Gość: gosc IP: *.aster.pl 13.09.10, 11:32 To nie lepiej w Polsce? U nas jest zimno nawet w lecie wiec o ile lepszym kandydatem jestesmy od Kataru. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mariusz2010 Katar chce zrealizować chłodny mundial. W tym t... 13.09.10, 11:53 członkowie FIFA mogą wstrzymać się z organizacją turnieju w Azji do 2026 r. i dać tę szansę Chinom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Mecz bez browara ? IP: *.adsl.inetia.pl 13.09.10, 11:59 To się nie może udać ; / Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malkontent Katar chce zrealizować chłodny mundial. W tym t... IP: *.adsl.inetia.pl 13.09.10, 12:08 "To może być najbardziej ekstremalny mundial w historii." Mało ekstremalna znajomość polszczyzny na łamach internetowej Gazety już dawno przestała zaskakiwać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Katar chce zrealizować chłodny mundial. W tym IP: 62.29.136.* 13.09.10, 12:11 JA BYM WYBRAL AUSTRALIE I KATAR - w pozostalych panstwach mundial juz byl ostatnio. Odpowiedz Link Zgłoś
strain Re: Katar chce zrealizować chłodny mundial. W tym 13.09.10, 13:38 Gość portalu napisał: JA BYM WYBRAL AUSTRALIE I KATAR - w pozostalych panstwach mundial juz byl ostatnio. Przykro mi, ale obie federacje należą do większej, tej samej konfederacji jaką jest AFC (Azjatycka Federacja). Więc taka opcja odpada. A poza tym zapomniałeś np. Rosji czy wspólnej kandydaturze Belgii i Holandii, które tutaj nie są podane a również kandydują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Katar chce zrealizować chłodny mundial. W tym IP: 62.29.136.* 15.09.10, 14:38 Masz rację, ale sugerowałem się artykułem i podanymi tam potencjalnymi organizatorami. Wybrałbym Australie i Rosje bo to bardzo marketingowe kraje. Odpowiedz Link Zgłoś
strain Katar chce zrealizować chłodny mundial. W tym t... 13.09.10, 12:13 Jeżeli Chiny zgłoszą kandydaturę, członkowie FIFA mogą wstrzymać się z organizacją turnieju w Azji do 2026 r. i dać tę szansę Chinom. Mundial nie może odbywać się dwa razy z rzędu na tym samym kontynencie. Gdyby tak było to nie miałyby sensu kandydatury również Japonii, Australii oraz Korei. A wtedy bankowo w 2018 lub 2022 roku mundial ma USA (drugi zwycięzca wtedy z Europy). Odpowiedz Link Zgłoś
qeton Re: Katar chce zrealizować chłodny mundial. W tym 13.09.10, 12:51 Australia to Australia, Azja to Azja. Spałeś na geografii, czy co ? :D Odpowiedz Link Zgłoś
strain Re: Katar chce zrealizować chłodny mundial. W tym 13.09.10, 13:11 qeton napisał: Australia to Australia, Azja to Azja. Spałeś na geografii, czy co ? :D --- On 1 January 2006, the Football Federation Australia (FFA) moved from the Oceania Football Confederation (OFC), of which it was a founding member, to the Asian Football Confederation (AFC). Coś jeszcze? :) Spokojnie, nie spałem. ;] Odpowiedz Link Zgłoś
qeton Re: Katar chce zrealizować chłodny mundial. W tym 13.09.10, 15:03 No to tym bardziej nie ma problemu. W razie potrzeby przesunie się daną federację do innego kontynentu i wszystko będzie grać. W organizacji o tak elastycznych zasadach jak FIFA wszystko jest możliwe :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jnqbus Katar chce zrealizować chłodny mundial. W tym t... IP: 87.204.205.* 13.09.10, 12:18 Przed krajem czeka jednak jeszcze wiele wyzwań ... Padłem. Brawa za karkołomne konstrukcje. Czy w kraju też czeka tyle wyzwań, co przed nim? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MonX To tylko kwestia odpowiedniej kwoty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.10, 12:22 jaką trzeba wyłożyć dla mafii, pardon, dla FIFA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qba Katar chce zrealizować chłodny mundial. W tym t... IP: *.aster.pl 13.09.10, 14:10 Blatter już wcześniej dał do zrozumienia,ze MŚ w 2018 roku odbędą się w Anglii.A szkoda wolałbym turniej w Hiszpanii. W 2022r. kibicuję komuś ze strefy Azjatyckiej: Katar lub Australia. W 2026r. myślę, że mistrzostwa po raz drugi dostanie USA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Federacja Oceanii IP: *.c193.msk.pl 13.09.10, 15:00 Skoro Australia jest teraz członkiem federacji azjatyckiej, to w takim razie ciężko będzie Oceanii dostać organizację MŚ. Nowa Zelandia jest chyba za mała na tyle dużych stadionów [2/3 powierzchni Polski, ale tylko 4mln mieszkańców], do tego znajduje się bardzo daleko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chris Katar chce zrealizować chłodny mundial. W tym t... IP: *.ozorkow.mm.pl 13.09.10, 20:51 a tamtym o co w ogóle chodzi? barany na piłce się nie znają w ogóle. kasy mają w cholere no to chyba o te blondynki z Europy. a to że oni nie piją to niech mnie nie rozśmieszają. Odpowiedz Link Zgłoś