Dodaj do ulubionych

Gdzie oni są, te gwiazdy Championship Managera?

• Gość: gosci Re: Gdzie oni są, te gwiazdy Championship Manager IP: *.t3.ds.pwr.wroc.pl 24.11.09, 15:48
      Marcin Mieciel, wymiata lepiej niż franek czy haras :P
    • Gość: Kruk Re: Gdzie oni są, te gwiazdy Championship Manager IP: *.szczecin.vectranet.pl 24.11.09, 23:11
      Ale wiele talentów się sprawdziło . Wspomnę choćby o najbliższym mnie:
      Kamil Grosicki bodajże z FM 07, nie znany młody chłopaczek, a dziś chyba każdy kto interesuje się polska piłka wie kto to jest. W samej Pogoni wiele jeszcze był talentów, np. Celeban. Nie wie jak w innych klubach , ale na pewno też znalazłyby się potwierdzenia wielu talentów z FM'a/CM'a w rzeczywistości :)
    • Gość: eldery Re: Gdzie oni są, te gwiazdy Championship Manager IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.09, 10:29
      A gdzie Cerci i Simonetta? Super snajperzy z AS Roma?! Jeden nawet grywa obecnie w Romie, Simoentta chyba wcale nie istniał :D
    • Gość: gosc Re: Gdzie oni są, te gwiazdy Championship Manager IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.11.09, 23:19
      Artur Faranczuk gdzie?
    • michal3michal3 Re: Gdzie oni są, te gwiazdy Championship Manager 27.11.09, 10:55
      PIOTR KOSIOROWSKI (bodajże wychowanek Polonii Warszawa). 03/04 lub 04/05. Na 60 meczy ok. 70 bramek.
    • Gość: ZG Re: Gdzie oni są, te gwiazdy Championship Manager IP: 80.50.165.* 27.11.09, 12:55
      W którymś z pierwszych CM można było wziąść za darmo dwóch zawodników o nazwisku Tobin, z których jeden był Irlandczykiem, a drugim Irlandczykiem z Północy. Mieli chyba po 14-15 lat, ale w ciągu dwóch sezonów stawiali się bogami :)
    • Gość: zooq Re: Gdzie oni są, te gwiazdy Championship Manager IP: *.telenet1.park.gdynia.pl 27.11.09, 15:53
      Dziwne, że nikt nie wspomniał o en.wikipedia.org/wiki/Chris_Bart-Williams w CM'93 był podporą pomocy i ataku w moim M.U.
    • Gość: Damon Hill Re: Gdzie oni są, te gwiazdy Championship Manager IP: *.nplay.net.pl 02.12.09, 22:56
      @tomasz m

dokładnie!! pamietam jak dziś jak w CMa 03/04 pocinałem Górnikiem Łęczna bez żadnego Load Game (to oszustwo) i wygrałem nawet 2 razy Ligę Mistrzów - gdzie co ciekawe szło mi lepiej niż w Lidze Polskiej gdzie też były mistrzostwa ale często tak na styk jakoś :)

i własnie ściągnąłem z 3 ligi norweskiej Daniela Lubenieckiego i Artura Chajewskiego i Farańczuka (choć on to nie wiem jak miał na imię) a do tego takich "prawdziwych" piłkarzy ale niespełnione talenty z rezerw Legii, Pogoni czy Amicy np. Piotr Dziewicki (strasznie wymiatał), Rado Wróblewski, Krzysztof Kłosiński (on był w Łęcznej już, co za napad!), do tego emeryci z Legii Sylwek Czereszewski czy Tomek Sokołowski, a na bramce grał młody Radosław Cierzniak z Amicy wtedy jakoś nieznany...

ooo i z rezerw Pogoni Fabiano Valente Brazylijczyk może nie jakiś super player ale dało sie go prawie za darmo ściągnąć ;)

bo granie Wisłą z Żurawskimi i Brożkami to był banał, ale wygrać LM z Łęczną gdzie nie było kasy na transfery i pensje (a nawet jak była kasa to nie chcieli przechodzić piłkarze) - to było dużo ciekawsze wyzwanie :} i jak mi się udało do Łęcznej ściągnąć z Włoch Kosowskiego (grał wtedy w Serie A i odszedł jako wolny zawodnik do Łęcznej ;P), Rory'ego Delapa (obecnie gwiazda Stoke City) czy Diagne Faye (też teraz podpora defensywy w Stoke City ) to był to naprawdę duży sukces i przyjemność z gry ;)
    • Gość: piotr Re: Gdzie oni są, te gwiazdy Championship Manager IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.09, 18:40
      Dziwne, że nikt z was nie wspomniał o tym- FABIO PAIM, eh jak ja się nim zachwycałem w którymś z managerów :)
    • Gość: szu Re: Gdzie oni są, te gwiazdy Championship Manager IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.10, 14:45
      przydałoby się jeszcze wspomnieć o Kislyaku i o najlepszym polskim odgrywającym ever - Tomku Kosztowniaku ;)
    • Gość: najmund Re: Gdzie oni są, te gwiazdy Championship Manager IP: *.home.aster.pl 10.06.10, 23:02
      Nie wiem czy przegapiłem, ale jakoś chyba nikt nie wspominał o piłkarzu co się zwał James Flood, srdokowy napastnik. Klasykiem lingi angielskiej był też Robbie Keane, do wyciągnięcia wówczas z Wolverhampton.

Jeszcze kołączą mi się w głowie: Kennedy Barkicioglu, Kim Karlstrom, w późniejszych wersjach wymiatał Peter Odemwingie. W CMie dowiedziałem się też o istnieniu jakiś egzotyków Ibrahimovicia i Savioli.
    • Gość: Elche Re: Gdzie oni są, te gwiazdy Championship Manager IP: 94.254.188.* 11.06.10, 08:15
      Rewelacyjni byli również Artur Faranczuk i Remek Chajewski. Pierwszy brylował na środku obrony, a drugi szarżował na prawym skrzydle.
    • Gość: mumo Re: Gdzie oni są, te gwiazdy Championship Manager IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.11, 22:35
      był też Sixto Raimundo Peralta Salso (Sixto Peralta) z Huracan w CM 98/99 na pomocy, Kurniawan Dwi Yulianto (Kurniawan), Andri Sigthórsson (jego brat Kolbeinn gra w Ajaxie Amsterdam).

Na youtube można obejrzeć jak Sixto Peralta rozmontował w kimś defensywę river plate i strzelił bramkę - może dlatego był taki dobry w CM.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka