, że nie dało się założyć pressingu. Zanim jego
      zawodnicy dobiegli do wiślaka, to ten już zdążył pozbyć się piłki.

Urban narzekając na swoich zawodników, że nie chciało się im "włożyć nogi",
      daje dowód swojej bezradności, braku pomysłu. Za motywację też odpowiada
      przecież trener. W meczy z Piastem Legia zagrała agresywniej, i co? G****!

Bogu niech będą dzięki, że Urban przestraszył się Cupiała i uciekła do Wa-wy,
      a Wisła musiała sięgnąć po trenera "drugiego wyboru", Skorżę.

Pozdrawiam Warszawkę z Krakówka
    • Gość: wododo Babilon i wszystko jasne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.09, 10:44
      Mam wrażenie, że piłkarze, którzy trafiają do Legii osiadają na laurach - ja w
      czołowej drużynie, w stolycy, jestem debeściak i już. Rywale na dźwięk naszej
      dumnej nazwy narobią w majty i oddadzą punkty bez walki...

Widzę, że są tacy młodzi i chętni do gry jak Rybus czy Borysiuk. Ale są też
      Giza (czasy gwiazdorstwa w Cracovii minęły, w L przejął schedę po Nędzy - te
      strzały nad poprzeczką z kilku metrów...), Jarzębowski (co się z nim stało? w
      Bełchatowie był super) i wielu innych, których W-wa przemieliła (Grosicki,
      Burkhardt etc) i dopiero poza Legią się odnajdują.

Czyli po pierwsze "Babilon" zawodnikom szkodzi. Tym, którzy teraz zawojowali
      ligę (Ruch, Polonia Bytom) się chce - pewnie do czasu podwyżek tak
      zadowalających, że dalej się już nie będzie chciało...
    • Gość: ronin Szadkowski niech ziemniaki sadzi, może na tym się IP: 77.255.251.* 20.10.09, 11:03
      lepiej zna. Już dawno takich głupot nie czytałem! Iwański, Radovic czy Astiz to były gwiazdy ligi gdy przychodzili do Legii, a po dwóch latach pod okiem tego sztabu trenerskiego są cieniami piłkarzy. Drużyna nie jest przygotowana fizycznie porazkolejny. Forma pojawia się i znika w trkcie sezonu. Nagle piłkarze zapomnieli jak się gra w piłkę?? To może skoro trener nie jest ważny pan redaktor wytłumaczy co się stało z Zagłębiem Lubin... po przyjściu Smudy zespół trzecioligowy któremu każdy skrzelał 4 bramki nagle zaczął ciułać punkty. I co piłkarze się zmienili? Raczej Nie...
    • Gość: reks oLegiii urbanie równie debilnie jak o Borucu IP: 77.223.195.* 20.10.09, 18:31
      głupawy tekst jest przykladem że fanatyk nie potrafi realnie patrzec i oceniac swych idoli.Przecież nad Smiolińskim wszyscy sie zachwycali wybierając go odkryciem roku,Jarza mial być siłą napedowa Legii a Iwańskiego wciskano do kadry.Jeszcze niedawno kiice Legii z red.sport.Gw nie protestowali że Leo powoluje slabego Komorowskiego,a Miętowy to mial byc najgrozniejszy napastnik w lidze.Okazuje sie że pilkarzew przedą cieniutko ale i tak poziom ktory prezentuja jest o niebo wyzszy od tego co pleni sie w red.sport.warszawki.
    • Gość: Rzymski Legionista Dlaczego Jan Urban powinien w Legii zostać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.09, 00:46
      ADIOS URBANOSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka