edgar92 28.07.05, 13:11 Niemal wszyscy mówią "poddenerwowany". Jestem z tego powodu podenerwowany. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
efedra Re: poddenerwowany 28.07.05, 16:12 edgar92 napisał: > Niemal wszyscy mówią "poddenerwowany". Jestem z tego powodu podenerwowany. Niemal wszyscy pisza "poddawac w watpliwosc". Ja z tego powodu podaje w watpliwosc ich znajomosc jezyka. Odpowiedz Link Zgłoś
teresa.kruszona Re: poddenerwowany 29.07.05, 21:49 Poprawne formy to: podenerwowany; podawać w wątpliwość, poddawać pod głosowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
ja22ek Re: poddenerwowany 30.07.05, 20:53 Poddenerwowany to nieco mniej niż podenerwowany. Podtopiony to nieco mniej niż zatopiony. Podłamany to nieco mniej niż załamany. Podziębiony to nieco mniej niż przeziębiony. To jest taki trend. Odpowiedz Link Zgłoś
jacklosi Re: poddenerwowany 01.08.05, 10:25 Pierwsze słyszę o podenerwowanym. Czy to jest taki, którego trochę podenerwowałem, a potem przestałem? Odpowiedz Link Zgłoś
vatseq Re: poddenerwowany 02.08.05, 11:58 W czeskim mamy też: podnapity, jako mniej niż pijany :-) vatseq Odpowiedz Link Zgłoś
jacklosi Re: poddenerwowany 02.08.05, 14:10 vatseq napisał: > W czeskim mamy też: podnapity, jako mniej niż pijany :-) > > vatseq Czy to więcej niż podpity? pity podpity podnapity napity podupity upity schlany jak świnia trup Odpowiedz Link Zgłoś
efedra Re: poddenerwowany 02.08.05, 16:53 jacklosi napisał: > pity > podpity > podnapity > napity > podupity > upity > schlany jak świnia > trup Brakuje mi poczatku: trzezwy jak swinia Odpowiedz Link Zgłoś