skalak21 11.03.04, 01:17 jesli ten dinozaur wroci do TVP1 i znow zacznie psoc widowiska sportowe swym marnym komentarzem to nie widze szans na profesjonalne relacje z meczow w telewizji publicznej!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kleszcz Re: Szpakowski wraca do TVP? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.04, 01:30 Jak Szpakowski komentowAŁ (bogu dzieki) mecze to ja nie wiedzialem czy ogladam mecz czy program przyrodniczy o zawodnikach. Jak krzyknął faul to przewaznie chłopaki wyrzucali piłkę zza linii. Szpakowski to moze zostac operatorem kamery! (wtedy to pewnie i tak beda ptaki pokazywane latajace na stadionem) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc LITOSCI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.medwln01.nj.comcast.net 11.03.04, 01:39 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: LITOSCI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.artvox.pl / *.artvox.pl 11.03.04, 06:28 Nie twoj basalaj jest lepszy :PPPP schow sie chlopi schow:PP DAREK SZ. RULEZ Odpowiedz Link Zgłoś
gandalv Pan darek jest w porzo i już się nie mogę doczekać 11.03.04, 14:14 a kto lubi smęty ....... to musi udać się do psychologa bo to na pewno normalne nie jest. Pozdrawiam Gandalv www.twojamagia.republika.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milos Re: Pan darek jest w porzo i już się nie mogę doc IP: 207.96.224.* 11.03.04, 21:48 Dlaczego Basalajowie chca rzadzic polska pilka, kiedy oni nadaja sie raczej do pracy fizycznej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaceloth Ale tylko w duecie z Zydorowiczem!!! IP: *.icpnet.pl 11.03.04, 21:53 to jest niezastąpiona para...przy wyłączonej fonii nawet ich komentarz nie irytuje Odpowiedz Link Zgłoś
pioggia no tak - geje sa przeciw... 11.03.04, 08:15 ale to nic, normalni chca Szpaka i tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iLL Normalni to chcą Szpaka wydymać z TV. IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 11.03.04, 09:07 Norma Odpowiedz Link Zgłoś
pioggia Dla ciebie jedyny normalny to Basalaj 11.03.04, 10:51 wiec wiemy juz wszystko, jesli beznadziejność ma byc norma to załóż sobie własną TV i odpieprz się od TVP ze Szpakiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: Szpakowski wraca do TVP? IP: *.chello.pl 19.03.04, 16:19 Powrót Szpakowskiego to prawdziwa tragedia, wprawdzie nie mam telewizora, ale chodzę do sąsiada... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kr2ychu Re: Szpakowski wraca do TVP? IP: *.senet.pl 11.03.04, 01:31 Ja tam Szpakowskiego lubie. Ma specyficzny sposob komentowania czesto dosc zabawny, ale widac ze zyje tym co sie dzieje na boisku. W odroznieniu od "robotow" z mlodego pokolenia. Poza tym slepi nie ogladaja telewizji a chyba mniej wiecej kazdy widzi co sie dzieje. Niech wraca ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m04 Re: Szpakowski wraca do TVP? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.04, 16:25 Szpakowski zyje meczem? Haha, on zasypia przed mikrofonem, nieraz zapomina w ogóle, ze powinien cos mówic. W koncu budzi sie zeby stwierdzic, ze mecz mogla wygrac kazda z druzyn. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goochio Re: Szpakowski wraca do TVP? IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 11.03.04, 01:40 Nie ma w tym momencie lepszego komentatora w TVP od Szpakowskiego,bo jezeli mecz Polska-Anglia ma komentowac red.Basałaj lub ten drugi pan to ja nie bede oglądać.Bo oni tak nudza ze nawet najciekawszy mecz staje sie nie do oglądania. Darek wracaj jak najszybciej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lookash Re: Szpakowski wraca do TVP? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.04, 07:42 ja tez sie ciesze gosc moze mial jakies wpadki ale on zyl meczem i nioe usypial swoim glosem :) szpaku da man:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: que? Re: Szpakowski wraca do TVP? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.03.04, 20:07 > Nie ma w tym momencie lepszego komentatora w TVP od Szpakowskiego,bo jezeli > mecz Polska-Anglia ma komentowac red.Basałaj lub ten drugi pan to ja nie bede > oglądać.Bo oni tak nudza ze nawet najciekawszy mecz staje sie nie do oglądania. > Darek wracaj jak najszybciej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a ja jakoś nie mam ochoty wysłuchiwać w końcówce meczu półgodzinnego wykładu na temat fatalnej kondycji polskiego piłkarstwa i nieudolnych prób analiz co trzeba zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gangsta I bardzo dobrze!!!!!!!!!!!!Szpaku jestem z Toba IP: *.Astral.Lodz.PL 11.03.04, 01:45 Co jak co facet mial moze ponad przecietnie duza ilosc gagow slownych ale w porownaniu z obecnymi komentatorami(na czele z Basalajem) potrafil swoim sposobem komentowania wytworzyc atmosfere napiecia co dodawalo spektaklowi pilkarskiemu smaczku.Jestem za jego powrotem!!! P.S. Niej jestem wariatem, tak po prostu uwazam("o Jezus Maria!!!":)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: I bardzo dobrze!!!!!!!!!!!!Szpaku jestem z To IP: *.conex.net.pl 11.03.04, 14:15 Co do tych gagów i cudacznych powiedzonek to miał ich wiele; ale tak samo wielu ludzi pomstowało i wyśmiewało komentującego siatkówkę ś.p. Ambroziaka, a tymczasem bez niego mecze siatkówki to KA-TA-STRO-FA!!! Szpaku jest indywidualnością może nie taką jak ś.p. Ciszewski, ale wybijającą się ponad ten przeciętny; bezbarwny; pozbawiany emocji; pretensjonalny; monotonny i płytki styl komentatorów w stylu panów Basałaja i Jasiny. Krzyż na drogę panowie!!! TVP może jest przeciętną TV ale takie 'wybryki' w stylu Szpaka mogą ją ożywić!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack Hurrrrrrrrra!!!!!! IP: *.icpnet.pl 11.03.04, 02:03 znowu bedzie ciekawie nawet na nieciekawym meczu:) "Zizou jak ma na drugie imię Zidane." "A oto przeżywająca mecz ławka rezerwowych" "A teraz podziękowania dla tych, którzy byli tym trzynastym lub jak kto woli - dwunastym zawodnikiem" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wielkopolanin Re: Hurrrrrrrrra!!!!!! IP: *.icpnet.pl 11.03.04, 12:38 Gość portalu: jack napisał(a): > "A teraz podziękowania dla tych, którzy byli tym trzynastym lub jak kto woli - > dwunastym zawodnikiem" Jasne, że trzynastym! Dwunastym był sędzia:-P Ale niech Szpak wraca, nie jest idealny, nie jest nawet super dobry, ale ci, co są teraz to dno totalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack Re: Hurrrrrrrrra!!!!!! IP: *.icpnet.pl 12.03.04, 01:10 Gość portalu: wielkopolanin w swej doglebnej analizie napisał(a): > Jasne, że trzynastym! Dwunastym był sędzia:-P a liniowi;) BTW niech wraca! "Sędzia sygnalizował spalony, ale chyba bardziej sygnalizował rękę." Odpowiedz Link Zgłoś
m-s-j I tak ma być!!! 11.03.04, 02:39 Przypatrzcie się jak teraz wygląda jakość relacji sportowej w TVP. Ze wszystkich działów TVP sportkuleje najbardziej - nie wien jak oni werbowali tych komentatorów coraz bardziej jestem przekonany , że chyba z audiotele. Jak bym miał zostać jednodniowym prezesem na Woronicza to nie wachałbym się ani sekundy by wyczyścić tą stajnię Augiasza. Pan Szpakowski może jest wreszcie zaczątkiem tej drogi - człowiek, na którego relacjach się wychowałem i w zasadzie on zaszczepił mi tą miłość do sportu - ale nie przesądzajmy tego na starcie. Mimo tego bardzo się cieszę, że któs tam na górze wreszcie zaczął myśleć o kibicach a nie o swoim tyłku. Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm dobry jest Jacek Laskowski 11.03.04, 02:45 Szpakowski średni. Szaranowicz i Babiarz słabiutcy. Może Miklas notorycznie uznający przedskoczków za zawodników??? czy naprawdę są sami przeciętniacy i słabeusze??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Szpakowski wraca do TVP? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 11.03.04, 02:55 tylko nie to!!!!on przynosi pecha!!!odkad komentuje nasi przegrywaja !!!pecha przyosi i to jakiego.!!! odszedł a oni sie nie moga do tej pory otrząsnać .jeśli" rybie oczko"wróci to sie juz nigdy nie podzwigną !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gielbinder Re: Szpakowski wraca do TVP? IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 11.03.04, 03:09 Szpakowski musi wrocic, bo wraca nowe ..! Teraz na fali ochow i achow na temat "Pastwy" wg Gibsona, jak znalazl bedzie jego firmowy okrzyk : O Jezus - Maria ! A to, ze marnie komentuje i slabo kuma o co chodzi w pilce kopanej ... Mozna zalozyc rowniez, ze sprawozdawanie to b. trudna sztuka - jak slychac w sejmie i w telewizorze. A ta chlopina jest juz troche przyuczona. Ze co ? Ze wytrzeszcz i maniera w glosie ? Nie przesadzajmy. Na plus trzeba mu zaliczyc to, ze przestal nosic zolte krawaty i koszule a la wczesny Engel. A legenda polskiego mikrofonu telewizyjnego Jan Ciszewski potrafil w jednej polowie meczu pilkarskiego pomylic 18 / osiemnascie / razy fusbalistow na boisku. Ze o Rzeszocie nie wspomne ... Glowa do gory Szpaczek ! Jestesmy z toba - wszystkie blondynki !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fantomasz Re: Szpakowski wraca do TVP? IP: *.dyn.optonline.net 11.03.04, 03:23 Szpakowski jest najlepszy!!! wychowalem sie na jego komentatorce i uwazam ze jest najlepszy.moze mial wiecej wpadek niz basalaj lub inny bolek ale tylko dlatego ze dluzej od nich komentuje mecze. Szpakowski jest najlepszy !!! Odpowiedz Link Zgłoś
morgan112 WRESZCIE PRAWDZIWY KOMENTATOR!!! 11.03.04, 03:48 Nareszcie bedzie prawdziwy komentator!!Nie bede juz musial ogladac meczy z wylaczonym komentarzem pana Basalaja!! Wreszcie sie ulitowali w TVP nad tymi biednymi kibicami ktorzy musieli sluchac komentarzy a wlasciwie opowiadan pana Basalaja podczas meczow!!! Niech wraca jak najszybciej bo Basalaj zniecheci ludzi calkowicie do pilki noznej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZZ komentator odmówił komentarza w tej sprawie IP: *.cable.mindspring.com 11.03.04, 04:17 "Dariusz Szpakowski, który po raz ostatni komentował mecz we wrześniu 2002 r. (z Belgią), odmówił komentarza w tej sprawie." No pewnie, on jest od komentowania pilki, nie spraw personalnych... Ale on moze jest dobry, tylko mu czegos brakuje - niech sobie walnie ze dwie setki przed meczem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zmiennik Wreszcie coś się dzieje.... IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 11.03.04, 07:08 ....bo już tego Basałaja nie da się słuchać,a inni typu Szaranowicz...szkoda gadać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m mnie się kojarzy z porażkami polskiej drużyny IP: 213.25.22.* 11.03.04, 04:50 Moze to glupie, ale tak jest. :-( Jak go slysze od razu mysle - no tak, nasi znow dostana w d... i znow Szpakowski bedzie wyjasnial po raz kolejny powody naszej porazki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rysiu Re: mnie się kojarzy z porażkami polskiej drużyny IP: *.oceanic.domain / *.crowley.pl 11.03.04, 08:16 Liczba komentarzy świadczy o tym ,że Szpak musi wrócić, mało tego musi nadal popełniać gafy , bo nie będzie o czym gadać. Basałaj faktycznie jest fatalny 0 emocji ,takie phii tam , a Szpakowski to ,że ja kurkuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kruk Re: mnie się kojarzy z porażkami polskiej drużyny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.04, 12:19 tak jest! To przez niego nasi zawsze dostaja w dupe. Szpak na boisko!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hepik Re: Szpakowski wraca do TVP? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.04, 05:26 Właśnie kliknąłem na sondzie NIE.Ale pytania tak są sformułowane,że nawet się nie zdziwiłem,że tyle osób jest za powrotem Szpakowskiego.Piękny przykład jak można pięknie manipulować wynikiem,zadająć odpowiednie pytanie. A tym ,którzy głosują na tak radzę przypomnieć sobie,co wypisywali (i mieli rację) w czasie gdy Szpakowski komentował.A teraz zdajsie wróci jako ofiara rozgrywek politycznych i różnych koterii.A on był tylko kiepskim komentatorem,który dzięki układom tkwił w TV.I jego osoba kojarzy sie przede wszystkim z dołowaniem polskiej piłki.Największe sukcesy były ,gdy nr1 był Ciszewski-z Szpakowskim kojarzy się grobowa mina i zdanie 'Znowu sie nie udało,proszę państwa" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: El Toro NARESZCIE!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.03.04, 06:29 Biorąc pod uwagę, jak beznadziejnie komentuje mecze Dyrektor Basałaj - nie mogę sie juz doczekać powrotu Szpakowskiego. Dla mne to dobra wiadomość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Szpakowski wraca do TVP? IP: *.zgora.dialog.net.pl 11.03.04, 06:35 Jestem na nie. W odróżnieniu od Ciszewskiego, nie miał nigdy swojej opinii o meczu. Gadał na okrągło, nie umiał skrytykować - tak jakby bał się zadrzeć z trenerem, PZPN'em i innymi bonzami. Szczytem dna były jego wspólne komentarze z Lubańskim. Oby ich więcej nie widzieć. Amen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konjo Re: Szpakowski wraca do TVP? IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 11.03.04, 06:41 Tylko nieeeeeeeeeeeeeeee to !!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przeciwnik tylko nie to!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.04, 06:41 ta g....da zrobi wszystko dla pieniedzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ap Obrzydliwy dwugłowy komantator sportowy z IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 11.03.04, 06:58 Gwiezdnych Wojen? Tak, to byli Szaranowicz i Szpakowki. Niestety polski sport chyba na takich dupków zasługuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kruczek Re: Szpakowski wraca do TVP? IP: *.aster.pl / *.acn.pl 11.03.04, 07:13 NIE MA LEPSZEGO OD DARKA SZPAKOWSKIEGO, NIE MA LEPSZEGO... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meesh Żabikról znów atakuje? IP: 81.21.202.* 11.03.04, 07:32 Oglądając mecze polskiej reprezentacji komentowane przez Szpakowskiego byłem wściekły z dwóch powodów: 1. jak można grać tak kiepsko 2. jak można w komentarzu zasypywać widza takimi bzdurami i popełniać tyle językowych lapsusów? Szpakowski to idiota, w dodatku niebezpieczny, bo wypowiadający sie publicznie. A o piłce nie ma zielonego pojęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wakarpl Re: Szpakowski wroc! IP: 193.69.76.* 11.03.04, 07:35 Szpakowski wroc! KOmentowal jak komentowal, ale robil atmosfere i zdecydownie jest najlepszy z tych wszystkich jakich TVP ma. Jak slucham redaktora Basalaja czy >Jasiny to plakac mi sie chce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spy Centrum Mediów Sportowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.04, 07:35 www.komentatorzy.soccer.com.pl - zapraszamy do serwisu poświęconego wyłacznie mediom sportowym... zamów newslettera - bądź na bieżąco!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Szpakowski wraca do TVP? IP: 217.153.44.* 11.03.04, 07:49 prawda jest taka że obrócz p. basałaja (którego brat jest prezesem wisły), nikt się nie nadaje jak mam możliwośc ogladania tego samego spotkania na kanale niemieckiej telewizji to od razu to robię. dlatego (chociaż buł kibicem legii) niech pan darek wraca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciszewski Standing ovation IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.04, 07:58 Opowiadacie kompletne bzdury! Szpakowski komentowal polska pilke w najwiekszym kryzysie na tych meczach zwyczajnie nie bylo o czym opowiadac! Bo przeciez nie o tym ze Kłos puścił Bąka ale ten na spalonym.;) A teraz powaznie: Uwazam pana Szpakowskiego za jednego z lepszych komentatorów sportowych. Odpowiedz Link Zgłoś